Tävling

http://lillaotto.bloggplatsen.se/2011/10/25/6520109-arets-hundblogg-ska-utses-hos-wwwlillaottobloggplatsense/#kommentarer
Denna lilla roliga tävling var jag bara tvungen att vara med i=) Min blogg handlar ju trots allt mestadels om mina två bästa guldklimpar Isa o Meya=)

Sista dagen i november!

Denna dag har verkligen gått i racerfart! Tur att jag är ledig till måndag kväll...hihi...jag har nämligen tagit lite välbehövlig semester! Eller ledig och ledig. Fredag, lördag och söndag är det instruktörsutbildning igen men det är ingenting som känns direkt jobbigt. Nej tvärtom så är det bara kul=)

Jag och Rille började dagen idag med att för tredje dagen i rad åka till gymmet och köra stenhårt! Härligt att ha kommit igång igen efter ett par veckor nere i downträsket...och då menar jag verkligen down down. Känner mig aningen seg i benen nu men det är det absolut värt. Imorgon kör vi igen=) Dagen till ära tvingade jag Rille att äta couscous till lunchfiskpinnarna istället för makaroner. Mumsigt värre, eller vad säger du Rille?:-P.

Isa, Meya och jag åkte sedan till Våmbs ängar där vi tränade lite apportering innan vi avslutade med en promenad. Det är konstigt att Meya de flesta gånger alltid blir dubbelt så smutsig som Isa, trots att hon bara ha hälften så mycket päls!? Apporteringen gick väldans bra men värre är det med passitiviteten. Blir bättre och bättre men vi har låååångt kvar till den perfekta stadgan!

Väl hemma igen hade jag tänkt att läsa lite men icke. Konstigt att det alltid finns massa annat att göra då man ska plugga! Som att baka, städa, tvätta, träna med hundarna och vips så var klockan åtta och "Bonde söker fru"
Nu ska jag i alla fall ta med hundarna ut på en sista promenad för idag innan sängen väntar. Imorgon får Rille och jag skrapa första lotten i vår "Trissjulkalender"=) 

 


Måndag!

Hoppsan hejsan. Nu har det gått ett par dagar sedan jag skrev här på min populära blogg. Kan bero på att jag varit så sjukt seg, och sjukt kass i kropp och knopp. I lördags var Rille och jag på skogspromenad med hundarna vid Ymsingsborg, vackert värre. Efter den promenaden fick vi inte mycket mer gjort. Vi åt tre dagar gammal stel pasta med microvärmda fiskpinnar till lunch och resten av dagen hände inte ett skit. Ska väl erkänna att vi var en aning bakfulla båda två:-P

Blöta hundar efter promenaden. (och ja, det är en hamburgare Rille käkar på:-P)


Gårdagen har jag bara ett ord för: PISSDAG!

Över till idag, en väldigt intressant dag...eller?! Jag har jobbat, gymmat och avslutade precis med att bli nockad av Meya rätt i över tänderna när vi var ute och lekte...får väl se om jag behöver ringa tandläkaren imorgon....

Nu ska jag göra en shake till middag. Måste verkligen shejpa upp lite nu. Vill ju inte bli en tjockis! 

Ett tillägg: Har kommit på att källaren är ett alldeles ypperligt ställe att träna hund på när det är dåligt väder ute!

Advent...

Alla pratar om jul och advent. Ge mig sommar och sol istället!

Bengan, Lars-Kristerz, massa "gamlingar", Rille och jag

Igår kväll var Rille och jag på Harrys och svängde våra lurviga tillsammans med en hel hop människor där medelåldern måste varit en bra bit över 50! Det var "Minnernas afton" och singing DJ var Bengt Dalqvist (även känd som Daniel som låg med sin syster i "Skilda världar"), vilket han också påpekade X antal gånger. Bra musik spelade han i alla fall=). Lite senare på kvällen spelade Lars-Kristerz, och de var väl inte riktigt lika heta som "Bengan" men ändå helt okej. Jag hade jättekul och det hade nog Rille med! Klockan ett tog vi en limo hem till Storegården...

Singing DJ

Nu ska hundarna, Rille och jag åka till skogen någonstans innan stormen Berit anfaller!


Utgång;-)


Första projekthunden klirrad=)

Hihi. Nu är det klart att min första projekthund blir en 10 månaders Golden Retriever som heter Chilla=) Spännande!

Lunch

Ligger på soffan på jobbet och tar igen mig lite efter lunchen. Laddar inför kvällen då en middag på Harrys ska avnjutas...


11 månader...

Idag fyller min Meya 11 månader...

...hon har vuxit kan man väl lungt säga...

 


Härlig novemberpromenad innan jobbet!

Precis hemkommen från en härlig och lång Karstorpspromenad. Kan inte tro att det är november minsann! Gräset är fortfarande grönt och Meya har badat som en liten tok i sjön! Fortsätter det så här kanske vi får en riktigt grön och fin och VARM jul! Hade inte varit fel:-P. Nu ska vi snart äta lite fiskpinnar men innan dess ska jag ta en snabb dusch! Jobb står på schemat ikväll... Alltid lika spännande...eller?!

Till världens bästa syster!

Igår fyllde som sagt Lina 17 år och det är svårt att förstå hur fort tiden går! Jag surfade in på hennes blogg och hittade de här bilderna (sorry Lina, jag var bara tvungen att ta dem!) Känns som det inte var alls länge sedan de togs, och nu är gullungen redan 17! Vart tog all tid vägen? Nu längtar jag verkligen till flytten så vi kan umgås mycket mer!

PUSS PÅ DIG LINA!


När dröm blir verklighet!

Jag vet att jag skrev i ett inlägg för ett par månader sedan att jag hade en dröm om att en gång gå en promenad med båda hundarna i slaka koppel. Alltså utan slit, drag och släng. Denna dröm som då kändes så långt bort har idag blivit sann! Isa, Meya och jag har precis gått en lugn och harmonisk promenad runt OK och jag kan ränka gångerna som kopplen varit fullt sträckta på min högra hand. Det är en helt fantastisk känsla vill jag lova! Både Isa och Meya bjöd på massor spontan kontakt och det belönades med små goda billiga hundgodisar jag en gång köpte på ÖB för ett tag sedan=)

Igår var också en sån där dag jag gärna upplever fler gånger. Jag var ledig och började med att ta med hundarna ett par timmar ut i skogen. Först tränade vi lite apportering. Ett sök med 4 dummies, vilket gick jättebra med Meya. Hon sökte av hela området fint och kom in med en dummie i taget och satte sig vid min sida=). Sedan gjorde vi en markering och två linjetag, vilket också gick helt OK! Hon är ju väldigt "på" kan man ju säga men är inte helt okontrollerbar i alla fall:-P. Isa fick också jobba lite. Hon fick göra ett sök (också med 4 dummies) och ett linjetag. Efter det avslutade vi med en promenad och blev på slutet förföljda av 4 svarta hemska labradorer. Hemska i Meyas ögon i alla fall!

Resten av dagen gick som ett jehu! Ett stenhårt konditionspass på gymmet följt av lunch på Kryddan med Rille. Mätta och stinna åkte vi vidare och handlade på ÖB och sedan på ICA Maxi. När vi kom hem rensade vi som tusan i lägenheten inför flytten! Vad mycket skit man har!!! På kvällen fick Meya jobba lite för sin kvällsmat. Terapiarbete med hundburen, som hon för ett par dagar sedan hatade och idag älskar! Träning ger resultat, så är det bara!

På kvällen gick vi en liten kvällspromenad alla fyra. Vi gick bland annat förbi den gamla cementbyggnaden de håller på att riva just nu och det ser bara så häftigt ut i mörkret. Riktigt spöklikt=)

 

Idag är det onsdag vilket betyder "Bonde söker fru" följt av sista avsnittet av "Bron" Hur ska det gå för Saga Norén, länskrim Malmö?! Soffan här kommer jag!

Måste också gratulera världens bästa lillasyster som fyller 17 år idag! Hipp hipp hurra!






.

Trött är bara förnamnet. Sovit tre timmar (MAX!) i natt och ska strax ge mig av till jobbet...
Öhhhhh.....snaaaaaark.....

Söndag morgon!

Just precis i detta nu känns det väldigt skönt att ha bytt från dag till kvällspass. Sova till halv nio. Dricka kaffe, äta frukost och spela Betapet i lung och ro. Ta det lugnt. Gosa lite med hundarna. Ja mycket bra! Det kommer antagligen inte kännas lika bra klockan halv fyra då jag fått rapport och de andra på jobbet knallar hem:-P. Hoppas att det är lika lungt och harmoniskt som det var i går! Eftersom jag nu är ledig fram till i eftermiddag ska jag fortsätta ägna mig tid mig själv och börja med ett pass på gymmet.

Igår kväll fortsatte Isa och jag det vi fastnade med i förrgår kväll, (blev så upptagen att jag faktiskt struntade i Idol:-P). Fick för mig att jag skulle lära Isa en så nödvändig sak som att lägga saker i en låda. I går kom vi så långt att hon öppnar lådan, lägger i saken (bollen) och stänger lådan igen. Ja, egentligen är väl det det färdiga momentet men vi måste bara finslipa lite och få in ett flyt och kanske också lite tempo=)

Meya ska få vila hjärnan hela dagen idag för det tror jag den behöver.

Nej! Diska. Borsta bissarna. Kissa hundarna. Cykla till Actic!




?


Klickerinspiration!

Då var tre dagar gångna igen! Det är inte klokt vad snabbt tiden går när man har roligt. Klickerdelen av instruktörsutbildningen är nu avklarad och jag är så taggad på att träna med klicker igen för det är så ROLIGT! Vi har övat mycket praktiskt och Meya var nu på fredag eftermiddag helt slut i knoppen, precis som matte.

trött tjej
De praktiska övningar vi gjorde var egentligen inte för att lära hundarna utan för att träna oss på att både ta och ge feedback till varandra, vilket är svårare än man kan tro. Igår skulle vi lära hundarna att stänga en låda med hjälp av en post-it lapp. Det var inte så svårt att lära Meya göra det men det var jättesvårt att ge feedback. Dels för att vi alla tänker och är olika och dels för att hundarna är så olika! Vad gör man om hunden verkligen inte fattar någonting liksom?!

Idag gjorde vi först en övning med diskriminering. Vi skulle lära hundarna att "dutta" med nosen på en kopp och "trampa" på ett lock. Dessa två prylar skulle sedan ligga brevid varandra på marken och hunden skulle sedan skilja på "dutta" och "trampa". Vi kom nästan i hamn med detta.

Det vi sedan skulle göra var att redovisa läxan vi hade till idag från förra tillfället. Att hunden på kommando skulle sätta sig pladask även om den var längst fram i kopplet. Meya och jag fick repetera lite men blev godkända i alla fall=). Som en liten avstickare från klickerträningen skulle vi sedan testa stadgan på våra hundar och se vad det är som gör att det brister om den nu inte är helt hundra. Ulrica satte sig i en buske och gjorde massa konstiga ljud och hundarna skulle sitta i en halvmåne runt omkring. Meya satt lugnt och fint kvar vid min sida. Värre blev det när alla hundar skulle sitta på rad och Ulrika drog en kampleksak i ett snöre framför hundarna. Meyas stadga var katastrofal, mycket sämre än jag någonsin kunde tänka mig och det gav mig en ny bild av vad stadga egentligen är och HUR SLARVIG jag varit med träningen! Varför skulle Meya sitta kvar hos mig när man kan jaga den där roliga saken. Varken pannkakor, köttbullar eller korv fick henne på andra tankar. Nej, detta ska jag ta Rille till hjälp och träna MASSOR på framöver. Jag ska kunna sätta en 1000-lapp på att hon verkligen sitter kvar om jag säger det!

Den sista övningen vi gjorde idag, och som också är läxa till nästa gång är att sätta ihop en kedja med tre moment varav ett av momenten måste vara att hunden går runt en kon. Jag bestämde mig förvånansvärt fort (med tanke på min beslutsångest) att Meya på ett kommando ska ta ett föremål i rikting mot konen, ta med det runt konen och på tillbakavägen lägga föremålet i en liten låda innan hon kommer tillbaka till mig. Hihi ska bli spännande och se hur detta går. Vi kom så långt som att hon går självmant runt konen. Fortsättning följer...

Vi har självklart också haft en del teori. Vi har till exempel gått igenom "rutan" (inte som i LK2 utan som i "opperant inlärning")...se min fina lilla bild här nedan och försök att förstå:-P
"rutan"
Det är som vanligt efter tre dagar med bara hundsnack mycket tankar och funderingar som susar runt men det känns som att jag i huvudet i alla fall har en liten plan. Både för Isa, Meya och mig själv och den planen ska jag skriva ner på ett papper (men inte idag). Även om instruktörsutbilningen är till för att man ska kunna lära ut till andra blir i alla fall jag SÅ peppad att också träna mina egna hundar...

Nu hinner jag inte skriva mer eftersom IDOL börjar om en liten stund och jag ska hinna fixa lite käk innan dess men en sak är säker:
STADGATRÄNING, here we come:-P

Oh, höll på att glömma...vi såg en superintressant film om hur man tränade klickerträning med lamor i USA. Vet inte vad den heter med det går att söka på "lama tricks" på youtube för att se delar av den=)




Då kör vi igen=)

Idag gick Betapet inte riktigt lika bra...inte på långa vägar om jag ska vara helt ärlig. Men det gör faktiskt inte mig så mycket eftersom jag har massa annat kul att tänka på. Det är ju nytt kurtillfälle i instruktörsutbildningen och denna gången går vi igenom det här med klickerträning. Även om jag sedan Isa kom till världen använt mig av klicker fick jag många många aha-upplevelser redan igår och kommer säkerligen även få fler idag. Som att man till exempel ska "klicka in" sin hund på 5 olika platser, 10 godisar på varje plats, helst under en dag. Det har jag inte gjort med varken Isa eller Meya. Kanske är det en bidragande faktor till Isas svårighet att generalisera?! Tål att tänkas på.

Det hundarna fick arbeta med igår var 101 saker med en låda och jag lovar att Meya var totalt slut när vi kom hem! Hunden får ett föremål, till exempel en låda, och varje gång hunden interagerar med lådan på något sätt klickar man och ger godis. Nosa på, buffa på, slå på, ställa sig på och massa annat. Klicka för allt! Detta för att fånga så många beteenden som möjligt...så långt kom vi igår...fortsättning följer (vi ska snart välja ett beteende/en sak hunden gör med lådan) men det tar jag ikväll eftersom jag måste göra mig iordning och åka iväg snart... Isa får vara hemma med Rille och troligtvis kommer de precis som igår gå en lång och härlig promenad=)

Sheltien "Belle" står med frambenen på lådan

 


Utbildningsdags igen:-)


God morgon!

Underbar start på denna soliga dag! Nu sticker jag till gymmet!

15 november

Idag har det varit helt fantastiskt fint väder ute och det togs självklart tillvara på innan kvällpasset på jobbet med en lång utevistelse bestående av lek, lite träning, lite godislet och lite passitivitet!



Det går framåt...


Trött!

Jag tror inte människan är gjord för att vara uppe så här tidigt!

Rilles nya pärla;-)

Premiärturen gick till Alpina:-)


Vilken dag!

Vilken underbar fredag det varit! Inga måsten, ganska fint väder och jag bara gjort roliga saker! Efter inlägget tidigare idag, åkte jag iväg till Fjället (utan hundar) och la ett rakt blodspår på ca 200 meter i kuperad terräng. Sedan åkte jag direkt till gymmet där jag körde ett ganska tufft pass, både lite kondition och styrka. Det kändes otroligt lätt idag! När jag kom hem värmde jag lite lunch och åt innan jag packade in hundar och tillbehör i bilen och körde för andra gången idag ut till Fjället.

Där vallade jag upp en ganska stor uppletanderuta med 6 föremål i varav två dummies. Den fick ligga och gotta till sig en stund medan Meya fick komma ut, vara lite passiv och träna lite fotgående och kontakt. Hon måste verkligen lära sig att tagga ner när hon kommer ut ur bilen och hon skötte sig faktiskt väldigt bra. Spontant fotgående är ju inte något som händer ofta när vi är i skogen men det hände idag...och det är inte slut på häpnadsväckande framsteg där! Nej, för när jag släppte på henne i uppletanderutan, började hon söka av och hittade en av dummiesarna ganska snabbt. Jag kallade på henne och välkomnade henne in med öppna armar och vad händer? Jo, hon kommer in och sätter sig på min vänstra sida med dummien kvar i munnen och släpper inte förrän jag förvånat tar dummien och säger tack! Vi har liksom inte ens tränat på detta!? Resten av uppleten gick också väldigt bra och hon sökte av riktigt fint, höll sig i rutan och kom in med alla föremål!

Efter Meyas tur var det dags för Isa att få göra samma sak. Det gick väl ganska bra men hon har ett helt annat sätt att arbeta. Ingen strategi alls utan springer runt lite hit och dit, lite utanför rutan, in igen, ännu mer utanför rutan och in igen. Hittar ett föremål och kommer glatt in med det, får en godis och söker sedan på nytt. Hon tycker det är superkul och jag har ju inga direkta ambitioner med henne så hon får söka som hon vill, bara hon är nöjd=)

När vi var klara fick Meya återigen komma ut och vara lite passiv och gå fot de 200 meterna det var till början av spåret. Jag knäppte på henne spårselen och lina och släppte på. Idag var det inga som helst tveksammeter på blodet utan full fart. Även om hon faktiskt spårade precis rätt tycker jag det gick lite väl fort. Det är ju bra om hundföraren hänger med liksom:-P. Nästa gång vi viltspårar ska jag lägga ett ännu längre spår för det tror jag hon klarar nu!

Isa fick spåra samma spår och det är väl med det som med uppletandet. Hon springer lite hit och dit och av och på spåret men hittar ändå fram tillslut=). Söta lilla Isa. Egentligen hade jag tänkt att då en liten lugn promenad med båda hundarna när de varit så himla duktiga men när Isa och jag var på väg tillbaka till bilen får jag känslan av att vi var iaktagna och det stämde väldigt väl. Rätt in i skogen ser jag en stor älg stå och råglo på mig och Isa. Hejdå skogen! Packade in i bilen och åkte till Mekonomen och beställde en bagagerumsmatta till bilen. Den kommer imorgon=)

Här skulle jag placerat lite fina bilder från skogsturen men när man glömmer minneskortet till kameran i datorn går det liksom inte att ta några bilder hur mycket man än vill. Typiskt mig!

När Rille kom hem från jobbet började vi försöka klura ut hur man installerar de nya grinarna i bilen, och det visade sig vara lite mer komplicerat än vi trodde. Men kloka som vi är ska vi nog få ihop det tillslut, även om det kanske tar lite tid:-P. Vi var i alla fall tvungna att ta en paus eftersom Rille i detta nu är iväg och hämtar sin nyköpta bil=) (bild kommer såsmåningom). Får se om vi hinner greja mer med grindarna idag eller om vi gör klart det imorgon efter jobbet. Det är ju Idol ikväll och till det ska vi dela på en Pizza=) Rille har också lovat att hjälpa mig med öronljusen jag köpte på Tradera förra veckan. Får se om detta påhitt kan hjälpa lite mot tjutet i örat!

Grindihopsättning på G


111111

Då sitter jag åter här igen framför datorn, har spelat en omgång Betapet och sörplat i mig en balja kaffe. Skillnaden från igår är att jag är ledig hela dagen idag=) Eftersom jag på senare tid utvecklad en minst sagt irriterande tinnitus, troligtvis stressutlöst enligt farbror doktorn, ska jag bara ta det lugnt idag. Lugnt i den bemärkelsen att jag bara har två, möjligtvis tre saker inplanerade...okej, fyra när jag tänker efter:
  1. Gymma
  2. Spåra
  3. Eventuellt köpa en bagagerumsmatta till bilen
  4. Installera hundgrinden (när Rille kommer hem från jobbet)
När allt detta är gjort ska jag självklart lägga upp nya bilder på bloggen, som på senare tid varit riktigt tråkig!

Måste bara berätta att jag igår innan jobbet också var ute på gården och tränade lite lydnad. Först med Meya, vi fokuserade på fotgåendepositionen, hennes bak är fortfarande ute på vift i högersvängarna men vi tränar på. Isa och jag körde igenom LK 2 och hon var fullkomligt fenomenal. Jag har ALDRIG sett henne göra sådanda ställanden utan inkallning! Bom stopp och ett härligt bakåttänk! Sweet!

Hej på en stund!





10 november...

Sitter här med en balja kaffe och har precis avslutat en omgång Betapet. Har sovit otroligt gott i natt och känner mig faktiskt ganska utvilad. Kan bero på att alla uppgifter till instruktörsutbildningen nästa vecka är klara! Igår efter jobbet åkte jag direkt till ICA Maxi och hämtade ut den nya hundgrinden till bilen=). Har dock inte installerat den än...det får Rille hjälpa mig med eftersom han är den i hushållet som är bäst kompis med borren. 4 hål måste vi borra i bilen och det skulle ju vara skönt om det blir rätt från början!

När jag sedan kom hem gick Isa, Meya och jag en sväng runt gamla OK Q8 och gjorde också lite diverse kontaktövningar och tränade lite fotgåendeposition. Meya är helkass på detta moment, svänger ut med baken hela tiden, speciellt när vi går åt höger! På vägen lyckades de båda också med att finna en enda liten gyttjepöl att trampa i och bli kolsvarta upp till knänivå, det är mina tjejer det!

Resten av kvällen spenderade vi alla tre helt i stillhet medan Rille var på jobbet. Först satt jag en timma framför datorn och sedan några timmar framför TV:n med Meya liggandes över mina ben. Först såg vi "Bonde söker fru" och drömde oss bort till ett liv på landet. Därefter var det "Bron" och sedan "Sanning och konsekvens". Onsdagar är helt klart bästa TV-dagen!

"Bara man får vara i knät spelar det ingen roll hur man sitter/ligger"


Ikväll är det jobb på schemat men fram till dess ska jag njuta av min lediga tid. Ska nog börja med att ta ett par huvudvärkstabletter då jag plötsligt fick en hemsk huvudvärk! Bara det inte är migrän på G...






God morgon!

Dags att gå till farbror doktorn!

...och Elin: Jag har beställt en Jeppe-grind;-)

Jobbhelg!

Sovmorgon idag. Grymt skönt!
Har jobbat hela helgen och därför har det inte blivit så mycket gjort mer än det. Rille däremot har varit ut och roat sig och ramlade in här i lördags framåt tretiden och på morgonen när jag skulle gå till jobbet såg det ut så här...

Hugge har nu åkt till Västerås igen och han klarade sin sjuksköterskeexamen! Grattis och välkommen i gänget!
Rille och jag kommer sakna honom lite eftersom han är en mästare i köket, och Isa och Meya kommer nog också sakna honom eftersom det ganska ofta såg ut så här...

Meya är en liten kelgris, så är det bara!


Nu har jag också bestämt mig för att behålla bilen då det nappade dåligt på blocket. Därför ringde jag idag och beställde grindar till den. Punkt slut!

Ska dra iväg på kvällsjobb strax och innan dess ska jag på HLR-utbildning. Bra med en liten uppdatering på det eftersom det var ganska längesedan sist!

Hej hoppla!

 

 



Viltspårspremiär!

Jag har utfört allt jag tänkte göra idag och därför ska jag när detta inlägget är klart sätta mig framför TV:n och njuta av fredagkvällen. Gymmet var det första jag gjorde i morse, bra eller dåligt med tanke på förkylningen återstår att se. Skönt som tusan var det i alla fall att röra på fläsket lite!

När Rille vaknade efter nattens jobb åt vi lunch och packade sedan hundväskan med älgklöv, blod, snitslar, spårselar, spårlina och KAFFE och gav oss ut i skogen ett par timmar. Först la vi spåren, ett till dem var, fast Isa fick ingen klöv på slutet utan en burk med korv. Efter det fick Meya komma ut och vara passiv medan Rille och jag drack kaffe då hon har en tendens att stressa upp sig som en jag vet inte vad när vi kommer ut i skogen. Hon skötte sig väl helt okej. Rille och jag vallade sedan en uppletanderuta med 5 föremål i som Isa fick börja med och därefter Meya. Båda var faktiskt jätteduktiga och till min stora förvåning kom Meya in med alla föremål utan att fjanta runt. Träningen med avlämningarna har verkligen givit resultat. Tack Cecilia!

När rutan var avklarad drack Rille och jag lite mer kaffe medan hundarna fick strosa runt lite och Isa fick totalfnatt. Vet inte vad det tog till henne men helt galen blev hon och fick tag i en plastpåse som hon slet i stycken! Tror hon fick en hel del endorfiner frisläppta av skogsluften.

Sedan var det då dags att spåra det efterlängtade premiärblodspåret. Meyas var ca 100 meter långt. När jag la det gjorde jag som det står i böckerna...blodade ut en skottplats och släpade sedan klöven efter mig och droppade ut blod varannan meter ungefär. Det hade en ganska kort liggtid, typ en och en halv timme. Släppte på Meya på spåret och hon fattade på en gång. Det var så tydligt att hon spårade på blodet och inte efter mig. Hon tyckte det var aningen läskigt men var ändå så nyfiken att hon spårade hela fram till klöven som var än mer läskig. Men med lite korv vågade hon sig i alla fall fram och nosa på den men absolut inte mer än så. Icke att hon skulle ta den äckliga saken i munnen, men jag är glad att hon spårade så bra! Nästa gång ska jag lägga med rådjursklöv istället, den är lite mindre och kanske lite mindre skräckinjagande. Hoppas på att de jag beställt kommer nästa vecka!

Foto: Rille:-P
Det var Rille som hade lagt Isas spår men hon verkade inte fatta det där med blodet och följde nog mest Rilles doft, och den spårade hon bra!

Tyvärr blev det inga bra bilder idag men Rille filmade hela Meyas premiärspår så jag ska se om jag inte kan lägga ut det på ytube eller nåt...men det gör jag imorgon...eller i övermorgon...eller aldrig...


Då var det fredag igen...

Det är konstigt att tiden kan gå så fort fast ändå så långsamt! Att tiden går långsamt kan bero på att Rille och jag längtar som tusan till flytten nu! Fram tills dess är det ändå en hel del att göra och fixa med...men inte idag. Idag ska jag nämligen följa mitt schema till punkt och pricka!

  • Plugga
  • Lägga spår
  • Gymma
Hehe det är väl det jag har planerat, får se hur det går med detta!

Leeedig dag

Efter fem dagpass på jobbet har jag äntligen varit ledig idag och det var översupermegabehövligt vill jag säga. Jag har så bra det går kommit ikapp min vardag och avslutar nu med en liten uppdatering om vad som hänt i mitt och hundarnas liv den senaste tiden. Det tjuter fortfarande i mitt högeröra, jag är väldigt förkyld, jag har fått en timanställning på Kungsbacka sjukhus från och med februari (gött mos), jag har varit och tittat på det område vi ska flytta till i februari och i samband med det Kungsbacka besöket åt jag lunch med Anna och Rebecca (Romeo var också med och han växer så det knakar). Björkris, som området heter verkar bli jättebra! Ja det är väl det mest väsäntliga i alla fall. Rille och jag har förresten finbesök av Hugo från Västerås denna vecka, som förhoppningsvis får sin sjuksköterskeexamen imorgon. Det håller vi tummarna för=)
Vi var alla tre hos Farah som bjöd på tacos ikväll. Mysigt!

Hur är det då med Isa och Meya då? Jo, Isas svans har läkt fint, det är bara pälsen som saknas. Vad det gäller Meya undar jag ibland om Gud glömde en "av" knapp på henne? Denna vecka hon nämligen varit högt och lågt och överallt och ingenstans. Det går visserligen att dämpa hennes intensivitet genom diverse koncentrations och nosarbetesövningar vilket hon är superhaj på, och jag kan inte säga annat än att det är kul att jobba med henne men ibland är hon lite (men bara lite) jobbig. Jag har idag också fått tag på två älgklövar (tack Anette) så imorgon ska vi ut och viltspåra...för jag är ledig då med:-P

Påminner lite om en Mexikansk nakenhund;-P


RSS 2.0