En sån skottdag!





Hundhäng med Isa, Elin och Klara på Varbergs BK, massage på Balanspunkten och en skogpromenad på en och en halv timma med Isa, Meya och Rille. En helt okej onsdag=) (Förutom att Meya fick helt dille på ett par rådjur och blev helt okontaktbar så länge de var i närheten, har hon gått och blivit jaktidiot!?)

Nu ska Rille och jag borra upp en lampa innan "Sveriges mästerkock" och dagens av Rille utlovade Thaihämtmat=)

Back in time!

Efter att ha vaknat med världens huvudvärk och dessutom fått hela högerhanden insmetad i hundskit då hundbajspåsen på något vis lyckades gå sönder under den extremt korta morgonpromenaden kan väl dagen bara bli bättre?! Har tvättat händerna X antal gånger med diverse omiljövänliga medel och botat huvudvärken med två koppar kaffe och lite frukost. Det går redan åt rätt håll och jag hoppas det fortsätter i den riktningen!

Idag blir det agilityträning som "in the good old days" på Varbergs BK med Elin och Klara=) Det vill säga lite ostrukturerad amatörträning och fika:-P Meya ska faktiskt få vara hemma med Rille och jag och Isa ska ha lite egentid för det behöver vi. Känns som att hon kommer lite i andra hand nu när agilitysäsongen inte är riktigt igång..men idag då jäklar! Hoppas att lilla Klara också är pepp! Får se om vi kanske hinner med lite tävlingsplanering!

Igår tag i mitt eget liv ytterligare genom att boka in en tid för massage för min stackars rygg, och jag fick en redan idag klockan 15:00. Gött mos! Vad gjorde jag mer igår då? Inte mycket alls! Innan kvällsjobbet blev det en liten skogspromenad och ett avsnitt av "30 grader i februari" på SVTPlay!
 


En av de första gångerna Isa träffar Klara


En liten promenad (minns det som igår men faktum är att det är 5 år sedan!?)

 

Vilken måndag!



Helt ärlig känner jag verkligen att jag tagit till vara på denna lediga dag riktigt bra! Koppelträningen jag tog tag i efter tandborstningen övergick ganska snabbt i lite lydnadsträning istället (bra mycket roligare) och det gick jättebra! Inkallningen satt som en smäck! När Meya fått sin träning fick Isa också lite egentlid med mig, innan jag tog med båda två på en liten runda runt Maxi. Efter det blev det skrivet en bokrecension på boken "Lugnande signaler" av Turid Rugaas vilken är en riktigt bra bok som med korta texter och bra bilder beskriver en del av de lugnande signaler våra hundar använder sig av i sin kommunikation. Sedan har jag tvättat, lagat mat, promenerat i skogen i pissväder, städat lite och när Rille kom hem tog vi tag i våra liv och besökte ett gym för första gången på flera veckor. Vi har fått massa gratistestträningar på gym här i stan sedan vi flyttade och tänkte testa nästan allihop innan vi bestämmer vart i sedan ska fortsätta. Idag var vi på Träningskompaniet och det var väl ingen direkt supermodert gym där vi tänkte fortsätta träna. Nu på kvällen övade Meya och jag lite på stå, ligg, stå och efter det kom pappa förbi en sväng och hjälpte till med vårt internet. Han är bra snäll han=)


Vilket väder!

Undrar just var det vackra vädret tog vägen?!
USCH USCH USCH för regn och rusk!!!


Ett enda mål med kommande vecka...

...och det är att börja om från början och lära denna lilla dam att gå ordentligt i kopplet! Det stod klart efter morgonens lilla runda runt huset! Vi börjar nu på en gång...ska bara borsta tänderna först! (på mig själv alltså)


Hemma i Kungsbacka igen

Jösses amalia vad tiden går fort när man har roligt! Känns inte som det var många timmar sedan jag satt och skrev att vi skulle åka till Skövde över helgen och nu är den redan över och jag sitter här i köket mätt och belåten efter Mc Donaldsbesöket på vägen hem! För ovanlighetens skull skriver jag på min egen dator som jag var tvungen att väcka till liv eftersom Rilles dator olyckligtvis ligger kvar i Skövde.  

Isa har haft det mys mys med Rille och hans mamma på dagarna när jag Meya varit på kurs. Denna helgen har hittils lätt varit den roligaste helgen med utbildningen. Mycket arbete med hund och det gillar vi skarpt! Inte för att det är tråkigt med teori men i arbetet med hund blir det mer på riktigt liksom. Vad har vi då gjort då? Nosarbete, aktivering, gått igenom grunderna i massage, inkallningsövningar, hälsaövningar, gått igenom läxorna, smidit ihop en valpkurs och idag har vi varit ute i skogen och viltspårat. Anledningen till varför vi gör detta med våra egna hundar är egentligen inte för att de ska få träna, utan för att vi "blivande instruktörer" ska lära oss, men det blir ju liksom lite träning för våra hundar med.  

Förutom att Meya har blivit ordentligt aktiverad och just nu sover som en stock så har jag ju självklart också lärt mig massor. De övningar vi gjort har jag trott att jag kunnat bra men så var inte alltid fallet. Det är småsaker man inte tänker på i sin egen träning som är så lätta att missa för att man bara fortsätter göra som man gör. Att bli filmad och att öva på att förklara en övning ger väldigt mycket måste jag säga!

Hur gick det med spåret då? Jo, för det första fick vi spåra med älgklöv, vilket Meya tidigare tyckt varit läskigt om man jämför med en liten nätt rådjursklöv. Spåret la jag sedan 100 meter, vinkel 90 grader, 50 meter, vinkel 90 grader, 50 meter och spårslut. Meya var väldigt ivrig på spåret. Första vinkeln tog hon jättefint men den andra snurrade hon runt ganska länge på innan hon tillslut hittade tillbaka och spårade upp klöven. Till en början ville hon inte alls ta den men efter att jag dragit den lite på marken och kastat den en stund blev den mer värd och hon tog den sedan i munnen och skulle visa den för alla=) Kan väl säga att jag och Meya nog behöver öva lite mer innan det är dags för anlagsprov, då hon har en tendens att gå lit för fort och lite slarvigt!


Meya njuter av massagen
Foto: Ulrika C Månsson


Knähunden


Somliga var seriösa och hade med sig korv:-P


Ett helt vanligt goldenrace;-)


Lille Ådi spårade jättefint=)


Meya med "sin" klöv
Foto: Ulrika C Månsson


När vi var klara med kursen idag åkte vi direkt till Rilles mormor som fyller 92 år idag. Hurra, hurra! Hon hade gjort tårta och bjöd på kaffe till det. Mums filibabba!

Nu är vi hemma igen och en vecka av plugg, träning och jobb väntar men först ska vi njuta av söndagskvällen!

En bild från igår;-)

Tröttisar:-)


Frukost, viltspår, kalas

Efter att ha sovit som stockar i natt med vaknade vi pigga och glada redo för en dag i skogen!
Frulle, fixa, äta...=)
I eftermiddag blir det kalas hos Rilles mormor Ebba!

Snabb uppdatering av helgen so far...

Då var två av tre dagar klara på instruktörsutbildningshelgen och det har som vanligt varit superkul. Igår var det nosarbete och aktivering på schemat. Vi gjorde bland annat en rolig nosövning som gick ut på att hunden skulle markera en liten tygbit på 1X1 cm gömd i sand. Snacka om att både hund och ägare måste fokusera. En perfekt övning en regnig dag eftersom det enda som behövs är en plåt med sand och en tygbit. Meya var duktig men blev trött ganska snabbt, vilket visar på hur mycket energi som går åt av att nosa!

När jag och Meya kom hem (vi bor i helgen hos Rilles mamma i Stöpen) stod tacosen klara på bordet! Mums filibabba. Somnade sedan som stockar efter att ha smågluttat lite på "Skavlan"

Idag vi tränat inkallning, filmat våra läxor ("backa", "med- och motsols" runt en stolpe och "sitt på avstånd"). Vi blev godkända på alla moment=) Efter lunch hade vi en liten lektion i hundmassage. Meya tyckte det var så skönt och somnade gott!

Nu väntar middag och Melodifestivalen=)

fokus

scanna av

Fredag och instruktörsutbildningshelg!

Åker till Skövde om ett par timmar för ytterliggare en utbildningshelg! Förutom att Meya och jag är ganska oförberedda på läxorna så ska det som vanligt bli jätteskoj! Har hört ryktats på facebook bland kurskamraterna att vi bland annat ska spåra och träna på hundmassage=)

De två senaste dagarna har gått i ett.

Onsdag
  • Dagpass (bredvidgång)
  • Handla
  • Hem och äta
  • Träna Meya i pissväder
  • Träna Isa i pissväder
  • "Sveriges mästerkock"
Torsdag
  • Dagpass (första "egna" passet på rehabsidan, superkul!)
  • Handla semla
  • Hämta biobiljetter (tog med Isa och Meya på en promenad dit och de skötte sig helt fantastiskt bra hela vägen dit och hem, trots cyklister, barn, bussar, andra hundar och allt annats stadsaktigt vi stötte på!)
  • Semlefika med Elin L och Rille
  • Biobesök med Elin L och Rille
  • Vänta in syrran som sovit på soffan här i natt

Meya har funnit sin plats hos min sovande syster<3
Typ så...nu måste jag fixa iordning lite och promenera hundar innan vi åker!

Hej hopp!

"En gång i Phuket" - en sjukt bra film!



Se den!

Jobbdags igen!

Åker till jobbet nu...i kväll blir det semlor och biobesök med Elin och Rille=)

Hej hopp!

Trött!

Bläää vad trött jag är och huvudet känns tungt som aldrig förr! Det var lugnt på jobbet så jag gick lite tidigare, hämtade syrran på vägen och nu sitter hon återigen här i vår soffa med en styck dator och en styck Meya i knät. Tror jag ska hoppa i bingen eftersom klockan ringer 05:25 imorgon bitti!

God natt alla kära vänner!

 

gosegrisen

golvliggaren


Vinstlott!

Snacka om lyckat att jobba en helg som nu i helgen med tanke på hur vädret sett ut. Kändes ganska bra att gå inne i sjukhuskorridoren när regnet stod som spö i backen på utsidan:-P. Igår däremot var det fint och jag var ledig...det måste hänt någonting för det har alltid varit tvärt om. Soliga jobbdagar och regniga ledigadagar. Aja, ska inte spekulera mer i det för det vänder säkerligen snart.

Både Rille och jag har känt oss ganska off ett par dagar...som att någonting i kroppen är på väg att bryta ut men det ligger liksom bara och gror. Halsont, trött som ett as, stela leder, huvudvärk...tja lite av varje men vi har ändå vart så pigga att hundarna fått vara ute minst ett par timmar var dag. När jag kom in från förmiddagspromenaden i går hade jag dessutom fått post...dels en hundbok jag beställt och dels ett brev från SKK. Öppnade med spänning och det var ju resultatet från Meyas röntgen...

HD grad B
ED 0


UNDERBART SÄGER JAG BARA!

Det var verkligen en stor sten som lättade från mitt hjärta och Meya och jag firade med lite apportering på ängen här utanför och slog även till och anmälde oss till ett apporteringsläger 19-20 maj som Goldenklubbens Göteborgssektion anordnar! Det ska bli jättekul! 

Idag ska jag jobba kväll och imorgon jobba dag. Innan dess väntar hundpromenad, lite träning på våra läxor till instruktörsutbildningen i helgen, en dusch och lite annat smått och gott!

måndagströtta:-)




Tack pappa!

Äntligen fick jag lite bilder från spårandet förra helgen=) Tack så mycket världens bästa pappa!

Alla foton: Peter Vahlersvik

 


Att sluta 14:45 en solig fredag är helt okej!

Dagarna går så fort att jag knappt hinner med själv! Igår var ju Meya och jag som sagt iväg hos veterinären och hon skötte sig exemplariskt...vem gör inte det när man är nedsövd liksom:-P. Bilderna blev enligt veterinären där bra och även om hon inte ville tolka dem sa hon att hon tyckte det så ganska bra ut. "Ganska bra", vad menade hon med det egentligen!?...asch...nu väntar ett par veckors nervös väntan på svar från SBK om hur det egentligen ser ut. A, B, C, D??? Jag själv försökte tolka bilderna men insåg ganska snabbt att det var lönlöst. Såg ett par höftkulor och ett par höftskålar men hur bra de där höftkulorna var placerade i de där skålarna kunde jag inte på långa vägar avgöra. Nä, som sagt...en låååång väntan. Resten av gårdagen spenderade jag hemma och gjorde i princip ingenting och helt plötsligt var dagen slut!?

Idag har jag jobbat och trivs så himla bra! På förmiddagsfikan blev jag dessutom tillfrågad om jag hade lust att jobba imorgon och på söndag. Snål som jag är kunde jag inte tacka nej och dessutom är Rille ledig och kan ta hand om hundarna. Helt ärligt behöver jag faktiskt lite extra pengar med tanke på att jag jobbat så lite som 6 pass hittils denna månaden! Lönen i mars blir ju ingen höjdare direkt:-P Om vi också ska kunna åka på alla agilitytävlingar i år som finns med på Elin Larssons planeringslista behöver jag nog ligga i ännu mer! 

29/4 inoff Göteborgs HU
12/5 Götene BK
17/5 Värnersborg BK
6/6 SBK Gbg Kallebäck
9/6 Jönköping
30/6-1/7 Linköping
18-19/8 Kungsbacka
8/9 Halmstad
15/9 Tibro
22/9 Öland
17/11 Varberg

Nog om jobbsnacket! Jag fick sluta kvart i tre idag fredagen till ära och herregud vad mycket längre dagen blir! Så fort jag kom hem och Meya hade lugnat ner sig lite tog jag med henne och dummies, pipa och kamera och knallade upp i skogen för lite apporteringsträning. Det var ett tag sedan vi gjorde detta och Meya var supertaggad! Tre enkelmarkeringar, en dubbelmarkering och ett sök med tre dummies. Det gick hur bra som helst! Med det menar jag att Meya stannade kvar på plats tills jag skickade henne, hon hämtade dummisarna (en i taget) och kom till mig utan att tramsa=) Mer avancerat än så blev det inte. När vi kom hem igen tog jag en fika innan jag tog med Isa en sväng. Vi gick inte så långt men däremot blev det lite freestyleimprovisation på parkeringen. Det är så roligt att träna hund när det går bra!

Min apportör=)

Meya gillar pinnar:-P


Ikväll blir det häng framför TV:n och inte så mycket mer. Kanske lite plugg, lite diska, lite tvätta...tja, lite vanligt Svenssonliv helt enkelt...


Judgement day...

Dagen D för min lilla Meya för idag eftersom höftleds- och armbågsröntgen står på schemat. Just nu känns det som jag skiter i om Meya äter kattskit på promenader, drar lite i kopplet eller är lite så där allmänt jobbigt som en unghund kan vara, bara hon har någorlunda höfter och armbågar och är frisk! Vi ska vara där om 50 minuter så det är väl dags att sätta fart!

Meyatjejen (Rilles bild)


Säger god natt efter en bra dag!

Idag känns allting bara så bra!

God natt!

Två veckor som Kungsbackabor idag!

Först och främst: TACK RILLE=)


Två veckor har redan gått sedan vi flyttade hit och det känns så otroligt bra och så rätt=) Lägenheten börjar se ut som en bostad och vi börjar känna oss riktigt hemma=) Nu talar jag i för sig bara för mig själv men jag är ganska så säker på att Rille också trivs ganska bra...vem trivs inte i Kungsbacka liksom:-P. Eftersom jag redan första veckan lovade Farah att lägga upp lite bilder kan jag inte med att vänta längre...så varsågod:

Matplatsen

Vardagsrummet

Sovrummet


Sedan jag skrev sist har Rille och jag hållit stenhård på det jag skrev om i förra inlägget, och faktum är att Meya och Isa faktiskt inte rykt ihop en enda gång sedan dess. Det var visserligen lite spänning mellan dem när jag kom hem från jobbet igår men efter en liten promenad lugnade de ner sig och sedan dess har de inte visat ett uns av spänning. Idag kom jag hem från jobbet till två glada hundar! En annan anledning till att det varit lite agg senaste tiden kan ju också ha att göra med att "tant Isa" nu börjat löpa?! Jag hade mina misstankar om att detta skulle börja snart så vi får väl se hur det går om några veckor när detta är över. Just nu är jag glad att de håller sams och ännu gladare att jag på vår lilla eftermiddagsrunda lyckades få Meya att i full fart mot en kattskit, stanna upp och komma till mig istället då jag kallade. Sånt värmer så innerligt i ett mattehjärta<3.

Mitt jobb ja! I måndags kväll började jag min bredvidgång på vårdavdelningen på Kungsbacka sjukhus där jag till och börja med ska gå som timvikarie och det känns så himla bra hittils. Helt rätt avdelning för mig och jag har nu kanske insett att sjuksköterskeyrket kanske inte är så dumt i alla fall. Nu har jag bara varit där i tre dagar så vi ska inte ropa "hej" än men det känns som sagt riktigt bra! Eftersom Rille och jag jobbat samtidigt så har min underbara syster Lina varit här ett par dagar och hjälp till med hundarna och det tackar vi så innerligt för! Det var guld värt! Love you<3 

Imorgon är jag ledig och då ska jag till veterinären och HD-röntga Meya...nervöst som tusan är det men det finns inte så mycket mer att göra än att hålla tummarna för att det ser bra ut!

Nu blir det lite hundträning i hallen och ikväll "Sveriges mästerkock"=)

Inte alltid guld och gröna skogar!

Vill först börja med att tacka för alla kommentarer jag fått se sista dagarna, jättekul=)

Nu till saken. Det här med två hundar är kanske inte alltid så lätt som det verkar i bland när jag skriver här på bloggen. Det fick vi ett litet smakprov på igår kväll när Isa och Meya flög ihop (ordentligt!) över ett gammalt ben de hittade någonstans här i lägenheten. Inte så konstigt att två hundar ryker ihop över ett ben kan tyckas men jag blir faktiskt både rädd, ledsen och förtvivlad. Det värsta är att Meya också börjat gnabba om leksaker och annat som kan tänkas bäras i en hundmun, och det började redan lite vid hennes första löp. Isa har tidigare inte brytt sig om detta men har nu börjat gnabba emot, vilket vi också fick ett litet smakprov på hos mor och far igår, då bråket startade över en av mina vantar när vi kom och hämtade dem. När sånt här händer (och framför allt så här tätt) ser jag som vanligt värsta tänkbara scenario, att de inte ens kommer kunna se åt varandra, och så vill ju varken Rille, jag eller hundarna ha det! Värst av allt skulle vara om det eskalerar så inte kommer kunna ha båda kvar!

Efter att ha gråtit en stund i förtvivlan, läst en massa om tikar som bråkar på nätet (är väl kanske inte det mest ultimata att göra då folk har så vilt skilda åsikter om varför det händer och hur det ska hanteras), haft en djup diskussion med Rille (min stöttepelare i allt) samt analyserat mig själv, Rille, Isa och Meya kom vi tillsammans fram till följande...:
  • De ryker bara ihop över resurser samtidigt som de är trötta eller uppspelta
  • De båda kanske känner sig lite förvirrade efter flytten
  • Meya börjar bli äldre
...och vad ska vi då göra åt detta? Jo, vi ska göra allt för att få det att fungera och har nu plockat bort alla leksaker (och allt som vi vet att Meya gillar att bära på) i lägenheten, plockat bort alla ben, bestämt att hundarna inte får vara i köket när vi lagar mat (i fall vi skulle tappa någonting på golvet), äter gör de redan på olika platser och det får de fortsätta med. Det låter på detta inlägg som vi har världens bråkstakar här hemma men så är det absolut inte heller...i natt låg de och sov brevid varandra och nu ligger de här på golvet under mig och sover lugnt och avslappnat...

ovänner?

Jag hoppas av hela mitt hjärta att de kan hålla sams för de betyder så mycket för mig båda två<3

Nu ska jag strax köra min syster Lina till träningen...hon har sovit här i natt och ska så även göra en natt till=)

Rille och Lina vid frukostbordet:-P



Fotografen Rille i tjänst!

 

 

 

 

 

 

 

Efter ett litet borrpass här hemma i lägenheten i morse, där vi bland annat satte upp en hylla ovanför sängen packade Rille och jag hundväskan med blod, rådjursklövar, spårselar och köttbullar för att sedan på vägen ner till mor och far lägga varsitt spår åt Isa och Meya. De har ju som sagt varit där när vi var i Norrköping och fick stanna till idag och det har ekat tomt i här hemma! Rille la ett spår åt Isa och jag ett åt Meya, båda fick vinklar men inget bloduppehåll och vi höll till på ett öppet fält. Vi åkte hem och fikade hos mamma och pappa innan det var dags att åka tillbaka och gå spåren som legat cirka 2,5 timmar. Inte så länge men det var vad vi hann med. Och herregud vad de spårade bra idag båda två, helt underbart att se=) Pappa hängde med och tittade och tog lite bilder med sin kamera, vilka jag inte fått se ännu. Hoppas han kan mejla lite bilder till mig=)


Efter spåret lämnade vi pappa hemma och tog vi med hundarna på en promenad i skog och mark i Stuv. Rille fick hålla i kameran (alla bilder ovan utom en har han tagit). Jättehärligt väder, vacker natur och bästa sällskapet, bättre kan det inte bli;-)

Nu sover hundarna gott och vi ska fixa lite till här i lägenheten innan vi ska ner till grannarna Sara och Karl och spela Bingolotto. Hade inte suttit fel med typ en bil, en resa eller en miljon!

En dans med vargar=)

 

 

 

 

 

 

 

 

Rille och jag är nu hemma igen efter en hittils fantastisk helg. Vi åkte ju som sagt upp redan igår eftermiddag till Norrköping där vi bokat hotel en natt. Vi åkte, vi kom till Landvetter...och vände, eftersom jag där kom på att kaffebryggaren inte blev avstängd innan vi åkte. Tur var väl det att vi vände om eftersom kaffebryggaren faktiskt stod på och det luktade lite lagom bränt kaffe i hela lägenheten. Stängde av bryggaren OCH DROG UR KONTAKTEN innan vi gav oss av igen (kanske vore en idé med timer?). Vi var väl framme i Norrköping typ 19:15, checkade in på Hotel President som faktiskt var väldigt fint och ställde sedan in GPS:en på telefonen mot O´Learys då vi var ganska hungriga och O´Learys är nästan alltid ett säkert kort. Där vi tog ett par öl och varsin hamburgare. Superdupergott=) Innan vi somnade ställde jag klockan på fem i halv åtta för att hinna få ut så mycket av den härliga hotelfrukosten som möjligt, och härlig var bara förnamnet. Där fanns det mesta i matväg som kan tänkas till frukost (och lunch och middag). Äggröra, bacon, färskt bröd och massa pålägg, färsk frukt och massor mer. Till "efterrätt" var det kakor av alla dess sorter och färsk kanelkrans (ja, på semester får man äta kakor och kanelkrans till frukost).

Vi packade ihop oss, checkade ut, hämtade upp Erika (en kurskamrat från Instruktörsutbildningen) på stationen i Norrköping och styrde mot Kolmården och det planerade besöket hos en av de två vargfamiljerna de har där. Det var en helt fantastisk upplevelse att se dessa djur på nära håll! Det går inte riktigt att förklara utan måste nästan upplevas "live". Jag fick tagit massor av bilder och här ovan är ett litet smakprov. Som sagt...helt underbara djur!

När timmen där var klar, som för övrigt gick bra mycket fortare än en timme ute i kylan brukar göra, lämnade vi Erika på stationen igen och utforskade Norrköpings stad där både Rille och jag shoppade loss innan vi tog en fika på OKQ8 och körde mot Kungsbacka. På vägen stannade vi till hos Elin på en kopp kaffe innan vi körde vidare hem och har nu under kvällen monterat lite möbler med melodifestivalen i bakgrunden (eller rättare sagt har Rille monterat och jag har mest lallat runt och varit glad även om det är ganska tomt här hemma. Isa och Meya är fortfarande kvar hos mamma och pappa i Frillesås. Vi ska hämta dem imorgon förmiddag och om vädret tillåter ska vi blodspåra innan vi åker hem. Kul=)

Nu får jag väl hjälpa Rille lite innan han får ett sammanbrott:-P

Monteringsskit!

IKEA-besöket igår blev mycket lyckat! Fick köpt en TV-bänk, en EXPEDIT-hylla och en byrå. Värre var det med ihopskruvningen. När vi monterat halva TV-bänken och kom på att vi satt en platta åt fel håll och var tvungna att montera isär allting igen gav jag upp! Rille fick så snällt fortsätta skruva och jag gick ut en sväng med hundarna innan jag gick och la mig. När jag vaknade i morse så stod TV-bänken på vardagsrumsgolvet monterad och klar=) Underbart!

Anledningen till att jag gick upp relativt tidigt idag var för att göra mina två första timmar på Kungsbacka sjukhus, eller vi gick rättare sagt igenom datasystemet, vilket inte är det samma som i Skövde. Det verkade lite krångligt men mid min datavana ska det nog inte vara några problem att lära sig det:-P. På måndag kväll ska jag börja gå bredvid på riktigt och det ska faktiskt bli riktigt spännande!

När jag kom hem idag var det så tyst och tomt i lägenheten. Rille är nämligen iväg och lämnar hundarna hos mor och far i Frillesås då vi ska åka till Norrköping i eftermiddag. Där ska vi bo en natt på hotell innan det stundande vargbesöket på Kolmården imorgon, någonting vi sett fram emot lääänge=). Ska bli så kul att komma dessa varelser nära!

Egentligen skulle jag vilja skriva mycket mycket mer och lägga upp massa bilder men jag hinner inte det nu eftersom vi snart ska ge oss av men innan dess blir det lite mellanmål i form av äggmacka och kaffe=)

Jag lovade en bild...

Vi kom inte så mycket längre än så här:-(


Vilken tur...

...att jag är ledig idag! Det strålande sol och ser helt fantastiskt härligt ut ute! Återstår att se om det är lika skönt när vi väl går ut. Det har ju varit så förbannat kallt ett par dagar, så kallt att till och med Meya varit lite vek. Att jag är vek mot kylan är ju ingen nytt direkt:-P. "Vi" är idag förresten lika med Isa, Meya och jag. Rille är på jobbet och när han kommer hem i eftermiddag ska vi som sagt till IKEA och shoppa loss=)

Jag ringde precis också och bokade tid för HD/AD röntgen för Meya, nästa torsdag klockan 9:00 blir det av. Usch vad nervöst!

För övrigt ska jag idag också:
  • Tvätta
  • Diska
  • Dammsuga
  • Återhämta mig
  • Bada Meya (och Isa om jag hinner)
  • Lägga upp bilder på bloggen när IKEA-möblerna är ihopskruvade och på plats

Phu!

Jag ska absolut inte bli långvarig inom barnomsorgsbranschen, det är en sak som är säker efter två dagars arbete på förskola. Phu vad barn kan vara jobbiga och jag är helt slut! Barn kan självklart vara söta och snälla också men det är inte direkt min dröm att spendera mina arbetsdagar med dem om man säger så:-P

På fredag ska jag börja gå bredvid på Kungsbacka sjukhus under ett par veckors tid och efter det hoppas jag få lite timtider så vi kan klara hyran i alla fall:-P.

Dagarna här i Kungsbacka har hittils bara susat förbi och det är nog för vi har så mycket att fixa med hela tiden och min fina lilla blogg kommer lite i skymundan. Det är inte bara det att Rille och jag har mycket att göra. Hundarna ska ha sitt OCH vi har typ en miljon TV-kanaler att titta på om kvällarna, livet är hårt ibland=) Igår kväll var jag nere i entrén här i huset och tränade med Meya. Fot, fot och fot. När vi kom upp till lägenheten fortsatte vi lite med hoppet i lydnadsettan (och lite på tvåan med). Med Isa blev det bara hopp för tvåan för nu är vi pepp!

Vad det gäller lägenheten är vi nästan klara med inredningen och vi sitter nu och klurar på det sista som ska köpas vid morgondagens IKEA-besök=) Imorgonkväll ska jag lägga upp lite bilder, LOVAR! Diskmaskinen är invigd och det är helt underbart att ha. Likaså tvättmaskinen och imorgon ska även torktumlaren invigas!

Nu: TV-time=)

Hej hopp!

Jobbdags!

Hej och hå vad tiden går, redan tisdag?! Har i alla fall hunnit med en hel del kul sedan jag uppdaterade sist, som till exempel:
  • Annabesök
  • Elinbesök
  • IKEA-besök i ultrarapidfart
  • Mor/far/systerbesök i Frillesås
  • Frisörbesök
  • Jobbesök
  • Fix i lägenheten
  • Lite hundträning (Meya och jag fortsätter med våra läxor, som är hopp i u-sväng, backa vid sidan, gå med- och motsols runt en stolpe)
Anledningen till varför jag idag är uppe så förbannat tidigt är att jag ska iväg och jobba lite extra på en förskola här i stan, och likaså blir det imorgon. Därför ska jag fixa i ordning mig nu och sedan dra. Kanske blir en lite mer utförlig uppdatering i eftermiddag:-P

En liten promenad...

Så mycket träning blev det inte av och det var kanske tur med tanke på att det är typ hundra minusgrader ute och det blir ganska kallt om fingrarna, men en promenad och en fika blev det allt=)

 

Nu kommer Anna strax och då blir det ännu mera fika=)


Lördag morgon...

Det totala kaoset här i vår nya lya börjar så smått fövandlas till någon form av mer organiserat kaos, vilket känns väldigt skönt. Det mesta i flyttlådorna är uppackat och efter ett par timmars borrande, svärande, pluggande och skruvande igår kväll så är även köksbordet på plats och likaså en gardinstång i vardagsrummet och det var inte det lättaste ska jag säga som ni säkert förstår. Hundarna har väl kommit lite i andra hand ett par dagar även om vi faktiskt varit ute och upptäckt naturen runt omkring vilken är helt fantastisk! Skogen ligger bara intill husknuten (typ) och vi har flera ängar precis utanför dörren. Mamma var här en sväng på en kopp kaffe igår eftermiddag och lämnade även en orkidé, blir spännande att se hur länge den kan hållas vid liv?!

Bilderna tagna från köksfönstret

Om en timme kommer Elin och Klara så vi får väl se om det blir lite hundträning eller bara snack:-P. Med tanke på att Meya slukade en tredjedels pizza som låg på marken här utanför innan jag hann blinka borde vi kanske göra lite förbudsövningar i alla fall:-P!


Flyttkaos!

Nu ska vi börja packa upp!

RSS 2.0