I soffan

Sitter här och försöker plugga lite men det går sisådär...har en trött Meya i knät och nu börjar Svenska miljonärer...näe...blir nog inge mer plugg...


Hihi

Bloggappen är ju helt fantastisk! Tänk vad många onödiga uppdateringar som nu går att göra var som helst ifrån, som nu till exempel... Lunchrast på jobbet och jag ligger här på soffan mätt och belåten efter en megaportion med sallad, fem fiskpinnar, några chips och en chokladbit;-) Egentligen var det tänkt att jag skulle äta det sista av den goda kycklingen Rille och jag åt igår kväll men klantig som jag är hade jag glömt den framme på bänken över natten, inte så smart och kanske inte så bra att äta? Har ungefär 10 min kvar till jag måste stämpla in igen och fram till dess ska jag blunda!


Fika

Ebbas kakor är de bästa!


Från mobilen

Oj, nu kan man visst äntligen blogga från mobilen;-)



Höstbus=)

Åh vad skönt det är att vara ledig idag! Jag var helt slut efter jobbet igår och min kropp kändes som om den vore minst 100 år gammal! Nästan 12 timmars sömn gjorde dock sitt och nu är jag så gott som återhämtad...det är bara ena höften som verkligen visar att den sitter där den sitter...

Eftersom Meyas öra fortfarande är i läkningsprocess efter helgens lilla olycka vågar jag inte låta Isa och Meya vara lösa tillsammans ute. Risken är ganska stor, typ 99 % att de då börjar leka vilket ibland går ganska vilt till och därmed ökar också risken för att såret på örat spricker upp. Utifrån denna lilla riskanalys beslutade jag mig därför i morse för att gå en koppelpromenad runt gamla OK Q8 med båda två samtidigt (!). I efterhand visade det sig vara ett bra beslut då både Meya och Isa skötte sig helt okej. Det märks att koppelträningen så smått börjar ge resultat vilket känns mycket bra, både för min egen del och för Meyas nackes skull! Därmed inte sagt att den är perfekt! När jag kom hem från promenaden fick hundarna vila en stund medan jag bakade lite bröd, dammsög och torkade golvet i köket (mycket välbehövligt!). Egentligen hade jag tänkt gå till gymmet men eftersom Rille ska dit efter jobbet väntar jag också till dess. Istället satte jag mig efter lunch (som bestod av nybakat bröd och två ägg) på balkongen och läste ut "Alfasyndromet". Ska försöka att också göra recensionen till boken idag med...hehe, brukar ju gå så bra när jag planerar att göra något:-P

Det underbara vädret gjorde sedan att jag tog med kameran och en hund i taget för att försöka ta lite fina höstbilder. Det ultimata hade varit att åka till skogen men som sagt...Meyas öra måste läka, och därför höll vi oss bara här utanför, långt från träsk, uppstickande grenar och annat som små hundöron kan skada sig på. Nedan ser vi resultatet av åter ett tappert försök att i alla fall komma i närheten av en bra bild...

 

 



Pust!

Phu...äntligen kan jag pusta ut i några timmar innan det är dags att gå till jobbet igen.

Igår morse åkte jag och hundarna som planerat till Töreboda för att tävla. Meya fick hänga med och supporta/socialträna/passitivitesträna, vilket hon skötte utmärkt! I Töreboda mötte vi upp ett gott gäng från Billinge BK och vi satte upp tältet och ställde iordning innan det startade igång, och det gjorde det men en väldans fart. Helt grymt bra "flow" i hela tävlingen hela dagen och tur var väl det för jag hann precis köra sista loppet innan jag var tvungen att åka hem och lämna hundarna för att sedan åka direkt till jobbet.
Hur gick det då? Jo såhär:
  • Agility A 3:e plats (Isa var lite off)
  • Agility B 4:e plats (Isa var lite mer hindersugen)
  • Hopp A disk (Isa var alldeles för sugen på gungan, därmed disken)
  • Hopp B 3:e plats (Isa var aningen seg men ändå med, skyller på värmen)
Får återkomma med alla fel för jag kommer inte ihåg just nu. Jag är nöjd med dagen och med vädret! Strålande sol hela tiden!

En liten incident måste jag väl säga att jag är mindre nöjd med. Det är nämligen så att mellan loppen tog jag med Isa och Meya på en liten promenad i ett litet skogsparti en bit bort. Meya fick som vanligt vara lös och när hon sprungit runt en liten stund såg jag hur det rann blod från hennes ena öra. Hmmm, när jag kikade lite närmare hade hon fått ett litet jack i snibben...Typiskt Meya, märkt för livet! Hoppas bara det läker komplikationsfritt! Efter tävlingen åkte jag som sagt till jobbet.

Trött tjej som kom hem igår kväll och lika trött nu efter ett dagpass på jobbet, ett agilitypass med Isa, en promenad till Alpina med Rille och Meya och en halv pizza=) Därför ska jag nu se på "Gustafsson 3 trappor" och sedan sova! Ser verkligen fram emot att gå upp klockan 05:00 imorgon...inte...

Så här kul är det på agilitytävling:-P

Linslusen Cilla

Supergulliga Thea=)

Nästintill perfekt!

Hade det inte blåst ute idag hade vädret för agility varit perfekt! Nu ska väskan packas och fika fixas innan det är dags att åka! Tyvärr så jobbar Rille dag idag och kan inte hänga med men stödet från alla Billinge BK:are brukar vara minst lika bra!

Hej hopp!

Fotogenic?

 


Blir inte alltid som planerat...typ aldrig:-P

Okej, idag hade jag som sagt tänkt att skriva rent mina anteckningar om olika rasgrupper och dess egenskaper men...hehe, en sida blev det sedan hade jag lite annat att göra och vips så är dagen slut. Det är inte det att jag tycker det är tråkigt att plugga men renskrivning är någonting av det värsta jag vet...och det är inte mer med det. Jag har nu bestämt att jag ska ta det lite pö om pö. Jag ska ta en rasgrupp i taget, typ en om dagen. Och då är det inte rasgrupper klassificerade efter FCI eller vad det heter, utan efter vargens jaktschema. Hur intressant som helst! Men eftersom jag inte pluggat så mycket så har jag ju gjort en massa andra viktiga saker. Som att gå en morgonpromenad med Farah (och Isa), träna med Meya, äta lunch på Wallermans med Farah, åka till skogen med hundarna och där träna koppelgång och lite nosaktivering (och såklart låta hundarna strosa runt=), åka till MC-kompaniet i Väring med Rille (det var nog det minst roliga jag gjort idag eftersom det tog såååå låååång tid och mitt psyke klarar inte att vara i en affär så länge (om det inte är Ge-Kås då), baka bröd och få hjälp av Farah att slinga mitt hår. Jag är numera BLOND! Tack Farah=)

Lite bilder från dagens lilla skogstur=)

Nu ska jag strax gå och lägga mig eftersom jag ska upp tidigt imorgon för att åka till Töreboda och tävla agility. Inofficiell tävling men det blir bra träning, två hoppklasser och två agilityklasser!


Oj vad mycket tid!

Herregud vad det hinns med mycket när jag är ledig, går upp i tid och har en bra dag...
  • Tvätta
  • Städa
  • Diska
  • Cykla runt Aspö med Isa
  • Promenera och träna med Meya
  • Köpa hem hundmat till båda hundarna, och lite hundben
  • Äta lunch på stan med Rille
  • Rensa garderoben
  • Lägga upp lite småpryttel på Tradera
  • Promenera lite med hundarna igen
...och klockan är bara 16:33. Otroligt!

God morgon!

God morgon!

Bloggen hamnar för tillfället ganska långt ner på min prioriteringslista då jag har en hel del annat att göra, i alla fall de dagar jag jobbar. Synd men sant! Idag har jag lite tid för jag är ledig både idag och imorgon. Hade tänkt börja dagen med att slänga in ett par maskiner tvätt, bland annat en med unkna, illaluktande hundhandukar men det blev lite ändrade planer. Jag kunde nämligen i hela världen inte förstå varför tvättmaskinen inte gick igång tills jag för tredje gången läste skylten som satt på dörren "Tvättstugan avstängd för städning och reparation torsdagar mellan 07:00 och 12:00". Aningen trögfattad på morgonen:-P Nu står tvättsäckarna i hallen och väntar...typiskt att hela planeringen för dagen sprack innan jag ens hunnit vakna!

Både i tisdags och igår efter jobbet tog jag med hundarna ut i skogen. I tisdags fick visserligen bara Meya hänga med eftersom Isa och jag direkt efter det tränade agility inför tävlingen på lördag. Kändes bra! Meya fick göra ett litet dummysök och träna fot i skogen. Dummysöket gick bra men det andra behöver vi inte prata så mycket om, även om det går bättre och bättre. Igår fick både Isa och Meya mest springa lösa men jag preparerade två träd med köttbullar för att de skulle få använda nosen lite. Jag hittade också en liten stubbe att träna klossträning på, vilket jag egentligen inte behöver träna mer på. Meya har verkligen fattat det här med att baken ska svänga och det är nästan dom att det blir för mycket bak ibland! Jag hade med mig min kamera men det har hänt någonting med mina autoinställningar som gör att alla bilder blir mer eller mindre suddiga. Dags att ringa pappa!

Isa i köttbulleträdet=)

Skärpa?

Vad det gäller min utbildning har jag inte kommit så långt med min renskrivning av alla anteckningar men däremot har jag börjat läsa "Alfasyndromet" av Anders Hallgren. En hittils mycket intressant bok som ALLA HUNDÄGARE borde läsa! Jag kommer absolut lägga upp en liten resumé av boken här på bloggen när jag läst klart den!  

Nu ska jag städa lite (igen!!!) eftersom här ser ut som ett bombnedslag (igen!!!)...

Tillbaka till den så kallade vardagen igen...

Efter en minst sagt "hundig" helg är det idag dags att återgå till vardagen och jobbet igen vilket är någonting jag egentligen varken kan säga bu eller bä om. Det är inte så att jag inte tycker om mitt jobb men det är inte heller så att jag jublar över att gå dit. Det jag kan säga är att jag mycket hellre hade jobbat med djur och det känns så skönt att jag äntligen tagit steget till att påbörja en utbildning=) Nu börjar jag ju inte jobba förrän halv tre och har massor av tid kvar till dess. Den ska jag ägna åt hundarna så klart, börja skriva rent mina anteckningar, skicka ett paket, diska (det ser ut som ett bombnedslag i köket!) och göra lasange. 

Igår var Rille och jag funktionärer på Billinge BK:s första officiella Rallylydnadstävling. Rallylydnad är en "sport" jag inte riktigt förstår mig på, inte än i alla fall men jag är öppen för att testa den när Meya blir lite större. Rille grillade och sålde korv och jag var inropare. Efter tävlingen åkte vi till Fjället och gick lite i skogen med hundarna och lyckades också på något sätt gå vilse...hmmm, vi tillhör nog de få människor som kan gå vilse där! Vi hittade bilen tillslut och tur var väl det för precis när vi satt oss i min blåa pärla började regnet ösa ner! Efter att ha stått still större delen av dagen var det skönt att springa av sig på löpbandet på gymmet. Jag sprang ungefär en halvtimme i snabbt tempo innan mitt knä återigen satte stopp...

Nej, nu är det dags att borsta bissarna innan jag ska ut en liten runda men hundarna!

Hej hopp!

Tillägg...

...framöver kommer jag fullständigt strunta i om Meya äter äpplen eller inte...

Tankar och funderingar!

Massor av nya tankar och funderingar om hundar och människor OCH relationen mellan hund och människa! Det är väl i stort sett resultatet efter de tre första dagarna på min instruktörsutbildning. Jag har lärt mig så mycket nytt och fått en helt annan syn på hund och hundträning än vad jag haft tidigare (i positiv bemärkelse) och det är bara så intressant! Det känns så rätt att jag till slut bestämde mig för att gå den och jag ser verkligen fram emot nästa träff redan! Jag har inte ork att skriva om allt vi gått igenom och därför slutar jag här. Jag ska försöka komma med en liten sammanfattning när jag renskrivit alla mina anteckningar och fått lite ordning i min minst sagt kaosartade hjärna. Meya var med de två sista dagarna och skötte sig faktiskt förvånansvärt bra. Hon låg där tyst och snäll i sitt kompostgaller och sa inte ett knyst (typ).

När jag kom hem i dag var jag ganska mör i huvudet men eftersom vi hade finbesök från Mölndal blev jag piggare ganska snabbt! Den var nämligen Elin och Klara som var här=) Vi fikade lite innan vi gick till Farah och fikade lite till!

Elin (och Meya=)

Nu är jag så trött och ska faktiskt lägga mig fastän klockan bara är halv nio! Imorgon blir det upp tidigt för så ska jag vara skrivare på Billinge BK:s första officiella Rallylydnadstävling! Rille ska hänga med och vara korvgrillare!

Trots?

I morse tvivlade jag starkt på min potential som hundägare och Meyas potential till att växa upp och bli en hund! Mitt morgonhumör innan jag fått i mig frukost är inte det bästa, och det vet jag mycket väl. Trots detta fick jag för mig att ta med båda hundarna på en liten promenad runt Storegården för att jag sedan bara skulle kunna äta och ge mig av till gymmet, någonting jag aldrig mer kommer göra om! (både för min egen och för hundarnas skull!) För det första kan Meya inte gå i koppel när Isa är med och mitt humör började gå utför redan där. Okej, tänkte jag jag släpper henne istället och gjorde det. Inte bra alls. Hon sprang raka vägen mot ett äppelträd, hittade ett äpple och sedan var det bara lögn att få tag i henne. Hon sprang runt och retades med äpplet i munnen och jag blev mer och mer frustrerad. Det värsta är att jag vet att hon är helt galen i äpplen just nu och nu så här i efterhand fattar jag inte varför jag inte har lina på henne när vi är ute. Det är så lätt att vara efterklok! Gahhh jag blir tokig! Jag åkte till gymmet och tränade bort min frustration och när jag kom hem var jag på ett mycket bättre humör. Då tog jag med Meya ut på baksidan och tränade lite koncentration och lite inkallning och då gick det bra! Isa ligger inne hos Rille och sover...hon kom inte ens ut och hälsade på mig när jag kom hem från gymmet. Humpf!

Igår var vi på Aspö med hundkursen och då skötte hon sig ganska bra, även om hon fick sina stolleryck ibland och har lite svårt att koncentrera sig på mig!

Nu ska jag äta lite och göra mig iordning för klockan 13:00 börjar min instruktörsutbildning!

Höst?

Verkar som det är dags att ta farväl av sommaren 2011 och välkomna hösten 2011 istället. Eller välkomna och välkomna. Jag hade hellre sett att det var sommar året om, och helst då sommar med sol och värme (typ som Thailand i februari). På sommaren känns allting så mycket lättare. Man slipper för det mesta att torka blöta hundar, man slipper ta på sig en massa tjocka kläder, man slipper att frysa och framför allt så håller sig mina förbannade leder i schack. Men med tanke på omständigheterna som råder i världen just nu så måste jag ändå säga att det kunde ju faktiskt vara värre.

Nog med livsfilosofi. Igår kväll när jag kom hem från jobbet var jag helt slut och hoppade över agilityträningen, vilken jag senare fick reda på att den blivit inställd. Det var nog lika bra det eftersom det blåste storm ute och gör fortfarande. Jag somnade ett par timmar efter en blöt promenad med hundarna. För det räckte ju inte med att det blåste storm ute utan det regnade naturligtvis med! Efter min lilla nap tog jag mig upp igen för att äta lite och titta på Idol innan jag återgick till sängläge, bläddrade igenom Hemnet på mobilen (något jag nu för tiden alltid gör innan jag lägger mig) och väntade på att Rille skulle komma hem från jobbet så jag kunde beklaga mig lite över arbetsdagen. Stackars Rille säger jag bara.

Det var lite om igår det och nu orkar jag inte skriva mer...

Underbara, fantastiska, älskade Thailand!

 


Tråktisdag

Ja då var det snart dags att åka till jobbet igen och tampas med droppställningar, kanyler, termometrar och mycket mer. Det blåser storm ute och därför tänker jag ta bilen dit! Ikväll ska Isa och jag på agility och Meya och jag ska innan det (eller efter beroende på tiden) träna fotgående i högt gräs. Kom igår att tänka på att det faktiskt inte alls är långt kvar till IMMI-instruktörsutbildningen drar i gång. På torsdag gäller det och jag läääängtar!
Igår fick Isa agera lite fotomodell och det här är speciellt till dig pappa eftersom du fortfarande inte fått tummen ur och skaffat facebook:

 

 



Varannan dag ner, varannan dag upp

Det är bara att inse att jag är en människa som är överpigg varannan dag och helt orkeslös varannan dag. Igår var en skitdag då jag inte orkade göra ett piss innan jobbet och idag är jag pigg som en mört! Men det är väl så jag är funtad och det är bara att acceptera! Meya väckte i alla fall mig halv sju i morse och då gick jag upp, ut med båda hundarna på en väldigt kort kiss-och bajsrunda innan jag drack kaffe och åt frukost framför datorn och Betapet. Jag bytte efter det om och cyklade iväg till gymmet för ett hårt morgongympass! Eller ja så gott jag kunde...20 minuter på löpbandet var var mina knän pallade idag men jag är glad för det lilla. Efter det körde jag genom hela kroppen ordentligt. Sååå gött! Med en härlig känsla i kroppen cyklade jag sedan hem igen och tog med Meya ut på ett litet lydnadsträningspass och det gick väldigt bra! Det märks att mitt humör verkligen smittar av sig på henne! Vi fokuserade på "inte-svänga-ut-med-baken-vid-fotgående" vilket inte är det lättaste för en hund med noll kroppskontroll, men hon fixade det ändå hyfsat. Jag har även börjat träna in ställade från ligg och finslipar på ingångarna! När jag kom in igen åt jag ett par ägg med jordnötssmör (en riktig höjdare för er som inte provat det!) och ska om en liten liten stund gå ut en sväng med Isa också!

Hej hopp!

Söndag...

Jaha ja det går inte alltid att lova det man håller. Anledningen till att det inte blev något mer skrivet igår är för det första för att jag hade ganska mycket att göra och för det andra strejkade internet när jag väl fick en ledig stund så...nu kommer en liten uppdatering på veckan som gått. Det känns inte som jag gjort så mycket mer än jobbat, ätit och sovit men det har jag ju faktiskt gjort. I tisdags var jag och Isa och tränade agility. Det gick bra. I onsdags var Meya och jag på lydnadskurs i hällregn. Det gick skit. Både Meya och jag var totalt ofokuserade men hur lätt är det när vattnet tar sig in så långt som till underkläderna? Inte ens dubbla regnjackor hjälpte! I torsdags tog Isa och jag hem segern i årets KM i agility (M). Hihi. Det var nog veckans höjdpunkt. Felfritt hopplopp och 5 fel i agilityklassen! Vi var visserligen bara 4 startade i M-klassen och Isa och jag var de enda som tog oss i mål men men...en seger är en seger. En bild på Isa och priserna kommer när vandringspriset kommit åter från gravyrstället=) I fredagskväll var jag helt död efter en hel veckas dagspass...Rille hundarna och jag tog en promenad till stan och tillbaka innan vi gjorde tacos och åt framför TV:n.

Eftersom gårdagen var min enda lediga dag denna vecka så hade jag en del att göra. Som till exempel att promenera på Billlingen, gymma, baka, laga mat, städa mm. På kvällen hyrde Rille och jag film "Due Date" (Tack pappa för tipset!) och köpte räkor och lite annat gött. Idag ska jag jobba kväll...som sagt så känns det som jag lika gärna kan flytta in på jobbet...

Nu hade jag tänkt gå en promenad med Isa men himlen förvandlades precis från grå till svart...hmmmm

Sjusovaren...

Denna veckan har jag varit urusel på att uppdatera men jag har mina själ ska ni veta, så det så! Idag är min enda lediga dag på länge och det ska jag njuuuuta av. Började med att sova till halv tio! Lite senare idag kommer jag med en längre uppdatering om veckan som gått men först ska jag ägna lite tid åt doggsen!
Hej hopp hörs!

Den lilla berättelsen om Stinky 1 och Stinky 2!

Det var en gång en tjej som hade två hundar hon älskade över allt annat på denna jord. Trots den starka kärleken kunde hon ibland än dock bli en aning frustrerad på dessa två varelser. Som till exempel en söndagsförmiddag i början av september då hon innan jobbet tog med de två hundarna på en liten promenad på Billingen. Hundarna sprang runt så glatt i skogen och när de kom fram till den lilla sjön fick de bada och leka i vattnet. Och plötsligt där i vassen fann de ett fisklik! Uhhh tänkte tjejen! Woohoo tänkte hundarna varav hund 1 så glatt började rulla sig i detta illaluktande as medan hund två tog en bit i munnen och sprang iväg. Mumma! Ett dygn och tre bad senare för hund nr 1 och ett dygn och två tandborstningar senare för hund nummer 2 luktade de fortfarande inte hallon direkt!
Detta var den lilla berättelsen om Stinky 1 och Stinky 2!
Visst är det underbart med djur!?=)


Hej hopp!


1:a pinnen!

Snacka om vändning! Igår hade jag en sån där dag jag helst av allt vill radera ur mitt minne. Så matt, trött och orkeslös och ont överallt! Fy! Tur att jag kunde sova bort nästan hela dagen, för det var bokstavligt talat vad jag gjorde! Förutom ett par timmar på kvällen då Rille och jag delade på en helstekt fläskfilé framför en minst sagt konstig film..."Brüno"...

Idag däremot är jag lite piggare och tur är väl det för imorse gick Rille och jag upp tidigt för att ge oss av till agilitytävling i Tidaholm. Isa och jag startade både hopp och agility och vi tog otroligt nog hem vår första pinne i hoppklass genom att köra ett felfritt lopp och komma på andra plats, av 34 starter! I agilityklassen fick vi massa fel och kom på en 14:e plats men jag är ändå så nöjd med min lilla Isa=) Mona och Lexy som också tävlar för Billinge BK fick också en rosett då de kom på fjärde plats i hoppklassen! Duktiga hundar! Tackar också alla Billinge BK:are som var med för en trevlig dag och för att vi fick vara med och dela tält! Rille och jag firade pinnen med varsin hamburgare och hundarna har ikväll fått extra god mat!
Meya var med och supportade och hon skötte sig ganska bra hon med, men det är det där med koppelgången när Isa är i närheten. TRÄNA, TRÄNA, TRÄNA! och det var precis vad jag gjorde nu ikväll...ett litet effektivt tiominuterspass var vad jag orkade med.

Pristagarna Isa och Lexy=)

Cilla (också Billinge BK:are=)

Nu ikväll har jag och Rille hyrt en film "Trassel" som vi snart ska se men första ska jag värma en pirog!
Hoppas jag känner mig ännu bättre imorgon eftersom jag ska jobba kväll...

Tant!

Det där med att jobba kväll och dag efter det är som jag tidigare nämnt verkligen inte min grej. Jag jobbade igår kväll och dag idag och när jag kom hem i eftermiddags slocknade jag på stört och stensov en halvtimme efter en omgång Betapet. Det känns som ungdomens gröna dagar är förbi och åldern börjar ta ut sin rätt:-P. Förr kunde jag på helgerna till exempel jobba dag, ut på krogen på kvällen, jobba dagen efter, ut på krogen på kvällen igen och jobba dagen därpå. Det hade jag aldrig klarat idagens läge! Men det är väl så livet ska vara?
Efter min lilla powernap tinade jag två köttbullar och tog med Meya på en välbehövlig liten koppelträningsrunda, vilket gick helt okej. När vi gjort det lämnade jag Meya hemma och tog med Isa på en liten promenad till ÖB där jag köpte lite hundben och skinkost OCH 4 bitar sötlakrits och mumsade i mig på en gång! Imorgon ska både Rille och jag jobba dag, vilket betyder att hundarna får vara ensamma ganska länge och då måste de såklart ha någonting att tugga på även om jag tror de sover mestadels av tiden. Blir för mig att åka hem på lunchen!

Om 20 minuter börjar "En andra chans" och jag hoppas Rille snart kommer hem från gymmet för jag är huuungrig!

RSS 2.0