Välbehövlig avkoppling...









Solen skiner och jag jobbar kväll...då är en härlig promenad nästan obligatorisk!

Särskilt eftersom jag i nuläget har världens beslutsångest över om jag ska säga upp min lägenhet eller inte. Nu har jag ju som sagt blivit en "vanlig arbetande medborgare", lämnat studentlivet och måste därför flytta men det är ju svårt att flytta om jag inte har någonstans att flytta till...

Nu har jag druckit en slurpig jordgubbsproteinmilkshake och ska hoppa i bingen och glo lite på Sex and the City. Jobb imorgon...


Vilken inte så midsomrig helg...inte för min del i alla fall

Veckan som gått har bara liksom försvunnit...helt galet!
I fredags fick jag i alla fall glädjade besked om att jag får vara kvar på KSS i höst...har fått ett vikariat på Hudmottagningen. Japp, nu ska jag gå från att vara förvirrad sjuksköterska på Bensårscentrum till att vara förvirrad sjuksköterska på Hudmottagningen.  

Midsommarhelgen har jag spenderat på jobbet och det har varit fullt upp och jag har känt mig mer förvirrad än någonsin... Att jobba midsommarhelgen var självvalt men det gäller väl att passa på, särskilt nu när jag ska jobba på "mottagningstider" i höst. 7:30 till 16:30 mån till torsdag, och korta fredagar. Inga helger. Lite surt eftersom det inte blir något OB men ganska skönt också! Det finns för- och nackdelar med allt! 

I lördags efter jobbet kom Johnny och Tobbe förbi och fikade efter att jag slutat jobba, och sedan gick vi till O´learys, drack öl och spelade bowling. Himla trevligt med Kungsbackabesök=)

Idag har jag jobbat medan Isa har varit med Richard och Per i Hökensås...snacka om att hon har det bra....och jag med för den delen som har världens bästa hundvakt! När jag kom hem från jobbet idag somnade jag i stolen på Richards balkong...burned!!! Efter det åkte vi till ICA Maxi och köpte grillad kyckling och chips...och massa annat. Min kyl har inte varit så full som den är nu på väldans länge. Gött e d!

Imorgon ska jag traska till Skövdebostäder och eventuellt säga upp min lägenhet. Pallar inte att bo här när alla studenter kommer. Nu när jag blivit en arbetande medborgare är det dags att skaffa sig en "riktig" lya. Får se hur det går imorgon...nu ska jag sova. Känner mig som en klubbad säl.   


Lite bilder från tisdagens "fiskedag"

I tisdags var jag, Isa och Richard uppe på Billingen hela dagen och väntade och väntade och väntade på napp. Ingenting hände men vi fick en härlig dag i naturen med sol, hamburgergrill och lite läsning om sår och sårvård=)







Sommar, sol och ledighet!

Det helt strålande väder ute och idag är min enda lediga dag på hela veckan. Då är det bäst att hålla sig utomhus och bara suga in massa massa D-vitamin. Jag tog med mig Isa på bussen och vi åkte en sväng till Brona för att träna lite lydnad. Det gick helt fantastiskt bra. Jag tror Isa mår bra av att få mat två gånger om dagen istället för en, hon är lite mindre nosig nu i alla fall. Vi tränade lite rutan, lite hopp-sitt-hopp och började lite på fjärren med stå. Sedan promenerade vi hem, gick vägen om sjukhuset, (så jäkla gött att se det utifrån för en gång skull) och vägen om Karstorpssjön där Isa fick svalka sig lite. När jag kom hem gjorde jag mig en halv special och nu sitter jag med datorn i knät och kollar på fotboll. Sydkorea mot Argentina. Argentina leder just nu. Funderar på om jag ska gå upp och väcka Rille. Det är ju trots allt hans landsmän som spelar men jag tror jag ska vänta till efter första halvlek. Då är klockan halv tre...borde vara okej...   

Vackra Brona

En padda/groda? på appelplanen

Isa svalkar tassarna i bäcken

Sötnos!

Sjukhuset från sin bästa sida

Isa badar i Karstorpssjön


Nu är det snart halvlek och jag ska sätta mig på balkongen en stund. Ikväll är det för övrigt det sista funktionellpasset för säsongen...så himla trist. Bästa passet på hela veckan liksom...

Hunddag med Skövde Hundskola

Idag tog jag och Isa en promenad till Karstorp där Skövde Hundskola ordnade en hunddag med lite uppvisningar, tipspromenad mm.


Isa i skogen på väg till Karstorp

Cecila med Goliat och Inger med Cilla var också där...

...och Mona med Lexy

Isa fick testa lite vattenaportering i Karstorpssjön och hon tyckte det var superkul! Mer sånt i framtiden!

Nu kan jag sätta mig framför TV:n med gott samvete eftersom Isa har fått vara ute nästan hela helgen, jag har städat hela lägenheten, tvättat och handlat mat så det räcker till fredag i alla fall. I veckan som kommer blir det introduktionsdagar för sommarvikarierna på KSS måndag, tisdag och sedan jobb onsdag, fredag, lördag, söndag...får se hur mycket hundträning det orkas bli.  

164,5 poäng i LK2!!!

Idag ä med är jag en lycklig hundägare. Äntligen gick det vägen och Isa och jag fick vårt efterlängtade förstapris i LK2 och vann också klassen=)



Klockan kvart i åtta i morse packade jag in tävlingsväska, regnkläder och Isa i bilen och sedan bar det av mot Töreboda BHK. Jag ville ju inte åstadkomma någon skada på Antons finfina, välskötta Audi med nya fälgar och allt och därför tyckte jag det kändes säkrast att låta Richard köra. Vi kom fram till klubben vid halv nio, precis lagom. Anmälde oss och jag tog ut Isa för en liten rastrunda, körde igenom några moment och sedan var det dags för lottning. Jag fick nummer tre av fyra, helt perfa startnummer.

Protokoll
Platsliggning                        10 (40)
Fritt följ                               7,5 (22,5) slarv vid start, luftigt
Läggande                            10 (10)
Inkallande med ställande      7 (14) något sent
Sändande med ställande       5 (15) många kommandon
Apportering                         8 (16) lätt tugg
Fritt hopp över hinder           10 (20)
Fjärrdirigering                      9 (18) dubbelkommando
Helhetsintryck                      9 (9)             

Sammanfattning
Till en början tyckte jag att Isa kändes helt off, seg i starten och lite seg under hela fria följet. Hon kom dock igen bra och blev lite mer avslappnad. Läggandet som vi haft problem med under veckans träning gjorde hon jättefint. I inkallandet med ställande fick hon upp en jäkla fart och jag trodde faktiskt inte att hon skulle stanna, men det gjorde hon allt ändå. Vad det gäller sändandet hade jag en himla tur att hon ens hittade dit. Isa har nämligen en tendens att springa åt det håll hon vet att träningsväskan ligger. Idag låg den i bilen och hon var därför på väg dit två gånger innan hon till slut fattade att hon skulle till rutan. Till apporten valde jag en liten bock och hon hämtade den med bra fart ut. Lite tugg och lite seg tillbaka. Hoppet har jag inget att säga om. Hon hoppade, hon satte sig och hon hoppade. Fjärrdirigeringen var heller inga problem. Ett dubbelkommando vid första sättandet med jag hade inte räknat med annat.

Måste väl säga att domaren var en aning snäll med bedömningen men men…det gör inte mig någonting. Nu är den stora frågan om jag ska fortsätta att starta i 2:an och satsa på LP eller om jag ska hoppa det och starta 3:an!? Det tål att tänkas på ett tag till för nu ska vi bara njuta ett tag av dagens seger=)

I väntan på prisutdelning fikade vi först och gick sedan en ganska lång promenad och njöt av den Törebodska landsbygden., påminde lite om Frillesås faktiskt. 
   


På vägen hem åkte vi en sväng förbi Granngården och köpte hundmat och en sväng förbi Plantagen eftersom jag hade tänkt köpa ett par nya krukor till mina växter som jag skött så bra att de växt ur sina gamla. Men... min beslutsångest gjorde sig väl påmind och det slutade som vanligt när jag ska köpa någonting...jag fick alltså inte en kruka fick jag med mig hem. Suck. På eftermiddagen har jag vart på gymmet en sväng och nu ska jag se avsnitt 3 av Norska Hollywoodfruar.

Hej hopp!


Hoppas på sol!!!

Jag undrar hur lång tid det kommer ta innan jag kan gå från jobbet utan att tänka på om jag glömt att göra, rapportera eller skriva någonting? Just nu känns det i alla fall som det kommer vara för evigt och det är lite frustrerande. Borde kanske ha ett jobb som inte involverar människors hälsa? Men men nog om detta...i helgen ska jag inte jobba ett dugg...och på måndag och tisdag är det utbildning så det känns som jag är riktigt långledig.

I helgen är det framför allt tävling i Töreboda som gäller och jag hoppas för allt i världen att planen är torr och välklippt. Isa gillar verkligen inte långt gräs och särskilt inte om det också är blött, vilket visade sig tydligt på den lilla repetitionen vi hade idag...i ösregnet. Det gick väl sisådär men skulle det inte gå vägen i morgon och det är blött kan jag ju faktiskt skylla på det. Anton är snäll och lånar ut sin bil så vi slipper ta tåget och Richard ska följa med som moraliskt stöd åt både mig och Isa. Hoppas hoppas hoppas på en stor sol som skiner upp hela Töreboda imorgon!

Isa har förresten varit med Richard hos Richards syster på kalas/skolavslutning och det tror jag hon tyckte var kul=) (öh Hollywoodfru varning på det sista i föregående mening eller??!!)

Nu ska jag upp till Richard och äta kotlett och pommes och se på film...har jag det bra eller?! 


Fasen va tiden går...

...och jag hinner/orkar inte blogga men här kommer lite snabbuppdatering om de mest väsäntliga sakerna som hänt sedan sist jag skrev....

I tisdags (den 1 Juni) var jag och Isa med på KM i agility. Vi diskade oss i båda klasserna men det var roligt att vara med och Isa tyckte det kul. Det var det som var huvudsaken. Hon sprang som bara den och hade hon bara inte hoppat genom ramen på däcket hade vi nog fått en liten rosett. Men men, det är lätt att vara efterklok. Nu vet jag i alla fall att hon springer så det kanske blir en start i agility framöver=)

Hela förra veckan var det helt underbart väder. Varmt och solen sken så jag, Richard och Anton (och Isa) åkte tidigt på onsdagmorgon iväg till Hökensås för att testa fiskelyckan. För mig gick det väl sådär men Anton fick två firrar och Richard fick en bjässe på 3,1 kg. Den där ettan efter kommatecknet var tydligen mycket viktigt. Jag tyckte mest att det var skönt att komma ut i naturen och bara njuta av den friska luften.  






Här var bartömning på kåren i helgen men jag jobbade lördag kväll och söndag dag så jag skippade allt vad festande heter. Jag gick i för sig över till 4:an på en liten fest efter jobbet eftersom Sara var där och hälsade på men jag gick hem och la mig när alla gick till Husaren.

I måndags tog jag och Isa bussen till Billinge BK och tränade lite hopp-sitt-hopp inför helgens tävling i Töreboda. Det gick helt okej. Efter träningspasset promenerade vi hem och jag lagade lite mat innan det bar av till jobbet. Jag blev nämligen uppringd av Morgan på förmiddagen och han undrade om jag hade lust att å en omvårdnadstur på MAVA på kvällen. Extrapengar tänkte jag och tackade så klart inte nej. Det var kul att göra något annorlunda men det är nog ändå allt roligare att vara på 74:an.





I måndags kom också det efterlängtade proteinet...


...och igår (tisdag) var jag och Richard på "Kommissarie Späck" en ganska sjuk parodi på Beck men det var ganska rolig=)




Bloggjävel

3 gånger har texten jag skrivit försvunnit så nu ger jag upp för idag!
Jag ska på bio. Kommissarie Späck.


RSS 2.0