Visst är det gott med körsbär?




Billingepromenad med Isa!

Självklart har det varit fint väder ute hela dagen idag eftersom jag jobbat men jag är inte bitter för det! Nej inte alls! Bara lite, men jag fick ju njuta av det fina vädret efter jobbet istället! Isa, Rille och jag åkte upp till underbara Billingen och gick femman. Vi gick inte så värst fort eftersom det fanns en massa gott att äta på vägen. Hallon, smultron och blåbär! Hej antioxidanter, hejdå förkylning! Ja, just det: förkylning! Känns som det är någonting på G i min hals! Usch! Isa tyckte som vanligt det var skönt att slippa behöva ha en liten Meyamarodör i hasorna!

"Kom nu matte"

Glad Isa=)

Meya och jag har istället fortsatt träna koppelgående hemma runt Storegården, och ikväll gjorde vi någonting så revolutionerande som att gå runt Lunden, vilket vi aldrig gjort förr trots att det ligger rätt över vägen!

Nu ska jag ta en chokladbit innan jag lägger mig. Upp tidigt tidigt imorgon för att jobba!

Tavlan på plats!


Nu är bilden jag fick i födelsedagspresent inramad och på plats! Typiskt nog så sprack det så kallade glaset (som inte är av glas) i kanten men det ger jag fullkomligt f*n i för det syns knappt!

Hemma och Meya luktar skunk (igen)

Ja, då var jag och hundarna hemma efter en bra stund i skog och mark. Kan inte påstå att kantarelljakten vart lika lyckad som sist men det blev ändå så pass att jag kunda använda dem som topping på min lunchhamburgare, vilken jag precis avnjöt på balkongen. Inte vart det sämre helller att ett nytt nummer av "Brukshunden" låg på golvet i hallen när vi kom hem=)

Hamburgare med bröd, mos och kantarelltopping

Vi var vid Ryds grottor och i skogen runtomkring och Meya har som vanligt sprungit runt som en fullkomlig vettvilling och ligger nu helt utslagen på vardagsrumsgolvet (och luktar skunk). För självklart har hon ju också sprungit i varenda liten dyngpöl hon hittade http://www.youtube.com/watch?v=Q70AP8t01tE. Fattar inte hur hon orkar! Hon är verkligen som en liten tornado, en mycket glad tornado! Tror hon går en aning på sitt extralager energi när vi är i skogen men vad ska man göra? Jag försökte ha henne kopplad en stund men gav upp för det är fullständigt hopplöst och jag blir bara irriterad. Vid grottarna fick hon dock snällt sitta fast vid en liten bänk där för det ganska högt om nu nu skulle få för sig att ramla ner. Man vet ju aldrig! Isa strosade runt i sin egen lilla värld och måste som vanligt haft kola i öronen. Det vill säga att hon kom och gick lite som hon ville och lyssnade inte så mycket på mig, men eftersom hon faktiskt är en mes så håller hon sig ganska nära.

Det var första gången jag var vid Ryds grottor och utsikten var ju helt fantastisk! Tror jag ska bli en liten skogsmulle för det är i skog och mark jag trivs allra bäst, och det gör ju hundarna med.

Kulturellt=)

Meya sitter fast

Hallå! Isa!



Fantastisk utsikt!

Lingon

Funderar på om jag ska ge mig iväg till gymmet om en stund eftersom jag ska jobba hela helgen och det då  troligtvis inte blir någon träning. Först ska jag bara ringa pappa och höra hur han har det hemma nu när mamma, Elin och Lina är i Grekland och har det varmt och skönt. Jag är absolut inte avundsjuk för det slog mig precis att det snart bara är en vecka kvar till Rille, hundarna och jag åker på semester till Sälen!

Ledig och det regnar inte

God morgon kära vänner och bloggläsare!
Jag har sovit alldeles himmelskt gott i natt! Den goda nattsömnen tog dock slut klockan halv sju då Meya med blöta tassar (Rille var snäll och tog ut hundarna i regnet innan han cyklade till jobbet) tog ett glatt skutt upp i sängen och landade rakt på min mage. Glad matte? Inte så värst, och dessutom regnade det som sagt ute, inte värt att gå upp med andra ord så Meya fick snällt gå ut i köket igen så jag kunde somna om. Och det gjorde jag...till halv nio...

Nu har jag ätit frukost, druckit kaffe och vunnit två omgångar av Betapet. Därför känner mig nu redo för en ny dag. Isa, Meya och jag ska ut i skogen och leta kantareller. Gårdagens kantarellmacka gav mersmak!

Slurp!


Mackorna blev övermegasuperslurpiga (även om inte Rille ser så värst impad ut:-P)


God natt!

"Lite småcool"

Idag när jag kom hem från jobbet hade Rille dammsugit, torkat golven, diskat, renbäddat, tvättat och nu är han och handlar. Ibland så:-P. Nej, helt ärligt är jag nog ganska bortskämd! Eftersom han gjort allt det där kunde jag ägna mig åt hundarna till 100%. Därför är jag nyss hemkommen från en rask, svettig promenad runt gamla OK med Isa och komplimangerna har minst sagt flödat över henne. Jag tror människor i allmänhet blir lite mer positiva då solen skiner och det är varmt och behagligt ute. Den bästa kommentaren kom från två till utseendet ganska tuffa killar/män där den ena av dem precis passerat dem sa:
"Den var lite småcool den där hunden". "Verkligen", svarade den andra. Inte illa! Hon må kanske vara cool till utseendet med de skulle bara veta vilken mes hon kan vara ibland:-P
Lite småcool?

Jag har gästjobbat på hudmottagningen idag men jag vet inte om jag tillförde så mycket egentligen. Kändes inte så i alla fall. Det var hur som helst kul att träffa kollegorna, framför allt Lisa, men jag är nöjd att jag ska jobba på avdelningen i höst för det är faktiskt aningen roligare!

Innan jag gav mig av (till fots) i morse fick jag för mig att träna lite med Meya och fokuserade på "ligg". Alltså "ligg" som i fälla sig bakåt. Lite svårt att förklara men hundfolket fattar nog vad jag menar iallafall. Det gick väldigt bra. Jag har sagt det tidigare men säger det igen; hon är en morgonpigg liten krabat (och blev ännu piggare när jag tog fram klickern och lite kalkonkött!) Under eftermiddagen har vi inte gjort så mycket mer än att gå en liten runda runt Storegården och samtidigt tränat lite koppelgång, vilket också gick förvånansvärt bra. Det låter som det bara går bra när jag tränar med Meya. Det ska jag tala om att det verkligen inte gör, men hon har sina dagar. Igår hade hon en fullkomligt fruktansvärd dag där allt gick skit (orkar inte skriva mer än så) och idag gick allt jättebra. Det har säkerligen lite med mig och mitt humör att göra också!

När Rille kommer hem från affären ska vi äta macka med smörstekta/stuvade kantereller, och därför ska jag ut i köket och fixa lite nu. Slurpigt det ska bli=)

Hej hopp!






1150

Nyss hemkommen från jobbet och är jättetrött därför ska jag bara berätta två saker:
  1. Farah var snäll och ställde upp som Meyavakt eftermiddag/kväll eftersom Rille varit i storstaden Göteborg över dagen. Det hade enligt rapport gått bra=)
  2. Se nedan:-P


Dags att sova, imorgon blir det gästspel på hudmottagningen!

Sol

Sjukt fint väder ute idag! Därför måste jag ut på stört och njuta lite av solen eftersom jag tyvärr jobbar ikväll!

Ledighet, guld och gröna skogar=)

Idag har jag varit ledig hela dagen vilket känns mycket bra med tanke på hur snurrigt det var på jobbet igår. Vårdplaneringar hit och dit, patienter ut, patienter in, flytta patienter, flytta tillbaka patienter, läkemedel som saknades, flytta patienter igen...ja ungefär så höll det på:-P Jag var rent ut sagt helt slut när jag kom hem. Då tog jag en powernap innan jag gick en liten promenad med hundarna. Japp, igår tog jag med mig båda två runt ICA Maxi SAMTIDIGT och det är vid sådana promenader jag starkt överväger att köpa två flexikoppel, vilket verkligen är mot mina principer. Det är så kul (not) att hänga som en vante efter två helt tossiga hundar...men som sagt så tycker jag verkligen inte om flexikoppel så vi får väl se...När jag på promenaden gått en bit till och släppt tanken på flexikoppel för en stund drömde jag mig istället bort och fantiserade om att Isa och Meya gick vid min sida i slaka vanliga koppel, men det är och kommer säkerligen förbli en dröm...ett tag till i alla fall...

Senare på kvällen kikade jag in på www.klickerklok.se och fick en hel del inspiration till träning och också en påminnelse om hur viktigt det är att ha roligt med hunden! Jag och Meya gick därför ut och gjorde lite kamplekar. Sist vi var ute hade jag med mig en boll ut och kastade till henne och den tyckte hon var väldigt rolig...för rolig. Med andra ord ville hon absolut inte komma tillbaka med den. Igår hade jag med mig en vante och en boll i snöre och lekte lite kamp och byteshandel bland annat och det gick SÅ bra! Det visade sig också när vi var ute idag och tränade lite apportering (fast med leksaker istället för dummies). Hon kom till mig med grejorna istället för att springa iväg...och belöningen=kamp en liten stund=) Fina Meya! 

Isa och jag gick en promenad runt Karstorp i värmen i stället för träning. Välbehövligt eftersom jag tycker det ser ut som hon har lagt på sig lite igen...kanske beror på att hon löper, inte vet jag men det var en härlig promenad! Solen sken och fåglarna kvittrade! På vägen hem fick Isa hälsa lite på de minst sagt nyfikna fåren på Aspö Gård. Isa var dock lite skeptisk som vanligt...MES!

Hej på er!

Väl hemma från promenaden satte jag mig på balkongen och solade en stund innan Rille och jag joggade till gymmet och tränade. Det är så härligt att träna när man känner att det finns energi och ork i kroppen! Eller vad säger du Rille?:-P

Efter det mycket effektiva förmiddagen bestämde Rille och jag oss för att ge kantarellplockningen en chans till och tur var väl det! För det första hittade nog minst ett kilo av skogens guld, för det andra är det härligt att gå i skog och mark och för det tredje fick vi se platser vi inte sett tidigare! Isa och Meya var också med och Meya fick som vanligt världens spel när hon upptäckte att det var träskmark vi gick i. Enkelt sagt: Hon var inte så ren när vi kom hem. Vad annars kan man räkna med när det gäller henne?

På vägen hem blev det ett stopp på donken eftersom mitt blodsocker sjönk till en oacceptabel nivå och jag hade inte klarat en minut till utan bränsle!

Kantarellerna ska vi spara för ikväll blir det mat på stan för månadens sista slantar!

Imorgon är det lön och då ska jag köpa:
  • En ny visselpipa
  • En spårsele till Meya
  • Två lite längre retriverkoppel
  • Hundmat
Hej hopp!

Måndag

Då väntar återigen en dag på 74:an...pepp? no way!

Regn, regn och åter regn...

Därför blev det lite "hållafastdummieiköketträning" nu på morgonen...


Lik pappa Chivas?

Nu ska jag ta mig i kragen...ut och knata i regnet med Isafisen!

Jobbhelg = sova tidigt

Idag har jag jobbat och det har varit så lugnt. Kul att kunna prata lite med patienterna och skönt att kunna slappna av lite. Faktum är att det vart så lungt att vi till och med haft tid att kunna titta lite på TV emellanåt för patienterna måste ju faktiskt få vila lite då och då. Det har varit extrasändningar hela dagen om det tragiska som hänt i Norge och jag inte riktigt än förstå att det faktiskt har hänt. Det är helt fruktansvärt!

För att skingra tankarna lite efter jobbet tog jag med Meya och Isa till Karstorp och gick två varv, ett med Isa och sedan ett med Meya. Isa fick inte bada idag för hon har en inflammerad talgkörtel på svansen som inte riktigt vill ge med sig, och dessutom verkade hon faktiskt inte så sugen på att bada heller. Meya däremot gjorde ett par vändor i vattnet. Galenpanna! Hon älskar verkligen vatten den hunden! Det blev ingen direkt träning med någon av dem...inte på eftermiddagen i alla fall.
I morse däremot (innan jobbet!!!) tränade vi lite apportering och lite positioner i köket och det gick jättebra. Meya är väldigt pepp på morgonen till skillnad från en annan:-P (jag är ärligt talat ganska morgonpigg men långt ifrån så pigg som Meyatjejen är) Vi tränade liiiite för länge. Klockan var väl 06:37 när jag kollade på klockan och fick lite snabbt plocka iordning och sedan trampa på som en galning till jobbet, stämlade in 06:58...pust!  


Världens sötaste golden=)

Lite mer bad via länken=)
http://www.youtube.com/watch?v=AJX17O_fzes

Nu ikväll lagade jag fiskbiffar på en av alla laxar som Rille fiskat upp under sommaren. Jag vet inte om jag kan säga att biffarna blev särskilt lyckade men de gick att äta. (Vi är inte så kräsna, varken Rille eller jag) Jag har i alla fall lärt mig hur man inte filéar en fisk:-P.
Imorgon jobbar jag kväll så vi får väl se var som händer i morgon förmiddag. En sväng till gymmet kanske? Who knows?
Jag ska hoppa i bingen snart för jag är så trött så trött!
God natt!

Norge

Skänker idag alla mina tankar till de som drabbats av det fruktansvärda som hänt i Norge...

En tripp till Jönköping

Jajemänsan det blev lite kondition på gymmet idag i alla fall. 15 minuter på löpbandet sedan sa mitt knä stopp och det fick bli en stund styrketräning istället=)

Efter det käkade Rille och jag lite lunch innan jag åkte till Falköping och plockade upp Farah på hennes jobb. Vi tog nämligen en liten spontan tripp till Jönköping och IKEA så här på fredag eftermiddag. Jag skulle egentligen inte ha någonting men så brukar det ju aldrig bli, och så blev det inte idag heller även om jag höll mig ganska så bra ändå. Hallå eller?! Åka till IKEA och inte köpa något? Nej nej, en stekpanna, tre saxar, en lattevisp, en liten växt med kruka, 8 st galgar, en mjuk boll till hundarna och en ram till min fina tavla jag fick i födelsedagspresent fick det bli. (Bild kanske kommer imorgon). Det finns dock såååå mycket mer jag skulle vilja ha...till exempel:

en sån här palm...

...eller en sån här. Men det får vänta tills det går att lita på att Meya inte får för sig att käka upp den då jag tänkt ha den på golvet vid TV:n.

Design 2011? Blommor i krukor på väggen! Dagens inredning säger jag bara:-P

Jag höll på och svimma i mitten av shoppingturen och därför var vi tvugna att köpa lite mellanmål=)


Det är inget fel på min soffa men en sån här hade varit aningen bättre tror jag:-P

Farah fick tag på det hon skulle ha:-P

På vägen hem höll jag på att simma av hunger igen. Fanns bara en sak att göra. DONKEN=)
Nu ska jag lägga mig och ladda för dagpass på jobbet imorgon. Snark!



Löp!

Fredag 22:e idag och klockan är 10:37. Egentligen skulle jag varit i Ulricehamn på agilitytävling nu men sitter här hemma i vardagsrummet nyss hemkommen från en blöt cykeltur runt Karstorp med Isa. Och varför är jag då inte i Ulricehamn för? Jo, för att Isa nödvändigtvis skulle pricka in och påbörja sitt löp igår. Kunde hon inte hållit sig två dagar till? Det är så typiskt men inte så mycket jag kan göra åt det. Vi som hade laddat och tränat så! Synd att de nya reglerna om löptikar på agilitytävling inte börjat gälla ännu, även om jag inte kanske tror Isa varit så pepp nu ändå. Hon är lite "down" om man säger så. Jag hade egentligen bestämt att jag skulle åka för att supporta Elin och Klara ändå, men när jag vaknade i morse kvart i sex hällregnade det ute och jag tänkte: "aldrig i livet" och stannade faktiskt hemma. Nu börjar mitt samvete komma ikapp och jag tänker att jag kanske skulle åkt i alla fall. Jag vet inte? Hoppas i alla fall att det går bra för Elin och Klara!
'
"Kossorna i hagen vid Karstop verkar i alla fall tillfreds med det svenska sommarvädret"

"Likaså grisen på Aspö gård"

Innan jag och Isa gav oss iväg imorse var Meya och jag ute och tränade lite på ingångar vid inkallning och jag tror hon börjar fatta grejen. Det går inte att påstå hon har hundra koll på sin bak men hur lätt kan det vara när man är som en liten kalv i kroppen? Nej, det där med kontrollen kommer nog så småningom=)

Om en liten stund tror jag att jag ska bege mig till gymmet. Måste ju göra nåt en grå, regning och tråkig dag som denna. Var där igår med och körde ett bra konditionspass och det får nog bli ett sånt idag med!

Onsdag

Hundmat i hela köket, kaffesump på golvet och mascaran i toan. Allt detta under min första vakna timma detta dygn...ingen bra start med andra ord. Resten av dagen har gått förvånansvärt bra och jag är redan hemma från jobbet, kunde flexa en hel halvtimma tidigare=)
Innan jag for iväg till jobbet hann jag både träna själv, promenera lite med hundarna och träna lite med Meya, åka till Maxi med Farah och hämta en TV och laga mat! Helt otroligt vad effektiv jag kan vara om jag bara vill! Nu ska jag bara ut med hundarna en sväng och sedan väntar sängen!
Hoppas jag inte snubblar i trappen!

Tre kantareller...inte mycket att komma med!

Jag fick idag ett hett tips om att det finns massa kantareller i skogarna kring Skövde just nu och kantareller är ju sååå gott! Åkte därför efter jobbet tillsammans med hundarna och Rille till skogen vid Fjället för att leta men jag ska tala om att där var så kantarellfritt det bara kan bli. Inte en rackare hittade jag! Rille lyckades hitta tre stycken. Hmpf...tacka vet jag hallon för de syns ju i alla fall och det fanns det gott om!

Nä, det dröjer nog innan jag ger mig ut och letar svamp igen. Känns bra ändå att hundarna fått vara ute ordentligt  och Meya kunde som vanligt inte hålla sig ifrån vattenpölarna. Isa strosade runt i sin egen lilla värld och försökte så gott det gick undvika Meya, för när hon inte badade i vattenpölarna hängde hon Isa hack i häl...

Efter den lilla turen åkte vi direkt till Skövde biltvätt och tvättade min bil vilket var mycket välbehövligt och gick sedan in på Netto och handlade lite mer eller mindre bra saker? Avgör själva!

Imorgon har jag sovmorgon! Jobbar kväll och sedan dag på torsdag och sedan är det fredag och då är det agilitytävling i Ulricehamn! Hihi ska bli så kul, bara vädret är stabilt=)
Egentligen borde jag träna lite med Isa men jag tror på strategin att vila sig i form så jag kör faktiskt på det! Det har ju gått jättebra på de sista träningarna också!


God morgon

Igår kväll kvart i tio kom jag på att hundarna kanske skulle vilja ha någonting att göra idag när Rille ska sova och jag ska jobba. Därför cyklade jag lite snabbt till Maxi och köpte dem varsitt jättestort ben som de nöjt ligger och tuggar på just nu. Själv ska jag cykla till jobbet...

Kvällsuppdatering

Runt Karstorp var det som sagt. Först ett varv med Isafisen, vi gjorde på vägen ett linjetag i kohagen med två dummies och sedan lite höger- och vänsterdirrigering vid badplatsen, vilket gick helt okej. Eller det gick mer än okej. Hon var jätteduktig!

Andra varvet var det Meyas tur att hänga med och då började de självklart regna lite smått. Svenska sommaren säger jag bara. Jaja, Meya fick i alla fall göra en markering i en liten skogsdunge. Rille var kastare.
Summering: Meya hittade dummien så glatt, sprang mot mig, förbi mig, tillbaka mot Rille och till mig igen för att lämna av den. Inte så värst bra kanske men roligt är det allt. Rille behöver dock träna på att både kasta och låta som en fågel:-P

På vägen fanns det en hel del hallon som varken Rille, jag eller Meya såklart inte kunde motstå. Blev nog en sisådär en liter som hamnade i min mage tillslut. Jättegott!

"I hallonsnåren"

Alla foton i detta inlägg är tagna av Rille! Även så denna vackra bild över Karstorpssjön=)

Det är jobb som gäller imorgon så därför ska jag nu ta en liten snabbdusch och gå den lilla rundan runt Storegården innan jag lägger mig!

Karstorp next!

Dagen på jobbet är avklarad. Lungt och skönt var det allt! När jag satt i personalrummet på lunchen och njöt av min pirog läste jag igenom Cecilas blogg och blev väldigt träningspepp. Därför ska jag ta med mig Isa och Meya till Karstorp och träna lite apportering. Rille ska följa med och vara dummiekastare/fotograf!

När det regnar får man ta bilen till jobbet...

Dagens lunch fixad och nu tar jag bilen till jobbet för det spöregnar ute...


Äntligen

Ska bara meddela att Meya nu skitit och det med råge! Känns skönt att slippa oroa sig över det mer!

Visst ser hon lättad ut?!

Rille och jag har käkat middag, inte pirog utan hamburgare dagen till ära. Till efterrätt delade vi på glassen som blev över igår. Det var den nya GB gräddglass nogger, vilken jag varmt kan rekommendera för den är superslurpig!
 
Isa hade mer än gärna smakat:-P

Nu ska jag sova och hoppas att jag inte vaknar med världens träningsvärk imorgon!


Då är det klart!

Då är det så gott som klart att jag ska läsa till IMMI-hundinstruktör på Skövde hundskola i höst! Jag har länge funderat på det och dragit på att anmäla mig eftersom den kostar lite grann (eller rättare sagt kostar den typ en hel månadslön men det hoppas jag det är värt). Jag skickade i alla fall anmälan förra veckan (i senaste laget som vanligt) och då visste jag att det bara fanns en plats kvar, men så i förrgår kväll hade jag fått ett mejl med besked om att jag kommit med. Eftersom det var så många anmälda har de gjort två grupper med 7 i vardera. Jag ser verkligen fram emot detta, det ska bli så intressant och så kul! Mitt största problem är hur jag ska få ihop det rent livsmässigt. Klantigt nog tackade jag ju som sagt ja till att jobba 100% från augusti. Även om kursen bara är fredag, lördag, söndag en gång i månaden ska jag försöka fjäska lite och se om jag möjligtvis kan gå ner i procent igen. Jag vill ju liksom hinna träna mina hundar och även mig själv också! 

Det som ingår i kursen är:    

  • Etologi
  • Inlärning hos hund
  • Metodik
  • Pedagogik
  • Friskvård
  • Aktivering
  • Kundvård
  • Eget fördjupningsarbete
  • Kunskapstest – både praktiskt och teoretiskt prov
  • Övrigt – Starta eget, Ekonomi, Etik, Vett och etikett, Lagen, IMMI som organisation

Jag längtar så!!!

Idag har jag inte gjort så mycket faktiskt. Varit ute med Meya, som för övrigt inte har bajsat idag!!! Det är inte klokt, klockan är liksom 18:41 och inte ens ett tecken på skit har kommit ut. Hoppas verkligen inte det är stopp någonstans. Än så länge verkar hon helt opåverkad och jag saknar ingenting här i lägenheten vad jag vet! Ska ut en sväng med henne igen när jag skrivit klart. Vad mer har jag gjort då? Varit ute med Isa såklart. Jag hade en fundering på att traska runt regge men jag vart så jäkla trött att jag vid gamla OK bestämde mig för den vanliga rundan! Och det var tur det för då hade jag inte orkat mer. Det tar på krafterna att torka golvet på mornarna:-P När båda hundarna var rastade åt jag lite lunch (fiskpinnar och ris) och gick sedan och la mig en stund innan jag körde iväg till gymmet, efter att jag släppt av Farah och Miki vid Elgiganten. Det känns så skönt att ha kommit igång ordentligt med träningen nu! Idag har jag både konditions- och styrketränat!

Imorgon är det jobb 7-16 som gäller. Därför blir det sova i tid idag!   


Hej vad det går!

I natt vaknade jag av att det pulserade i min stortå som *** ...nagentrång! Jag får skylla mig själv som klipper snett och håller på. Hur som helst så var jag i alla fall tvungen att smyga upp och skrapa lite på nageln och ta ett par Alvedon och sedan smyga i säng igen. Pust, jag klarade det utan att väcka Meya...trodde jag. Men icke, hon måste ha vaknat och varit väldigt kissenödig utan att jag märkte det för när jag sedan vaknade nästa gång klockan 7 låg det en stor sjö med hundkiss på golvet i köket. Och då menar jag verkligen en sjö som till råga på allt brett ut sig under spisen. Jahopp, bara att börja torka så här på söndag morgon. Tror aldrig det varit så rent som det är bakom och under vår spis som det är nu:-P. Nästa gång jag måste upp och bröta på natten ska jag gå ut med Meya hur trött jag än är. Lilla plutten!

Fredag och lördag gick som hejsan! I fredags ägnade jag förmiddagen åt hundpromenader, eftermiddagen åt städning och träning på gymmet och kvällen hemma hos Elin och Henrik (en arbetskamrat och hennes man). De hade ordnat lite grillfest. Mycket trevligt och det känns som det var en evighet sen jag socialiserade med människor som inte klassas som "hundfolk". Ganska välbehövligt kände jag!

Igår var det lördag och då tog jag med båda hundarna i bilen till Karstorp. Började med att gå ett varv med Isa medan Meya väntade i bilen och gjorde sedan tvärtom. Enda skillnaden var att jag med Meya gick åt andra hållet:-P. Det är så mycket lättare att gå med en i taget för då kan jag verkligen fokusera och njuta lite av promenaden på samma gång! När detta lilla projekt var avklarat dumpade jag hundarna hemma och cyklade iväg till gymmet. Det var framför allt armarna som fick sig en omgång. På vägen hem cyklade jag förbi Maxi och köpte det sista till middagen. Det märkliga var att när jag kom till kassan hade det ockå smugit sig i lite andra varor i korgen. Som en helt perfekt mogen mango och ett paket med Keso tillexempel. Konstigt=) Men jag blev inte så ledsen för det utan betalade och cyklade hem, duschade och åt mango med Keso på balkongen. Gottigt!
På eftermiddagen/kvällen kom moster Ia och syster Elin på besök! De hade med sig en jättefin Orkide. Passar perfa i vårt vardagsrum=)

Finfint=)

Gästvänliga som jag och Rille är bjöd vi självklart på middag. Kyckling, potatisbollar, sallad, gucca och sås och till efterrätt vart det kaffe, jordgubbar, glass och Aladdin! Inte så avancerat men ganska gott!


Middag på balkongen=)

Nu är jag döhungring och ska fixa lunch!


Meya har gjort det igen...

Idag var det så lungt på jobbet att jag kunde flexa redan klockan kvart över ett. Gött tänkte jag och cyklade hem, käkade en Gorbys pirog och åkte sedan iväg till Skövde BK för att träna lite agility med Isa eftersom det oftast står en bana framme, vilket det gjorde även idag. Eller rättare sagt stod det att antal hinderkombinationer framme som vi glatt kämpade oss igenom med riktigt flyt. Hon tog också slalomen som vilken hinder som helst helt självmant! När vi hade tränat tog jag ut Meya och tränade lite fotgång och sedan lite stanna kvar. Det sistnämnda är inga problem men fotgången är katastrofal! Jag måste köpa en ny klicker för jag vet typ inte hur man tränar utan en! När båda hundarna var färdigtränade tänkte jag avsluta med en liten mysig promenad runt den lilla sjön/dammen. Allt var så lungt och harmoniskt...de strosade runt, busade lite och så...

...plötsligt fick Meya ett fullkomligt stolleryck och tog sig ett gyttjebad...

...ett rejält sådant. Hennes fina ljusa päls förvandlades snabbt till jag vet inte vad och likaså mina byxor eftersom hon prompt skulle skaka av sig två millimeter från mina ben...bit ihop tänkte jag men det gick bara inte! Hur mycket jag än älskar lilla Meya blir jag lite trött på henne när hon gör såhär. Jag blev lite arg faktiskt, men bara lite och fick dåligt samvete efteråt för jag skällde på henne (därför åkte jag vägen om Granngården på vägen hem och köpte ett grisöra till henne, Isa fick såklart också ett). Hon tyckte ju det var hur kul som helst att skutta runt i gyttjan och kan ju inte veta att jag inte tycker det är riktigt lika kul. Nu är hon iallafall inte svart längre eftersom hon direkt fick ta en simtur i sjön men hon luktar ju inte hallon direkt. Kanske får det bli ett riktigt bad i badkaret imorgon!
Nu ligger de båda och sover gott och det ska jag också förhoppningsvis göra men inte än...för jag är ledig imorgon och på lördag...och på söndag! 


Känns som fredag

Idag känns det som fredag morgon, kan bero på att jag är ledig i tre dagar efter idag=)

Trött idag...

Inte nog med att jag slarvat bort min visselpipa...nu har jag tappat min bästa klicker också...suck. Men jag är så trötter må jag säga att jag inte orkar bry mig om det just nu...Tränade trots allt lite med Meya och gick en promenad runt Karstorp med Isa efter jobbet. Imorgon jobbar jag också dag men sedan är jag leeedig i tre dagar! Hur ska jag orka jobba 100% efter sommaren, när jag är totalt utpumpad efter 90? 

"Meya, hit"

Isa och jag mumsade i oss lite hallon på promenaden=)

Fina kossor, fin natur...ja...Karstorp är bra fint!

Lika trött som matte?

Nu ska jag hämta tvätten i tvättstugan och sedan lägga mig!

Ja!!!

Nyss hemkommen från en trevlig kväll i skogen kring Skövde brukshundklubb tillsammans med massa apporteringsfolk och massa goldens (och två labbar och en jaktterrier). Hade nämligen fått ett trevligt mejl när jag kom hem halv fem om att det var lite träning ikväll. Aha, tänkte jag. Tvätten kan vänta, dammsugningen med...och matlagningen. Jag packade väskan lite snabbt och åkte på stört till platsen där W-T träningen var anordnad. Jag och Meya gjorde bara två markeringar och det gick jättebra! Vid den första sprang hon runt och letade ett bra tag i för sig och kastaren fick kasta den igen men hon gav sig inte och hittade den tillslut. Andra gången kastades dummien bakom en stock som Meya glatt skutta över och hämtade, inte stocken utan dummien alltså. Jag har sagt det förut men säger det igen... avlämningarna är väl någonting vi måste jobba på...och koppelgången!

Isa var med och hade jättetrist, men vi hade faktiskt hunnit tränat lite agility innan och det gick verkligen superbra. Hoppas glöden håller i sig nu till tävlingen nästa vecka=)

När jag kom hem var jag döhungrig och slängde i mig en Gorbys pirog=)
Nu: duscha, borsta bissarna, förbereda morgondagen, SOVA!

Typiskt...

...av alla ställen i lägenheten valde Meya att spy upp sin middag på ryamattan, den enda mattan vi har förutom hallmattan...

Nu ska vi strax åka till Skövde brukshundklubb och kika lite på Workingtest-träning=)

Dags igen!

Jag ska strax cykla till jobbet och det är världens storm ute (typ)! Inte så kul! Tur att jag precis fick en megapuss av sötaste Meyatjejen. Det piggare upp!

Hej hopp!

Måndag!

Ja då var det måndag kväll och jag har hunnit med en hel del sedan sista uppdateringen. Igår efter en liten promenad runt Karstorp (där Meya ännu en gång envisades med ett gyttjebad) åkte jag som sagt till Göteborg för att träffa bästaste Elin!

Gyttjebadaren Meya

Vi träffades vid Korsvägen och gick in en sväng på Liseberg för att äta lite, spela lite och åka Atmoswear. Vi åt, vi spelade och...åkte pariserhjulet. Inte riktigt Atmoswear men det var faktiskt 40 minuter kö till den. Ovärt en solig dag som det var igår. Nej, Atmoswear får det bli nästa gång och då SKA jag åka den hur lång kö det än är...

Utsikten är inget fel på!

Efter det väldigt korta besöket på Liseberg åkte vi hem till Elin i Mölndal och drack kaffe och åt melon framför en agilityfilm med Jenny Damm innan vi gick ut på en liten promenad med lilla Klara. Då kände jag hur jag faktiskt saknade mina små guldklimpar.

När jag sedan åkte tillbaka till Skövde igen mötte Lina upp mig på stationen och hängde med hem till Skövde. Min snälla syster ställde nämligen upp som hundvakt idag när både jag och Rille jobbade 7-16. Tackar henne till tusen för detta! Jag hade aldrig i livet hunnit hem på rasten och inte Rille heller. Vi vet ju alla hur mycket vi stackars sjuksköterskor har att göra nu på sommaren:-P. Inga lunchraster här inte! Det hade gått jättebra i alla fall, förutom att Meya blivit så till sig när Lina vaknade klockan 11(!) att hon kissade ner sig...sånt som händer.

Finaste syster Lina=)

Lika älskad av Meya som av mig<3

När jag kom hem från jobbet hade Lina fixat lite med en header till min blogg=) Jag ändrade den visserligen lite men tack Lina! Jättefin! Vi tog sedan med hundarna en sväng ner till stan, gick förbi en liten lekplats på vägen och Rille kunde som vanligt inte hålla sig därifrån.


På stan fick Isa och Meya varsin Donkenglass för de var de verkligen värda i denna värme. Lina tog tåget hem halv sju =( och jag och Rille gick hem med Isa och Meya igen. Tror det blev lite för långt att gå för lilltjejen men imorgon får hon vila hela dagen...


Mumsigt!

Nu ska jag strax gå och lägga mig så jag orkar med en dag på jobbet imorgon igen!


Yey

Hundarna är ordentligt rastade och jag tar tåget till Göteborg och Elin! Gött mos!

Spår, sök och upplet!

Igår eftermiddag/kväll spenderade vi tre timmar i skogen vid asfaltsverket här i Skövde! Ny plats, ny inspiration! Det var Elin med field spanieln Lucas, Sarah med boxern Melker, Anette med labradoren Mira och cavalier king charles spanieln Cleo och jag med mina hundar! En salig blandning! Vi vallade en stor uppletsruta och sedan la jag ett apellspår för Isa och ett rakt spår för Meya (eller nästan rakt) och sedan var det bara att vänta. Vi började med spåret för Isa som hon gick ganska fint. Det började bra i alla fall. Hon hittade första pinnen, tog upp den och kom till mig. Sedan blev det lite problematiskt. Linan trasslade och Isa gjorde några vääääldligt stora utsvängningar men kom snart på rätt spår igen och spårade över de två sista pinnarna! Hallå, vad är det för luktsinne!? Aja, det kan inte gå alltid och det bästa är ju att hon själv är glatt ovetande om vad hon missat:-P
Uppletet gick desto bättre!

Meyas spårning gick väl sisådär men jag tror det till stor del hade att göra med att hon de sista två veckorna blivit så stor över bringan att hon faktiskt vuxit ur spårselen! Dags att köpa ny! Kan ju passa på att göra det samtidigt som jag köper en ny visselpipa. Japp, nu har jag gett upp hoppet om att någonsin hitta den. Jag och Rille letade som tokar här igår kväll också men icke...den får ses som förkommen...buuuhuuuu

Meya efter spåringen

Lucas i uppletsrutan

Anette tränar sök med Mira

Tyvärr blev det inte så många fina bilder på de arbetande hundarna, måste vart något vajsing med kamerainställningarna för de flesta bilderna blev jättesuddiga!

Nu ska jag ut med hundarna en sväng, tror det får bli en runda runt Karstorp innan den hundlösa dagsutflykten jag ska på idag till Elin Larsson i Göteborg!

Soligt värre!

Nyss hemkommen från gymmet sådär lite lagom seg i muskulaturen och sitter på balkongen och avnjuter en mango jag köpte på Maxi på vagen hem. Om en liten stund ska hundarna och jag åka och spåra lite med några Billinge BK:are. Hoppas de orkar för det är bra varmt ute! Gött att sommaren äntligen är här! Isa och jag gick en sväng runt Karstorp i morse och det går inte att sluta förundras över hur vackert där är! Det är verkligen den perfekta promenadrundan!

Mango på balkongen!

Igår var jag och Rille nere en runda på stan. Käkade en god lunch på Rice n´Spice (verkligen att rekomendera!) i väntan på klipptiden vi hade båda två klockan 14.15. Jag klippte visserligen bara topparna men det känns mycket kortare än innan. Antar väl att det var slitet! Kändes skönt också att för första gången slippa skämmas över att ha ett lager med vitt äckligt skorv i huvudet. Har behandlat med Xamiol i snart tre veckor och min hårbotten har aldrig varit så fin som den är nu och det allra bästa är att det inte kliar någonting längre! Kanske snart kan våga mig på att färga håret men då är frågan: ljust eller mörkt?

Efter besöket på stan cyklade jag till gymmet en sväng innan jag och Meya på kvällen gick en liten promenad förbi Arken Zoo. Två dummies fick jag med mig därifrån den här gången, vilka jag och Meya testade på en gång! Två linjetag och det gick inte så bra första gången, då sprang hon bara runt och lallade. Därför gjorde vi om det och andra gången gick det jättebra! Jag får väl snart gå till Arken Zoo igen eftersom jag slarvat bort min visselpipa. Jag fattar inte vart den har tagit vägen! Har vänt upp och ner på hela lägenheten men den finns inte någonstans så det blir väl till att köpa en ny!

Två nya fina dummies=)

Nu ska jag packa ihop lite grejer och bege mig! Ska ta med kameran så bilder kommer ikväll!

Hej hopp...

...får se om jag hinner runt Karstorp innan regnet kommer...

Fri i tre dagar!

Kom precis hem från en lugn och harmonisk kväll på jobbet och nu är jag ledig i tre hela dagar. Så gött! Jag ska verkligen njuta! I morse åkte jag aldrig till Karstorp utan tog en sväng till Brona istället och det är minst lika vackert där! Isa och jag tränade lite slalomingångar och Meya fick gå ett jättekort spår och det fixade hon suveränt. Kul att se lite framgång=) Vi avslutade med en liten sväng i skogen där både Isa och Meya tog ett rejält gyttjebad. KUL?! Mina ljusa hundar förvandlades snabbt till två lermonster, tur den lilla bäcken finns i slutet av den lilla rundan säger jag bara! 

Isa poserar på torptrappen=)

Inkallning!

Körsbär

En blomma:-P

Nu ska jag ut med hundarna och sedan ska jag sova!



God morgon!

Klockan är nu 09:33 och jag sitter fortfarande framför datorn med min frukost! Det hade aldrig hänt för ett år sedan. Då hade jag säkerligen redan varit ute på långpromenad med Isa, diskat och städat! Hehe...andra tider nu...bättre tider nu!? Nej, seriöst ska jag strax ta med hundarna en sväng till Karstorp. Måste bara borsta tänderna först! Sedan är det jobb som gäller i eftermiddag/kväll men det gör inte så mycket eftersom jag sedan är ledig i tre dagar=) Hoppas solen tittar fram lite då!

Nej nu börjar jag känna hur arslet växer och lämnar därför datorn en stund!


Bajsattack, spya och Gorbys!

God kväll!
Denna dag började med att Meya på vår lilla rutinmässiga morgonrunda runt kvarteret blev bajsattackerad av en ilsken liten fågel. Det har hänt förr och det är faktiskt riktigt otäckt! Antagligen blir fåglarna sura när man kommer för nära deras bon och svarar då genom att liksom flyga mot en och samtidigt avlossa en rejäl skit! Usch! Stackars lilla Meya fick en baj rätt på örat! Inte nog med det så hade hon lagt världens spya på golvet precis nedanför sängen i natt, vilket var det första jag såg när jag sträckte mig mot nattduksbordet för att stänga av alarmet på min telefon, men den (spyan alltså) fick snällt vänta med att bli upptorkad tills jag varit ute med Meya. För på morgonen är det brått ut för att förhindra små blöta pölar på golvet! 
I och med bajsattacken och spyan så sprack mitt så välplanerade morgonschema innan jag ens hunnit gå på toa och då är det illa! Jag käkade frukost, tog på mig och slängde mig iväg på cykeln aningen försent, då helt ovetande om att jag glömt både matlåda och plånbok! Tackar Helen på jobbet för att jag fick låna en tjuga så jag kunde köpa en liten sallad till lunch i kafét. Förövrigt har det varit helt okej på jobbet idag. Har hunnit med både morgonfika och lunchrast! Hoppas det är lika lugnt imorgon kväll!

Efter jobbet tog jag mig i kragen och drog med Rille till gymmet. Gud så skönt det känns att ha tränat! Nu hoppas jag bara att jag inte vaknar allt för stel i kroppen imorgon.

Efter det gick Isa, Meya och jag ut i kvällssolen och apporterade lite, det gick jättebra förutom att Meya måste fått en lättare whiplashskada vid ett tillfälle då hon fick ett stolleryck fastsittande i ett träd när jag tränade lite med Isa. Tror dock jag som vanligt tror det är värre än vad det egentligen är! 

Meya pustar ut efter en tuff dag. Verkar inte vara så påverkad av sin "whiplashskada"

Nu ikväll har Rille och jag avnjutit en och en halv Gorbys pirog var. Mumsigt värre! Skulle jag få välja någonting att äta resten av mitt liv skulle det för tillfället vara Gorbys orginalpirog. Så fantastiskt gott men kanske inte så fantastiskt nyttigt och kanske inte heller så fantasktiskt näringsrikt!

Nu ska jag sooooova=)


Nej!

Då var jag hemma igen efter en liten apporteringsträningskväll med Meya i Mariestad. Vi var visserligen bara tre ekipage med men det ger så mycket att komma ut och träna med andra. Framför allt får man så mycket tips men också så mycket motivation! Det jag ska göra, eller egentligen inte göra är att inte fokusera så mycket på det hon inte får göra utan det hon faktiskt får göra. Det är jättesvårt att inte säga nej till en hund för det är ett ord som liksom bara ploppar ur en! Till exempel om man kastar en dummie som hon inte ska få hämta så blir det liksom automatiskt ett nej, istället för att bara vända och göra något annat och hålla käft! Jag har verkligen någonting att jobba på!

Nu ska jag lägga mig för imorgon är det jobb som gäller. Allt är klart inför morgondagen. Det vill säga:
  • Kaffebryggaren är laddad
  • Skålen med musli är iordninggjord (bara att hälla på yoghurt)
  • Vattenglaset står vid datorn (där jag äter min frukost)
  • Kläderna är framlagda
  • Väskan är packad
Ordning och reda! Allt för att jag ska hinna med mina morgonrutiner utan att behöva gå upp i ottan!
Dags att sova!

(Tyvärr blev det inga bilder från träningskvällen, det är ju som tidigare nämnt det där med logistiken:-P)

Karstorp

Kom precis hem från en liten utflykt vid Karstorp=) Det var skönt att komma ut i naturen lite efter helgen på jobbet! Rille fiskade utan någon större lycka och jag skötte grillen. Konstigt att det ska behövas tändvätska för att få fart på en engångsgrill men jag lyckades tillslut. Klockan var då ganska mycket och hungrig som jag var orkade jag inte vänta till grillen var klar så laxburgaren blev väl mer eller mindre rökt istället för grillad, men den smakade bra gott ändå=) Isa var med och supportade och fick simma lite i sjön! Tror hon tycker det är skönt att komma ifrån Meya ibland!

Laxburgare med rotmos och bröd!

Isa håller koll på metspöt... 

...medan Rille "kastar"


Nu ska jag packa lite snabbt och åka till Mariestad för lite apporteringsträning med Meya=)

Mästerfotografen?

Morgonstund har guld i mund=)
Japp, för imorse gick jag och Meya till den lilla ängen med massa fina blommor och gjorde ett tappert försök till en fin porträttbild av Meya. Men icke. Min kompetens som fotograf klarar inte en sån sak och Meya hade lite svårt att fokusera så...

...det här blev resultatet:-P

Nu ska Rille, Isa och jag åka till Karstorp och fiska lite. Meya får stanna hemma för vi ska till Mariestad och träna i kväll!

Lite bilder från kursen 18-19 juni!

Här är lite fina bilder från apporteringskursen jag och Meya var på för ett par helger sedan. Det är Karin H Pettersson som tagit bilderna=)




Pustar ut!

Äntligen är jobbhelgen över och jag har pustat ut genom att ägna några välbehövda timmar i den fina naturen kring Brona med Isa och Meya. Idag var det visserligen något lugnare på jobbet än igår men...jag säger bara suck! Nu ska jag inte klaga mer utan bara njuta av att jag är lite ledig (ända till klockan halv tre imorgon). Det märktes på både Isa och Meya att de inte fått arbeta på ett tag för att de var pigga är bara förnamnet. Om koppelgången normalt sätt är katastrofalt dålig kan ni bara tänka hur det var idag!? Totalt kaos!!! Tur de kan gå lösa till största delen för annars hade jag antagligen fått ett sammanbrott! Efter den lilla promenaden fick de gå varsitt spår.
Jag hade lagt ett appelspår för Isa och hej vad det gick! Hon galopperade hela vägen (sic) och vi fick med alla pinnar in! För Meya la jag ett rakt spår och ska jag vara helt ärlig vet jag inte om hon spårade eller gjorde något annat men hon hittade ialla fall den lilla burken med köttbullen i tillslut!
Duktiga hundar!

Det måste vara kobajs?!

Meyatjejen=)

Finaste Isa var riktigt piggelin idag=)

Naturfotografen Boel!

Imorgon börjar jag halv tre och därför ska jag försöka ta mig till gymmet en sväng på morgonen OM jag inte har allt för ont i min höft!

Nu måste jag fixa lite käk för klockan nio ska jag se på film...eller försöka se på film. Får se hur länge jag kan hålla mig vaken:-P




06:26...

...och jag ska strax cykla till jobbet.

Nä, ja é inte bitter

Balkongen är underbar efter en dag på jobbet, eller balkongen är visserligen alltid underbar men desto mer en dag som denna för idag har ingen på jobbet suttit många minuter! Det har banne mig varit att göra hela tiden och ändå kändes det som jag inte gjort ett skit när jag gick hem. Ingen ordentlig rast fick vi ens! Det är inte klokt vad man utsätter sig själv och inte minst patienterna för egentligen? Ovärt med stort O! Det värsta är att man känner sig så otillräcklig. "Du får vänta en liten stund" måste vara en av de vanligaste fraserna som används i sjukvårdspersonal/patientkonversationer, vilket på sjukhusspråk lite enkelt kan översättas till: "du får vänta ett par timmar" (typ). Det är inte klokt! Känns som om det fortsätter så här kommer den svenska sjukvården gå under! Jag är inte alls bitter idag:-P. En anledning till min frustration är att jag har förbannat ont i min höft, vilket jag haft sedan en vecka tillbaka och det blir ju inte direkt bättre av en dag av spring i en sjukhuskorridor med hårda golv! Nä, karriärbyte står högt upp på önskelistan just nu!

Tur för mig att jag har två små guldklimpar att komma hem till efter jobbet, utan dem vet jag inte vad jag hade gjort!? Jag har sagt det förr men säger det igen: En blöt hundpuss piggar alltid upp=)

Nu ska jag städa iordning lite här hemma!

Peppad för jobb imorgon...NOT!

RSS 2.0