Paus

Hej hopp i lingonskogen!
Jag har lite bloggpaus just nu...skulle bara meddela detta men det har de flesta säkert redan räknat ut!
Meeeen...snart är jag långledig och då ska jag banne mig blogga och berätta allt kul jag varit med om den senaste tiden=)
Håll ut!!!

Historien upprepar sig...

Det är inte klokt att det redan är helg igen och idag har jag varit 25 år i precis en vecka. Känner ingen direkt skillnad om jag ska vara ärlig. Faktum är att jag fått reda på att jag fortfarande kan åka till ungdomspris på SJ och jag får också vara medlem i Sveriges hundungdom till dagen jag fyller 26. Så egentligen är det värre att fylla 26 än 25:-P.

Min födelsedagskväll blev mer än lyckad och det var längesedan jag hade så kul!
Farah, Miki, Serife, Niclas, Elin (Lasse) var här och vi gjorde Sushi i mängder innan det sedan bar av i en Taxibuss till Olstorp (sommarens bästa festplats!)

Innan vi åkte fick jag en massa fina presenter med. Av Rille fick jag ett par Converse (turkosa) och ett presentkort på fotvård=). Av Elin fick jag en kjol. Av Farah och Miki fick jag ett presentkort på SF Bio och av Niclas och Serife en bok "Laura, flickan från havet" av Carolina Gynning. Jag har läst en bit in i den och jag måste säga att även om den är väldigt hemsk är det en riktig bladvändare.
Av Meya och Isa (misstänker att Rille varit med på ett hörn) fick jag ett litet personligt kort=) Gulliga ni!

I veckan som gått har det inte hänt mycket. Eller Serife bor ju här och det är jättekul! Vi har promenerat, tränat och promenerat=)

Jag och Isa startade klass 2 igår...skriver inte mer om det så förstår säkert alla att det gick åt skogen...Nya tag nästa helg i Falköping!

Idag blir det en tripp till Göteborg för att heja på syrran när hon springer Göteborgsvarvet!

25

Ja då var ungdomens gröna dagar förbi. 25 års-gränsen är passerad med några timmar och därmed också ungdomsrabatten på SJ och medlemskapet i Sveriges Hundungdom. Har inte kommit på några direkta fördelar med 25:an än men det kommer väl...

Jag har varit lite slarvig med bloggen ett par dagar nu men jag har i alla fall varit på Billingen med hundarna tre dagar på raken. Eller idag fick Meya stanna hemma efter lite social träning utanför ICA Maxi och lite inkallningsträning på ängen här utanför. Serife, Niklas, Richard, Isa och jag gick nämligen milen och jag tror fortfarande Meya är lite för liten för att gå så långt. Det var en härlig promenad i solen och jag tror det var välbehövligt med lite luft innan kvällens bravader. Det är inte helt klart med vart hän det bär men ut ska vi i alla fall=) Igår och i förrgår gick vi 2,5:an och då fick Meya vara med och känna på skogsluften=)

"Kossan" Isa och "kossan" Meya på Billingen

Inkallningsträning=)

Social träning utanför ICA Maxi

Nu blir det kaffe med gänget i köket!

Pinsamt dåligt!

Det är melodifestivalen på TV och det är bara så fruktansvärt pinsamt dåligt och på väg att spåra ur totalt! Flyr därför ut i cyberspace och min lilla blogg istället!

Jag ska tala om att jag och Meya varit på valpkurs nu ikväll och det gick riktigt bra! Vi började med en liten promenad för att träna hundmöten. Så länge jag kan erbjuda gotta i form av korv eller kamp med den nya leksaken bryr hon sig inte ett jota om de andra valparna. Jag tror inte det kommer bli några problem med inlärning av moment och fokusera på mig utan den största utmaningen är att Meya ska kunna ligga still och slappna av medan andra jobbar. Därför fokuserade vi ganska mycket på passitivitet med helt okej resultat. Det är en ganska trist men ack så viktig träning!


Meya tränar passitivitet medan matte fikar

Så här trött kan man vara en tisdagkväll efter kurs

Isa fick stanna hemma med Serife och jag tror inte hon var ett dugg bitter över det. Promenad runt Karstorp och mys i soffan liksom...vad slår det? Möjligtvis någonting i matform:-P
Nu ska jag ta en dusch och fixa matlåda inför morgondagen...får väl bli fiskpinnar och snabbmakaroner=)

Friskförklarad...

Isa är nu friskförklarad! Jag, Serife och Isa har nämligen promenerat 7,5:an på Billingen och var det någon som hade energi så var det Isa=)
För övrigt så har jag fått gjort en hel del idag...varit på gymmet och tränat bland alla pensionärer som invaderat gymmet, vilket jag tycker är helt fantastiskt. Heja på! Jag har klippt mig OCH jag har äntligen fått köpt mig en vårjacka efter lite peppning av både Rille och Serife! STORT tack!
Imorgon är det jobb igen och jag är mer redo för det än någonsin. Jag känner mig faktiskt utvilad för första gången på jättelänge=) 4 lediga dagar var välbehövligt!
Meya och jag har varit ute och tränat lite apportering och lite kontakt men jag tror att även hon slöat till lite av värmen...

Varför kan djur inte tala?

Yes, idag är det måndag och jag är ledig!
Meya väckte mig halv sex första gången men hon fick så snällt lägga sig i sin korg igen och somna om. När hon sedan kom med sin kalla nos mot min klockan 7 var det dags att gå upp. Hade jag kunnat hade jag gärna sovit ett par timmar till men det går bara inte...jag behöver väl inte mer sömn. Nu får jag se vad det blir av denna dag...har inga direkta planer men jag är något stel i benen eftersom jag och Rille igår eftermiddag bestämde oss för att inviga våra nya löparskor med en runda runt Karstorp. Den rundan tog fullständigt knäcken på mig! Vet inte om det berodde på värmen, de nya skorna eller möjligtvis det lilla glaset rödvin som intogs i lördagskväll tillsammans med en god måltid och gott sällskap på Resturang Glädje? Kvällen där var i alla fall lyckad och maten smakade bra även om portionsstorleken var i minsta laget!

Igår var jag och Isa på avslutning på Billinge BK med spårkursen. Lite trist att den är slut för det har verkligen varit en giviande kurs och jag tror också att Isa har uppskattat den till tusen. I alla fall verkar det så när vi varit ute i skog och mark och hon har fått använda sin nos. Vad gjordes mer igår? Inte så mycket, Rille och jag var på Claes Ohlsson och köpte två finfina campingstolar:-P Perfekt för fisketurer och hundtävlingar=)

Idag är Isa inte alls sig själv. Hon är stel och konstig och jag har burit henne ner och upp för trappen. Då gick det upp för mig hur mycket Meya vuxit, för att lyfta Isa var som att lyfta en fjäder om man ska jämföra de två! Jaja, ibland önskar jag att djur kunde tala. Som till exempel nu! Funderar på om Isa har ont någonstans? Träningsvärk? Löpvärk? Har känt igenom henne men reagerar inte direkt hur jag än klämmer och drar. Hon kanske är trött och sliten efter helgen som faktiskt varit ganska intensiv? Kan det vara värmen? Fästingbett? Magknip? Tankarna bara virvlar runt i mitt huvud! Lilla Isaplutten=( Jag ska avvakta lite idag och bara låta henne vila så får jag se hur detta utvecklas. Fortsättning följer... 

Sommar? JA!!!

Japp, nu har jag bestämt att sommaren är här för att stanna, kommer ett bakslag nu vet jag inte vad jag tar mig till! Isa, Meya, Richard och jag åkte idag på eftermiddagen till Ryds ängar och picknickade i värmen. Termometern i bilen visade 18 grader=) Perfekt väder för en ägg/avocadomacka och en kopp kaffe ute i naturen.

Rille=)

Isa äter träd...

...och Meya forsätter där Isa slutade...

Världens finaste Meya


Nu ligger både Isa och Meya helt utslagna här hemma och jag och Richard ska snart iväg till Glädjen och äta tillsammans med Johan m fl. Johan ska nämligen lämna oss här i Skövde nu och åka iväg till Afganhistan...=(

Hej hoppla!

Jag kom förresten på att jag i det föregående inlägget glömde berätta att vi vunnit 1000 kronor på Postkodlotteriet (igen!)

Va, är det redan maj???

Hej hopp nu är jag tillbaka...igen...
Det är så lätt att säga att man ska bli bättre på ditten och datten men det är inte lika lätt att hålla det...som att blogga till exempel. Jaja nu är det redan 7 maj och precis en vecka kvar till jag kan säga hejdå till ungdomen på riktigt, för nästa lördag passerar jag nämligen 25:års strecket...usch och fy!

Jag har jobbat varenda dag fram tills igår sedan jag uppdaterade min lilla blogg sist och därför ska jag nu i helgen bara ta mig tid för återhämtning och göra saker jag vill och känner för. Är ledig i FYRA hela dagar på raken! Efter allt slit förväntar jag mig en MEGA-lön nu i maj, massa övertid, men frågan är om det varit värt det. Utarbetad innan 30 års ålder!!?? Det där med MEGA kan man ju tolka på olika sätt med jobbar man som sjuksköterska inom landstinget på en mottagning så krävs det inte så mycket extra för att man ska dra på smilbandet. Jag tänkte nu sammanfatta mitt och hundarnas liv lite kort i punktform för att komma i kapp här på bloggen för nu ska jag inte jobba någon mer extra (inte i maj i alla fall) och också avsätta tid för en liten offentlig reflektion varje (eller varannan dag).

  • Den största och bästa nyheten är att jag och Isa den 28 april lyckades skrapa ihop 184 poäng på årets KM i lydnad (klass 1) och kom därmed på en hedrande andra plats efter Jenny med Tindra (191 poäng tror jag de fick). Isa var superpepp!
  • Valborgskvällen firade Isa, Meya och Jag med att upptäcka Ryds Ängar. Vilket fantastiskt naturområde! Tyvärr fick jag inga bra bilder men åk dit och upplev själva säger jag bara!
  • I måndags flyttade bästa Serife in hos mig och Richard och ska bo här i fem veckor under sin praktik på KSS Myyys!!!=)
  • 3 maj var vi på residenset i Mariestad på utbildningsdag med jobbet
  • 3 maj var också dagen då lilla Meya slukade en 5-liters fryspåse med innehåll (marinerat kött skulle jag tro) och jag drabbades snabbt av panik då jag insåg att jag inte med några medel skulle få tag i henne. En, två tre tuggor och den var nere i hennes mag och tarmsystem. Kan dock glatt meddela att den 2,5 dygn senare kom ut den naturliga vägen. Pust! Retrivers säger jag bara! Nej, nu är det koppel på som gäller i områden där folk äter!
  • Den 5 maj var jag och några kollegor från 74:an i Jönköping och sprang vårruset...tog mig runt på lite drygt 23 minuter (helt ok tid)
  • Igår kväll startade jag och Isa klass 2 på Skövde BK, lyckades skrapa ihop 117 poäng (pinsamt dåligt och Isa var totalt ofokuserad) men...vi var i alla fall bäst av de fyra ekipagen som ställde upp och tog därför hem förstaplatsen...Nu är jag lite skeptisk till att starta fler gånger med henne men vi får väl se...

För övrigt så har jag och Meya börjat med klossträning och det går faktiskt jättebra...Lydnadschampionatet here we come:-P. Snygga ingångar kommer det förhoppningsvis bli i alla fall!
Jag har kommit igång så smått med min egen träning...varit på gymet för första gången sedan Meya flyttade in=) Lovely!


En tur på Billingen=)

Nu ska jag ner till tvättstugan en sväng innan jag ska på promenad i det underbara vädret! Är det sommaren som är här? Hoppas, hoppas, hoppas att det inte bli fler bakslag, som i tisdags till exempel när det snöade flingor stora som 5-kronor!!! Nej ge mig sommar, sol och värme nu!!!




RSS 2.0