Onsdag igen...

Ja då var det redan onsdagseftermiddag igen och jag sitter framför min dator och äter havregrynsgröt med hallonsylt och mjölk nyss inkommen från en långpromenad med Isa. Ska snart bege mig till gymmet för andra gången idag. I morse var det Power och ikväll blir det ABS med Åsa och sedan en timme Power igen, ska bli gött eftersom jag inte tränade någonting igår. Jag var jag helt orkeslös och konstig hela dagen, funderar på om det kan ha någonting med den sista Twinrixsprutan jag fick för mig att gå och ta i måndags kväll? Jaja, jag känner mig mycket bättre nu och det är det som är huvudsaken.

Isaträningen denna veckan har gått fantastiskt bra. Vi har tränat minst två pass varje dag och allt går framåt, både den sociala träningen och träningen till lydnadsklass 2. Isa känns pepp och det är så skönt att se att hon tycker det är roligt. Hoppstå går bättre och bättre, men hon stannar fortfarande alldeles för långsamt under ställandet vid inkallning. Måste jobba på tekniken men i lagom takt så hon inte tröttnar...tror i för sig inte hon tröttnar så länge jag belönar med mat. Min Isa är ett riktigt matvrak. Ibland blir jag heltokig på henne när hon hela tiden ska stanna och äta saker på marken under promenader. Är det någon som har tips på hur man får hunden att sluta med sådana dumheter tas tipsen tacksamt emot!

I påskhelgen ska jag åka till Frillesås och jobba. Har inte bestämt mig för om jag ska ta med mig Isa eller inte. Jag vill så gärna ha med henne men mina föräldrar har ju som sagt den jävlige Billy Boy. Måste fundera lite till. Annars får hon stanna i Skövde hos Richard och där har hon ju det faktiskt också bra!

Billy

Kompisar

Snabb uppdatering...

Här kommer en liten snabbuppdatering över helgen i Frillesås. Blev inte så mycket tid i köket ändå eftersom jag fick jobba söndag 7.30-16.00...alltså 4 timmar längre än planerat...underbart! Efter jobbet åkte jag direkt till mormor. Hon är verkligen helt fantastisk och jag bara älskar min mormor, egentligen borde jag hälsa på henne mycket oftare men det är svårt eftersom jag bor så långt bort! Efter mormorbesöket åkte jag "hem" till Stuv, åt makrillfilémacka, drack kaffe och spelade en omgång betapet innan jag packade mina saker, lastade in i bilen och åkte och hämtade Elin och Klara för avfärd hem till Skövde och Isa. Färden hem gick bra men det var förbannat kallt. Har ingen värme i bilen liksom. Men men, bilen går framåt och jag får väl vara glad för det! Väl hemma igen möttes jag av en tom lägenhet, väldigt tom rent ut sagt. Richard har flyttat hem igen och det känns lite märkligt eftersom vi bott ihop i nästan två månader...tur han inte bor så långt bort=) Gick upp och hämtade Isa hos Richard på en gång. Hon blev glad och jag blev glad att se henne igen! Älskade Isfis, synd att Billy är så förbannat ouppfostrad och inte kan sköta sig när Isa är med hemma...annars kunde hon ju varit med mig där och jag kunde stannat och jobbat lite mer!


Trött tjej...

...återkommer imorgon.


lördag...fullt upp

I morse när klockan ringde blev jag lite rädd för mig själv...fattade först inte var jag var någonstans och sedan förstod jag inte heller varför klockan ringde. Efter en stund kom jag på att jag faktiskt skulle och jobba. Första jobbdagen år 2010 (om man inte räknar med de få dagar jag jobbade efter nyårhelgen). Herregud, det känns som jag blivit helt försoffad och det värsta är att jag inser hur gött det är att faktiskt vara ledig och kunna göra vad man vill om dagarna...Jag gick i alla fall upp, satte på kaffe, gjorde mig i ordning och skulle sedan bestämma vad jag skulle äta till frukost. Beslutsångest eller vad när man öppnar kylen och den är helt full!? (en av fördelarna med att vara "hemma"). Blev tillslut yoghurt med Startmüsli och Cherios...oh vad nyttigt...not.

Bilen startade på en gång (woohoo) och jag puttrade iväg till jobbet. Allt var sig likt och dagen gick som smort. Det är faktiskt himla kul att jobba på hemtjänsten! I like gamlingar:-) 

Efter jobbet åkte jag, Elin (syster) och mamma till Ge-Kås. Jag skulle som vanligt inte handla någonting (bara hundmat och en kalender). Blev lite er än så men inte så farligt ändå. Allt som allt gick det på 325 kronor, fick en check av mamma på 100 kronor med så jag betalade alltså 225 kronor. Inte illa! Mest nöjd är jag med min kalender som jag letat efter ett tag nu. Hundboken för 29 kronor, hur bra är inte det!? Den kostar ju minst det dubbla att beställa från nätet! Fick även köpt 14 kg hundmat för 169 kronor och lite annat smått och gott som alltid går åt i ett hushåll. Fick även köpt mig en regnrock (eller mamma betalade). Inte så snygg men ack så praktisk! Tack mamma! 


Som sagt...bara praktiska saker...

Min nya regnrock!

När vi kom hem igen blev det rostastek, hasselbackspotatis och sallad. Rena lyxmaten!

Imorgon ska jag jobba igen så det är väl bäst att krypa till sängs...utan Isa. Saknar henne som en tok men jag får ju snart träffa henne igen och jag vet att hon har det bra med Richard.

Isaterapi...

Jaha, då sitter jag "hemma" i köket i Frillesås igen och ska spendera hela helgen här, inte i köket förhoppningsvis men i Frillesås ska jag i alla fall vara. Vet inte riktigt vad jag tycker om det. Egentligen hade jag nog hellre stannat kvar i Skövde eftersom jag känner mig ganska färdig med Frillesås, och inte så färdig med Skövde. Men jag ska faktiskt jobba lite imorgon och på söndag på mitt gamla jobb och alla pengar är som sagt välkomna i min ganska så skrala kassa just nu, så det får väl vara värt en helg här trots allt. Isa är kvar i Skövde hos världens bästa Richard...lugnast så, eftersom mammas hund inte är den mest väluppfostrade på denna jord och har en tendens att bita och kissa på mina saker om Isa är med.

I morse vaknade jag ganska tidigt så jag bestämde mig för att gå till ACTIC för ett Pilatespass. Det är så himla gött med Pilates, särskilt på morgonen. Fokusera på andningen liksom. 

Efter min träning var det dags för Isaträning. Nu har jag bestämt att jag måste fokusera på den sociala träningen och Isas alla rädslor. Yes, jag tror att om vi ska kunna bli riktigt bra i antingen lydnad eller agility måste vi få bukt med dem. Hon är  rädd för det mesta. Barn, kossor, hästar, plastpåsar. Så jag tog med mig Isa på promenad till en gård med massa kossor en bit utanför stan (långpromenad på köpet).

Gick förbi vår gamla lägenhet på Bataljonen

En viss skeptism i den blicken

Som sagt, rädd för kossor

Gick bättre efter en liten stund

Till slut kunde vi till och med göra en inkallning med korna som åskadare...vilka framsteg!

På vägen hem gick vi förbi Boulongerdammen...

...och Isa höll som vanligt på att drutta i...

Efter promenaden blev det som vanligt Isadusch eftersom det fortfarande är ganska blött ute (jag bara längtar tills dagen jag kan låta henne gå in i lägenheten utan att tänka på allt som har med tvätta/torka smutsig blöt hund att göra). Sedan packade jag mina saker och gick ner för att försöka starta bilen...Gick väl sisådär. Tur att vi i Kurorten har så fantastiskt snälla kvartertsvärdar som hjälper till med allt. Även att starta bilar. Sagt och gjort, bilen gick igång och jag, Elin och Klara påbörjade resan söderut...mot Frillesås alltså. Gick himla smidigt. Tackar Elin för sällskapet! 


Ibland bara allt flyter...

I dag vaknade jag och kände mig jätteglad! Kan bero på att solen skiner och fåglarna kvittrar, det är funktionell träning på ACTIC ikväll, jag har världens bästa hund, jag har fått lite jobbtider i påsk på mitt gamla jobb och...jag fick ett glädjade besked igårkväll angående min framtida karriär som sjuksköterska...jag får börja gå brevid 12 april...det är ju snart! Wiihooo! 

Hundar...

Under dagen idag har jag mest varit irriterad på Isa och Klara. Isa började vår dagliga promenad runt regementet med att äta någonting som låg på marken...fråga mig inte vad men hon har en förmåga att alltid hitta någonting att stoppa i munnen, fastän hon vet så väl att hon inte får. Så medan jag hade fullt upp med att skälla på Isa sprang Klara iväg och skällde på kvartertsvärden, detta som jag samtidigt ser en hel flock med ungar (en skolklass eller något) att komma emot oss. Dags att koppla Isa eftersom hon (precis som sin matte) inte är så förtjust i barn, men istället för att komma till mig tar hon 5 miljoner ärovarv i parken och bara får fullständig flipp. Kvartertsvärden måste tyckt att jag var världens sämsta hundägare. När jag sedan lyckats ta mig runt regementet och kom in kunde de liksom inte gå och lägga sig utan var så avundsjuka på varandra att de var tvugna att tävla om vem som kan vara närmast mig under längst tid och det kan vara ganska påfrestande om man inte är på humör. Under eftermiddagen satte jag mig iallafall vid datorn och läste lite i Cecilas blogg http://www.cecilia-goliat.blogspot.com/ och fick lite intspiration till att faktiskt gå ut och träna hund...Hoppstå liksom...tack Cecilia!!! Värmde köttbullar och tog med mig både Isa och Klara ut utanför Skrapan, där det faktiskt finns en torr gräsplätt att träna på. Började med lite fritt följ med Isa medan Klara sysselsatte sig med att springa omkring med leksaken jag gav henne...gick jättebra, fria föjlet alltså=) Rutan gick också helt ok! Hoppstå gick bättre än tidigare...vilket framsteg=) Avslutade med fjärrdirrigering, med båda hundarna...samtidigt. Kanske skulle satsa på en karriär i dubbellydnad:-P

Deporterade till hallmattan i väntan på utgång

Min!

Haha den är min...

Längtar inte alls tillbaka eller så...


Sitter och skriver rent de dagboksinlägg jag skrev under min och Richards Thailandsresa. Blir ju inte alls sugen eller så på att åka tillbaka...

Effektiv...eller rastlös...

Klockan är 07:36 och jag har redan promenerat ett varv i Boulonger med Isa och Klara, druckit kaffe, spelat Betapet, facebookat, diskat, bäddat, ätit lite förfrukost och ska nu borsta bissarna och knalla iväg till gymmet för ett Powerpass...Kan någon tala om för mig vad jag ska göra resten av dagen!!!???


En grå dag...

Det har fanimej regnat hela dagen! Jag tog trots det på mig min Arrakjacka, regnbyxor och kängor, tog med mig Isa och mötte upp Serife och Emma för en timmes powerwalk runt Aspö. Blöt matte...ännu blötare hund! Jättekul att vara hundägare åt en långhårig hund när det är blött och slaskigt ute...not! Resten av dagen gjort ett skit (inget vettigt iallafall) Kokade ihop lite kycklingsoppa, gick gymmet och körde ett benpass och nu är jag hundvakt åt Klara medan Elin har praktik och Richard har brevidgång...     


Älskade turbohund!!!

Vaknade 07:15 av att Richard kokade gröt (han ska ju som sagt jobba idag, arbeta, tjäna pengar liksom). Jag gick upp och bestämde mig för att ta det lite lungt. Började för ovanlighetens skull att gå ut med Isa innan jag drack mitt morgonkaffe och spelade betapet, lite variation måste man ju ha. Traskade sedan iväg till ACTIC och Pilatespass klockan 9:00. Ett perfekt sätt att starta veckan på! Traskade sedan hem igen, hämtade Klara (och Elins GP), åt lite yoghurt och müsli innan jag (och hundarna såklart) åkte iväg i min fantasktiska, underbara fungerande röda bil och plockade upp Cecilia och Goliat. Vi åkte upp en sväng till Billingen för en promenad. Blev inte en så jättelång runda eftersom de reserverat typ hela Billingen åt skidåkare. Vilken diskriminering!!! Isa var iallafall fullkomligt galen under den lilla runda vi gick, vet inte riktigt vad som flugit i henne. Nog för att hon brukar vara pigg men inte sån här, hon sprang och sprang och sprang och sprang... Men jag ska inte klaga, så länge hon gör sig av med sin energi ute är det helt okej för mig! Det kanske var något i luften för Klara var också ganska pigg och hon gick till och med ut i snön utanför den plogade gångvägen frivilligt. Hur ofta händer det liksom?! Vi tränade lite snabbt efter promenaden på Billingenparkeringen. Trodde Isa skulle vara lite trött men nej då, fortfarande helt galen. Hon gjorde två jättefina apporteringar, och hon galopperade både ut och in! Kanske snart är dags att anmäla till tävling!?

Klara på upptäcksfärd

Goliat på upptäcksfärd

En bild lyckades jag få på Isa

Fin pudel

Goliat
 
När jag kom hem igen gjorde jag blodpudding och brynt vitkål till lunch...smaskens. Upptäckte sedan att de visar gamla repriser av Beverly Hills på TV4+ på dagarna. Nolstalgi eller vad!?

Nu har jag och Isa precis promenerat runt regementet, känner därför att jag kan lämna henne ensam en stund ikväll med gott samvete. Jag ska nämligen till gymmet, ABS med Åsa...och hon är bara så himla grymt bra och så pepp! Ska försöka köra en del av mitt gymprogram innan dess, så nu ska jag ladda med lite havregrynsgröt!


Sköna söndag...eller?

Jaha då har ytterligare en helg gått, och den har gått alldeles för fort. Gårdagskvällen på Bogrens (Harrys) var en av de bättre utekvällarna på länge, och Elin hängde med till slut ändå=) Jag hade sååå kul!!! och ganska billigt blev det också.

Elin dricker föröl

Richard dricker förvin

Isa var inte alltför road av vår lilla förfest

Idag kan jag då inte påstå att jag varit särskilt kreativ. Varit ute och promenerat lite med Isa (och tränat lite hoppstå), glott på TV och varit hos Anton och ätit hemmagjord pizza (utan ost). Första dagen på länge jag inte varit på ACTIC, känns lite konstigt men det är nog bra med en vilodag i veckan iallafall (eller!?) Längtar redan till imorgon bitti, då är det antingen Power klockan 8:00 eller Pilates klockan 9:00, eller kanske båda. Får se lite när jag vaknar, blir antagligen ganska tidigt eftersom Richard ska iväg och jobba...ja, just det, han ska jobba den jäveln:-)...men det är ju kul att vissa får jobb bara sådär. Själv ska jag som sagt till gymmet, vara hundvakt, promenera med hundar, träna med Isa (Klara får titta på), surfa på nätet, promenera lite mera, gå till gymmet igen (det är ju ABS med Åsa imorgonkväll), kolla på Håkans bar och Hollywoodfruar. Fullt upp hela dagen. Hur sjuttan ska jag ha tid att jobba?!

Bogrens eller inte Bogrens...

I morse var jag jättepepp på Bogrens. Under eftermiddagen föll peppnivån något men har nu ökat igen och efter mycket vel fram och tillbaka har vi (jag och Richard) nu bestämt att gå till Bogrens och shaka, och det blir bara vi eftersom alla andra bangar. Har laddat med varsin megaportion havregrynsgröt (vilket jag anser vara den bästa maten att grunda för en bra utekväll med, den lägger sig liksom som en "propp" i magen och man håller sig mätt hela kvällen, nästan i alla fall) och vi tänkte gå till Harrys innan 22 för då är det gratis inträde. Frågan är om man tjänar någonting på det eftersom den tidiga ankomsten brukar resultera i en extra cider...minst...men gratis är ju alltid gratis. Jag tror och hoppas det blir kul ikväll...Bogrens är ju liksom alltid Bogrens...Nu ska jag dricka vin.  

Hoppas förresten också att min familj hade trevligt på släktkalaset idag som de av någon anledning inte sagt någonting till mig om...(tror det är typ tredje gången de "glömmer" av mig), men nej då...jag är inte bitter...   

Hoppstå!





Under tiden jag och Isa väntade på att dagens promenadsällskap (Elin och Klara) skulle vakna till liv gick vi ut i vårsolen och tränade lite fritt följ och lite hoppstå. Tror Isa så smått börjar fatta galoppen så nu ska vi banne mig träna ställande under inkallning som bara den! Alltid kul med hundträning när det går bra! När Elin och Klara kom ut gick vi en lång runda runt Ica Kvantum och Ica Maxi, så idag måste jag säga att jag känner mig som en ganska bra hundägare och kan lämna henne med gott samvete ikväll...igen. Bogrens är det som gäller (det är ju trots allt lördag).


Lördag

Isa sover, Richard sover, jag spelar betapet och dricker kaffe och ska snart i väg på power. Zumban igår var toppen, lite lagom jobbigt. Sen att jag inte orkade hänga med till Kåren efteråt är en annan sak.


I väntan på Zumba...

Nej, jag har inte gjort alla saker jag hade på min lista, men nästan alla. Jag har i alla fall varit på arbetsförmedlingen och fått lite tips och råd...och därmed också blivit ännu mer förvirrad. Men nu är det faktiskt fredag och klockan är 17:27...dvs helg och jag ska sluta tänka på allt som har med arbete och arbetslöshet att göra. Tar tag i det på måndag igen. Lunchen idag var en kopia av gårdagens (fiskpinnar och ris). Efter lunch hängde Richard med på en promenad runt regementet. Hundarna var självklart med. Jag tog mig friheten att strunta i att tvinga på Klara hennes täcke eftersom det inte är så kallt ute, och hon verkade mycket piggare och gladare och framför allt verkade det som hon tyckte det var lättare att gå. På vägen var det en klant som kört in med en för hög lastbil under en bro...hur tänkte han där liksom?! Hundträning har det inte blivit mycket av idag heller, men det har ju faktiskt vart ganska trist väder (som om det skulle vara en ursäkt!?). I väntan på Zumbapasset som jag och Elin ska på 18:15 har jag dammsugat och sedan kollade jag och Richard kollat på två avsnitt av SVT:s nya barnprogram "Bulldog". Ett himla mysigt program där olika barn får gå på blinddate med olika hundar. Avsnitten finns på www.svt.se/play. Det finns också ett test på "Bulldogs" hemsida som visar vilken hundras som passar en. Jag ska tydligen ha en Golden Retriver...vilket jag sedan länge funderat på som min nästa hund. En guldgul jaktgolden...vilken dröm....om några år. Jag har ju faktiskt redan världens mest underbara hund, så det så!!!


Världens bästa Isfis!


Min fredag

Betapet: check
Kaffe: check
Tandborstning och SB12-skölj: check
Isa och Klara snabbrastning: check
Pilatespass: check
Frukost och tidningsläsning: check
Fixat påställning av bil och försäkring: check
Bokat behandling på Hagabadet det 23 april: check

Kvar att göra:
Hundpromenad
Till arbetsförmedlingen
Ringa mitt gamla jobb
Lunch
Pumpa bildäck
Hundpromenad (igen) och kanske lite träning
Zumbadans
Feeeeest

En bra dag tillslut...

Idag vaknade jag på helt fel sida (stackars Richard som får stå ut med mig och mitt ibland väldigt dåliga humör)... och det var dessutom jättetrist väder ute. Gick efter min dagliga morgonbetapetmatch (som jag faktiskt vann) ner och hämtade Klara som som vanligt inte alls hade lust att följa med mig. Tog med henne och Elins GP upp till mig och bläddrade igenom tidningen medan jag avnjöt den exklusiva frukosten (havregrynsgröt). Sen var det ut i slasken med båda hundarna. Isa är alltid pigg på att gå ut vilket väder det än är men det är absolut inte Klara. Bokstavligt talat släpade jag med henne runt regementet, medan Isa traskade på som bara den! Till lunch blev det ris och fiskpinnar och sedan gick jag till gymmet för att få sista delen i mitt träningsprogram (axlar, bröst och triceps). När jag gick därifrån kände jag mig mycket gladare och piggare...som en helt ny människa! Är det det som kallas abstinens? Efteråt var jag bara hemma och vände eftersom jag, (hundarna) och Richard gick till bolaget och köpte lite gotta inför helgen=), eller Richard handlade åt mig medan jag väntade utanför eftersom det faktiskt är hundförbud på Systembolaget. Vi mötte upp Anton på stan och han lovade att komma förbi med sin bil för att försöka starta min med startkablar, vilket jag och Richard försökt med tidigare i veckan utan resultat men... Anton han kan....den startade liksom!!! Helt underbart! Den fungerar!!! Imorgon ska jag ställa på den och betala försäkring! Kvällen spenderade jag som vanligt på Nautilus, eller ACTIC som det numera heter...funktionell träning och det är ett så himla grymt bra pass! Något alla borde testa. Till middag blev det pulvermos och kycklingköttbullar. 
Ingen hundträning idag...dålig matte...imorgon då jäklar...pepp pepp pepp (om det inte regnar vill säga)   

Till minne av Sally...


Min gamle going som skulle fyllt 14 år i dag om hon forfarande varit i livet... 

Grattis mormor!!!

Idag vill jag också ge en stor bamsekram till min underbara mormor som har namnsdag. Hon är världens bästa, snällaste och mest omtänksamma människa på denna jord!!!


Ännu en dag har gått...

Usch vad dagarna går fort trots att ingenting görs, eller det känns i alla fall som ingenting görs. Powern i morse gick förvånansvärt bra trots världens träningsvärk, framför allt då i ben och bak, men också magen kändes av rejält. När jag sedan tog fram min telefon ur skåpet efter passet hade jag fått en förfrågan från vikariepoolen för barn och omsorg här i Skövde om jag kunde jobba hela dagen idag och hela dagen imorgon. Jag svarade naturligtvis "ja" men svarade för sent och tiderna gick till någon annan! Från och med nu kommer jag alltid bära med mig min telefon!!! Det är absolut inte mitt drömjobb att jobba som vikarie på förskola eftersom jag inte är överförtjust i barn, men det är ett jobb och allt (nästan) i jobbväg är välkommet just nu! Dels för att jag klättrar på väggarna men mest för att jag vill kunna köpa en bil:-) Efter Powern var det hundträning som stod på schemat, så vid 11 gick jag och Isa och Elin och Klara mot garnisonen för att möta Cecila och Goliat. Träningen gick väl ganska bra, Isa var pigg och glad (som vanligt). Elin tipsade mig om att börja träna in hoppstopp, eftersom det kanske skulle kunna hjälpa Isa till en bättre teknik i ställandet under inkallning (just nu stannar Isa aldeles för låååångsamt). Vi började med det och det verkar som att det kanske kommer att fungera efter lite mer träning. Tack Elin! När vi kom hem hade Richard gjort kycklinggryta=)...så gött att lunchen är klar när man kommer hem! (Elin fick naturligtvis också äta). Eftermiddagen gick fort och nu är det redan kväll. Skippar ABS:en på grund av den goa träningsvärken...orkar knappt göra en sit-up. Blir en sväng till kåren sedan istället, men först ska jag dammsuga, vilket jag gör minst en gång om dagen. Tycker det är ganska hemtrevligt att städa plus att Isa dagligen drar in cirkus en sandlåda grus.


men matte, ska du gå nu igen?



Stånk...

Har världens träningsverk efter gårdagens benträning men ska ändå stånka iväg till gymmet i sällskap med Elin och köra Power. Senare blir det hundträning och ikväll blir det ABS med Åsa=)...det är väl typ det jag planerat idag, späckat schema:-P Borde egentligen gå förbi arbetsförmedlingen men det tar liksom alltid emot att gå dit och det är alltid så tjockt med folk. Får nog fundera lite på det!!! Nu ska jag äta upp min kalkonmacka, borsta bissarna SB12-skölja och bege mig.  

Långpromenad

Klara verkade allt för entusiastisk över att jag kom och hämtade henne. Verkade mer som hon tänkte "åh nej, inte hon idag igen" och hade nog helst legat kvar hemma i fåtöljen. Jag fick i alla fall efter lite tjat med henne ut i hallen och tog på henne dubbla täcken, vilka matte Elin hade lagt fram. Vi gick en lååång runda...typ två timmar men gud så härligt det var, även om det blåste lite kallt. När vi kom in igen lämnade jag bara hundarna och gick till Netto och handlade lite billig frukt, lite mjölk och yoghurt och nästan ett kilo köttbullar. Så praktiskt med mat som fungerar till både människoföda och hundgodis!!! När jag kom tillbaka var det lunchtime...gjorde ris och värmde en burk fiskbullar i dillsås som jag och Richard delade på. Till efterrätt blev det naturligtvis kaffe och den obligatoriska chokladbiten. 15:00 hade jag bokat tid för andra delen i mitt nya träningsprogram (ben och mage) så jag traskade iväg till gymmet vid 14 för att hinna värma upp ordentligt. Det känns skönt att få lite struktur på träningen och det nya programmet känns riktigt bra hittils. Bara en del kvar (triceps, axlar, bröst) och det blir på torsdag klockan 14:00:-) Gick förbi Gallerix på vägen hem eftersom jag fortfarande är på jakt efter en kalender, men de var slut. Blir nog så att jag beställer en Hundboken 2010 för halva priset, den vet jag att jag tycker om i alla fall. Väl hemma igen tog jag en shake och en banan lite snabbt och tog sedan med Isfisen ut i parken för att träna lite inkallning...gick helt okej=)

Klara i protest!!!

Lite skönt var det att komma ut ändå


Sol

God morgon världen. Vaknade vid 5 i morse och var jättehungrig!!! Gick upp och åt lite linsgryta och somnade sedan om. Vaknade igen vid 07:15 och hade världens bismak i munnen. Nä, det är ingen bra idé att äta linsgryta med massa vitlök, chili och curry och sedan lägga sig utan att borsta bissarna. Nu är klockan i alla fall 08:41, kaffet är uppdrucket, betapet avklarat, frulle käkad (äggmackor) och jag ska ner till våning 4 och hämta Klara. Yes, jag är hundvakt idag igen och nu ska vi ut på långpromenad i vårsolen. Jag fattar inte hur jag kan gå och bekymra mig över att jag inte har något jobb när det är så fint väder! Tänk och behöva gå inne i långa sjukhuskorridorer medan solen lyser ute. Fy fasen va trist!!! Tack arbetslöshet!!!   

fortfarande måndag...

Isa och Goliat
Hundträningen efter lunch gick väl sisådär, Isa var helt galen men det är ju ingen ovanligt. Hon blev i alla fall glad över att träffa Goliat igen, verkade så på deras galna lek i alla fall. En riktig lekkamrat liksom. Isa har inte så många sådana eftersom det är inte många hundar som orkar med henne. Hon kan vara ganska på om man säger så. Tillbaka till träningen...Det blev lite fritt följ, lite rutan, lite apportering...ja, ganska ostrukturerat men det var kul med lite sällskap!!! Gick en liten runda efteråt...kul med en ny runda eftersom vi de senaste halvåret traskat runt volvo powertrain typ dagligen. Hundarna var trötta när vi kom tillbaka och jag satte mig vid datorn och surfade på blocket....vill så gärna ha en ny bil!!! Vad det gäller min träning under kvällen blev det 35 minuter på löpbandet och 30 minuter ABS med Åsa. Trodde det skulle vara mycket jobbigare efter vad alla andra sagt men det var ganska lagom. Hemma igen stekte blodpudding och ägg som avnjöts till ett avsnitt av Hollywoodfruar, vilket lätt är det bästa TV-programmet just nu!!!



Flera mycket finare bilder finns på http://www.cecilia-goliat.blogspot.com/ Mästerfotograf!!!:-)
   


Måndag...

Idag är det måndag men vad gör det när man är arbetslös?! Vaknade tidigt...7, gick upp drack kaffe och spelade betapet (som jag för övrigt spelar varje morgon) och traskade iväg till gymmet för ett Pilatespass. Det var riktigt skönt med lite lugnare träning...tror jag behöver det. Gick hem, tog en banan/chokladshake och tog med mig hundarna (Isa och Klara) en sväng i Boulonger...så himla härligt väder!!! Sol liksom=) Ja, jag är hundvakt åt Klara idag eftersom Elin har praktik, känns kul att kunna ställa upp=) När jag kom in från parken anmälde jag mig till två kurser här på Högskolan i Skövde, två nya kurser eftersom jag inte var behörig till farmakologikurserna jag ville läsa, så typiskt!!! Nä nu blir det förhoppningsvis Molekylär mikrobiologi 7,5 hp och Psykologi och Psykiatri 7,5 hp i väntan på jobbstarten på KSS 24 maj. Egentligen hade jag velat läsa Bakteriell patogenes men den kommer gå på torsdagkvällar och det går ju absolut inte eftersom det är funktionell träning med Tobias på Nautilus kl 18:30 då. På schemat idag står bland annat hundträning med Cecilia och Goliat kl 13.00 och ABS kl 19:15. Phu, det är mycket nu;-P, måste verkligen köpa mig en kalender!!! I veckan ska jag också försöka få startat min bil på något sätt...den är helt död, egentligen vill jag inte ha kvar den men om jag ska få den såld är det nog bra om den går att få igång i alla fall. Nä, jag vill ha en nyare finare bil...en Nubira eller liknande. Nu ska jag äta lite lunch och packa hundträningsväskan...pepp pepp pepp!!! Skriver nog lite mer senare...det är ju riktigt kul att blogga=)


Söndag...

Idag har vi (Isa och jag) vart ute på långpromenad runt Karstorp med Elin och Klara. Det gör så himla mycket för humöret när solen skiner och man känner att våren och sommaren är på G för jag läääängtar verkligen efter sommaren och framför allt till värmen!!! Isa var helt galen, men med all rätt med tanke på att jag lämnade henne ensam hela kvällen igår och gick till Bogrens, efter en mycket lyckad förfest hos Stina:-) Vad det gäller min träning ska jag vila idag, känns som det kan behövas eftersom jag spenderat ganska mycket tid på Nautilus i veckan. Har bland annat fått en del av tre till mitt nya träningsprogram och nästa tredjedel är inbokat för instruktion på tisdag kl 15.00. Imorgon blir det att testa det nya ABS-passet som tydligen ska vara ganska tufft. Jag tror att Isa får vila från träning idag med...går kanske ut och kör lite fritt följ om en stund men bara kanske...Efter promenaden tog jag medmig min lunch, linsgryta och macka, till Elin och käkade där innan vi gick ner på stan en sväng. Jag skulle köpt en kalender, (inte för att jag har så mycket att skriva i den men det känns liksom bara bra att ha en) men jag hittade ingen jag tyckte om...



Tidningskungen!!!

Måste bara tipsa om www.tidningskungen.se, massa bra tidningar till bra priser och enkelt är det med!!! Jag köpte min sista minutenjulklapp till syrran där...en Elle-prenumeration som var mycket uppskattad...

Mars 2010, en vändpunkt...

Hej hopp!
Nu är det faktiskt så att jag ska uppdatera bloggen lite oftare än tidigare...försöka i alla fall. Det svåra är att hitta motivationen till att göra det bara, men nu jäklar. Nu ska jag sluta deppa över arbetslösheten (eller i alla fall deppa mindre) och tänka mer positivt och faktiskt göra saker jag vill göra och inte kommer ha tid med när jag börjar jobba på riktigt. Jag har som sagt kommit hem från en månads semester i Thailand. Det var helt underbart men det är hemst vad snabbt man kommer in i vardagen. Känns knappt som vi varit borta. Medan vi (Richard och jag) var i Thailand var Isa hos min snälla syster Elin och hennes sambo Emil i Göteborg. Det hade gått bra men jag tror Isa är ganska glad att vara hemma igen och Elin är nog glad att vara av med henne med. Jag är i alla fall glad att jag har henne hemma=). I år är målet att ta ett första pris i klass 2 och starta klass 3. Att ta ett första pris i klass 2 känns inte så jättelångt borta efter dagens och gårdagens träningspass. Isa är hur pepp som helst och jättealert!!! Fria följet gick som smort och inkallning med ställande gick bra, men kan bli mycket bättre! 

tillbaka...igen

Hej!
Nu är jag tillbaka efter en månad i Thailand...har hämtat Isfisen hos syster i GBG med=)
Idag har jag beställt en skylt från http://skyltmax.se, måste ju ha en nu när jag ska börja jobba som syrra den 24 maj...lååångt tills dess...suck...

RSS 2.0