Egen tid...vad är det?

Ja det kan man fråga sig? Igår var det jobb till 16:30, hem på cykeln, lasta bilen med hundar, träningsväska och iväg till Billinge BK. Där mötte jag upp Cecila som hade varit jättesnäll och lagt ett spår åt mig och Isa. Ca 100 meter långt med två belöningar, en dummie och en kampkanin=) Hon hittade direkt (Isa alltså) och spårade hela spåret utan större problem...tycker jag i alla fall men jag är ju ganska oerfaren kan man ju säga:-P. Efter det tränade vi lite fritt följ. Måste nog träna lite bakdelskontroll med Isa eftersom jag vetat med mig länge att jag liksom vrider kroppen i vänstersvängar eftersom hon inte hänger med annars. Fram tills igår har jag förträngt det men eftersom Cecilia nämnde det så...ja mer träning helt enkelt. Körde även rutan 5 gånger utan problem och avslutade med lite agility vilken Isa nu förtiden verkar tycka är jätteskoj! Sedan var det Meyas tur att känna på brukshundsklubbmiljön en liten stund...med betoning på liten. Typ 10 min. Åkte hem och lämnade Meya och gick OK-rundan men Isa...pust. När jag kom hem hade Richard gjort en jättegod köttfärslimpa inlindad i bacon. Enda nackdelen med det var att det STANK bacon i hela lägenheten och det så sååå äckligt och flottigt, men jag ska inte klaga för den var som sagt jättegod.

Sune och Cecilia passitivitetstränar


Isa har paus

Idag jobbade jag över en stund för att sedan åka hem och hämta Meya och iväg till Skövde BK för första tillfället av valpkursen. Hade först tänkt ta med Isa för att träna lite innan men jag insåg ganska snabbt att jag varken hade tid eller lust till det och dessutom regnade det ute. Så hon fick så snällt stanna hemma hos Richard. Tror inte hon tog så illa upp över detta eftersom hon och Richard kommer så himla bra överens:-P. Väl på kursen blev det en liten presentation av alla hundar, mattar och hussar och sedan lite kontaktövningar ute i kylan. Meya gick från att till en början vara ganska blyg men ändå nyfiken på alla hundar till att inne i lokalen somna i mitt knä till att ute på plan få helspatt. Har aldrig sett henne så energisk men men...det är väl kul att hon har energi...eller? Hon skötte sig ändå ganska bra tycker jag, men det märks att hon är en tjej med attityd. Nu ligger hon i alla fall helt utslagen i sin bur och sover. Jag ska också lägga mig nu men måste borsta bissarna först...och göra matlåda...och rasta Isa lite...och och och...alla dessa och...

Trött hund

God natt!

Helgen upp och ner

Kan ju lugnt säga att helgen (inklusive min lediga måndag) har varit som en liten berg och dalbana bestående av två toppar och tusen dalar typ.

Topp 1: Mor och far och det lilla monstret Billy har var här och kollade in Meya och lägenheten i lördags. Husliga som jag och Rille är bjöd vi på våfflor (självklart av hemmagjord smet), grädde, glass, sylt och kaffe. Nya våffeljärnet var ett mycket bra inköp. De stannade inte så länge men det gör inte så mycket. Fyra timmar är en lagom dos av mor och far och Billy.

Topp 2: Ridhusträningen i söndags gick jättebra för både Isa och Meya.

Dalarna har då som sagt varit desto fler eller man kanske till och med kan kalla det en lång backe utför bestående av attacker av illamående, magknip, huvudvärk, toabesök och ett fruktansvärt humör. Låter som jag är gravid men det kan jag lugna er alla med att jag INTE är. Vet inte om det möjligtvis var ett återfalll av magsjukan jag åkte på för två veckor sedan. Jag hade känt mig lite halvkass sedan i torsdags och efter ridhusträningen i söndags brakade det loss ordentligt. Behöver inte nämna mer för allas skull. Hur som helst så har jag två grundläggande behov: mat och en daglig promenad på minst en timme. Under helgen har jag inte kunnat tillfredställa dessa vilket lett till att jag varit på ett helt horribelt humör. Tackar Richard tusen gånger om för att han står ut med mig och hjälper mig med hundarna!

Nog om helgen. Idag är det tisdag och jag har jobbat, kunde sticka lite tidigare från jobbet eftersom hundarna var ensamma hemma sedan halv tre (jag kom hem 16:07. Jag är jätteglad att Meya valde att sysselsätta sig med att mala "Din Del katalogen" och inte det nya numret av "Brukshunden". Posten kom nämligen efter att Richard åkt...kanske dags att fixa så posten inte hamnar direkt på golvet. Meya har varit lite halt sedan igår förmiddag. Det har inte gett med sig men jag tror det är på bättringsvägen i alla fall. Hoppas verkligen det bli bra till på torsdag när vi ska börja på valpkurs annars får det väl bli en sväng till veterinären. Vi åkte en sväng till ICA Maxi för lite passitivitetsträning en stund innan jag och Isa gick en lång och härlig och snabb promenad runt Karstorp. Har nog aldrig gått så fort runt tidigare men vad gör man inte när Meya är helt ensam hemma? Det värsta är att jag tror att jag bryr mig om ensamheten mer än vad hon själv gör. Hon verkar faktiskt inte bry sig alls...

Dags att skaffa "postkorg?"


Meya 13 veckor

Nu ligger de båda och vilar, jag har precis druckit en kopp kaffe. Ska ta en dusch och fixa lite kvällmat nu OCH mitt humör är på topp=)

Sjuka tider...

Jahopp då var jag hemma från jobbet igen. Fick tyvärr inte vara på bensårsmottagningen idag mer än en och en halv timme på eftermiddagen, dvs en patient. Det är så typiskt att när det väl är planerat att jag ska vara där är det någon som blir sjuk eller någon som har sjuka barn på övriga mottagningen eller på avdelningen och då får jag ju flexibel som jag är vara där istället:-P Ska berätta för er som inte vet så är jag jätteintresserad av ben och fotsår och jag vet inte riktigt varför men så är det och just därför tycker jag det är så himla kul att vara just på bensårsmottagningen.

Jag och Isa har varit ute och gått en sväng och Meya fick vara ensam en liten stund från dess att Richard åkte till gymmet och tills jag kom hem. Typ en kvart. Det är så skönt med en promenad efter en dags arbete och jag tror Isa tycker det är skönt att komma ifrån Meya en stund också. Meya kan ju vara ganska på om man säger så även om hon just nu ligger och sover i hallen med skostället som huvudstöd. Det får hon fortsätta göra tills hon vaknar, för då ska vi träna lite överlämningar. Fick ett trevligt mejl med en inbjudan till en jakt/apporeringskurs den 18 - 19 juni som jag tror att jag ska anmäla mig och Meya till. Hon är ju fortfarande inte så stor då men jag tror att det kan vara givande för mig som är helt nybörjare på det här med apportering.

Bekvämt?

Glömde skriva i morse att Meya verkar ha släppt det här med att bara bajsa på snön. Hon sket nämligen två megahögar på typ 1 minut det första hon gjorde i morse. PÅ BARMARK. Kanske inte så konstigt med tanke på att hon inte gjort ifrån sig sedan klockan 11 igår förmiddag. Nu är det exakt en timme och fem minuter till "Sveriges mästerkock" börjar. Veckans höjdpunkt på TV. Säger en hel del om utbudet i burken just nu.


Morgonmys innan jobbet




Richard är snäll går ut med Isa på mornarna och då passar jag på att mysa lite med Meya innan jobbet. Tror jag ska vara på bensårsmottagningen idag=)

Dags att packa matlådan sen hinner jag nog med en liten mysstund till=)

Lite bus innan jobbet...



Nu ska jag aldeles strax åka till jobbet. Både Meya och Isa ligger på golvet (!) och sover efter en liten lekstund ute i blåsten/stormen. Lite respektlös tycker jag allt det är att de väljer golvet framför de fina sovplatserna jag fixat åt dem:-P

Skatteåterbäring...

... = kameraköp!!!

Vuxenpoäng

Igår hade jag mitt första lönesamtal någonsin, vuxet på hög nivå. Jag tror det gick ganska bra men det återstår väl att se...Annars var det en lugn och harmonisk dag på jobbet. Funderar just nu på huruvida jag vill stanna på mottagningen eller inte under hösten. Har nämligen fått erbjudande om att få stanna till jul men jag måste fundera på om fördelarna verkligen överväger nackdelarna. Hur jag än gör så kommer det alltid finnas för och nackdelar med alla jobb så jag ska fundera lite till...

På kvällen samlade jag ytterligare vuxenpoäng för när jag var färdig med allt hundgöra (bokstavligt talat) åkte jag och Richard till Elins Esplanad och köpte ett våffeljärn och en ny mixer. Så nu kan jag äntligen göra mina underbara shaker igen=) Vi passade också på att storhandla på Maxi så nu har vi mat så det räcker månaden ut...och kanske lite till. Både Isa och Meya fick följa med och sitta i bilen. Bra träning där:-P

Idag ska jag jobba kväll på avdelningen så därför har jag lite tid nu på förmiddagen till lite allt möjligt. Meya och Isa har varit ute en liten runda och Meya och Isa har redan hunnit gå mig på nerverna här hemma då de haft världens ryck. Meya har också fått för sig att hon bara ska bajsa där det ligger snö på marken. Någon kommer snart få förstoppningsproblematik med tanke på att snön smälter ganska fort nu...inte mig emot. 

Nu ska jag väcka Rille och ta med Isa på en lite längre promenad... Meya ska vila.



Sammanfattning av lördag-söndag

Nu har jag kanske hittat tillbaka till lite blogginspiration igen. Vi får väl se hur långt jag kommer. Jag börjar med att berätta att Meya, Richard och jag var på lite kalas i Stöpen i lördags kväll. Isa fick stanna hemma...lugnast så. Hur som helst så skötte sig Meya väldigt bra måste jag säga. Jag satt på helspänn större delen medan vi avnjöt en trerätters helt superb middag. Jag hade nämligen berättat för Marianne (födelsedagsbarnet och även ägare av huset OCH alla mattor) att Meya inte är helt 100 vad det gäller rumsrenheten. "Det är okej, du kan vara lugn men hon kissar väl inte på finmattan" Eehhh, nej det tror jag inte. Suck. Men... Meya höll sig torr hela kvällen och det blev en väldigt trevlig kväll. Bra Meya! Mitt största promlem med Isa när hon var valp var att det tog så lång tid innan hon blev rumsren. Hon verkade inte fatta vad som hände när hon kissade utan såg lika förvånad ut varje gång. Meya har lite bättre koll även om det händer en olycka då och då. Helt acceptabelt=)

Söndagen som sagt blev en riktig hunddag. Jag och Isa började på spårkurs i ett helt underbart väder. Riktigt kul var det, kan inte förstå varför jag inte gjort detta tidigare!? Vi la ett spår på 150 meter ungefär. Belöning med leksak efter 75 meter och belöning med godis i slutet av spåret. Isa fattade direkt vad hon skulle göra. Vi avslutade kursen med att alla kursdeltagare fick göra var sitt upplet. När vi var klara hade jag lite sällskap med Karin och lapphunden Sam på en liten promenad i vårsolen. Isa behöver verkligen röra på sig, jag fick länga magremmen på hennes sele för att jag skulle kunna knäppa det!!!

Sam och Isa

Ellinor som är ledare för kursen berättde också lite om försvarets tjänstehundsutbildning och det verkar faktiskt superspännande. Frågan är dock om Isa med sina inte så stabila nerver skulle klara detta? Nja, jag vet inte.

På vägen hem från kursen hände någonting med min bil och självklart såg jag framför mig hur hela bilen brakade ihop. Det började nämligen låta konstigt om bromsarna, eller från någonting annat där i närheten när jag svängde med den. Och svänga måste man ju göra för eller senare när man kör. Det låter fortfarande om den men jag ska se till att fixa detta snarast. Hem kom jag i alla fall och då gick jag ut och tränade lite kontakt med Meya. Kontakt med hunden är ju grunden för all träning och därför tjatar jag och tränar detta dag efter dag. Jag hade sedan lovat Farah att hjälpa henne med att flytta lite grejer men det var ju lite svårt utan bil...Blev mysstynd med mina hundar i stället. Ja, jag satt i en och en halv timma på golvet och bara kelade med dem. Bästaste och gosigaste är dem båda två! På eftermiddagen tog jag och Isa en promenad runt gissa vart? Jo, gamla OHQ8...Stackars Isa måste vara så trött på den rundan nu...   

Det är helt sjukt vad helgen går fort...men det är bara att ta nya tag och ladda för ny vecka...

Förresten...söndag kväll tog jag mig tid att göra middag. Det vill säga tillaga någonting från grunden och inte bara värma halvfabrikat i micron och koka snabbmakaroner. Kokospanerade hokifilékuber, wokade grönsaker med färsk ingefära och jasminris till det=)

En hundig dag

Idag har jag ägnat större delen av dagen till diverse hundaktiviteter. Tyvärr har jag ingen direkt blogginspiration och den största anledningen till det är min minst sagt katastrofala förmåga att fotografera. På två dagar har jag inte fått en enda bra bild på varken Meya eller Isa. Boooring.

Som sagt...




Spår på G

Solen skiner och fåglarna kvittrar idag igen! Väskan är packad, kaffet kokat, mackorna bredda och köttbullarna tinade så nu är jag och Isa redo för första praktiska spårkurstillfället. Skogen here we come!

Åh vilket väder

Kanske våren kommer så småningom i alla fall! Det är ett helt fantastiskt väder ute idag. Meya och jag började dagen med lite koppelträning för att hon skulle bli lite lagom trött för att lämnas hemma med en sovande Richard medan jag gick på långpromenad med Isa. Ett måste idag!
På vägen gick vi bland annat förbi dammen där det verkar som hela Skaraborgs befolkning av änder samlats. Isa var som vanligt inte ett dugg intresserad av dem. Frågan är om hon verkligen tycker de är helt ointressanta eller om jag har en otroligt bra passitivitetstränad hund?:-P


Fågelhunden Isa? Njae

När vi var tillbaka sov Meya som en stock så jag kunde i lugn och ro duscha av Isa i badkaret innan jag satte igång med den obligatoriska dagliga dammsugnigen. Jag kan inte fatta att det av två små hundar kan bli så mycket hår!? och så mycket grus.

Meya och jag var ute en sväng innan lunch och vi träffade en liten söt tjej på sparkcykel som ville hälsa på Meya. Eftersom Isa är så fruktansvärt rädd för barn och jag inte vill att Meya ska bli lika dan fick hon såklart hälsa. Men Meya var mer intresserad av sparkcykeln...



Nu ska jag fixa lite till här hemma innan det bär av till Stöpen på lite kalas=)





Mina pluttisar verkar komma varandra allt närmare...


...nu kan de till och med sova med kroppskontakt.
(en bild från igår kväll som jag inte orkade lägga upp då)

Äntligen helg!

Nu har jag äntligen lite ledighet framför mig, två dagar rättare sagt och jag ska säga att det är mycket välbehövligt. Det har varit en sån där jobbig dag idag när ingenting riktigt flyter på. Den började med att det kommit typ 20 cm snö! Usch och fy och blääää. Tack vare det kom jag lite sent till jobbet (var ju tvungen att skotta bort massa snö från bilen) och det var sedan ganska mycket att göra på jobbet hela dagen (vilket i för sig är bra eftersom dagen går mycket fortare då).
Jag stämplade ut vid 15:35 och åkte från parkeringen 15:40, 25 minuter senare än beräknat, vilket ledde till att jag blev aningen stressad, jag skulle ju vara hos veterinären med båda hundarna klockan 16:00. Till råga på allt var jag hungrig som sjuttan och alla som känner mig vet att jag inte är så rolig då. Jag ringde hem till Richard som så snällt fick packa ihop hundar och papper som skulle med. Richard valde själv sedan att hänga med till Skövde djurklinik, kan inte varit så kul med tanke på mitt humör men men. Vi var i alla fall där 16:01. Phu. Båda hundarna skötte sig sedan ypperligt=) Jag passade på att väga dem båda när jag ändå var där. Meya vägde 8,2 och Isa vägde 14,3(!). Lite för mycket kanske men nu när snön smälter på Billingen då jäklar blir det milen flera gånger om (men inte på en gång). Eftersom hundarna var så duktiga hos veterinären OCH det är fredag fick de varsitt megaben som de har tuggat maniskt på under kvällen.
Innan de fick smaka på benen gick jag dock i ilfart med Isa runt OKQ8 (eller de har ju lagt ner macken nu så jag får börja kalla rundan nåt annat). Richard var på gymmet så Meya fick vara ensam i en halvtimma ungefär innan han kom hem. Jag tror att hon var tyst hela tiden, har inte hört någonting från varken grannar eller Securitas i alla fall.


Meya med sitt megaben=)

Nu sitter jag i soffan, men en go hund på varje fot och är lite gött fredagsseg. Det tar på krafterna att jobba 90% och samtidigt ha två hundar men det är absolut värt det, kan inte tänka mig ett liv utan Isa och Meya! Men tänk att det finns de som jobbar 100%, har två hundar och toppar det med ett par tre barn. Fy vad jobbigt!
Nej nu ska jag sova!

Skänker en liten tanke till min gamle Sally som skulle blivit 15 år idag om hon levt. Tyvärr har jag ingen bild på henne nu eftersom jag kidnappat Richards dator men hon har en plats i mitt hjärta för alltid <3.

Neeej

Jag tar i detta nu tillbaka allt jag sagt och skrivit om vårkänslor. De är så gott som helt bortblåsta och alla ni som på morgonen varit ute eller kikat ut genom fönstret förstår säkert varför... 

Om en stund ska jag till jobbet för att sluta tidigt...det är ju fredag (nåt positivt). Sedan bär det av till veterinären med både Isa och Meya för vaccination.

Vi har det så bra

Ja, nu under eftermiddagen diskuterade jag och Richard situationen i Japan över varsin semla. Det är verkligen helt obegripligt det som händer där just nu och man får sig en liten tankeställare om att man verkligen bör uppskatta det man har.

Semlemums=)

Som till exempel att våren med stormsteg. Den första patienten jag träffade idag berättade att han faktiskt hade hört en lärka på morgonen. Vårtecken om något! När jag och Richard hade fikat färdigt tog jag med mig Isa på en promenad runt Karstorp och Aspö. Det är helt underbart att se att större delen av marken nu är fri från snö. Det märks också på Isa att hon också tycker det är skönt att vintern snart är över. Hon har liksom en annan glöd nu än vad hon haft på hela vintern. Spring i benen, och det är ju så jag vill ha min gamle Isa=)


Mer barmark än snö

Nu ska Richard inte jobba mer på ett par dagar och det betyder att jag kan sova lite längre imorgon. De två senaste dagarna har jag gått upp klockan 5 för att hinna med mig själv och hundarna på morgonen och ändå har jag åkt iväg senare än vanligt bara för att komma till jobbet lagom tills Richard slutar så han kan ta bilen hem till hundarna igen. Snacka om planering. Men det går bra att lämna dem ensamma den korta stunden. Meya har också börjat få vara helt ensam små korta stunder för hon kan ju liksom inte ränka med att Isa alltid kan hålla henne sällskap och det går faktiskt riktigt bra. Hon gnäller lite en stund men sedan verkar det som att hon går och lägger sig. En annan rolig grej med Meya är att hon inte längre springer i väg med alla saker hon tar i mun utan hon vill liksom komma med dem till mig=) Hon är så himla go när hon gör det (går inte att beskriva med ord=)  


Isa med vårkänslor

Nu blir det köttfärs och spaghetti och "Sveriges mästerkock"




Ett tappert försök till matte/hundbild:-P


Det här är de två bästa bilderna...då kan ni ju förstå hur de andra såg ut:-P

Jag är helt slut...sov inte alls många timmar föregående natt och därför ska jag lägga mig nu

Då har denna måndagen snart gått...

Jag kan verkligen inte förstå var tiden tar vägen. Nu sitter jag här igen och klockan är redan tio i fem! Det är så mycket jag vill skriva och berätta om men det hinns liksom inte med. Efter lunch idag fick jag och Rille för oss att ta en sväng till ÖB och införskaffa lite tavlor till den sista väggen i vardagsrummet. Resultaten blev tre tavlor, en aktivitetsboll, en hundpläd och en påse Ahlgrens. Meya fick hänga med för lite bilåkningsträning och vi gjorde också lite kontaktövningar i typ 8 minuter på parkeringen.





Nu måste jag också berätta att igår kväll var jag på den teoretiska genomgången inför spårkursen som jag och Isa ska gå under våren. Målet är att Isa bara ska få ha kul och förhoppningsvis också stärka sin självkänsla lite och att jag ska lära mig grunderna. Vi har ju faktiskt aldrig spårat förr...

Dax att städa lite nu för snart kommer Farah förbi en sväng=)


Dagens tips:

Gå inte med gympaskor runt Karstorp. Där det inte är is och snorhalt är det blött och slaskigt...

Leverans


Imorse fick vi paket från gymvaruhuset. Jag håller mig till proteinpulvret men Richard har köpt nåt slags högkaloripreparat som han tror ska göra honom till ett muskelberg...inte för att vara taskig men jag tror det först när jag ser det. Man måste ju liksom träna också för att inte allt ska sätta sig runt kaggen...:-P

Isa, Meya, Richard, jag och ett ridhus...

Jag visste mycket väl att det var många som inte skulle dyka upp på ridhusträningen igår men det var banne mig ingen som kom. Lyxigt värre att ha ett helt ridhus för sig själv att träna hund i. Jag och Isa gick igenom alla moment i 2:an förutom hoppet. Allt gick väldigt bra om man blundar för apporteringen. Ibland förstår jag mig inte på Isa. Hon kan äta all möjlig skit som legat på marken men att ta en apport som är lite grusig tycker hon är asäckligt. MES-ISA. Men men, vårt mål att starta 2:an snart igen är inom räckhåll.

Eftersom Richard så glatt hängde med till ridhuset kunde jag ta med Meya som fick sitta på en filt brevid Richard och titta på. Hon tyckte det var trist och satt och gnällde som en tok i princip hela timmen vi var där. Hon blev tyst lagom till vi skulle åka hem. Hon börjar verkligen visa nu att hon minsann också har en egen vilja, inte helt oväntat eftersom hon faktiskt är inne på sin 12:e levnadsvecka. Det som gjorde mig aningen rädd var att hon fick ett litet utbrott mot mig igår när jag försökte lägga henne ner på filten(!). Lilla söta Meya förvandlades för några sekunder till ett litet monster. Självklart började min analyserande del av hjärnan jobba på högvarv. Varför gjorde hon så? Har jag gjort något fel? Hon kommer utvecklas till världens aggrohund! Jag kunde dock lugna ner mig några hekto efter lite stöd från Cecilia via MSN. Det är väl så att hon börjar testa mina gränser. Man glömmer lätt när man har en vuxen hund som gör nästan allt det man säger (observera nästan), att det är mycket jobb med en valp. Det tar TID och man måste låta det ta TID!


AggroMeya?
Foto: Richard

11-kaffe...


Jag och Richard slår på stort efter ridhusträningen...

På spåret igen=)

Måste bara säga att det är jättekul att få kommentarer på min träning och jag tar jättegärna emot tips, tankar och ideér som kan göra träningen bättre!

Nu känner jag mig äntligen som människa igen! Det är så typiskt att man när man väl är ledig inte kan göra någonting för att man inte orkar på grund av någonting man blivit smittad av på jobbet. Meya har i alla fall sovit hela natten igen(!). Hon vaknade i för sig klockan 6 men det gör inte så mycket. Jag har ju missat två hela dagar, så det var bara för mig att gå upp. När jag och hundarna ätit lite frukost gick vi ut en liten sväng. Testade att ha Isa lös och Meya i koppel bara för skoj skull och det gick faktiskt över förväntan. Vågade inte hoppas på annat än att Meya skulle få totalt spader men hon brydde sig inte så mycket om Isa och accepterade att det nu på morgonen var hennes lott att gå i lina. Om en liten stund ska jag åka iväg till ridhuset och träna. Eftersom jag tänkte anmäla mig och Isa till tävling snart ska jag köra igenom LK2 och såklart lite agility! Mitt mål med Isa är att vi innan sommaren har LP2 så vi kanske kan starta LK3 innan året är slut.

Jag hoppas hoppas hoppas Richard vill följa med och filma och vara Meyavakt när hon ska passitivitetsträna!

Meya 11 veckor

Förmiddagens promenad med Isa tog helt knäcken på mig så jag har legat på soffan och återhämtat mig större delen av eftermiddagen. Nu känner jag mig någorlunda pigg igen och har varit ute en sväng med båda mina hundar.
Det slog mig då hur mycket Meya faktiskt vuxit. Hon är nästan lika hög som Isa nu, äter som en liten häst och har tuffat till sig rejält vad det gäller lek med Isa. Trots det står jag faktiskt ändå med andan i halsen var gång de är i gång och ska busa. Hon måste nog växa till sig lite till innan jag med mina nerver ska kunna slappna av helt och bara njuta av att se dem ha kul ihop.

Det märks också på Meya sätt att bete sig att hon vuxut med. Hon blir mer och mer uppmärksam på vad som gynnar henne och inte. Idag till exempel var första gången som hon faktiskt satte sig helt frivilligt på hallmattan efter att vi varit ute och lät mig torka alla hennes tassar utan att hon slet tag i handduken=) Ett positivt beteende som detta ledde självklart till en liten godbit.

Det där med att inte äta saker som ligger på marken går väl sisådär men hon har i alla fall så gott som slutat att äta sitt eget bajs. Stort plus till det. Måste ju faktiskt tänka på att hon är en ung hund som utforskar världen och en del av detta är att smaka på saker och ting, men förhoppningsvis kommer hon så småningom fatta att det är jag som har det allra gottaste och välja det istället...


Helg

Lördag morgon. Jag har sovit hela natten, Meya har sovit hela natten, magen känns aningen bättre OCH jag vann dagens omgång Betapet. Kan en dag börja bättre? Det kan den säkert, men i nuläget känner jag att en sån här start duger alldeles utmärkt! Inte minst med tanke på hur fredagen startade...

Meya kör just nu sitt obligatoriska morgonryck. Dvs springa runt som en tok med någonting i munnen, idag är det Richards fina fårpläds tur. Isa gör Richard sällskap vid frukosten.

En morgonmarödör kan skymtas under pläden...

Trevligt frukostsällskap?

Idag ska jag förhoppningsvis kunna gå ut en sväng med Isa och förhoppningsvis ha lite social träning med Meya utanför Maxi. Observera förhoppningsvis...beror såklart på hur min mage mår.


Det tar sig...

Känner mig nu aningen piggare...more to come...

Det blir inte alltid riktigt som man tänkt sig...

Blev aldrig något jobb för mig idag...när jag gjort mig iordning och var redo att åka slog en våg av illamående över mig och jag fick världens blodtrycksfall. Det händer mig titt som tätt och jag tänkte väl att det går väl över. Men icke. Nepp, jag kan ju säga att jag idag hållit mig på replängds avstånd från toaletten så förstår ni säkert vad jag menar. Tji fick väl jag för att jag när kräk/diarréutbrottet på jobbet utbröt sa att "jag blir aldrig blir magsjuk". Nästa gång tänker jag hålla tyst.

Världens bästa Richard är just nu ute med Isa och jag har varit ute en liten runda med Meya.

Vi har förresten kommit med på valpkurs på Skövde BK som startar 31 mars. Ska bli spännande och se vad de har för typ av valpträning där. Från början hade jag faktiskt inte tänkt att gå någon valpkurs med jag tror att det är nyttigt både för mig och för Meya.

Nej nu måste jag vila en stund igen...

Det är ju det där med tid...

Jag förstår inte riktigt vart tiden tar vägen ibland?! Igår till exempel. När jag hade varit ute med båda hundarna och var någorlunda klar med allt vad som ska göras en torsdagskväll var klockan halv nio! Tur för mig att det är fredag idag och tur för mig att jag slutar 15:15 så jag kan ägna lite tid åt det jag inte hann med igår. Men medan jag och Richard satt som klistrade framför "Kalla fakta" som igår handlade om fetmaoperationer somnade Meya som en stock nedanför soffan i någon slags gymnastisk ställning:-P

Bekvämt?

Nu ska jag strax åka till jobbet och när jag sedan kommer hem igen är jag ledig i tre hela dagar!

Energi

Jag har funderat lite nu och det måste vara så att jag sovit otroligt hårt och gott i natt att jag faktiskt inte hörde Meya när hon vaknade och försökte väcka mig. Så måste det bara vara! Överanalysering på hög nivå (igen!) men jag kan inte riktigt förstå det själv att jag faktiskt sovit en hel natt. Skönt! Jag känner mig så fruktansvärt pigg trots att jag jobbat hela dagen (och jag kan säga från hela mitt hjärta att det faktiskt varit att göra på jobbet hela dagen). Det är nästan lite läskigt att vara så här pigg men jag klagar naturligtvis inte. Tvärtom! Jag har tagit mycket väl tillvara på energin.

Bland annat med en promenad med Isa runt Aspö och Karstorp i världens busväder och en träningsrunda med Meya runt Storegården. "Strunta i alla andra och tyck bara om matteövningar" på schemat idag, vilket inte alla mina grannar verkar uppskatta. Jag fick nämligen en liten knäpp på näsan om att jag var en trist och tråkig matte som inte lät Meya få hälsa på dem och de tyckte verkligen jättesynd om henne. Jag måste säga att det är lite besvärligt ibland med människor som inte förstår sig på min strategi vad det gäller hundträning. Jag står fast besluten om att det i det långa loppet lönar sig att redan från början lära henne att andra människor faktiskt är ganska trista. Nu är det inte så att Meya aldrig får hälsa på andra människor men jag tycker det är viktigt att hon faktiskt hellre vill vara mig nära än att springa runt och hälsa på främlingar. Resultatet av dagens träning blev i alla fall att vi gick förbi fyra människor (alla män för er som är intresserade) förutom mina två grannar som var en kvinna och en man och hon var inte direkt intresserad av att hälsa på någon av dem. Nepp, Meya kom så snällt till mig och fick lite kel och gos och en godbit istället:-P. Duktig hund. Glad matte.



Lurad...

Idag när jag vaknade klockan halv sex hede Meya till min stora förvåning sovit hela natten...trodde jag. Men icke. En liten kissfläck på köket i golvet var det första jag möttes av när jag kom dit. Måste antingen betyda att hon varit förbaskat tyst eller att jag sovit väldigt djupt. Jag brukar nämligen vakna av minsta lilla lilla ljud. Men men, en liten kissfläck på golvet är ju ingenting om man ska jämföra det med att få sova en hel natt så jag klandrar henne inte...


...

Idag är jag lite seg och därför blir det bara några bilder på mina fina hundar=)

Eller förresten, jag måste bara berätta att jag nu ser mig själv som segrare över Meya i matkampen. Hon har gett upp och äter sin mat utan tillsatts av yoghurt eller annat dylikt=)



Jag ger snart upp hoppet om att få en fin bild på mina två tillsammans...kolla Isas blick liksom:-P

Matkampen matte VS Meya

1-0 till matte:-P

Matvägran...

Idag är jag inne på dag två av tre av Meyas avmaskningskur. Jag blandade det lilla krossade pillret med lite yoghurt i hennes matskål klantig som jag är! Resultat: en matvägrande hund! Meya äter inte sin mat om jag inte häller yoghurt över. Tro jag det! Vem vill käka torr hundmat när man smakat god krämig yoghurt och dessutom också blivit introducerad för saftiga köttbullar från familjen Dafgårds? Det skulle inte jag göra i alla fall. Men jag tänker inte ge mig. Till slut borde hon bli så hungrig att hon faktiskt tar maten ändå!

Idag har jag fått låna finkameran av Karin igen. Blev så klart lite bilder direkt när jag kom hem=)



Storbitchen och lillbitchen;-P

Nu har jag varit ute med både Isa och Meya och ska lägga mig på soffan en stund och se på halv åtta hos mig=)

Ibland är man bara så nojig...

Igår eftermiddag klämde Meya till min (och hennes) stora förskräckelse sin lilla baktass under en köksstol. Snacka om att hundar ibland kan ge oss människor fruktansvärt magont! Så typiskt mig också att se det värsta tänkbara av det hela....ett svart hål! Jag klämde och kände och klämde och kände men hon var helt oberörd. Efter lite stöd av Meyas uppfödare via en facebookkonversation (vad vore världen utan Facebook?!) kunde jag tillslut släppa tanken på att Meya skulle behöva fortsätta sitt liv som en hund på tre ben. TACK!



Ridhusträning så här på söndag morgon...

På dagens ridhusträning var det ganska glest med folk och jag kan verkligen förstå varför. Söndag morgon klockan 9 liksom, men för mig som är en morgonpigg själ som mig var det inga problem. Upp, äta, värma köttbullar och iväg med båda hundarna och Richard. Richard agerade hundpassare/fotograf/filmare. Alla skulle verkligen ha en egen Richard! Ställer upp även en dag som denna då det faktiskt är hans 25-års dag idag=)
Meya fick mestadels bara sitta och titta på, medan jag tränade lite lydnad och agility med Isa. Båda hundarna skötte sig exemplariskt. Meya var för det mesta tyst och Isa var pepp på allt vi gjorde.
Ställande under inkallning, lite fritt följ och rutan fick det bli. Tänkte lägga upp en länk på en film när vi kör agilitybanan ett varv men tyvärr så fungerar inte detta.

Morgonpigg kanske var att ta i:-P

Födelsedagsbarnet=)



Eftermiddagsuppdatering

Morgonens/förmiddagens promenad runt Aspö och Karstorp var helst fantastisk. Helt underbart väder, solen sken och fåglarna kvittrade. För en gångs skull har jag tur och är ledig när det är så här....
.

När Isa var färdigpromenerad var det dags för nästa att gå ut. Japp, dags för lite social träning/koppelträning för Meya. Sagt och gjort. På med halsband och koppel och iväg mot ICA Maxi Stormarknad. Perfekt en lördagförmiddag. Mycket folk, kundvagnar och barnvagnar i rörelse. De måste tro att jag var helt dum i huvudet när jag satte mig rätt ner på marken utanför ingången med Meya i famnen, men vad gör man inte för sin hund? Passitivitetsträning på hög nivå och hör och häpna: Det gick strålande! Det var visserligen bara 5 minuter vi satt där men man måste ju börja någonstans=) Eftersom hon var så duktig fick hon faktiskt gå lös hem den sista lilla biten vilket jag verkligen tror att hon uppskattade.

Fina Meya=)

Nu har jag städat och fixat lite och hoppas att Richard kommer hem snart så jag kan gå ut en stund med Isa igen. Ikväll tror jag att Farah och Micki kommer på besök och då vankas det tacos.

För övrigt lägger sig Meya helt självmant i sin bur nu för tiden när hon ska sova=)

Glömde en viktig notering...

Jag ska jobba på 74:an i sommar=)

10 veckor

Idag fyller Meya 10 veckor (!) och hon växer så det knakar. Natten har varit mycket lugn och likaså morgonen. Inget kiss på golvet, inget bajsätande och inget gnäll. Nu ligger både Isa och Meya och tar igen sig efter frukosten=)

Det kommer självklart ta tid innan man kan återgå till en relativt normal vardag igen efter Meyas hemkomst men det känns det i alla fall går framåt. Jag tror jag måste sluta överanalysera allting hon gör och allting jag gör (typiskt kvinnligt?!:-P) och bara ta det som det kommer. Jag vet att jag oroar mig för mycket i onödan men har jag klarat av att göra Isa till hund tror jag faktiskt jag klarar lilla Meya också.

Långpromenad med Isa står näst på schemat idag. Längre har jag inte kommit i min planering...

Hej hopp!




Köttbullekontakt...

Som ni alla säkert förstår blev jag lite trött på Meya i morse men det är nu glömt och förlåtet. Man är ju inte direkt piggelin mitt i natten och Meya kan ju faktiskt inte hjälpa att jag inte var tillräckligt snabb men att hindra henne från någonting så gott som en rejäl bajshög. Nattamaten är ju faktiskt den bästa, det vet i ju alla!

Idag är det ju som sagt fredag och det betyder sluta tidigt från jobbet=) Var hemma vid kvart i fyra och då tog jag med mig Isa på promenad gissa vart???...Jo runt OKQ8...Vilken fantasi:-P Isa sprang i alla fall runt som en liten tok och var hur glad som helst. Fredagskänslor där med kanske...vad vet jag?

När Isapromenaden var avklarad var jag tvungen att vila en stund...har ju i princip varit vaken sedan klockan 3.
Därefter var det verkligen dags för lite Meyaträning (ganska pepp efter morgonincidenten). Kontaktövningar på schemat och det gick över all förväntan. Med en köttbulle i fickan tog jag med henne ut på en liten promenad runt Storegården i världens blåsväder. Hör och häpna...massa spontan kontakt och inget bajsätande. Fredagsframgång=) Nu springer hon runt här i lägenheten som en liten illbatting med Rudolf i munnen och man kan inte annat än att bara skratta...

Jag har verkligen två helt underbara hundar, så är det bara!


Foto: Richard

Nu ska jag och Richard äta grillad kyckling!

Sköna fredag...???

Här kommer ett litet tips från Meya till alla hundar därute på hur man på bästa sätt kan starta en fredag...

Börja dagen med att klockan 03:08 kissa en stor pöl på en tidning, låt kisset rinna ut lite på golvet innan du sätter dig i det. Trampa efter det runt på hela golvet. Väck SEDAN matte, gnäll lite och tindra lite med ögonen för att få henne att ta med dig ut en sväng. Bajsa en jättehög och mumsa sedan i dig alltihop innan matte ens hinner blinka. När ni kommer in  låter du matte efter lite motstånd bada dig i handfatet. Låt dig torkas och bäras in i sovrummet igen. Somna om på två röda medan matte inte kan somna om då hon ligger och har dåligt samvete för att hon blev lite sur på dig efter bajsincidenten...

Sista dagen med finkameran...

Idag kunde jag komma iväg lite tidigare från jobbet och jag kan inte förstå att en halvtimma kan göra så mycket! Jag tog med mig Meya på en liten sväng till Arken Zoo. Koppelträning, social träning och miljöträning på en gång...kan inte bli så mycket bättre. Jag köpte ett par ben och hämtade också ut en påse mat. (Måste också nämna att personalen på Arken Zoo i Skövde är så himla bra och trevliga, alltid glada miner och alltid så hjälpsamma.)
På bajsätarfronten har det faktiskt gått mycket bra idag. Vad jag vet så har hon iallafall inte stoppat i sig en enda smakbit=)

När detta var gjort tog jag med Isa och stapplade en sväng runt OK. Det stramade lite i min vad men vad gör det (höhö) när man har världens bästa Isa med sig? Ingenting faktiskt.

Nu ligger båda mina guldklimpar och sover och det ska jag också göra nu. En arbetsdag till innan helgen. Ska lämna tillbaka kameran imorgon med men det har varit himla kul att ha den. Blir snart till att köpa en egen=)



Och nu då???

Klockan är 06:09 och jag är typ klar för att åka till jobbet. Meya väckte mid 05:10 och jag tog på mig snabbt som attan och gick ut på gården med båda hundarna. Meya brukar vara så bajsenödig att hon inte vet vart hon ska ta vägen, men inte idag. Morgonrutinen som Meya lyckats hålla de 12 första dagarna har nu brutits...jag väntade och väntade på att hon skulle sätta sig men icke. Däremot sket Isa två gånger (!)...fattar ingenting. Hoppas Meyas lilla mage kommer igång under dagen i alla fall, vet ju själv hur det är när det inte vill komma ut liksom:-P....stoppad korv typ. Jag funderar på om det kan vara så att maten inte blir lika mjuk nu när jag inte blötlägger den längre, eller funderar och funderar...jag är nästan helt 100 på att det är så.

Richard är ute med Isa en lite längre sväng och Meya ligger och vilar på en filt på golvet. Jag ska borsta tänderna och sedan kanske jag kan komma iväg till jobbet och bättra på min flex lite=) Tänkte faktiskt cykla men jag tror jag skippar det...har några stygn på vaden efter en liten operation igår och jag vill ju helst inte att de ska spricka...och så är det förbannat kallt ute med:-P

Meya vilar en stund efter morgonens lilla promenad...

Första köttbullen..

Idag har Meya fått smaka på det goda i livet...en köttbulle från Dafgårds. Delade såklart upp den i pyttesmå belöningsbitar (vi tränade lite kontaktövningar). Jag kände nämligen att det nu är dags att försöka avleda lite från det ständiga bajssökandet när vi är ute. Hon är ju helt manisk. Kattbajs, harbajs...till och med sitt eget bajs. Allt ska i mun..., och därför hoppas jag nu att jag blir lite mer intressant än det som ligger på marken. Hoppas bara att hennes mage tycker köttbullen var lika god som hennes smaklökar tyckte.

Vad det gäller fotograferingen går det väl sådär. Kom hem lite sent från jobbet idag så solen han gå ner innan jag hann ut och fota. Blir inte alltid som man tänkt sig. Hoppas jag kommer hem lite tidigare imorgon och att det är sol...sista chansen liksom eftersom jag ska lämna tillbaka kameran på fredag...

Den här bilden är från i morse...

Isa in action=)

Meya in action=)





Off 2 da wårk...

Ja nu ska jag åka till jobbet.

Har tagit typ 100 bilder på Meya nu på morgonen men ingen bra. Hoppas på lite sol i eftermiddag så jag kan gå ut och fota lite=)

Haha, det är inte lätt det där med att vara snygg på bild:-P

Bara bilder...



...för att matte hittat ett nytt intresse:-P

RSS 2.0