Ultrasnabb uppdatering...

Eftersom vi ska flytta på onsdag har vi en hel del att göra nu kan man väl lugnt säga...
Igår var vi på Billingen och gick den lila milen, avslutade med korvgrillning och efter det åkte vi till Rilles mamma och åt middag...helt okej söndag:-)

Korvgrillning

Fika på maten:-)

Nu ska vi sätta igång...packa, packa, slänga...

Så mycket för den sista dagen:-P

I onsdags blev jag avtackad med tårta och presenter eftersom jag då gjorde mitt sista pass på 74:an...trodde jag... Igårkväll ringde Sofia och frågade om jag hade lust att ta ett extra pass nu ikväll? Hehe, eftersom jag hela dagen igår gått och bekymrat och beklagat mig för Rille över att jag inte kommer få någon lön i februari tackade jag självklart ja! Så då får vi se om det kanske blir sista passet ikväll istället...ingen som vet...vi flyttar ju inte förrän på onsdag:-P 

Rille gjorde sitt sista pass på sitt jobb i torsdags och för att "fira" att vi då båda slutat var vi på "Hamilton", en riktigt bra film. Jag hade ju varit ledig hela dagen och ägnat den åt hundar, hundar och hundar (och ett gympass). Fick skrivit en bokrecension, tränade med både Isa och Meya och vid lunch såg jag ett par avsnitt av "Mannen som talar med hundar", vilket är ett program jag ogillar mer och mer desto fler avsnitt jag ser, ju längre in i min instruktörsutbildning och ju fler böcker jag läser. Hans metoder att "rehabilitera" hundar är enligt mig inte okej och att man bara innan programmet i en varningstext skriver: "Detta program kan innehålla metoder som inte är förenliga med svensk lagstiftning" tycker jag säger en hel del!

Om en liten stund kommer Micke och Jenny med Chilla, för idag ska vi ha sista "projekthundsträffen". Har planerat en liten promenad innehållandes en del kontaktmoment och lite nos och självförtroendeövningar och idag måste vi hålla tiden. Kan bli tufft:-P

Hej hoppla!








Sista dagen på jobbet väntar...

Halv tre idag börjar jag mitt sista pass på 74:an. Konstigt värre men känns helt okej ändå eftersom jag faktiskt slutar för att om precis en vecka flytta till underbara Kungsbacka=)

Just nu är fönsterputsaren här och får ordning på våra pinsamt smutsiga fönster. Ja, den lyxen unnade vi faktiskt oss då varken Rille eller jag är några höjdare på att få det bra! Flyttstädet ska vi fixa själva och pappa ska hjälpa oss att köra ner alla saker. Med tanke på att vi sålt av en hel del så räcker det nog med ett släp.

Hej hopp! 

Underbara Billingen!


Världens finaste golden <3

Fler bilder från morgonens underbara Billingepromenad kommer...


Mycket hund som vanligt!

Som vanligt under instruktörsutbildningshelgerna blev det mycket hund och hundsnack (vore väl konstigt annars!?) och som vanligt var jag och Meya helt slut i våra huvuden på söndag kväll. Vi har under helgen gått igenom lite om signalkontroll och även jobbat med detta praktiskt. Hundarna skulle på ett kommando gå runt en stolpe, kon eller dylikt medsol och på ett annat kommando gå motsols. Jag valde orden vinter och sommar och det gick väl skapligt ändå. Till nästa gång ska hunden kunna detta och vi ska bli filmande!

Vi pratade också återigen om att sätta upp mål och hur viktigt det är att specificera sina mål för att lättare kunna nå dit man vill. I föregående övning till exempel bör man inte bara tänka "Min hund ska kunna gå med och motsols runt en stolpe", utan istället vara mer specifik: "När momentet utförs ska vi kunna stå minst 2 meter från stolpen. Jag vill då att min hund sittandes från min vänstra sida på kommandot "vinter" springer i galopp runt stolpen motsols, kommer tillbaka till mig och sätter sig vid min vänsta sida igen. Samma sak fast hunden springer medsols gäller då jag säger "sommar". Det kallar jag ett specifikt mål=)
Inkallning var en annan sak vi pratade om och där gäller det också att specificera vad inkallning betyder för just mig? Behöver bara hunden komma nära eller ska det komma in och sätta sig brevid mig? Ja, jag skulle kunna skriva en hel roman men hinner inte riktigt med det just nu.

I söndags var också sista gången jag bredvid på valpkursen och den avslutade vi med ett litet prov för alla deltagare och en stadspromenad där även Meya fick hänga med. Vi hälsade på lejonet utanför apoteket och Meya var väldigt skeptisk till denna hemska skepnad. Vi gick sedan vidare en sväng på stan och gjorde diverse nos- och balansövningar innan vi gick tillbaka till bilarna igen där det blev diplomutdelning mm. Jag fick en fin bukett tulpaner=)

Igår var vi alla fyra bjudna till Rilles mormor Ebba på lunch. Gud va gott det var! Fläsk, bruna bönor och köttbullar och vi åt tills vi storknade, inte hundarna dock. De fick varsitt grisöra=) Till efterrätt blev det en pepparkakscheesecake och efter att Rille och jag stinna som få varit ute med hundarna i solen en stund bjöds det på ytterliggare kaffe och kakor. Slurp=) Under kvällen på jobbet rullade jag fram och kände mig inte riktigt hungrig förrän nu på morgonen.

"det gäller att hålla koll, någonting ätbart kan ju faktiskt ramla ner på golvet:-P"

sol och blå himmel

kakor i stora lass och Isa skulle säkerligen gärna vilja ha en smakbit;-)

 

Ikväll jobbar jag mitt näst sista pass på 74:an men innan det ska Rille, hundarna och jag upp på Billingen och spatsera en sväng. Fikakorgen är packad och jag ska bara ta på mig sen drar vi!





Hmfp!!!

JAG HATAR SNÖ!

Taggad för skolbänken!

Hundarna är rastade, jag har ätit frukost och är sjukt taggad för en dag på Skövde Hundskola=)

Hej hopp!

Enmilavandrig och instruktörsutbildning!

3 arbetspass kvar! Måndag, tisdag och torsdag nästa vecka men det ska jag inte tänka på nu för i helgen är det instruktörsutbildningsdags igen. Eftersom det idag inte skulle vara med några hundar tog jag med Isa och Meya upp på Billingen en sväng i hopp om en solig härlig promenad innan det var dags att sätta sig i skolbänken. Härlig blev den allt men den utlovade solen lyste med sin frånvaro. Jag skulle lätt kunna flytta till skogen. Så fridfullt och skönt att bara strosa runt och det är en sån skön känsla att se hundarna njuta av friheten.

 

 

 

 

På utbildningen gick vi igenom ganska mycket av det vi gjort tidigare samt pratade lite om IMMI och SBK. Mycket intressant och jag ska försöka läsa på lite mer om dessa organisationer under helgen. Nu är jag trött och ska strax hoppa i bingen!



God morgon!

Sitter och spelar lite Betapet mot en seg en. Ska åka om en halvtimme och då gör jag mitt sista arbetspass för veckan. Efter det har jag bara TRE pass kvar=)

Igår gjorde jag en ryck och försökte installera hundgrindarna till bilen igen och det gick fan för j*vla dåligt. Hatar bilar, hatar hundgrindar...ja, jag hatar allt som har med montering att göra! Blir det inte snett så passar det inte ändå, hur man än vrider och vänder på det blir det FEL! Försökte så pedagogiskt intala mig själv att det både bilen och grinarna bara är materiella ting och att det finns viktigare saker i livet att bli arg på men det hade inte så god effekt. Nu står grindarna där i garaget och skrattar gott åt mig, känner det ända hit.

Nu får jag nog rappa på lite om jag ska hinna ikapp med flexen till sista arbetspasset! Låg 41 minuter minus igår!


2 veckor kvar till flytt=)

Om exakt två veckor kan Isa, Meya, Rille och jag kalla oss Kungsbackabor på riktigt för då går flyttlasset söderut. Mycket är packat men mycket är kvar. En del ska slängas, en del ska säljas och en del ska packas ner. Men det är som sagt två veckor kvar och vi ska nog hinna med.

Igår var vi på Billingen alla fyra och totalt blev det 1,2 mils promenerande i skogen. Så underbart väder och så vackert i naturen att jag nu ångrar till tusen att jag inte tog med min kamera för det hade med all säkerhet blivit fina bilder. Lätt att vara efterklok. Isa sprang som vanligt runt som en galning och jag kan inte fatta hur hon orkar!? Hon är outtröttlig! Meya däremot lunkade på, tittade lite var vi var och lunkade på igen. Hon hade säkert velat hänga på Isa ibland men mattekär som hon är så vågade hon inte... 

Idag har jag jobbat dag och gör så imorgon med...alltså inga Billingepromenader men kanske att det blir en på fredag innan jag åker på instruktörskurs. Däremot ska Meya och jag träna på hinktricket ikväll igen!


Se så ynkliga vi är!

Ibland har hundar en förmåga att se så fruktansvärt ynkliga och oskyldiga ut. Som till exempel när de vill hänga med någonstans eller vill ha en smakbit av maten. Deras blick gör ju att man bara smälter och vill krama om<3

Får jag inte följa med?

Snälla får jag smaka?

Det hände inte så mycket igår mer än att jag var på jobbet hela dagen, där jag precis innan jag skulle hem fick en liten peppspark av Ulrika som sa att man faktiskt blir pigg av att träna när jag sa att jag var trött. Hon har ju så rätt och sagt och gjort pep Rille och jag iväg till gymmet en sväng och där var det fullpackat med folk med måndagsångest! På vägen hem köpte vi en grillad kyckling som vi käkade efter hundarnas lilla kvällsrunda. Vi gick till rasthagen igen då det är ganska mycket harar som springer omkring här om kvällarna och Isa har en förmåga att springa efter dessa små långbenta djur. Där träffade vi en man med sin överviktiga labbehane Emil. Egentligen tycker jag inte hundarna behöver leka med andra hundar då det lätt blir slagsmål, men Emil var ju så tjock att han knappt kunde springa, så det gick ju bra!

Nu ska Rille, hundarna och jag till Billingen och promenera lila milen=)


Det är inte sant!


Underhållsarbete som detta gör man väl nattetid!? Jag som sett fram emot en omgång till kaffet nu efter maten. Usch! Hela min planering sprack! Lika så bra att åka iväg till jobbet och bättra på flexen på en gång istället eftersom den bara växer och växer åt fel håll konstigt nog. Vill ju inte ligga minus sista dagen liksom. Valpkursen var jätterolig och jag har också hunnit med att träna lite med Meya och Isa.

Hej hopp!


Morgonpromenad: Check!

Efter en natt bestående av 8 timmars superövermegabra sömn vaknade jag av att klockan ringde 07:20. Kände mig då fortfarande lite småjäst efter gårdagens pizza och chockade därför Isa och Meya med en morgonpromenad runt gamla OK innan frukost! Det händer inte så ofta nu för tiden kan jag lova då mitt blodsocker brukar ligga på sisådär 2,0 om mornarna. Ungefär halvvägs måste dock den resterande pizzan försvunnit ut i periferin för så kände jag hur det sög till i magen. Hungrig! Till Meyas stora förvåning och skräck pinnade vi därför på extra snabbt sista biten och allt jag såg framför mig var en stor skål med yoghurt och musli och EN STOR KOPP KAFFE. Meya som är en morgontrött tjej och fattade ingenting. Isa däremot var det full fläkt på! Det är jag väldigt glad över för det måste ju betyda att hon känner sig lite bättre=)

Nu har jag i alla fall fått min frukost och hundarna har fått sin. Ska snart iväg på valpkursen så det är väl dags att sätta lite fart! Hoppas att Meya och jag hinner träna lite innan jag åker till jobbet i eftermiddag!

Hej hopp!

Lördag...

Inflytt 1 februari, nyckelutlämning mellan klockan 16 och 19...värdelöst!...vilken besvikelse!...Vi som hoppats och hoppats och hoppats att kunna få flytta in redan den 28 januari men det är väl bara att tacka och ta emot. Får omplanera lite helt enkelt. Ser man det från en annan, lite ljusare sida så får ju lite extra tid att plugga hela helgen, och det ska jag banne mig se till att göra! Är det fint väder kanske vi också kan ut och spåra lite=)

Gjorde mitt sista helgdagspass på 74:an idag! Imorgon är mitt sista helgkvällspass och när det är gjort är det bara 7 pass kvar totalt. Det är inte klokt! Känns aningen vemodigt att lämna mitt första sjuksköterskejobb men ändå ganska skönt för jag är 100% redo att gå vidare! För tillfället är det ganska lugnt på avdelningen och dessutom har vi en så sjukt gullig farbror inneliggande nu som livar upp mitt humör i alla fall! En sak som inte livar upp är att typ alla arbetskamrater har åkt eller är på väg till sol och värme! Det är Borneo hit och Thailand dit! Nä, nästa år ska Rille och jag också fly den svenska hemska vintern och vara borta en månad eller två i värmen så det är väl dags att redan nu börja leta potentiella hundvakter.  


För det är ju inte så att jag längtar tillbaka!?

När jag kom hem nu på eftermiddagen var det KALLT och BLÅSIGT som vanligt men jag trotsade kylan och tog med hundarna för en premiärvisning av den nya hundrastgården de byggt utanför Elins Esplandad. Den brukar alltid vara upptagen men inte idag! Folk har väl annat för sig en lördagskväll som denna kan jag tro? En timme tror jag bestämt vi var där och vi hann med en del roliga aktiviteter. Lite fritt följ, lite läggande under gång och lite annat kul! Meyas fria följ känns bara bättre och bättre och hon orkar med allt längre sträckor=).
Får väl se hur mina leder mår imorgon men oavsett så känns det skönt att hundarna fått vara ute eftersom Rille sovit hela dagen. Meyas och mitt projekt med hinken går sakta framåt och med lite finslip ska vi nog vara klara till nästa helg=)

Imorgon är det dags för valpkursbrevidgång igen. Kan inte fatta att det gått en vecka sedan sist. Jag har ju inte ens hunnit skriva rent hälften av det jag skulle! Asch. Det gör jag ikväll men först ska Rille och jag fläska på med pizza=)

Önskar alla en härlig lördagkväll!



Två veckor kvar!

God morgon. Har sovit för jävla dåligt i natt men vad gör det när det bara är två veckor kvar till flytt?! Hoppas, hoppas, hoppas på att få ett brev på posten om nyckelutlämning idag!

Igår stod regnet som spö i backen vilket ledde till en relativt kort förmiddagspromenad (beroende på hur man ser det). Tror inte hundarna njöt så speciellt mycket av vår lilla tur men jag tyckte faktiskt det var ganska skönt och än skönare var det när vi kom in. Då bestämde jag mig bara tvärt för att läsa en bok och skriva en recension. Sagt och gjort, på ett par timmar var det klart. "Hälsoråd för hund" är väl inte den mest komplicerade bok att ta sig igenom men nu är det gjort och känns så himla skönt. Då kunde jag liksom släppa det där med pluggandet och göra andra saker utan att ha dåligt samvete. Som att packa och fixa och dona lite. Vi har i princip packat ner allt smått vi har nu och det ekar lite smått i väggarna här, speciellt när hundarna skäller. Igår fixade jag också bredband och TV till nya lyan. Vuxenpoäng! Ett snabbare internet är någonting jag verkligen ser fram emot och 50 TV-kanaler är inte fy skam heller:-P

Isa och jag tränade också vidare på vårt nya trick jag fick inspiration till på MyDog. Isa är helt grym! Hon fattar på typ två klick vad jag vill att hon ska göra! Synd bara att hon inte fattar att hon inte ska få ett hysteriskt utbrott var gång det knackar på dörren. Men va fan...man kan väl inte få allt!? (lägger upp en film när det sitter som en smäck!)

Meya är lite mer trög däremot men jag får väl ha i åtanke också att hon är några år yngre och har några års mindre erfarenhet än Isa. Det jag försöker lära henne nu är att lägga en stumpa i en hink. Det går framåt men vi har lite kvar att jobba på. Förhoppningsvis är vi klara till nästa helg för då ska vi visa detta live på instruktörsutbildningen.

På eftermiddagen var Rille och jag på gymmet och köpte sedan grillad kyckling med hem från ICA Kvantum. Vilken smakupplevelse! Lätt den godaste grillade kyckling jag ätit! Den avnjöt vi till "Sveriges mästerkock" på TV som följdes av "Biggest looser Sverige". Två mycket bra program! 

Meya hade mer än gärna smakat på kycklingen (men det fick hon inte)


Nu ska jag sätta fart! Påbörjar min sista jobbhelg på 74:an ikväll men innan dess ska jag ut med vovsingarna och fixa lite annat!


Hujedamig!

Då är jag tillbaka framför datorn och bloggen igen. Min nacke och mina axlar har inte riktigt varit på min sida den sista tiden och behövde vila från "skriva-på-datorn-positionen". Därför blir även detta inlägg ganska kort med tanke på att jag har ganska mycket att skriva på mina instruktörsgrejer. Förra helgen var Elin Larsson, Meya och jag på MyDog. Massa hundar, massa människor...som vanligt typ. Det var inte så mycket som var annorlunda från förra året men man får ju minst sagt en väldig träningskick och mycket tips och idéer på vad man ska hitta på med sina små jyckar. Vi var ju såklart också tvungna att hälsa på lite i Goldenmontern. Där köpte jag 8 lotter och vann på 4. Lucky me:-P. En kam, en leksak, en film om Golden och lite hundmat=)

Vilket utbud!

Elin=)

Meya som skötte sig fårvånansvärt bra var supertrött när vi åkte hem på lördag kväll och somnade som en stock på tåget. Måste tacka Elin också för den goda maten som bjöds på på fredag kväll....och kladdkakan var också god=)

På söndagen var det dags för valpkurspraktik igen. De små valparna växer fort och blir allt mer busiga! Kontakt, inkallning och "binda upp" stod på schemat.

I måndags var Isa hos veterinären igen och röntgen visade INGENTING. Känns konstigt att fortfarande inte veta vad det är med henne men hon ska äta antiinflammatioriskt ett par veckor så ska vi se om det möjligtvis blir bättre. Det verkar som det hjälper lite för jag tycker redan att hon är lite piggare. Men det kanske bara är inbillning! Det är väl bara att vänta och hoppas att hon blir bra så vi snart kan träna agility igen för det tror jag hon längtar efter. Hon är ju pigg i alla fall och har ingenting emot att springa flera mil i skogen.

Tisdag och onsdag har jag jobbat kväll och förmiddagarna ägnades jag långpromenader med hundarna. Ena dagen runt Karstorp. Två timmars pulsande i snön kändes i både mina och hundarnas ben och definitionen på svettning har fått en ny betydelse. För jag kan ju säga att det blev ganska varmt i min helmundering!

Långpromenad i snö

Igår drog jag med mig Rille och hundarna upp på Billingen och gick den gröna milen i ett underbart väder. Nästan all snö hade smält bort och solen sken. Känns ju väldigt nödvändigt att snön kom överhuvudtaget!

 

Isafisen<3

Smile<3


Idag är det torsdag och för jävligt väder ute! Regn och blåst. Typiskt då idag är min lediga dag innan jag jobbar sju dagar på raken igen. Känner mig dessutom helt mörbultad efter gårdagkvällen på jobbet som kan likas vid ett mindre träningspass! Låter som det blir en helt okej pluggdag idag men först...promenad...hujedamig...



Då var det dags igen...

Då var vi hos veterinären igen. Isa har fått en lugnande spruta och somnar nog snart så vi kan ta röntgenbilderna:-(


Röntgen nästa!

Blodproverna visade ingenting, så på måndag blir det röntgen. Veterinären ringde igår förmiddag och meddelade detta. Sedan rabblade han upp en massa olika andra orsaker som skulle kunna orsaka muskelatrofin Isa har på ena sidan av halsen/nacken. Usch. Det är jobbigt att inte veta vad som händer och framför allt jobbigt att inte veta om hon har ont någonstans. På måndag hoppas jag få svar på gåtan och tills dess det är väl bara att vänta.

Ikväll ska Meya och jag åka till Elin Larsson i Göteborg för imorgon ska vi på MyDog. Innan dess måste jag bara vila en stund för idag (liksom igår kväll) var det MASSOR att göra på jobbet. Isa får vara hemma med Rille och ha det gött=)

I väntan på svar...

Åh, vad jag älskar denna lugna stund vid datorn på morgonen. Kvalitetstid outstanding! Betapet är avklarat och nu är det dags att ägna en stund åt min lilla blogg innan Rille och jag sticker till gymmet. Iförrgår kväll var ju mitt projektshundsekipage Micke och Jenny/Chilla här. Hade egentligen planerat att vi skulle vara både ute och inne men det stormade ju som sagt så vi höll oss inomhus hela tiden och det funkade fint eftersom vi rensat och sålt av ganska mycket möbler från vårt bohag och har gott om plats. Vi körde "klickerträning" för hela slanten och det känns som att både husse, matte och hund var ganska förvirrade när de gick då jag babblade en hel del. Tiden rusade iväg jättefort och det vi hann med var:
  • Klicka med tajming, Micke och Jenny fick "klicka in" varandra
  • "Klicka in" Chilla
  • Kontaktövningar med klicker
  • Träna in "sitt" från grunden, lägga på kommando
  • FIKA!
  • Micke och Jenny fick "shejpa" fram ett beteende på varandra med fri shejping
  • 101 saker med en låda
Micke, Jenny och Chilla är jätteduktiga och roliga att jobba med och det ska bli kul att ses nästa gång, som också tyvärr är den sista gången.

Igår var en minst sagt jobbig dag på jobbet. Tunga patienter, många patienter och mycket att göra. Känns just nu som avdelningen jag jobbar på tappat sin inriktning på bensår totalt och är någonslags samlingsplats för mulitisjuka patienter som inte riktigt passar in någonstans! Nog om det.

Efter jobbet åkte jag och plockade upp Isa och Rille då vi skulle iväg till veterinären. Isa har ju som sagt noll muskelmassa kvar om halsen och jag vet inte varför. Efter mycket om och men kunde veterinären tillslut känna  och klämma, vända och vrida. Isa var inte direkt medgörlig om man säger så, tvärt om var hon helt manisk och fick till och med ha munkorg på sig. Han kunde inte hitta något specifikt vad det gäller muskler eller leder då hon var så mjuk och fin, utan trodde att det kanske var en infektion eller inflammation i nacken. Därför tog han en del blodprover som jag kommer få svar på idag. Hittar de ingenting i proverna kanske han vill gå vidare med röntgen. Återstår att se. Det är i alla fall inte billigt att gå till veterinären och det är väl tur att de små liven är försäkrade!

Isa är inte så sjuk att hon inte är intresserad av mat i alla fall:-P

Dyyyrt!

När vi kom hem fick Rille så snällt ställa upp som filmare när Meya och jag tränade position i fotgåendet. Det är guld värt att bli filmad. I alla fall för en sån som mig som ofta tycker det känns sämre än vad det egentligen är! Meya har en ganska fin position trots allt (i alla fall vid kortare sessioner). Kvällen ägnade Rille och jag sedan åt vindrickande och flyttpackning. Bra kombo!


33 minuter

33 minuter kvar till klockan är 18:00. Jag är förberedd och klar för "projekthundsträffen" så innan de kommer ska jag väl hinna med en liten uppdatering. Mitt enda bekymmer är att jag planerat en del övningar ute och ute är det typ storm, som vanligt här i Sverige men vi ska nog få tiden att gå i alla fall.
Eftersom jag vaknade tidigt var det lika bra att sätta igång dagen och tog med mig Isa och Meya upp på Billingen. Inte en kotte syntes till och det var fortfarande mörkt ute. Klockan var väl en sisådar kvart i åtta. Hade tänkt gå femman men det blev så jättehärligt väder och med tanke på att det lovats storm på eftermiddagen var det lika bra att passa på och det blev tillslut en mils knallande i skogen för mig. Isa sprang väl minst fem mil och Meya kanske tre.

Det var ganska gött att komma hit med tanke på att vi gick från fel håll ;-P

Är det solen som skymtas bakom träden?

 

När vi kom tillbaka till bilen var klockan alldeles för mycket och vi skyndade iväg till veterinären där de båda skulle få sina årliga vaccinationer. Isa har på sista tiden blivit ganska tunn över nacken men inte tappat i vikt så jag bad veterinären känna på henne lite extra. Hon sa att hon inte hade så mycket muskelmassa över nackpartiet och visste inte riktigt vad det kunde bero på. De hade tyvärr inte tid att undersöka henne vidare men vi kom överens om att jag ska komma tillbaka imorgon halv fem för en rejäl kontroll. Någonting konstigt är det och jag hoppas få reda på vad imorgon! Det är självklart mycket tankar som far runt men jag ska försöka släppa det till imorgon. Meya däremot var det inget fel på. Tvärt om tyckte de hon var otroligt fin i kroppen. Inte för smal, utan perfekt i hullet. Kändes skönt att höra! Jag åkte sedan och tvättade min bil och kan väl inte direkt påstå att jag är en speciellt bra biltvättare. Inte med tanke på att den fortfarande ser lika skitig ut som igår!
Eftermiddagen har gått som hejsan. Rille vaknade vid 13 och därefter var vi minst sagt effektiva vad det gäller flytten. Har adressändrat, fixat släp och sålt ett köksbord och fyra stolar. Dessutom har vi varit på gymmet en sväng och städat undan lite här hemma. Nu kommer snart mitt projektekipage och Rille tog med Isa till Johan då det blir lugnast så!


Uppe med tuppen!

Ledig idag. Trots det är jag redan uppe och har precis smällt i mig en riktig kolhydratbomb till frukost. Det tidiga uppvaknandet beror antagligen på det tidiga sänggåendet igårkväll. Slocknade strax innan tio och då var jag totalt slut. Helt totalt slut! Om en liten stund ska jag ta med hundarna på promenad innan vi ska till veternären för den årliga vaccinationen. Resten av dagen får tiden avgöra. Vad jag vet är att Micke och Jenny kommer hit med Chilla ikväll och vi ska ha andra "projekthundsträffen".

Lunchupdate

Phu. Äntligen här jag fått i mig lite mat efter en sådär lite lagom hektisk förmiddag på jobbet! Kände för en liten stund att en avtuppning inte var långt borta men nu är jag stabil igen:-p Kyckling/fisk/thaisoppa gjorde susen:-) Ligger nu och hoppas på att jag efter lunchen kan få reda på om jag får semester nästnästa söndag så jag kan gå på instruktörsutbildningen då istället för helgen efter. Då är det ju nämligen flyttdags!!! Tjoohooo:-) Ringde precis också och bokade tid för vaccination av både Isa och Meya, så imorgon blir det en sväng till veterinären! Funderar ganska mycket på det här med HD-röntgen på Meya också men jag tror att det får bli efter flytten! Nu ska jag blunda två minuter innan jag stämplar in igen:-)


Gott slut, gott nytt!

Ja, då var det första januari och nytt år. I ungefär en vecka har jag gått och tänkt på vad jag ska skriva i den obligatoriska årssammanfattningen på 2011 men har nu tillslut insett att om jag ska få med allt kul skulle det bli en hel roman och det har jag varken tid eller ork med. Därför blir det ingen årssammanfattning utan jag kan bara konstatera att 2011 har varit ett fantastiskt år och en stor bidragande faktor till det är att världens finaste Meya i februari blev en del av familjen. En hund som henne får man allt leta länge efter för hon är verkligen helt underbar. Så arbetsvillig, så glad, så gosig, så härlig, ja hon är helt enkelt så fin och jag är verkligen glad att jag tillslut efter mycket om och men beslutade mig för en hund till. Isa går inte av för hackor hon heller men alla som känner henne vet att hon är aningen energisk och har ett helt annat temperament än Meya vilket gör att hon inte är lika gosig hur man än vrider och vänder på det. Isa har under året fått tillbaka agilitylusten och det har resulterat i en 3:e plats på DM och också en första pinne=)

Årets höjdpunkter i bilder, inte helt i kronologisk ordning:

Två lantisar och en hund i Stockholm (när vi tittade på Meya första gången)

Första veckan

Har gillat strumpor från allra första början<3

3:e plats på ungdoms-DM i lydnad

Billinge BK:s DM-lag i agility

En dagstrip till Hjo en vacker sommardag


Meya tog sig ett gyttjebad vid Skövde BK (ingen höjdpunkt direkt med det är något jag aldrig kommer glömma)

Sushi stod på menyn på min födelsedag innan vi gav oss av till Olstorp. Med på kalaset var Serife, Niclas, Farah, Micki, Elin Larsson och Rille. Tack för att ni gjorde min födelsedag så fantastisk!

Serife bodde här några veckor under sin praktik=)

 

Jaktapporteringsläger i Mariestad

Sälensemester med Isa, Meya och världens bästa Rille

När Isa tog första pinnen i agility (med på bilden är också Lexy)

Klubbmästaren i agility (och klubbtvåa i lydnad)

 

Året avslutades igår kväll med en magnifik tvårätters tillsammans med Rille hemma i vardagsrummet. Lax och havskräftor till förrätt och en perfekt tillagad oxfilé till huvudrätt. Mums!


Det var en liten kort sammanfattning av året och naturligtvis har det hänt en massa annat kul, och mindre kul också. Som att jag fått tinnitus till exempel. Störigt värre!

Nu är det som sagt nytt år och det kommer förhoppningsvis bli minst lika bra som förra året om inte ännu bättre! Vi flyttar snart till Kungsbacka och det är någonting som vi ser fram emot allihopa. Därför har vi också en hel del att göra just nu. Packa, städa, hyra släp...osv. Dessutom har jag ju min instruktörsutbilning som också tar lite tid. Dags att sluta skriva nu och sätta igång med i nuläget högre prioriterade saker än bloggen. Måste bara snabbt redogöra för mina mål för år 2012:

 

Meya

  • Anlagsprov viltspår
  • Start öppenklass viltspår
  • Start LK 1
Isa
  • PINNAR!!
  • Kanske möjligtvis start i LK 2 (igen)
Jag
  • Bli godkänd IMMI-instruktör



RSS 2.0