Från helvete till himmel (typ)

Idag började jag dagen på jobbet klockan 8 (skönt med lite sovmorgon) med en 4 timmar lång grundutbildning i dataprogrammet Melior. Snacka om 4 långa timmar. Känns som allt skulle kunna gått på en halvtimme men jag ska väl inte klaga för jag får ju trots allt betalt. Frågan är ändå om det verkligen var värt det? Vid halv tolv hade jag huvudvärk, såg dubbelt och det kändes som jag skulle svimma. Måste varit en kombination av den inte allt för bra luften nere i sjukhuskällarens lilla datasal och den fruktansvärda hunger jag kände. (Det bjöds på fika vid nio men det var ju självklart en ostmacka med ett ton margarin på) Urk!!! Nä, imorgon blir det allt att ta med egen smörgås om jag ska överleva förmiddagen. Då ska det återigen spenderas några timmar i den hemska lilla datasalen (utbildning i Melior Lab 8-11). Sovmorgon imorgon med alltså! När utbildingen var klar gick jag till omklädningsrummet och bytte om lite snabbt innan jag gick upp på avdelningen och fick mitt schema för maj innan jag äntligen fick käka lunch. Efter lunch fortsatte jag min dag på avdelningen som under dagen haft fortsatt intagningsstopp på grund av Calici. Öppnade igen idag klockan 17 efter att jag gått hem, så vi får väl se hur det går för mig imorgon eftermiddag när det blir lite mer "på riktigt". 

Eftermiddagen/kvällen har jag spenderat med min underbara hund! Först tränade vi lite lydnad. Bland annat en platsliggning och så klart inkallning med ställande. Sedan bar det av på långpromenad i det vackra vårvädret. För efter 4 timmar i en sjukhuskällare och 4 timmar på en sjukhusavdelning är det så himla skönt att bara traska på, njuta av solen och bara vara. Andas in den friska luften!
  

Posering framför regementet

Fångad av en stormvind

Frisk luft!!!

Våååår=)

Snart dax för årets första dopp...

Det tar sig...

Känns som sjuksköterske-Boel är på väg in i en ny fas...mot det bättre alltså. Kan väl inte påstå att jag är direkt färdiginskolad men nu jag hittar nästan överallt på avdelningen och börjar så smått få ordning på alla rutiner. Det bästa av allt: jag har lärt mig en massor om sår och sårbehandling och det är verkligen superintressant. Det är mycket kvar att lära men det känns som det kommer bli en rolig och lärorik sommar. På rasten ringde jag till Richard som idag varit hundvakt. Då var han, Malin och Isa ute och gick runt Karstorp. Snacka om att hon blir bortskämd om dagarna när jag inte är hemma!

När jag kom hem från jobbet år jag lite gröt och spelade en omgång Betapet innan jag och Isa traskade iväg en sväng till Lantmännen och köpte hundgodis och ett hundben. Jag ska ju jobba hela veckan och vara borta från Isa så mycket att jag får kompensera det med lite godis. Pausar hundträningen idag men imorgon blir det fokus på inkallning med ställande igen. Nöta nöta nöta är nog det enda som gäller! Jag har ju anmält till tävling den 14 maj så nu gäller det att träna, för vad vore bättre än att fira sin födelsedag med ett förstapris i klass 2!? 

Ska strax iväg till ACTIC på tuggummi-ABS med Åsa och sedan ska jag fixa matlåda till morgondagen och se på Hollywoodfruar=)  


Söndagsnjutning



Dagen har bestått av långpromenad med inkluderad Isaträning (inkallning med ställande), blodpudding, ett litet gympass på ACTIC, lite städning och förberedelse för morgondagens arbetsdag och nu blir det snart film med Richard och Elin. Jag har helt enkelt bara njutit av en ledig söndag!

Medan gröten kallnar...

Hej hopp! Nu har jag varit lite slarvig med bloggandet några dagar så jag tänkte göra en liten snabb uppdatering nu då här på morgonkvisten medan gröten svalnar (yoghurten är slut). Torsdag och fredag jobbade jag (gick brevid). Ganska lungt på avdelningen eftersom det virvlar runt Calici och därmed har det också varit intagningsstopp, ganska skönt för mig eftersom jag inte känner mig helt varm i kläderna än och har då kunnat fokusera lite extra på ett fåtal patienter. Förstår inte hur det ska gå när jag ska ta hand om flera patienter själv!? Jaja, en dag i taget. Imorgon blir det nya tag för Sjuksköterske-Boel. 

I fredags kväll hade jag egentligen planerat en rutt till syrran i Göteborg, men Elin Larssons födelsedagsfest med sagotema lockade mer, och dessutom kom Sofie från Göteborg och var med på kalaset, wiioop wiioop. Så efter jobbet cyklade jag en sväng till bolaget, tog en powernap, gjorde mig i ordning och tog med mig Isa ner till Elin. Elin hade bakat gräddtårta och bullar. Mums filibabba=) Vi gick till kåren ganska sent och både jag och Richard lyckades på något vis smuggla oss in helt gratis...sånt gillar vi...gratis är faktiskt gott!!! Dansade hela kvällen och somnade som en stock när jag kom hem (typ vid 2).

Igår morse var jag inte den piggaste i världen men gick ändå upp halv 7 för att klockan halv 9 ta tåget till Göteborg där jag mötte upp syrran utanför Hagakyrkan. Vi skulle spendera dagen på Hagabadet. Vi kom dit vid halv elva och fick varsitt litet kit bestående av handduk, badrock och ett par tofflor. Blev visade till omklädningsrummet där vi bytte om till badkläder, badade lite innan vi tröttnade på det och den långa väntan på behandlingen vi valt började. Elin valde en ansiktsbehandling och jag en varm oljemassage. Det var nog den mesigaste massagen jag varit med om. Tanten smorde in hela mig i olja och sedan var det klart. Hon tog inte ens i. Nej, tacka vet jag Thildas massage, den är rejäl! Det bästa med dagen var brunchen som ingick i den så kallade "SPA-dagen". Det var en helt grymt god buffé med massa olika saker att välja på=) Nä, Hagabadet är nog inte riktigt min grej men jag hade ändå en trevlig dag med syrran. När jag kom hem till Skövde igen hade jag tänkt att gå till Johan på fest men jag var helt död...eller näst intill. Gick en liten sväng med Isa i Boulonger, såg en film "Little miss Sunshine" på TV4+ och gick och la mig.  


Skövde runt...

Blev inget skrivet igår. Kort uppdatering kommer här:
Min träning: Power 8.00, Pilates 9.00 (som avslutades med lite meditaion) och ABS med Åsa 19.15.
Isaträning: Körde ett riktigt långpass lydnad och gick igenom nästan alla moment. Hade från början bara tänkt att träna ställande, men Isa var så himla pigg och galen och det var så fint väder så vi fortsatte. Grymt kul!
Bilförsäljning: Det ringde på min telefon precis hela dagen och jag hoppas på att få den såld idag.

Lyckades också under gårdagen läsa ut "Alla får ligga" av Henrik Fexeus, en bok som alla borde läsa! Tackar Elin för lånet.  

Idag när jag vaknade var det helt underbart väder ute. Solen sken och det blåste inte. Satte på kaffe, spelade en omgång Betapet och satte mig sedan framför TV:n för att äta lite frukost. På nyheterna berättade de att det ska bli regn i eftermiddag! Neeej...panik...snabbt på med kläder och ut med Isfisen för att suga in det sista av solen, och jag ska tala om att det blev en rejäl promenad. Runt hela Skövde typ...eller det kändes så i alla fall. 2 timmar och 15 minuter var vi ute och då traskade jag på ganska ordentligt, så nu ligger Isa på min säng och sover som en stock och jag sitter med kaffe och Riesen framför datorn och väntar på att snubben som eventuelt ska köpa min bil hör av sig. Antagligen blir det därför en trip med tåget till Alingsås i eftermiddag. Har också funderat ett tag nu på om jag ska köpa ett regionen runt kort eller inte men jag tror att det får bli så eftersom jag ska åka så mycket fram och tillbaka mellan Skövdeland och Göteborg den närmsta tiden. Bland annat i helgen så jag och syrran ska götta oss på Hagabadet!

Nej nu får snubben ringa så jag kan planera resten av dagen!


Segsöndag...

Sittingen igår var en aning seg och maten var sådär men vad gör väl det när sällskapet är grymt! Jag hade sjukt kul och tackar alla som gjorde att kvällen blev så lyckad! Under förminglet var det cirkustema och vi blev bjudna på chokladdoppad frukt, sockervadd och självklart en fördrink (eller två). Under själva sittningen var det vikingatema. På menyn stod skagenkorg till förrätt (den var jättegod), och den serverades med vitt vin, till huvudrätt var det kyckling och hasselbackspotatis (och rött vin men jag tog cider istället) och till efterrätt var det någon slags mousse med kaffe och punsch. Efter sittningen gick jag hem och tog en liten liten powernap innan jag gick till Richard på mellanfest. Sedan bar det av till kåren igen och vi dansade nästan hela kvällen (det var faktiskt helt okej musik för att vara kåren liksom). När kåren stängt var det efterfest i 4:an och jag rultade väl hem någongång runt halv fyra. Somnade som en stock och vaknade inte förrän 10:40! Så gött att kunna sova ut ordentligt och vakna upp relativt pigg. Ingen bakfylla här inte. Bara en aning seg i kolan.

Om dagen finns inte så mycket att säga. Isapromenad, film hos Richard, långpromnad med Isa och Richard i det fina vårvädret och Wipeout och Bert (nostalgi) hos Richard.

Imorgon är det måndag och den ska jag ägna åt power, pilates och ABS på ACTIC, Isapromenader och Isaträning (ställande), bilförsäljning (har lagt ut annons på bilen idag), extrajobbsök och lite där till.  

God natt!


Damsittning!

För det första ska jag bara säga att jag aldrig mer ska skriva saker som "imorgon ska jag blogga lite mer ordentligt" eftersom jag oftast inte kan hålla det. Så är det med det!

Igår var det inte mycket med mig. Var helt slut i kroppen och missade därför morgonpilatespasset. Suck. Får vänta till måndag på nästa pilatespass. Lyckades i alla fall efter frulle gå en sväng runt regge me Isfisen och vi tränade lite på ställande. Hon är så himla söt när hon gör ett litet skutt innan hon stannar=) SötnötIsa!!

Framåt eftermiddagen kände jag mig lite piggare och fick för mig att städa lite och torka golven. Var ganska välbehövligt eftersom Isa löper och hade droppat ner hela lägenheten. Så nu är hela lägenheten så gott som blodfri! På kvällen gick vi ut och tränade lite igen i parken. Ställande, och det gick ganska bra. Tävlingsanmäla snart!!!

Kvällen ägnades åt Talang, Modern Family och en film "Bedtime stories" med världens bästa Richard. 

Idag har jag haft fullt upp. Spelade betapet och drack kaffe, var ute med Isa på snabbkiss, käka frulle, var på Power på ACTIC med Elin, gick hem och drack en Creamy Vanilla proteinshake och åt en apelsin, promenerade runt regge med Isa, färgade håret (mörkt), åt blodpudding, ägg och grönsaker och nu sitter jag här och ska strax sätta på lite kaffe innan jag börjar göra mig iordning för ikväll är det DAMSITTNING!!! Ska bli skoj!

Hej hopp!

(Min bil fick förresten sin dödsdom igår så nu ska jag sälja skiten som reservdelsbil!!!)  

Härliga torsdag!

Idag har jag, Richard och Isa varit på utflykt i Alingsås, om man nu kan kalla det utflykt. Vi fick låna Richards snälla mammas bil för att åka till Statoil i Alingsås och därifrån bogsera min bil till en verkstad. Min förbannade röda bil har stått där sedan i söndags då den dog på vägen hem från min syster i Göteborg. På vägen till Alingsås åkte vi förbi min farbror i Vedum för att hämta mina sommardäck. Om jag får för mig att sälja bilen i stället för att laga den kanske de kan höja värdet på bilskrället några kronor. Men...han var inte hemma och vi åkte därifrån däcklösa. När vi kom fram till Alingsås bogserade vi bilen genom stan till en auktioriserad Mekonomenverkstad, som nu lovat att kolla på den och sedan ringa mig om prisförslag innan de gör någonting med den. 

När vi kom tillbaka till Skövde var vi döhungriga. Richard fixade pulvermos och vi värmde kålpuddingen jag gjorde i förrgår kväll. Det var såååå gott med mat. Elin kom förbi en sväng. Vi bestämde för att gå en promenad. Blev en väldigt lång promenad. 2 timmar. Runt Aspö, men det var välbehövligt och mysigt. Klara var inte med eftersom hon ligger på djursjukhuset i Skara. Hoppas hon kryar på sig snart så vi kan träna tillsammas igen. 

Kvällen ägnades som vanligt på gymmet. Funktionell träning stod på schemat idag och det är bara så grymt. Jag älskar funktionell träning. Lätt bästa passet i veckan! Kände mig dock lite sliten efter gårdagens powerpass X 2 och ABS-passet med Åsa.

Imorgon ska jag blogga lite mer ordentligt, har varit lite dåligt med det på sista!
Hej, puss, ses!!!

Ledig dag

Då har en ledig dag gått och jag har verkligen kunna njuta av denna soliga härliga onsdag (om man bortser från tiden jag tänkt på min förbannade bil som står i Alingsås, där den dog på vägen hem i söndags) Jag som sagt jobbat måndag och tisdag och därför var det ganska skönt att vara ledig. Eller jobbat och jobbat. Jag har äntligen börjat gå bredvid på avdelning 74 på KSS. Måndagen var väl sådär. Ganska ostrukturerad men tisdagen kändes mycket bättre och jag tror jag kommer fixa sommaren som sjuksköterska i alla fall, bara jag får lite bättre koll på alla rutiner mm. Jag kommer sakna friheten på mitt gamla jobb som undersköterska på hemtjänsten men det känns lite som ett måste att som nyexad sjuksköterska jobba lite på ett sjukhus för att få lite erfarenhet och där finns också alltid någon att fråga.
Nu blev jag jättetrött och ska sova...


Sjuksköterska Boel...

Har nu gått två dagar brevid på avd. 74 på KSS och är helt slut. Skriver mer imorgon. God natt.


Seg i kolan...

Igår anlände jag och Isa till Göteborg och syster ysters lägenhet vid 18-tiden. Blev lite senare än beräknat eftersom jag åkte vägen om Systembolaget i Kållered (Jo, jag vet att det var en liten omväg men jag fick mina cider i alla fall, varav den ena typiskt nog gick söder). När jag kom in i köket möttes jag av en 2 sidor A4 lång berättelse om hur jag ska sköta om katten. Som sagt är min syster lite smått manisk men det är väl bara att göra som hon säger.  

Sofie kom vid halv sju och vi började med att skrapa ihop lite mat från syrrans alla matgömmor. Resultatet blev delikata kycklingwraps med grönsaker och jordnötssmör. Mums filibabba. Sedan gick tiden jättefort, vi såg på Solsidan, som jag för övrigt tycker är en av de bästa svenska TV-serier någonsinn och sedan var det dags att ge sig av till stan. Hamnade tillslut på Gretas, ett säkert kort! Bra musik och trevliga människor. Kvällen var superlyckad och det var så kul att träffa Sofie!

Idag måste jag erkänna att jag är en aning seg i kolan. Sofie väckte mig vid halv tolv, var längesedan jag sov så länge men kommer man hem 5 så kanske det inte är så konstigt. Hon fixade kaffe och vi satt och tjöta en stund. När hennes mamma kommit och hämtat henne gjorde jag ett tappert försök till att träna lite med Isa. Hittade ett paket med gammal leverpastej i kylen (att ha som godis alltså). Träningen gick väl si sådär. Fick lite flashbacks från agilitykursen jag och Elin gick på förra året. Alltid på en söndag. Alltid bakis. Nä, dagen efter träning kan kvitta.

Nu ska jag dammsuga!  


Göteborg igen

Yes i know, dålig uppdatering det sista men jag har faktiskt haft fullt upp. Har jobbat precis hela påsken och lite till, blir gött när den lönen kommer! Måste också tacka Richard som passat Isa, han är en ängel! Isa började dessutom löpa på självaste påskafton, och idag ska vi åka ner till Göteborg (igen) för att passa syrrans katt medan hon och hennes sambo är i Barcelona så då är det tikskydd på som gäller eftersom syrran är ganska knusslig vad det gäller hygien och så;-P
Jag ska också träffa Sofie ikväll som jag inte sett på hur länge som helst! Vi ska fixa lite käk och snacka skit sedan blir det väl antagligen utgång, om vi nu hittar något bra och billigt ställe!!! Var hur längesen som helst jag var ute i Göteborg....wiiiuppppp=)

Vad det gäller Isa och träning så går det fortfarande hur bra som helst! Det är verkligen superkul att träna när allting bara flyter på. Hon blir bättre och bättre på hoppstå, hon hittar rutan, hon springer i apporteringen, fjärrdirigeringen gå bra (hon flyttar bara på baken ibland, men träna träna träna!!!). Tänkte anmäla till lydnadstävling i Mariestad den 9 maj:-) Och...jag har blivit övertalad av Elin och anmält till en agilitytävling i Götene den 8 maj...undrar hur det ska gå!!?? Men men det blir ett ypperligt tillfälle att träna social träning och träffa massa annat hundfolk!

Nu ska jag fixa det sista sedan ska jag och Isa gå en sväng i Boulonger innan det bär av söderut i min röda lilla bil...


Pew...

Isa är som sagt i Skövde hos Richard över påsk medan jag spenderat större delen av helgen på jobbet (hemtjänsten i Åsa/Frillesås), och jag är rent ut sagt helt slut. Hur ska jag någonsin kunna jobba heltid, när jag inte ens klarar av ett par dagars arbete?! Men det kanske går att vänja sig. När jag inte har varit på jobbet har jag varit hemma Stuv och inte gjort någonting. Långfredagskvällen var jag hemma hos Anna och vi snackade skit och gamla minnen...alltid lika kul, och hennes mage växer som bara den...hur gulligt som helst!

Jag ska jobba tre dagar till sedan bär det av till Skövde och Isfisen!!!

Saknar min Isa!!!

Jag är i Frillesås...Isa är i Skövde...många dagar till...behöver jag skriva mer!!??

RSS 2.0