Phuuuuu

Det är mycket nu...återkommer...kanske i kväll...

Snörvel och host...

Jag är förkyld och har så varit sedan trippen till Göteborg. Därför har jag varit hemma ett par dagar från jobbet och haft tråkigt. Hur jag än vrider och vänder på det ÄR det tråkigt att bara vara hemma. Fördelen är att jag haft tid för hundarna och massa tid för mina instruktörsstudier. Vad det gäller hundarna har jag hållit på med massa roliga nosaktiviteter eftersom jag inte haft ork att gå några långa promenader. Rille har varit snäll och gått en långpromenad med Isa en gång om dagen och det är jag väldigt tacksam för! Igår gjorde jag ett litet upplet var för Isa och Meya och de fixade det galant! Andra aktiviteter vi hållit på med är godisträdett, lite lydnadsträning och jag har "klickat" in Meya på spårpinnen, det var inte så svårt men svårare är dock att lära henne att inte bita på den! Idag ska jag ta stygnen på Isas svans och då kan de äntligen få leka lite igen. Idag ska jag (om jag orkar) lägga spår...får se hur det blir med det. Vad det gäller mina studier har jag precis läst ut och skrivit en recension på boken "Etologiboken" av Ingrid Tapper.

Om en liten stund ska Isa och jag cykla ner till stan och säga upp lägenheten...

Hej host hopp!

Nackspärr...

Jag har näckspärr...väldigt oskönt! För övrigt är Rille, hundarna och jag nu på väg till Mölndal och Elin Larsson. (Har precis passerat Nääs fabriker). Rille kör och jag sitter brevid med datorn i knät. Har skrivit rent lite av mina anteckningar från föregående dagar. Måste distrahera mig på något sätt eftersom Rille inte på långa vägar inte kör lika bra som jag och ibland har lite svårt att hålla tyst!

Hej hopp!

Tänk att tre dagar kan gå så fort!

Då var tre givande dagar instruktörsutbildningen slut. Det har gått fort och jag har lärt mig massor! Idag har vi pratat om hundens sinnen, känslor, inlärning, ledarskap mm. Jag är som kola i huvudet just nu känns det som, vet inte om det beror på alla intryck under dagen eller att jag faktiskt nu så här på fredag kväll sörplat i mig en liten drink? Jag tog i alla fall med Rille till Arken Zoo och köpte en klicker till honom eftersom han och Isa den kommande månaden ska få agera träningselev för mig. Vi började redan ikväll ute på parkeringen med lite enkla kontaktövningar. Vi gjorde bland annat:
  • Godis i mun
  • Godis i hand
  • Godis på marken
  • T-övningen
Det är som sagt inget svårt men jag behöver träna på min pedagogiska förmåga inför min valpkurs jag ska hålla så småningom.

Imorgon ska Rille, hundarna och jag åka till Göteborg och hälsa på Elin=)

God natt...jag är som sagt seg...

Förresten...

Den här fina skålen fick Isa av Rille i födelsedagspresent i efterskott:-)


Instruktörsutbildning

Efter att ha vaknat på golvet i morse (vet inte om jag svimmat på väg upp eller om jag helt enkelt ramlat ur sängen) åt jag frukost, förlorade i en betapetomgång och begav mig av till gymmet en sväng eftersom jag som sagt inte orkar det de dagar jag jobbar. Jag körde ett snabbt pass, åkte hem igen och packade hundväskan, åt lunch och packade in hundsaker och Meya i bilen och åkte iväg dit kursen skulle hållas. Isa den stackaren fick stanna hemma med tratten på. Vi har försökt avveckla den men eftersom hon envisas med att bita av förbandet får hon faktiskt ha den så länge stygnen sitter.

Instruktörsutbildningen hålls nu vid Paroc här i Skövde där Skövde Hundskola hyrt in sig i några industrilokaler och där finns både föreläsningssalar, fikarum OCH en inomhushall att träna hund i. Lyxigt värre! Det som stod på schemat i dag och även de två kommande dagarna är "hundens beteende och inlärning hos hund". Idag fick vi ett litet smakprov på detta både i teorin och i praktiken. (Meya ligger helt utslagen på golvet!) Vi pratade bland annat om det här med motivering och hur hunden lär sig. Superintressant och det är saker jag kommer ha nytta av i valpkursen jag ska hålla så småningom. (Det är en del i utbildningen att hålla en valp eller grundkurs med minst 5 hundar). Jag skulle egentligen kunna skriva hur mycket som helst eftersom det är en så kul och intressant utbildning men jag är ganska trött och ska strax lägga mig. Nya tag imorgon!

God natt!


Bron

Om en liten stund börjar "Bron" på SVT och den ska jag fokusera på till 100% för den är sjukt bra! Därför ska jag nu lägga ner datorn men återkommer med en uppdatering lite senare eftersom jag har varit på första dagen av andra helgen på instruktörsutbilningen och vill berätta lite om dagen=)

Hej så länge!

Ett nytt försök...

I förmiddags när jag äntligen fick lite tid att uppdatera bloggen med de senaste händelserna i mitt liv hängde sig datorn naturligtvis och allt jag skrivit försvann=(...så därför försöker jag nu igen och texten blir också i aningen förkortad version och jag ursäktar i förväg för eventuella stavfel eftersom halva mitt fokus ligger på TV:n där "Bonde söker fru" går.

I söndags var jag ju som nämnt på Billinge BK och tränade lite med Cecilia som hade med sig sin Sune. Först lite lydnad, mest kontakt och introducerade också Meya på brukshopphindret. Verkar inte som det ska bli några problem. Efter det fikade vi och Mona, som också var där bjöd på supergoda våfflor! Sedan la vi lite tid på apporteringsträning! Sune har blivit jätteduktig på avlämningar, jättekul att se! Meya däremot är inte lika haj på det men nu fick jag lite bra tips av Cecilia och det börjar redan gå bättre. Det jag försöker lära henne nu är att hon ska komma in med föremål, och då inte bara dummies utan andra föremål med och sätta sig framför mig med dem i munnen OCH HÅLLA KVAR. Fungerar jättebra med dummies IBLAND men andra föremål vill hon gärna släppa. Med små små steg ska vi nog klara av detta med=). På söndagkväll tvättade jag min bil skinande ren och la ut på Blocket.se för försäljning men det är ingen som hört av sig. Jag hoppas att folk blir mer aktiva som bilköpare till helgen för jag vill ha en ny bil nuuuuu...

Jobbade måndag kväll och tisdag dag och var helt slut efter det...som vanligt!


Söndag!

Vaknade med världens magknip klockan 07:03 i morse. Nej, tänkte jag! Min lediga dag! Meeen...jag somnade om, vaknade 09:18 och magknipet var så gott som bortblåst. Phu, vilken lättnad. Nu har jag ätit lite frukost och skrivit klart en bokrecension (har en kvar men den ska jag göra i eftermiddag). För nu ska Meya och jag snart åka till Billinge BK och träna lite med Cecilia som kommer på besök! Isa och tratten får stanna hemma!

Trött som en jag vet inte vad!

Sitter här och försöker skriva lite på en bokrecension som ska lämnas in i samband med instruktörsutbildningen nästa vecka men det är helt hopplöst. Är så trött i både kropp och huvud efter dagen på jobbet och det hjälpte inte alls med en höstpromenad runt OK! Nä, imorgon är jag ledig och då är det nya tag som gäller!

Isa är för tillfället trattlös men under ständig uppsikt. Igår gick Rille och jag till ICA en sväng, vi var borta max en halvtimme och när vi kom hem igen hade Isa lyckats krångla sig ur tratten och bita av bandaget. Lyckat!?...inte så värst! Idag har hon (peppar peppar) inte brytt sig så mycket, så nu hoppas vi på att det läker ordentligt. Som vanligt fruktar jag det värsta...typ att Isa ska få en sepsis och behöva amputera hela svansen. Undrar om jag tänkt annorlunda om jag inte jobbat på en avdelning där patienter titt som tätt blir av med sina ben?!


06:12

Jag ska jobba idag...hujedamig...

<3

Då var Isa hemma igen med bandage på svansen och tratt på huvudet och har en matte som är sisådär 2500 kronor fattigare...Stackars liten (Isa alltså. Jag får väl leva på havregryn en månad:-P). Det hade gått bra men hon är bra trött och stör sig på tratten men vem hade inte gjort det?! Just nu ligger hon på en madrass i sovrummet och vilar. Meya blev aningen konfunderad och undrade vad det var för UFO som kom klev genom dörren när vi kom hem, men det verkar ändå som hon förstår att Isa behöver lugn och ro<3

Stackars liten
Någon agilitytävling i Kungälv nästa helg verkar det inte bli men huvudsaken är att Isa mår bra!
Vad har mer hänt i veckan då? Jo i onsdags var Meya och jag på avslutning av grundkursen som vi varit med på mindre än hälften av gångerna då jag haft oturen att jobba kvällspass ganska många onsdagar. Vi spårade och Meya fixade det galant även om hon har en tendens att sväva lite utanför spåret ibland.

I går fick Rille och jag också ett glädjade besked om att vi den 1 februari 2012 får flytta in i en nybyggd lägenhet i Kungsbacka! Tjohooo! Kommer blir så superkul och det bästa av allt är att jag kan träffa Anna mycket oftare=)...och alla andra vänner med såklart! Enda nackdelen som jag kan komma på i nuläget är att hyran inte är som här men vem bryr sig egentligen? Kungsbacka here we come!

Idag fick jag också klart att jag får stanna på 74:an januari ut...snacka om att det flyter på ganska bra nu...

Nu ska jag kolla till sjuklingen innan jag och Meya ska ut i höstsolen och träna lite positionsträning!




Blogginspiration 0

Ja, så har det varit denna veckan men mycket har hänt och när jag kommer hem från jobbet idag ska jag göra en ordentligt uppdatering!

Idag håller jag tummarna för min Isa som ska operera bort den hemska illaluktande talgcystan hon haft på svansen lite drygt ett halvår. Rille ska lämna henne 8:20 hos veterinären och förhoppningsvis kan jag komma iväg lite tidigare från jobbet så jag kan hänga med och hämta henne!

Pst...FTH går strålande ska jag också meddela...men som sagt...ikväll kommer en "real update":-P

Höstpromenad

Av erfarenheter sedan tidigare vet jag att en härlig höstpromenad gör susen efter en dag på jobbet och därför åkte hundarna och jag till Ryds ängar idag med! Lovley=)

<3

Finaste <3

Imorgon bitti är det på´t igen...jobbet alltså men det är ju några timmar kvar och fram tills dess ska jag bland annat hinna fixa en liten matlåda och göra schemat för nästa period. Får se om det kommer någonting spännande på TV ikväll annars blir det säkerligen biljakt på Blocket fram till läggdags!

 



Jobbpepp?

Eh...inte så värst men...

...filmen igår var i alla fall hur rolig som helst! Absolut sevärd=)

Nu är det dags att cykla till jobbet!

Då testar vi igen...

Meya är betydligt lugnare nu och jag har lite tid över innan Rille och jag ska äta lite spaghetti och köttfärssås innan vi ska cykla ner till stan och se "Johnny English rebourn" klockan 21.
I förmiddags tog jag med hundarna till Ryds ängar och de fick springa av sig ordentligt. De trivs som fiskar i vattnet där, och det gör jag med=) Så vacker natur! Jag blev också positivt överraskad då jag två gånger lyckades stoppa Meya från att hoppa i bäcken och än bättre var att hon inte var så superintresserad av all koskit som låg både här och där. Hon tog ju självklart ett par smakslick men det var inte så att hon var helt manisk. Efter lite drygt en timmes strosade gick vi tillbaka till bilen och åkte en sväng till ÖB. Där köpte jag någonting jag aldrig i mitt liv trodde jag skulle köpa...Nämligen ett flexikoppel vilket jag nu på eftermiddagen testat och jag är nog inte så övertygad ändå att det är någonting för mig. Det ger visserligen en större frihet för hunden men hur säkert är det? Nej, bättre att då gå på platser där hundarna kan vara helt lösa!

På eftermiddagen idag gjorde jag också någonting jag länge funderat på och det var att lösa den sista betalningen på bilen. Känns så skönt att ha det gjort och det var ju nu ett måste eftersom jag bestämt mig för att i alla fall försöka sälja den och köpa en annan...

Nu ska vi som sagt äta lite innan bion. I helgen väntar jobb, jobb, jobb...

Isas öron är inte direkt skogsvänliga:-P


Jag lever...

Kväll, dag, kväll, dag, ledig...japp så har jobbveckan skridit fram hittils och kommer fortsätta med dag, dag i helgen. Trots detta har veckan varit ganska bra om man bara bortser från att det fortfarade ljuder en inte så ljuv ton i mitt högra öra och att jag vid ett par tillfällen önskat bort min vänstra höft som varit för jävlig. Vad det gäller örat gick jag faktiskt till Vårdcentralen i förrgår morgon och fick utskrivet kortisonnässpray då jag har mycket vätska i örat som behöver komma ut. Höften lär jag få dras med ett tag till...
Vad mer då? Jo, Rille och jag var och kikade på bilar i onsdags. Jag har bestämt mig för att byta bil eftersom jag är ganska trött på tröskeln i bagaget, den är liksom ganska mycket i vägen när man har hundar som ska ut och in. Kommer troligtvis bli en Ford Focus kombi men jag har inte funderat klart än...

Nä, jag får återkomma senare...Meya kommer inom en snar framtid slå sönder någonting i lägenheten med sin tampboll om hon får fortsätta som hon gör...




På kanelbullens dag...

...får man äta kanelbulle till middag...


Piiiiiiip

I tre veckors tid har det tjutigt och pipigt i mitt högeröra och det börjar bli aningen tröttsamt. Därför ska jag nu se om det hjälper med Revaxör och hoppas att tjutandet beror på en propp och inte på tinnitus!


Nu är vi igång;-)


Då var det dags!

Om några timmar står Rille, Farah och jag på Kilbacken vid vårt lilla bord och säljer massa fina grejor=)

KOM OCH FYNDA!

Först ska jag ut med hundarna, en och en...


En dag som alla andra...?

Idag har jag varit ledig hela dagen (Rille jobbar kväll) och har inte gjort så mycket annat än det jag brukar göra mina lediga dagar. Det vill säga vakna, gå upp, äta frulle och spela Betapet, gå ut med hundarna, gymma...ja...ungefär så...
Herregud vad det lät trist! Nä, riktigt så trist har dagen inte varit. Den har när jag tänker efter faktiskt varit ganska olik mina vanliga lediga dagar, förutom mina ovanstående rutiner och jag gjort en massa mer...

För det första sov jag till nio(!?), absolut inte vanligt men det kan ju faktiskt bero på att jag inte la mig förrän ett igår. Rille och jag var nämligen på Jägarna 2 och innan dess var vi på O learys och käkade mat. Supergott och filmen var faktiskt väldigt bra. Absolut sevärd!

I väntan på morgonpromenad...

För det andra gick Rille, hundarna och jag en helt ny runda på förmiddagen vilket var mycket uppskattat av både Isa och Meya. Tror de tröttnat på både Karstorp och OK Q8!
För det tredje har Rille och jag varit på Maxi och storhandlat! Vi brukar visserligen vara på Maxi ganska ofta men storhandla är någonting som händer typ en gång i halvåret. Nu har vi mat så det räcker hela månaden...typ
För det fjärde har vi förberett för morgondagens loppis som hålls på Kilbacken. Dags att dryga ut FTH-kassan lite samtidigt som vi har chansen att bli av med lite skräp=) KOM OCH KÖP IMORGON KLOCKAN 12.00!

När Rille åkt till jobbet satte jag mig på balkongen och läste ut Kerstin Malms bok "Hunden Människan Relationen" innan jag gav mig av till gymmet och spenderade 40 minuter på Crosstrainern, välbehövligt efter gårdagens megamåltid! 

Det är väl också nämnvärt att det idag är exakt ett år sedan Rille och jag flyttade in här på Storegården (och det året har gått fort!)

Nu ska jag se på "En andra chans" på SVT Play eftersom jag missade det i torsdags!

God morgon världen!

Ny dag, ny månad, nya tag...

...eller vad säger du Rille?!

Grattis min fina lilla Isa=)

Åh, nu funkar det att ladda upp bilder igen!
Igår fyllde Isa 5 år och det firade vi genom att ha picknick i skogen på medköpta hamburgare från Mc Donalds, både Isas och Meyas favoritmat=) Födelsedag trots allt med de fick allt jobba lite för maten i alla fall då jag preparerade ett träd med en av burgarna. Snacka om nosarbete på hög nivå=)

Födelsedagsbarnet


Meya


Hamburgerträd=)


Bilder...?

Verkar som det inte går att lägga upp bilder på bloggen...

RSS 2.0