3 veckor kvar...

Idag är det exakt tre veckor kvar till nykomlingen ska hämtas=) Namn har jag inte bestämt än men jag funderar starkt på Meya, tycker det är lite gulligt men jag får se.

Den nya buren kommer på måndag med DHL mellan 9 och 11=)

Idag är det lördag vilket betyder att jag är ledig. Fixardag står på schemat...och så lite Isatid med såklart=)

Lucky day=)

26 januari idag vilket betyder att jag har namnsdag och jag tackar för alla gratulationer=)


Speciellt tack till Richard för presenterna. En chokladkaka som jag smaskat på under kvällen (inte hela dock), en Nasin nässpray och en trisslott.


50 kronor på trisslotten, och inte nog med det. Fick idag på brevlådan ett vinstbesked från Postkodlotteriet. Ibland flyter det på ganska bra kan man väl säga. För vinstpengarna ska jag och Richard köpa något fint till lägenheten och någonting till hundarna=)

Jaja, nu gled jag in på annat än hundsnack igen. Blir nog ganska å omöjligt att hålla mig bara till det men jag försöker.
Jag har betalat handpenning på den lilla valpen idag=)....Hihii vad jag längtar, och tack Cecilia för namnförslagen! Fler förslag tas tacksamt emot=) 
Vad händer då mer på hundfronten? Dubbelburen är på väg! Ridhusträning på G! 

Nu ska jag faktiskt lägga mig. Jobbade dubbelpass igår och dagpass idag, bäst att passa på!




Effektivitet är...

att försova sig 10 min och ändå ha tid för ett litet inlägg i bloggen.

Isa ligger på hallmattan och vet säkert att jag strax ska åka till jobbet men innan dess ska vi köra lite fjärrdirigering i köket=) Snacka om morgoneffektivitet med tanke på att jag som sagt faktiskt försov mig 10 minuter...

Långa måndag...

Då var veckans första arbetsdag gjord...

Nog om mig och mitt jobb, från och med nu ska jag försöka hålla mig till att skriva om saker som händer om mig och min(a) hund(ar). OM det mot förmordan inte skulle hända någonting alldeles speciellt (som till exempel idag när jag kom hem hade Richard tvättat mina kläder och vikt ihop dem snyggt och prydligt OCH lagat supergod wok i mängder = middag idag + matlåda till imorgon, det händer titt som tätt men det är ju nämnvärt eftersom han trots allt är av motsatt kön)

Jag har en del saker jag måste få gjort innan valpen kommer:
*Skiva en lista på egenskaper jag vill ha hos min valp och mejla iväg till uppfödaren
*Tvätta bilen...ser för jävlig ut rent ut sagt
*Installera dubbelburen i trunken (den borde komma i veckan)
*Få ordning på alla saker i lägenheten (VALPSÄKRA)
*Komma på ett bra namn till nykomlingen
*Bada och avmaska Isa
*Anmäla till valpkurs
*Hitta massa bra hundböcker=)

Längtar som en tok till 19 februari men det känns ändå som det kommer gå ganska så fort tills dess. Jag har ju min underbara Isa också=) Idag hoppade jag över Coren och gick en långpromenad med Isafisen istället. Det är en riktigt trevlig upplevelse att gå med henne nu för hon har blivit så fantastiskt bra på att gå i koppel på sista tiden. Träning ger resultat, så är det bara!

Vet inte om jag nämnt det i tidigare inlägg men vi (Isa och jag) ska gå spårkurs på Billinge BK i vår!

Blir goldenägare 19 februari=)

Japp, har nu ringt och tackat ja=)

Stockholm i mitt hjärta? nja, inte riktigt...

Stockholm må vara en vacker stad men gud vad jag inte passar in där. För mycket folk med alldeles för moderna kläder, för mycket bilar, för många skällande hundar (ja, faktist var det så att varje hund vi mötte faktiskt skällde på oss när vi gick förbi). Skövde kan väl inte direkt kallas "på landet" men det är bra mycket mindre och bra mycket bättre på många vis=) 

I fredags klockan 10 började färden mot huvudstaden. Jag, Richard och Isa i den blåa bilen. Tyvärr har inte min bilbur kommit än så Isa fick sitta fram hela vägen. Vi stannade till på Sibylla i Kungsör och käkade varsin hamburgare, riktigt mumsigt. Väl framme i stora staden checkade vi in på hotellet, Scandic Sjöfartshotellet. Rummet var väl inte så superexklusivt men Isa fick ett riktigt bra välkomnande. Tack för hundvänliga hotell=)




Efter incheckningen gick vi en runda i gamla stan. Hittade ett fik som tillät hundar...där gick vi självklart in och tog en kaffe. Isa skötte sig exemplariskt=) snacka om bra miljöträning.






Hundvänliga cafeét Tabazc

På kvällen lämnade vi Isa ensam på hotellrummet och gick ut och käkade en bit, och drack lite vin. Åkte lite spontant till Casino Cosmopol och spelade bort lite pengar. Inte bra, inte bra. Men är man i Stockholm så är man. Vi gick ändå hem ganska tidigt eftersom en viktig dag väntade dagen efter=)

Lördagen började med en megafrukost, för frukostbuffén kunde man verkligen inte klaga på, det fanns typ allt. Efter det blev det en liten Isapromenad innan vi checkade ut och åkte den 45 minuter långa (eller korta beror på hur man ser det) till Vallentuna och Wintergolds kennel. Kan ju säga som så att så fort farfar till valparna (Higgins) sprang ut igenom dörren när vi gick in på tomten var jag helt såld. Vilken glad och härlig hund, vilken energi och vilken färg. Helt underbar=) 


En liten apportör=)




Mamma "Pepper"



Vi var där i 3 timmar och tittade på valpar, gosade med valpar, fikade och pratade hund. Lämnade kenneln för hemfärd vid 16, ska fundera över natten om jag vill ha en valp eller inte. Eller jag kan ju säga att jag är ganska så säker på att jag vill ha en valp ur denna kull=), men men det är alltid bra med en extra funderare. På vägen hem stannade vi ett par gånger, bland annat på Subway i Arboga. Gött gött=)

Hemma i Skövde igen klockan 21.00. Trött som ett as men glad=)




I arbetsdag kvar=)

Hoho idag jobbar jag bara till halv fyra, ikväll är det spinning och imorgon åker jag, Isa och Richard till Sveriges huvudstad på upptäcksfärd=) Ojoj hur ska detta gå? Två lantisar och en nervös hund mitt i storstan! men men, inte att förglömma är den huvudsakliga anledningen till varför vi ska norrut: VALPTITT!!! längtar som en tok till lördag klockan 13=)

Hoppsan, dags att åka till jobbet...

Hej, puss, ses!

Det är inte klokt

Vad helgen går fort! Nu sitter jag här i soffan med datorn i knät och det är söndagkväll igen. 4 dagarns arbetsvecka väntar...Isa ligger i soffan brevid, verkar ganska ganska till freds. Vi har gått i slasket runt Karstorp idag, och ett x antal varv runt Storegården. Nu får det snart bli skärpning vad det gäller hundträningen. Fick reda på idag att det kanske blir lite ridhusträning framöver. Hoppas, hoppas, hoppas för jag vill verkligen komma igång ordentligt!

Längtar som en galning till våren och grönska!

Nä nu måste jag verkligen gå och lägga mig, sätter klockan på 05:50!

Hej, puss, ses!  

En vecka kvar=)

Lördagkväll och det känns som jag inte fått gjort ett jota idag, fast jag i själv verket har gjort ganska mycket. Jag har för det första beställt en dubbelbur till bilen=)...har letat som en galning på Blocket men det blev ändå en Trixie-bur till slut från Grand-Prix. Inte så snygg och jag tror inte den är så värst säker heller men det är ialla fall bättre än inget. När jag får råd ska jag införskaffa en krocktestad rejäl bur! Beställde en klicker och lite hundgodis med och förhoppningsvis kommer den i veckan, så jag kan installera den i bilen innan trippen till Stockholm. Pratade med uppfödaren idag och jag och Richard är välkomna på lördag klockan 13:00!!! Ihhh vad spännande=)
Vad har jag mer gjort idag? Började dagen som jag avslutade den igår. Med ett spinningpass på ACTIC, enda skillnaden på passen var att dagens pass bara var 45 min, men det räckte gott och väl.
Isa och jag har inte tränat någonting idag men vi har banne mig vart ute och gått och jag kan väl inte påstå att det var ett så värst trevligt promenadväder, snöade in vid kragen eftersom jag glömde min halsduk. Just det ja, jag tog mig faktiskt tid att klippa håret på Isas tassar innan långpromenaden och smorde in dem med Tasspray. Blev kanske inte så värst snyggt men det var mycket välbehövligt.

När Richard vaknade vid 16-tiden åkte vi till Maxi och storhandlade...alltid lika kul. Fyndade riktigt fina gardiner...får väl lägga upp lite bilder imorgon för nu orkar jag inte. Nä jag orkar inte skriva mer nu...

Hej, puss, ses! 


Var bara tvungen



att lägga upp en bild på Isaplutten som valp...det har gått så fort...

Uppe med tuppen...

Hej hopp!
Vaknade kvart i 6 idag. Klockan stod på 06:00. Konstigt, har sovit lite halvkasst två dagar på raken nu. Tur att det är helg snart. Bara torsdag och fredag kvar, och fredag är ju ändå en kortdag=). Eftersom jga vaknade lite tidigare hann jag gå en lite längre runda med Isa än vad jag brukar göra på mornarna när Richard är hemma, men inte ville hon skita för det, blir så trött på henne ibland.

Idag ska jag vaccinera mig mot TBC. Har funderat ganska länge på huruvida jag ska ta sprutan eller inte eftersom det blir så fruktansvärt fult ärr, men jag tror ändå det jan vara ganska bra att ha den.

Nä, nu ska jag ta min matlåda med kycklingwok som Richard lagat till igår och åka till jobbet. Bäst att plussa på flexen nu innan den lille valpen kommer för då lär jag ju varken vilja komma tidigare till jobbet eller stanna kvar efteråt. 

I vecka och en dag till Stockholmstrippen=)

Hej, puss, ses 

Ja nu är jag igång...

Nu har jag verkligen hittat bloggformen igen. Kan bero på att jag om mindre än två veckor ska åka till Täby och kika på valp. Det jag funderar på lite är hur Isa kommer reagera om (eller förresten när) plutten kommer hem. Om det blir som jag planerar och hoppas på kommer den lilla valpen hem 19 februari. Jag tror att Isa först kommer bli jättesvartsjuk men att hon efter att tag tycker det är riktigt kul med lite sällskap. Innan valpen kommer har jag mycket att fixa men prio ett är att försöka få tag på en dubbelbur till bilen för ett rimligt pris. Inte så lätt som det låter. Jag har helt enkelt köpt fel bil om man ska se till burbiten för det är typ ingen som passar. Alltid ska det vara något. Så om någon som läser denna blogg har tips på dubbelbur till en Skoda Fabia tas det tacksamt emot.

Lite om dagen...den har sett ut som onsdagar mest ser ut. Upp, ut me Isa, spela Betapet, äta frulle, dricka kaffe, åka till jobbet, åka hem från jobbet, Corepass med bästa Åsa, ut me Isa, äta sooooova.

Hej, puss, ses!!!

=)

Yey...igår fick jag den stora äran (not) att stanna på jobbet till klockan 18:10, tack vare att dessa bårtransporter som aldrig kan komma i tid. Är så fruktansvärt glad att det inte var jag som var patient. Ja ja nog om det. Taxin kom och patienten kom iväg. Stackarn.

Jag har fått besked från kenneln uppe i Stockholm=)...Nästnästa helg ska jag, Richard och Isa åka i min blåa fina bil och titta på valpis, och det är banne mej en riktig jaktisvalp! Woohoo=)

Idag efter jobbet tog jag och Isa med oss Richard på en promenad runt Skövde. Gymmet får vänta tills imorgon för då är det Core med Åsa=)

 


Nehepp...

Inget svar från någon kennel än:-(

Dags att åka till jobbet...

Hej hopp!

Nytt år, nya drömmar...

Ja, då var 2011 här och jag sitter i soffan men världens bästa Isa liggandes vid min sida och smågluttar lite på TV:n. År 2011 kommer förhoppningsvis bestå av massa hund. Hund, hund, hund. Det är typ det enda jag har i huvudet nu (och lite träning såklart). Just nu väntar jag på svar från två goldenuppfödare jag haft lite kontakt med via mejl eftersom det förhoppningsvis tillkommer en ny familjemedlem såsmåningom. Uppdatering kommer nu ske lite mer frekvent än nu innan jul, minst en gång i veckan!
 
Mina mål med Isafisen i år är LP2, starta lite agilitytävlingar och jag har också anmält oss till en spårkurs. Får se om vi kommer med. Vad det gäller min nya lilla parvel som för närvarande inte "finns" har jag massa massa planer. Mer om dem när hon (ja, för hur som helst ska jag ha en tik) anländer. 

Jag var på MyDog med Elin och Cecilia igår och det är inte direkt så att man blir ännu mer sugen på hund. Inte alls. Nej, då. Eller...tvärtom....jag är så sjukt tävlingssugen nu så det är inte klokt!!! Jag fick köpt mig en fäll till Isa ialla fall och hon har faktiskt legat på den en hel del idag. Mao: ett mycket bra köp=)

Mina mål med bloggen i år är att främst skiva om det som händer kring hunden (hundarna) men också lite om vad jag själv håller på med om dagarna. Som säkert alla mina tusen bloggläsare vet jobbar jag som sjuksköterska på Hudmottagningen här i Skövde och det kommer jag att göra tills efter sommaren. Därefter får vi se vad som händer. Jag ska också bli mycket bättre på att lägga upp bilder. Hade jag till exempel bara orkat ta med kameran på promenaden jag och Isa gick runt Karstorp idag hade jag kunnat lägga upp hur fina blider som helst. En Isa i snön en solig dag...ni får helt enkelt föreställa er det istället.

Nu ska jag faktiskt hoppa i säng, 4 lediga dagar går fort...för fort...

RSS 2.0