Hökensås

I förrgår efter jobbet åkte Richard, Richards syster Josephine, jag och Isa till Hökensås för att testa fiskelyckan. Vi fick ingen fisk men som vanligt är det helt underbart att bara komma ut i naturen, särskilt när man jobbat en hel dag och vädret är toppen!

Richard kastar

Jag metar

Josephine kastar

Fika!!!

Mums=)









Vi gav upp när det blev mörkt och åkte en sväng förbi donken på vägen hem...

Helgen som gick...

Nedan följer ett ganska tråkigt inlägg där jag redovisar vad jag gjorde förra helgen som jag spenderade i Frillesås.

Jag tog tåget ner på torsdag eftermiddag efter att jag och Richard käkat lunch på Presto för pengarna vi vann på Harrys Jack Vegasmaskin på onsdagkvällen. Pappa hämtade upp mig och Isa i Åsa eftersom syrran (Lina) bestämt att vi skulle käka thaimat...och det tackar man inte nej till. På fredagen åkte jag och syrran till Varberg och provkörde två bilar. Två Skoda Fabia men som vanligt fick jag världens beslutsångest och det blev ärmed inget bilköp och det kommer det nog aldrig bli heller... Vi åkte förbi Konsum på vägen hem och köpte grillad kyckling och potatissallad. På kvällen åkte jag till Kungsbacka BHK för att tävla lydnad klass 2 med Isa och den tävlingen har jag så gott som förträngt...det gick helt åt hel*ete.


På lördagen åkte jag hem till höggravida Anna och hälsade på i den nya lägenheten. Vi åkte till Kungsbacka och åt lunch och sedan tillbaka till lägenheten och drack kaffe och snackade lite skit. Efter det åkte jag till min älskade mormor och hälsade på. Det känns som att hon blir piggare och piggare för var gång jag kommer=) Efter det åkte jag till Elin Larsson och lekte coach/tävlingsledare när hon tränade. Det bjöds även på jordgubbar med glass och lite godis.

På söndagen köptes det pizza på Mona Lisa. Snacka om världens godaste pizzor, inget snålande med fyllningen där inte!!!



Igår...

... började jag dagen med en cykeltur runt regge klockan 05:00 på morgonen. Det har nog aldrig varit så dött på reggerundan som det var då. Varför jag fick för mig att göra detta var för att jag igår inte hade någon hundvakt till Isa och jag skulle jobba hela dagen. Som tur var var det ganska lungt på jobbet (för en gång skull) och jag kunde flexa hem lite tidigare. När jag kom hem tog jag på mig gympapjuxen och traskade upp till underbara Billingen. Helt perfekt väder för en långpromenad! 



Blåbär!



Isa är som vanligt på väg i vattnet


En inte så lyckad tävling i Mariestad...

...men jag hade mycket trevligt ändå!
Dagen började jag med ett spinningpass och det var hur kul som helst! Undar vad som hänt med mig? Jag som verkligen hatade spinning för ett par år sedan! 

Efter det svettiga passet började väntan på att min privatchaffuör (världens bästa Richard, vem annars?) skulle komma hem från jobbet så vi kunde åka iväg till Mariestad, där Isa och jag skulle starta klass 2. Det var typ 100 grader ute hela dagen och Isa var hur seg som helst, så egentligen hade jag inga större förväntningar. Eller så kanske jag inte ska skriva... Eller jo, jag hade faktiskt inga höga förväntningar, utan mer förhoppningar av att hon skulle orka vara på alerten ett helt lydnadsprogram....men icke...Isa var mest intresserad av allt annat runt omkring och var allmänt flummig. Ska tillägga att jag inte sett filmen än (brukar oftast se bättre ut än det känns), men det kändes som hon var på en annan planet. Ska väl också tillägga att jag inte inte heller var så fokuserad. Massa dubbelkommandon som jag måste träna bort! Hur som helst...140 poäng skrapade vi ihop tillslut, och det får väl räknas som okej. Här kommer resultatet. Det enda jag har att ifrågasätta är kommentaren på sändande med ställande, för jag föste verkligen inte iväg henne! Det skulle vart minst en 9:a!!!
 

MomentPoängTotKommentarer
Platsliggande

Fritt följ

Läggande

Inkallande m. ställande

Sändande m. ställande

Apportering

Fritt hopp över hinder

Fjärrdirrigering

Helhetsintryck

Totalt
10

8

9

7

6

7

0

6,5

8

40

24

9

14

18

14

0

13

8

140


Dålig vänstersväng, nosig, släpar något



Dubbelkommando

Föste iväg hunden



Förarförflyttning (KLANT!!!)

Många kommandon, något långsamt på sitt


Efter tävlingen åkte vi på sightseeing i Mariestad...och jag måste säga att det är en riktigt fin stad. Fick mersmak och om det är fint väder i veckan kanske vi åker dit en sväng och badar eller nåt. Kanske en sväng med en båt!      

 

                        

Söndag 11 Juli...

...jobbade jag till 16. Åkte hem och sov en stund och sedan kom Cecila (som för övrigt fyllde år) i sin nygamla fina bil och plockade upp mig och Isa och Elin och Klara för en träningsstund i ösregnet på Billinge BK. Träningen gick väl ganska bra men Isa var helt övertaggad och rök ihop med Goliat över en köttbulle. 
 
Nu är jag mer än sugen på att skaffa bil själv och jag tror efter mycket övervägande att det kommer bli en Skoda Fabia men vi får väl se!


Lördag 10 Juli...

...jobbade jag hela dagen och det var en minst sagt hektisk dag på jobbet...hann inte ens med att käka lunch. Då förstår nog alla hur glad jag blev över att detta meddelande väntade på telefonen när jag slutat:

"Hej=) vill du vara med o grilla sen ikväll? Typ vid 6-tiden. Ja har en flintastek o potatissallad isf om du vill ha=)" Grillning blev det i sällskap av Sara, Elin, Farah, Anna, Anton, Ty och Richard.



Efter grillningen åkte nästan alla till Olstorp men inte jag. Så typiskt att jag hade jobbhelg när Elin var här... 


Fredag 9 Juli...

...kom Elin och Klara på Skövdebesök...trevligt värre=)



Sommar och sol i Boulonger





Spinning!?

Gårdagen spenderade jag på en härlig långpromenad upp på Billingen med Isa innan jag cyklade iväg till jobbet klockan 14.00. 

Idag är jag ledig och vaknade alldeles för tidigt men jag gick upp, drack mitt kaffe och spelade ett par omgångar Betapet innan jag för mig att jag skulle ge spinningen på ACTIC en chans till. Så efter en cykeltur me Isa i parken cyklade jag vidare till ACTIC och jag måste nog erkänna att det var ganska kul att spinna. Blir nog fler gånger.

Nu ska jag ta en dusch!  


Het dag...

Idag vaknade jag av att klockan ringde 07:30. Upp som ett skott (eller inte), åt lite frukost och cyklade iväg till gymmet på Power. Fyra pers var vi som var med...vilken uppslutning...men det var trevligt ändå. Inte lika trevligt att höra att de andra som var med skulle till stranden hela dagen. Själv ska jag jobba 14:30. Men innan det hann jag faktiskt vara ute en bra stund med Isa. Vi tränade lite utanför regementet och det gick faktiskt riktigt bra även om det är helt sjukt varmt ute! Nu ska jag äta lite kasslergryta med ris innan jag cyklar iväg till jobbet.
PM för tävlingen i Mariestad har förresten kommit...14 starter i klass 2!!!





Snart tävlingsdags...


Idag fick jag hastigt och lustigt efter att ha läst Cecilias blogg (och med insikten om att det är mindre än två veckor till tävling i Mariestad) ett stort träningssug så jag packade träningsväskan med blodpudding och kassler och tog med Isa på bussen till Billinge BK för ett litet lydnadspass. Vi tränade lite hopp-sitt-hopp med störning (en skål med godis vid sidan om hindret), lite hoppstå och inte så mycket mer.

När vi kom tillbaka till klubbstugan satt Ulla-Britt där med en liten going i famnen. Vinna heter hon och är det sötaste jag sett på länge!

"Skoj" tror jag hunden på bilden heter


Vi promenerade hela vägen hem och jag gjorde mig en slurpig proteinjordgubbsmilkshake innan jag fick ett ryck och städade hela lägenheten. De kan ju faktiskt komma när som helst och göra den där besiktningen som måste göras innan jag flyttar till min nya stora lya!
I höst tror jag också att jag ska skaffa mig en bil!

Gårdagen i bilder...


Efter förmiddagsgympass och lite solning i Boulonger tog jag med Isa på långpromenad runt Karstorp där hon fick bada trots eksemet hon fått på baken. Det var helt sjukt varmt hela dagen igår!

När vi kom hem efter den nästan 3 timmar långa promenaden var Isa ganska trött och jag däckade framför TV:n och dagens första VM-match mellan Argentina och Tyskland.

Njutning på balkongen


Vid åttatiden mötte vi upp Pettson på stan och gick till Harrys. Käkade gott, drack gott och såg på fotboll.  





Vi gick hem ganska tidigt och det är väl kanske ett tecken på att åldern börjar ta ut sin rätt eller nåt...va vet jag. Jag somnade i alla fall som en stock efter en minst sagt bra dag.

Jahopp, då blir det flytt!

I denna mapp finns kontaktet på min nya lägenhet. Påskrivet och klart! Inflytt 1 oktober och Richard ska vara min inneboende=)


Efter kontraktsskrivningen firade vi med lite götta från donken=)

Glass på torget

Vatten på torget

Cola på torget

Efter lunchen som idag bestod av fiskbullar i dillsås med ris och wokadegrönsaker gick jag ut i parken och njöt lite mer av solen innan det var dags att cykla till jobbet. Fick gå USK-tur ikväll och det är verkligen mycket roligare än att jobba som sköterska!



RSS 2.0