Fullspäckad dag för både mig, Isa och Meya

Pust vilken dag. Jag är helt slut och det är Meya med...
När Richard vaknade halv tolv hade jag varit ute med hundarna två gånger, tvättat, städat och burtränat Meya med mycket stor framgång. Faktum är att hon nu självmant går och lägger sig i sin bur=) Jag slängde ihop lite fika innan det bar iväg till KSS eftersom alla mina arbetskamrater ville hälsa på Meya. Hon fick åka i bilburen och det gick helt okej. Hon gnydde lite en stund men sedan var hon tyst...jag hoppas det är med burträning och ensamträning fortsätter flyta på som det gör nu!

När alla hälsat på Meya gick jag upp till 74:an och lånade Karins systemkamera...och nu är jag helst såld! Jag måste bara ha en! Det är ju sån skillnad på bilderna även om jag inte kan en smack om fotografering.

Inte den bästa bild men jag hoppas det blir riktigt soligt och fint någon dag så jag kan få en riktigt bra bild innan jag måste lämna tillbaka kameran!

När vi kom tillbaka från KSS kom Cecila med Sune och Goliat. Vi gick en promenad innan de allihopa kom upp på fika=)

Puss

Två superfina goldens=)

Storbitchen Isa är deporterad till sovrummet. Ja, hon är verkligen en riktig bitch...och Meya är inte så dålig hon heller. Hon snofsade till sig mot Sune ordentligen ett par gånger:-P Men jag tror att de såsmåningom kommer bli superkompisar.

När Cecila och hennes hundar åkt hem gick jag och Isa en sväng runt OKQ8.
Båda hundarna är nu helt utslagna. Jag har gjort lasange och nu börjar Ullared=)

Öron som fladdrar...




Äntligen uppkopplad igen

Självklart la internet av igår kväll igen när jag skulle vara så duktig att uppdatera bloggen...även om jag inte hade så mycket att skriva om....ingenting egentligen när jag tänker efter, mer än att jag och en promenad runt regge med Isa och Farah igår kväll. Nostalgi på hög nivå:-P

Inatt har Meya sovit hela natten. Från 23 till 7 imorse (!). Duktig hund och utvilad matte. Bra att jag kunde sova ut nu när jag ska jobba tisdag till fredag=( Nu har också ensamträningen satt igång ordentligt. Jag har nämligen varit nere med tvätten i tvättstugan och lämnade hundarna själva i lägenheten. Eller inte helt själva, Richard ligger ju och sover men det räknas liksom inte. Jag stannade en stund utanför ytterdörren innan jag gick ner. Inte ett ljud. Duktig hund ytterliggare en gång och snart är det dags igen för jag ska tala om att det var ett berg av tvätt idag.

Idag ska jag och Meya hälsa på på jobbet en sväng innan Cecila kommer hit med Sune och Goliat för promenad, fika och Meyamys=)


Medan maten sväller...

Meyas mat står på svällning och jag hoppas att hon kan sova en liten stund till efter att hon fått i sig den...det är ju trots allt söndag...och klockan är inte så mycket.
Igårkväll var Farah här en sväng och vi kikade på melodifestivalen och käkade kebab och pizza (!)


Lite bus i snön



Var precis ute med hundarna en sväng runt huset. Isa och Meya har börjat leka lite smått nu och jag står med andan i halsen varenda gång. Är livrädd att de ska göra varandra illa...

En vecka idag

Idag fyller Meya 9 veckor och hon har nu bott hos mig och Richard en vecka. Det är inte klokt vad tiden går och det är inte heller klokt hur fort man vänjer sig vid en liten valp. Det känns liksom att hon varit här hur länge som helst och har snabbt blivit en av oss. Den första veckan tycker jag i alla fall har gått alldeles utmärkt. Hon gör det valpar mest brukar göra. Äter, sover, bajsar och busar...och så tickar det på. Hon blir bättre och bättre på att sova om nätterna och bättre och bättre på att säga ifrån när hon behöver gå ut. Idag var jag ute med henne vid halv sex första gången=) Visst händer det en olycka lite då och då men det är sånt man måste räkna med. I morse var det badrumsmattan som fick känna på den inte så ljuva doften av valpkiss... Jag har börjat lite smått med koppelträning och också lite burträning. Denna veckas fokus ska ligga på ensamträning, fortsatt koppelträning och fortsatt burträning. Och nu snackar jag om superkorta pass...typ enminuterspass...

Igår var jag på Arken Zoo och köpte en visselpipa...skulle egentligen gjort det tidigare men åter igen...TID??? Nu ska jag i alla fall blåsa två korta signaler i pipan innan hon får sin mat. Detta för att underlätta i den tänkta jakt-
och apporteringsträningen.   

Bok, pipa och en jättegullig liten "dummie"=)

Igårkväll kom Josefine och Peter på besök en snabbis för att hälsa på Meya, som såklart somnade i Josefines famn


Idag skulle jag och Isa egentligen tävlat agility men jag struntade faktiskt i det. Richard kom hem lite sent från jobbet och det är ganska rått ute...nä, bättre att vara hemma och mysa med Meya när jag är ledig. Isa och jag har såklart varit ute och gått en sväng runt OKQ8.




Världens goaste golden=)






Då gör jag ett nytt försök...ett inlägg som inte har någonting med hundar att göra

Igår kväll när jag äntligen fick lite tid över till att blogga och lägga upp lite bilder låg såklart internet nere=( men man ska inte gråta över spilld mjölk så jag testar igen...

Gårdagen spenderade jag på avdelning 74 och jag ska säga att det faktiskt är jättekul att gästspela där ibland, känns som det behövs för att hålla sig lite uppdaterad. Mottagningsarbete och avdelningsarbete är ganska olika om man säger så. Jag lyckades komma iväg från jobbet vid halv fyra och när jag kom hem och skulle parkera hade grannen snott min parkering. Grrrr, var länge sedan jag kände mig så frustrerad, inte minst för att hon ringt och skällt på mig en gång när hon trodde jag ställt mig på hennes ruta (vilket jag faktiskt inte hade gjort!). Så här i efterhand ångrar jag mig att jag inte tog lite bilder så jag nästa gång jag träffar henne kan ställa henne mot väggen. Upp till kamp! Arg som ett bi fick jag åka och ställa bilen på ICA Maxiparkeringen.

Jag har varit lite slarvig med uppdatering ett par dagar nu men en ny dammsugare är i alla fall införskaffad och den andra nya hyllan är på plats.

Ny dammsugare inköpt! Slipper nu att oroa mig att proppen ska gå varje gång jag ska städa=)

Båda hyllorna är nu på plats, och de sitter i valpsäker höjd=)

Detta inlägg blev ett litet avbräck från allt som har med hundar att göra. Var bara tvungen att klaga lite på min ****** till granne...


Finbesök=)

Idag efter jobbet fick vi påhälsning av Isas favorit Serife=) Vi gick en sväng runt Karstorp (kändes precis som förr när vi var hurtiga och gick morgonpromenad varje dag!) Saknar faktiskt studenttiden ibland, man hade så mycket tid till roliga saker!


Isa bara älskar Serife=)


Underbart väder ute idag!

Mys med Meya blev det också...

...och lite bus...
och lite kaffe och choklad till oss=)

Nu ska vi iväg och köpa ny dammsugare!

Jobbdag

Första dagen på jobbet efter att Meya kom hem...vill INTE!!! Hade så mycket hellre varit hemma med båda mina hundar...tur att jag bara jobbar till lunch och tur att Richard är hemma och håller ställningarna=)
Meya har för övrigt sovit nästan hela natten....pust!

Vad tiden går

Redan kväll igen...det är inte klokt. Var längesedan jag tyckte tiden gick så fort men jag har ändå hunnit med en hel del idag.


Förmiddagspromenad runt Karstorp=)


Tur att man är lättroad

Under eftermiddagen har Richard varit hemma med hundarna medan jag var i väg med bilen på service och passade också på att klippa mig...det kostar att ligga på topp:-P. Faktum är att jag inte klippt mig sedan jag gick med handen i gips...dvs ett ganska bra tag sedan...såg lite ut som trollet "Plupp" i huvudet när jag inte hade håret uppsatt. 
Jag gjorde ett försök att ta en powernap när jag kom hem men det gick inge vidare...
Nu ska jag till Maxi och hämta hyllan jag beställt!

Inte rädd för nåt...

Måste säga att Meya är en liten tuffing, det där med rädsla för ljud verkar inte existera än så länge och hoppas det kommer bestå. Slagborr, dammsugare, köksmaskin. Vad är det liksom?! Igår kväll satte jag och Richard upp den otroligt snygga hyllan jag fick i julklapp och vi var då tvungna att borra med Richards superövermegaslagborrmaskin. Jag gick in med Meya i ett annat rum eftersom den låter ganska högt. Richard började borra lite försiktigt. Inte en reaktion typ, eller hon tittade upp lite och fortsatte tugga på sin favvoleksaksren "Rudolf" som om ingenting hänt.


Nya hyllan på plats=) En till likadan kommer förhoppningsvis på posten idag!

Under natten har Meya varit vaken ett flertal gånger och jag har varit ute med henna varenda gång. Börjar känna av allt spring i trapporna i mina ben nu. Men det är väl bara bra eftersom jag inte tränat på ett bra tag. Kommer nog inte göra det heller...har liksom fullt upp med två hundar och jag har inget sug att träna heller. Mycket roligare att vara hemma såklart=)



Lite bilder från morgonens andra bajsrunda=)

Richard var ute med Isa en liten sväng när han kom från jobbet i morse och så fort han vaknar ska jag gå en lite längre sväng runt Karstorp tror jag. Nu sover de båda och jag ska se om jag kan moppa i köket utan att väcka dem. Upptäckte nämligen i morse att mina vita strumpor jag haft på mig i typ 5 minuter var helt kolsvarta undertill. Men så får det faktiskt vara när man har hund:-P 



03:28...

...är vad klockan är nu och Meya är hur pigg som helst...


Trötta hundar


Två trötta hundar och en lika trött matte...
God natt!

Dålig mörkläggning lösas på många sätt...


Så här till exempel:-P

Det ska kännas att ha valp...

Natten har varit väldigt lugn och skön måste jag säga och tack vare det vaknade jag såklart med världens huvudvärk (som vanligt när jag får sova ut ordentligt). Kändes som det mycket väl skulle kunnat utvecklas till ett ordentligt migränanfall men jag lyckades stoppa det genom att häva i mig en Treo och en stor kopp kaffe. Meya vaknade en gång vid 2-tiden i natt och då var vi ute en sväng, sedan somnade hon gott tills jag vaknade klockan 7 (!). Yes, idag var det jag som vaknade först=)

Lite smått illamående tog jag efter alla morgonbestyr med Isa på en sväng runt OKQ8 när Richard kommit hem från jobbet. Det där med att ha en vuxen hund och en valp kräver sin planering men det är det absolut värt! Meya har sprungit runt som en liten illbatting här en stund nu på förmiddagen innan hon somnade pladask mitt på golvet. 

Tid för mig att se klart på tredje avsnittet av "Gynekologen i Askim"

Het på gröten...

Dagens träning i ridhuset gick väldigt bra måste jag säga, körde lite lydnad och lite agility=). Alla moment kanske inte var helt perfekta men Isa är glad och det tycker jag är huvudsaken eftersom hon tidigare varit så mesig när vi tränat på platser med så mycket störning. På agilityn var hon så het så het. Frågan är hur det ska gå på lördag?!, känns inte som jag kan styra henne rätt, men jag ser det mer som lite miljöträning för Isa och skulle det gå bra så är det ett stoooort plus i kanten! Kul ska det bli i alla fall bara det inte blir så förbannat kallt.

Meya ligger just nu PÅ mina fötter och sover. Hon är så himla mysig och vill hela tiden vara nära, snacka om kontakt=), hoppas det håller i sig! Hon är precis tvärt om mot hur Isa var när hon var valp. Hon skulle minsann inte kela med mig inte och hon ville absolut i ligga i knät.

Klart man måste vara med precis hela tiden=)

Sicket väder=)


Isa och jag traskade runt Karstorp i kylan, det var visserligen "bara" -11,4 grader men känder som typ -30. En härlig promenad blev det iallafall!

Efter promenaden kom Farah på besök och Meya somnade såklart i hennes famn

Kallt om de små tassarna men måste man ut och göra sina behov så måste man!

Nu ska jag och Isa snart iväg på lite träning i ridhuset, ska ju faktiskt tävla agility nästa helg=)

Första natten...

Natten har gått jättebra=) Meya väckte mig första gången vid halv fem, då hade hon hunnit kissa på mattan men vi gick ut ändå och Isa fick hänga med. De bajade båda två och vi gick in i värmen igen. Meya fick lite mat och fick sedan ett lekutbrott innan hon somnade så fint nedanför min säng igen och sov till klockan 7. Nu har Meya haft lite morgonpyssel för sig och ska strax få mat igen. Jag ska väcka Richard så jag kan ägna lite tid åt bara Isa, helt underbart väder ute så det får nog bli en promenad runt Karstorp=)


Då var vi hemma=)

Idag har jag hämtat hem en helt underbar liten valp från Wintergold´s i Vallentuna. Vi kom iväg kvart över sex på morgonen och sedan var det raka spåret upp och var framme lite innan 11. Jag var ganska nervös om jag ska vara ärlig för även om jag haft valp tidigare kände jag mig helt grön. Hur gör man egentligen? Nåväl, det blev lite fika och kontraktsskrivning mm innan vi for hemåt igen. Meya skötte sig ypperligt hela vägen och min nervositet övergick så smått i ren glädje, det ska nog gå bra det här! Hon pep lite i början av färden men det är ju inte så konstigt. Tänk själva att bara helt plötsligt lämna alla sina syskon! Vi stannade till vid en 7 – elevenbutik vid vägen för att hundarna (Isa var så illa tvungen att hänga med) skulle få kissa lite och bekanta sig lite med varandra och hör och häpna: Jag tror Isa tycker om valpen! Helt otroligt! Jag var helt hundra på att hon skulle bli hur svartsjuk som helst men nej då, bara svansvift och inga sura miner! (försökte ta lite bilder på detta första möte men jag ska tala om att det var så förbannat kallt om fingrarna och därför blev inte bilderna av högsta kvalitét). Jag och Richard köpte varsin korv och mos (!!!) innan vi åkte vidare igen.

Vi var hemma på Storegårdsvägen vid 17-tiden och Meya fick snoka runt i hemmet. Såg lite förvirrad ut till en början men hon anpassade sig väldigt fort. Hon fick lite mat (var hur hungrig som helst) och somnade sedan vid Richards fötter.

Mitt samvete började spöka lite under kvällen eftersom Isa inte fått vara ute så mycket under dagen. Så Richard var Meyavakt och jag gick en timmeslång promenad med Isa. Hon måste ju få sin tid hon med=)

Senare under kvällen blev det Melodifestivalen, pizza hemkörd från Alpina (!!! skärpning) och QX gala och nu ska vi sova och se hur natten går. Kan ju meddela att det hittintills inte hänt en enda olycka (peppar, peppar). Hon är jätteduktig på att säga till när hon är nödig=)

Trött hund på väg till nya hemmet

Paus, bäst att ta skydd under Richard=)

 

Tyvärr blir det inge fler bilder för bloggen hänger sig hela tiden=(

 


Morgonstund har guld i mund?

Jo, kanske det...
Sitter här med lite yoghurt och musli och en kopp kaffe till det och spelar lite Betapet.
2 hela dagar kvar nu, hoppas det blir mycket att göra på jobbet så tiden går fort=)
Jag är fortfarande ganska förkyld så det blir ingen träning den här veckan heller, känns på humöret kan jag ju lugnt säga, men det kanske ör bra att jag vänjer mig eftersom det säkerligen inte kommer bli någon träning av i början av valptiden heller:-P

På tal om träning...Isa och jag var ute på gården och körde rutan ett par gånger i går kväll och det gick helt superbt=) Hittade rutan direkt utan target...duktiga underbara hund=)

Nej, nu kan jag inte sitta här längre!

Hej hopp!

Wintergold´s Alabaster Snowball


Yex, box. Det är kennelnamnet på min nykomling som hämtas på lördag=) Längtar som en tok!

Snabbsummering av helgen

Hej hopp!
Helgen spenderade Isa och jag i Frillesås. På lördag efter en lång och härlig promenad runt Karstorp och lite fix i det nymålade vardagsrummet åkte vi söderut. Richard hängde med en bit, dumpade honom hos Henke och Sara i Göteborg. När jag kom ner till Frillesås hade syrran fixas tacos...mysigt värre=)

På söndagen gick Isa, jag, morsan och det lilla monstret Billy på långpromenad runt Hult. Lite nostalgi. Inte att gå med mamma och Billy då, utan jag tänkte mer på naturen. Det är faktiskt jättevackert på landet=) Efter promenaden städade jag bilen medan pappa fixade hundburen. Ja, för den skramlade som bara den på vägen ner men nu är varje skarv lite extra fäst med buntband och den är nästintill tyst. När bilen var klar åkte jag till min älskade mormor och hälsade på innan jag åkte vidare via pizzeria Svanen i Åsa till Anna och Romeo. Gud vad han växer snabbt!

Jag räknar denna veckan också in måndag som helg. Då ar nämligen och och mina systrar på The Studio i Göteborg och lekte fotomodeller. Inte alls min grej men det var faktiskt ganska kul=) Innan dess bjöd mamma oss systrar på räkmacka och kaffe, mumsigt värre!


Egoboost:-P

Najs:-P

6...

...dagar kvar=)

Kurering pågår fortfarande och likaså projekt fixa lägenhet

Mitt huvud ger sig verkligen till känna och det går inte att ta miste på att det sitter där det sitter. Jobbade hela dagen igår men fick ge upp vid 9.30 idag eftersom det inte hjälpte med varken Treo eller Alvedon (det gör det inte nu heller). Jaja nu ska jag inte gnälla om det mer. Annat jag kan gnälla på är att det är väldens snöstorm ute, jag som fick sånna vårkänslor på promenaden med Isa häromdagen. Solen sken och inslag av grönt/grått på marken kunde faktiskt skymtas. Usch och fy jag vill ha sommar nu!!!...eller vår i alla fall=)

Projekt fixa lägenhet håller på för fullt. Richard fixar och jag står vid sidan av och gnäller på allt han gör fel*
* fel=saker som inte görs på mitt sätt:-P
Bilder på de fina nymålade väggarna i vardagsrummet kommer inom kort. Orkar inte fixa med kamera och sånt nu.  Detta inlägget skrivs enbart för att jag inte har så mycket annat att göra eftersom det är något vajsing med dammsugaren. Varje gång (eller nästan varje gång) vi använder den går en propp, och nu var propparna slut. Därför sitter jag här i mörkret och tystnaden och skriver lite medan Richard är på ICA Maxi och handlar proppar, tur att det är så nära. 

Isa ligger här brevid mig och väntar på dagens andra matranson...får väl ta och ge henne den för jag vet ju själv hur det är att gå hungrig. Hade först tänkt att hon skulle få jobba lite för maten men jag tror det är en dålig idé med tanke på huvudvärken som också på nåt konstigt vis satt sig på mitt humör.

Nu kom Richard tillbaka!

Hej hopp!

Kurering pågår...

Vart hemma från jobbet i två och en halv dag nu...har fått nåt elakt virus eller nåt som satt sig i huvudet och i halsen men imorgon måste jag vara frisk och gå till jobbet igen. Det är nämligen så att jag för det första tycker det är fruktansvärt trist att bara vara hemma och för det andra har jag faktiskt inte råd. Jag är trots allt bara en lågavlönad sjuksköterska och det känns ganska snabbt av på lönen om lite av den försvinner. Speciellt nu när jag om 1 vecka och 3 dagar ska bli tvåhundsägare=)

I söndags började också projektet måla badrum. Richard och jag har spacklat, slipat och målat. Jag tror Richard har gjort det mesta av jobbet men jag har varit en bra supporter, har ju mitt virus att skylla på:-P


Duschen innan




Resultat: Vitt och fint=)

Nu ska jag trotsa huvudvärken och gå ut i det fina vädret med Isafisen. Tror lite luft är vad jag behöver! Får se sen om jag orkar fixa iordning i badrummet lite. Vågar inte släppa Richard lös vad det gäller inredning.

Burinstallation och ridhusträning...

Jajemän, nu är buren på plats i bilen och Isa fick inviga den när vi åkte den inte allt för långa biten till Skövde ridskola för lite ridhusträning med Billinge BK. Två timmar höll vi på och det blev både det ena och det andra. Lite lydnad, lite passitivitet, lite agility och lite rallylydnad.
Jag och Isa ska förresten starta två hoppklasser och en agilityklass den 26 februari i Tidaholm, ska bli kul och jag hoppas verkligen Isa tycker det med. Det verkade på henne som hon tyckte det var himla kul idag i alla fall.
Tyvärr la min kamera av i början av passet=(

Nu ska jag nog lägga mig, känns som denna veckan kommer gå så långsamt...



Två veckor...

Om två veckor har jag en liten Meya här hemma=)

Om två veckor har jag och Isa förhoppningsvis kommit lite längre i utveckligen av vårt freestyleprogram=)

Om två veckor är jag och Richard förhoppningsvis klara med inredningen i lägenheten=)

Om två veckor är jag förhoppningsvis av med mitt halsont

Nu har jag bestämt mig...

Det får blir en liten Meya. Tycker faktiskt att det är jättegulligt=) Nu kan man ju ändå säga att nedräkningen börjat på riktigt för det är "bara" 17 dagar kvar nu...iiiihhhh.
Idag när jag kom hem från jobbet hade gummitassarna till hundburen kommit så nu ska Richard bara låna en såg av sin pappa så vi kan ta bort en liten bit av dörren för att den ska kunna öppnas ordentligt (har en så otroligt onödig tröskel på min bil). Hoppas det blir klart innan helgen för på söndag är det ridhusträning på G=)

Idag fick jag ett litet infall på kvällspromenaden och tränade lite uthållighetsträning i fria följet med Isa och det gick riktigt bra. Inte världens bästa position kanske men hon koncentrerade sig på mig även om det var massa barn, kundvagnar och annan störning runt omkring och det kan jag säga är ett STORT framsteg. Lydnadsklass 3 nästa...noooot. Men 2:an är vi nog redo för snart igen=)

Goder natter=)


Tillbaka i cyberspace efter en internetlös helg

Det är inte klokt hur man kan vara så beroende av att kunna ha tillgång till internet 24/7, men jag ska säga att helgen har varit fantastisk ändå...kanske var det fantastisk just för att vi varit nerkopplade och inte haft tillgång till internet? Det tål att tänkas på, ungefär som det tål att tänkas på huruvuda hönan eller ägget kom först!?
Nåväl, nu i eftermiddag var jag och Richard på Elgiganten och köpte ett mobilt bredband, vi lever ju trots allt på 2011-talet och jag tror att fördelarna som finns med nätet överväger nackdelarna.
Men vad har då hänt i helgen?
Jo, hundburen har kommit men den är dock inte installerad i bilen. Bara testmätt att den går in och det gör den OM den vänds bak och fram. Men vad gör det? Jag har letat som en tok efter en bur sedan jag köpte bilen och nu hittade jag en som inte kostade multum och då tycker jag det känns helst okej att den står bak och fram. Nu väntar jag bara på gummitassar till den, vilka är restnoterade så de kommer nog i veckan.

I lördags gick jag en sväng runt Aspö och Karstorp med Isafisen, liksaså på söndagen och då fick jag med mig en Richard ut också. Trevligt med lite promenadsällskap, och det var skönt med lite frisk luft eftersom lördagskvällen spenderades på en trevlig inflyttningsfest hos Herman och på Bogrens, då förstår ni säkert vad jag menar=)



Vackert är det allt=)

I söndags fick Isa bada och det var minst sagt välbehövligt=)

Nu ska jag allt sova, jobb imorgon!


RSS 2.0