31 december

Sista dagen av 2011. Börjar den med en kopp kaffe, en shake och en omgång Betapet.

Snart nytt år!

Hemkommen från jobbet. Phu! Ställt klockan på 05:40 så det är väl dags att släcka ner för idag. Imorgon är det nyårsafton och den ska Rille och jag fira här hemma med oxfilé och gotta<3 God natt!


Hundar är bra äckliga ibland!

Härligt underbart soligt väder idag. Tack väderguden! (och tack Bingolottoguden, det blev en ny lott igår kväll i alla fall och på den måste det ju bara vara vinst! Återstår att se!) Eftersom varken Isa eller Meya var ute särskilt mycket igår tog vi igen det idag med en lång härlig promenad runt Karstorp och alla små söta kolonistugor. Eller härlig och härlig kanske var att ta i? Gårdagens brist på motion tog hundarna igen idag genom att med hjälp av koppeldragning göra min arm tre gånger längre än normalt, dra omkull mig på Billinghovs hala parkering (tackar för att jag inte bröt handleden) och till råga på det när vi kommit halvvägs runt Karstorpssjön vänder jag mig om och får till min stora förskräckelse se att båda två står och häver i sig bajs av okänd art. Fy fan! Ibland är hundar så jävla vridriga och vid sådana tillfällen är det väldigt svårt att hålla humöret uppe, även om jag denna gång klarade det ganska bra enligt egen mening. Så kan det vara på promenad ibland. Hemma fick de båda en rejäl ansiktstvätt och nu råder pussförbud ett par dagar framöver! Struntade i gymmet och städade lite här hemma istället. Ska strax till apoteket en sväng innan det är dags att åka till jobbet!

Miljonvinst på G!

Ikväll kammar jag hem en miljon på Bingolotto om allt går som planerat. Rille jobbar och Farah kommer hit. Kan ju verkligen behövas lite klirr i kassan med tanke på att Rille och jag köpt en stor fin säng för massor av pengar idag. Vi skulle egentligen bara titta men det vet man väl hur det brukar gå med det. Jaja, kosta vad det kosta vill. Bara jag får sova gott och hundarna får plats:-P. Den kommer levereras till Kungsbacka lagom till flytten. Perfa. Det är ju förhoppnings mindre än en månad kvar tills vi blir Kungsbackabor nu och jag längtar som tusan till vår nya fina lägenhet. Med lite tur kan vi få den några dagar innan den 1 februari men det är upp till byggjobbarna som ska hinna få den klar!
Innan sängköpet var vi på gymmet en stund och käkade sedan lunch på MAX. Det var vi värda efter det svettiga träningspasset. Rille introducerade mig på kettlebells efter en halvtimmes kondition. Det ska tydligen vara den nya flugan inom träning. Tror på konceptet bara jag lär mig tekniken lite bättre för det var ganska roligt och jobbigt!

Kettlebells

Det är ju som sagt en för jävligt väder ute idag, det blåser och regnar. Hundarna har därför inte varit ute så mycket men däremot har vi lekt filtleken=) Jag fick nämligen min present jag beställde från jobbet (från ledningen) på posten idag. En hundtidning med massa roliga tips på lekar och aktiviteter för hund!

Kul tidning=)

Farah kommer vid halv åtta och innan dess tänkte jag läsa lite och så måste jag väl gå ut lite med hundarna för nöden har ju ingen lag...tyvärr. Imorgon hoppas jag på bättre väder. Har bytt från dag till kvällspass på jobbet då jag tänkte hinna träna med hundarna och träna lite själv innan. Så nu ber jag till vädergudarna och önskar strålande sol och ingen blåst. Skickar också en hälsning till Bingolottoguden att han gärna får ge mig en miljon eller två ikväll!

Hej svejs!


Vad händer med vädret!?

Det sista jag önskade igår innan jag somnade var att jag skulle vakna upp till en blåsfri dag så vi kunde åka och viltspåra. Men icke, det är fan storm ute! Usch och fy och blääää! Nä vi får syssla med andra aktiviteter idag. Kanske är dags att fortsätta lite på baklängeskedjan Meya och jag ska visa upp på instruktörsutbilningen nästa gång. Jag har inte ens kommit på vad vi ska göra än.

Igår däremot la jag ett personspår här utanför på ca 500 meter med godisbitar i. Det går ypperligt att spåra i bostadsområden=). Att jag la godis i gjorde jag med en förhoppning om att få upp spårnoggrannheten hos Meya. Nu tänker säkert alla som läser att hon vidare bara kommer leta korv men jag tror själv på detta koncept då hon tidigare rent av sprungit fram och nu hade nosen i backen och var väl koncentrarad under hela spåret. Min tanke är att ganska snart trappa ut godiset. Redan nästa gång ska jag glesa ut godbitarna betydligt! Isa fick efter henne gå samma spår och det gick också bra=). Meya och jag tränade sedan lite lydnad och jag måste erkänna att hon har ett grymt bra läggande! Med Isa gjorde jag en uppletanderuta med 4 föremål och det tyckte hon var roligt. Så roligt att hon inte brydde sig om tjejen som "åkte skidor" på barmark. Det vill säga att hon sprang med stavar. Stavar är någonting som Isa tycker är lite läskigt men inte igår. Plus i kanten på det. Efter alla dessa aktiviteter var de värda var sitt grisöra, och det var inte de minsta öronen de fick! Resten av dagen vet jag inte riktigt vart den tog vägen. Jag var på gymmet, Rille och jag käkade lite jullunch (igen) innan han åkte till jobbet. Då gick hundarna och jag en sväng runt OK och sedan var helt plötsligt dagen över, typ.


Stora grisöron till duktiga tjejer=)


Två julbord, en julfika och en födelsedag!

Jag är ganska trött men vill ändå summera julen väldigt snabbt, mest för att det är kul att kunna gå tillbaka och läsa själv:-P
På julaftonsmorgon hade tomten Richard lämnat varsin julstrumpa till mig och vovsingarna på köksbänken. I Isas och Meyas var det ätbara saker medan det i min strumpa låg ett linsskydd till kameran och en putsduk=)

Den i mitten var min=)


Efter att ha slängt i mig lite frukost åkte jag iväg till jobbet där det var ganska behaglig arbetsbörda. Vi bjöds på skinkmacka, jättegod tomtegröt och massa godis. Under granen där låg också varsitt paket till alla i personalen från cheferna. Tack så mycket!

Tack cheferna! (det var ett hudvårdsset i)


Direkt efter jobbet körde jag ut till Marianne (Rilles mamma) ute i Stöpen för lite julfirande. Hundarna och Rille var redan där. Vi bjöds på mat, godis, mandelmussla och gröt=) Det var jättetrevligt förutom att Meya och Isa höll på att skita ner sig när tomten kom!:-P Tomten delade ut lite paket och jag fick en rattmuff och ett par superfina örhängen av Rille och ett par tumvantar av Josephine och Marianne (Rilles syrra och mamma). Hundarna fick varsin hetsätarskål. Tror inte de tyckte det var en så bra present men det tycker jag. Meya har  gått från att slänga i sig sin mat på 20 sekunder till att äta den på 90 sekunder.

Julhälsning från Stöpen

Juldagen, som också var Meyas födelsedag spenderade jag på jobbet till halv fyra. Kändes ju sådär kul att jobba eftersom jag hellre hade varit hemma med min ettåring och firat henne:-P. Tänk att hon är ett år! Lilla plutten. När jag kom hem gick vi direkt hem till Farah som bjöd på julmat (igen). Det var jättegott! Isa fick stanna hemma och Meya fick hänga med på lite katträffräning. Till en början var hon ganska skeptisk till Farahs katter men det blev bättre med tiden. Rille och jag gick sedan en promenad i stormen innan han åkte till jobbet och jag slocknade redan halv tio.

Vem skulle inte vara skeptisk till den här herren?

Annandagen stod det också jobb på schemat. Lite mer att göra då men ändå behagligt. När jag kom hem var jag helt slut och sov resten av kvällen. Typ.

Igår var jag ledig. Efter frukost gick hundarna och jag en riktigt härlig promenad runt Karstorp. Fick till och med lite vårkänslor då det var hur skönt och grönt som helst ute och plusgrader. Tack för det! När jag kom hem städade jag undan lite innan jag stack iväg till gymmet en snabbis. På eftermiddagen kom mamma, pappa, Lina, Ia och lille Billy på julfika och paketutdelning=) De stannade inte så länge men det var trevligt och vi fick massa fina presenter.
  • Två fina tekoppar
  • En tvål
  • En laddningsbar handvärmare
  • En bok
  • Ett par ullstrumpor
  • Presentkort på IKEA
  • Fem chokladkakor
  • En tvål
  • Vitlökar och en vitlökspress
  • Lite Actionaidprylar
Har jag glömt något är det inte min mening men alla klappar var jättefina. Tack så mycket allihopa! Rille tackar med!

Lina och Billy

Nyfiken i en strut...

...men hon fick sitt paket=)

Pappa och Lina

Mamma fick en skål

Pappa blev glad för sin Star Wars väckarklocka!

Världens bästa moster=)

Nu orkar jag inte skriva mer men julen kan väl sammanfattas med två ord: mat och paket!

 


Jul, jul, hektiska jul!

Även om jag planerat att inte fira så mycket jul i år har det blivit en hel del ändå!
Mer om detta imorgon för nu ska Rille och jag på bio! (The Stig Helmer Story)

Falköpingsbesök och julfika!

Efter gårdagens heldag hemma med vila och återhämtning känner jag mig nu mycket bättre och full av energi! OCH eftersom det blev så ytterst lite gjort igår hade Rille och jag idag fullt upp! Då jag är som mest kreativ på morgonen började jag med att skriva en sida på min sammanfattning av "Skjut inte hunden" som snart är klar. Phu. Det där med opperant inlärning är ju en hel vetenskap, men det är så jätteintressant och lärorikt! "Skjut inte hunden" av Karen Pryor är absolut en läsvärd bok för alla människor, hundägare som icke-hundägare! 

Rille som för en gång skull hade gått upp så tidigt som tio i åtta (bara 20 minuter efter klockan ringde!?) hängde sedan med på en runda runt OK med Isa och Meya. Både Isa och Meya har haft en dålig koppeldag idag och vi  mer eller mindre hängde i kopplen hela vägen runt, men så kan det vara ibland:-P. Vi avslutade dock med lite kontakt och en lekstund i gropen, det tyckte hundarna var kul!

När allt pyssel här hemma var klart och efter ett tillskott på 500 spänn i FTH-kassan (sålde min gamla säng idag) styrde vi kosan i Rilles lilla pärla mot Falköping och Falbygdens Ost. Jag är verkligen INTE något fan av ost (det är typ det värsta jag vet) men där finns en hel del annat smått och gott, och så är det faktiskt ganska mysigt att gå där och känna julstämningen, som vi avsaknar helt här hemma. Vi köpte lite smått och gott och åkte sedan vidare in i centrum där vi precis som förra året åt lunch på "Kaffekoppen", ett mysigt café i gammaldags stil mitt inne i Falköping. Det är nästan så man numer kan kalla det en tradition för mig och Rille att äta där så här i juletid:-P. Vi strosade sedan runt en stund i centrum och inhandlade diverse julklappar innan vi styrde tillbaka hem till Storegården igen. På vägen hem plockade vi upp Farah på hennes jobb eftersom vi ändå var i krokarna. Hemma dumpade vi grejerna vi köpt, gick ut lite med hundarna och åkte till gymmet. Ett konditionspass på 40 minuter fick faktiskt räcka för idag. Hem till hundarna igen och en mys/julfika (rökt lax, köttbullar, rödbetssallad, färska frallor och lite annat gott) med Farah fick avsluta denna toppendag=). Imorgon börjar jag mitt jobbmarathon på 4 dagpass på raken...isch...

Tomten var också och besökte "osten"

 

Lunch och fika på "Kaffekoppen"




I väntan på dagens lunch...

Fiskpinnarna ligger på upptining och Rille är på promenad med Isa. Han är guld värd! Vi ska äta så fort han kommer hem och som förrätt smaskade jag precis i mig ett par skumtomtar för att undvika ett allt för lågt blodsocker=).

Dagens lunch

Meya och jag var ute en liten stund på förmiddagen och gjorde diverse nosaktiviteter. Två godisträd och en godisruta. Det var ungefär vad jag orkade med och nu ska jag hålla mig inne i värmen resten av dagen. Eller nästan i alla fall. Hundarna måste ju ut så klart och så ska jag till apoteket och inhandla lite smått och gott för att klara av hela julen på jobbet. Japp, hela julen ska jag spendera på avdelning 74. Känns helt okej och det kommer antagligen kännas ännu bättre när lönen kommer, även om storhelgsob:t inom vården är skamligt dåligt, inte ens dubbel lön för att man offrar sig att arbeta en högtid som jul! Skamligt!

Meya och jag gick för en liten stund sedan vidare med att generalisera backa upp på saker övningen och förflyttade oss därför ut i trappuppgången där hon fick backa upp på första trappsteget. Nästa gång tar vi två steg! Nu ska hon få vila hjärnan och jag ska fortsätta med "Skjut inte hunden" och förhoppningsvis också börja skriva lite på en recension och lämna in innan julafton.


Så här gott somnar man efter nosarbete och backaträning=)

 


Jag har köpt en skylt!

Eftersom jag lyckats slänga min gamla jobbnamnskylt i regionens tvättsäck så har jag nu beställt en ny fin en på:

http://www.skyltmax.se

Där kan man också beställa andra namnskyltar, dörrskyltar och annat till bra priser=)

Fingerfilosofi

Detta är visserligen en blogg tänkt att handla mest om Isa och Meya men...
...de här fingrarna gör mig GALEN snart! Ser kanske inte så farligt ut men jag lovar: det känns att de sitter där de sitter! Blir det ingen bättring snart, antingen med vädret eller lederna tar jag med mig hundarna och Rille till varmare breddgrader! Punkt slut!

Nu ska jag äta!

Lådlek!

Okej, här kommer den utlovade bilden med Meya som har backat upp på en låda (bara en dag för sent). Vi har alltså gått vidare från frukostbrickan till en DHL-låda av storlek M (med kläder i som förövrigt finns till salu på Tradera). Nästa steg får bli att hon ska backa upp på en pall=)

Isa fick också leka lite med lådan och böjd efter typ tre klick på detta beteende med flyt:

Gulligt värre! Nu ska jag ut i snön med Meya först och sedan Isa!


Lunchlektyr

Har precis ätit enastående lunch bestående av Gorbys pirog, lite sallad och en kiwi. Ägnar de sista minuterna av rasten åt lite bra läsning:-)

 


God Jul till mig själv!

Ett par nya fina kängor=) Tack så mycket Boel!


Isa och Meya fick också varsinn liten julklapp

(Om man nu kan kalla någonting de får så gott som dagligen en julklapp)


Pucko!

Jag fattar inte vad det är för fel på mig! Jag skulle ju hålla mig inne idag för kurering av mina stackars fingrar som är mycket känsliga just nu och så här bra gick det:

 

 

Den planerade rundan runt Storegården slutade med en långpromenad runt Karstorp på en och en halv timme...så mycket för det "hålla sig inne löftet". Isa och Meya tyckte nog inte det gjorde nåt dock, de verkade tvärt om mycket glada över att få strosa runt, nosa och äta äckliga gamla matrester och annat dylikt en hund kan hitta på marken. Det var visserligen ganska skönt ute och jag svettades till och med i min fullmundering men en och en halv timme var för länge känner jag nu. Meya måste också tyckt det var ganska varmt med tanke på att hon till min stora förskräckelse tog två dopp i den inte så varma sjön. Det andra doppet var nog inte direkt med mening eftersom hon sprang efter ett litet löv och sedan inte fick stopp vid sjökanten. Plopp och hon var i! "Nu får hon väl blåskatarr" som mormor skulle sagt!

En sak som jag hoppas kommer upphöra när hon slutar löpa är hennes småaggressiva sätt mot Isa. Just nu visar hon en enorm resursaggression och de rök faktiskt ihop en gång under promenaden över en pinne!? Vad är det att vakta? Det finns ju typ tusen av dem! Då fick jag panik och gjorde precis allt man inte ska göra plus att jag var lite smålack på dem båda hela vägen hem. Inte bra! Ser som vanligt också det värsta tänkbara framför mig när sånt här händer: att de inte ens kommer kunna vara i samma rum utan att ryka ihop. Som sagt, jag hoppas det lägger sig när löpperioden för Meya är helt över och helt ärligt så tror och hoppas jag inte att det kommer bli så illa som i mina tankar.

Jag har precis ätit lite fiskpinnar och spaghetti till lunch och spelade sedan en omgång Betapet till kaffet på maten. Isa och Meya fick varsitt kattmatsfyllt fryst märgben. Deras absoluta favorit just nu. Tror jag ska slänga mig på soffan och läsa lite. Hoppas på att Rille tänkte åka till gymmet när han kommer hem från jobbet för då kan jag hänga med och gå lite på bandet eller cykla en stund.

Helt okej söndagkväll...

Hemma efter en helt okej söndagkväll på jobbet, lungt och lagom mycket att göra med mysiga arbetskamrater och mysiga patienter, som jag känner ganska bra vid det här laget då de flesta legat inne ett bra tag. Det är mindre än en vecka kvar till julafton, fast i mina ögon är juldagen en större dag i år för då fyller Meya ett år! Det är STORT och ska firas med mys och massa gott till födelsedagsbarnet=) Det är som sagt en hel vecka kvar till dess och däremellan ska hinnas med lite annat smått och gott! Imorgon är en ledig dag och då ska jag kurera mina leder, det vill säga vara inomhus så mycket det bara går. Jag tror ärligt talat att människan inte är gjord för väderleken som råder i Sverige just nu. Då skulle vi ju haft päls, eller i alla fall någon typ av underhull/späck som skydd mot kylan!? 

Med hundarna blir det mycket inneaktiviteter för tillfället. Meya och jag har till exempel idag tränat in att backa upp med baktassarna på en uppochner vänd frukostbricka liggandes på golvet, och det ska vi fortsätta med imorgon...kanske till och med kan gå vidare till nästa höjd som är mormors gamla kastrull. Ska lägga upp lite bilder på detta imorgon=) Lovar. Anledningen till denna träning är att Elin och jag pratade om att få hundar att backa upp på saker när vi var där i veckan=)

Nu ska jag strax hoppa i bingen! Sovmorgon imorgon eftersom Rille tar ut hundarna och ger dem mat innan han åker till jobbet! Najs najs!




I brist på choklad

Eftersom mitt chokladskafferi är tomt för tillfället fick det bli två skumtomtar till kaffet på maten idag. Inte så fel:-P Ska strax bege mig till jobbet. Hujedamej!

Ska nog inte bli hundfrisör...

Före

Efter

Var så illa tvungen att ansa lite på Isas öron då hon trampade på dem ute men frågan är hur snyggt det blev? Katastrofalt enligt mig. Stackars Isa. Tur det växer ut snart!



Med risk för att låta lite gnällig...

För det första vill jag bara påminna om att det idag är sista dagen för Musikhjälpen och "Hundsportens insamling" och jag säger bara:
Hjälp till! Skicka ett bidrag via länken:
http://www.ihelp.se/musikhjalpen/?open=1636

Och nu till dagens lite smågnälliga blogginlägg...
Det är jobbigt när det känns som att tiden och orken inte räcker till...hade det varit för ett par veckor sedan hade jag antagligen kolavippat men just nu har jag bestämt mig för att ta det lugnt och ta det som det kommer! Egentligen vet jag inte riktigt vad det är som stressar mig, men jag skulle tro att det är kombination av flyttstress, julstress, jobbstress, pluggstress och lite av att det känns som att jag inte ägnar tillräckligt med tid åt hundarna, vilket jag egentligen bara tror är en känsla. Hundarna är nog det jag ska bekymra mig minst åt, speciellt med tanke på att Rille är snäll och verkligen hjärterligt hjälper till med motionsbiten, speciellt Isa, så jag kan ägna mycket av "hundtiden" till hundträning.

Mina förbannade leder är också en sak som påverkar min sinnesstämning väldigt negativt just nu. Att vakna på morgonen och inte kunna knyta händerna och knappt kunna stå på fötterna för det är så stelt och ömt är INTE KUL! Jag vet att de påverkas negativt av stressen men jag tror framför allt att det är kylan. Usch och fy för köld! Det blev inte bättre efter de två timmarna ute i snålblåsten igår. Det var sviiinkallt! Anledningen till den långa utevistelsen var för att jag träffade min första projekthund Chilla och hennes matte och husse. Chilla var ett härligt energiknippe till hund kan man säga. Eftersom det var första gången jag träffade dem fick de göra lite kontaktövningar och inkallning samt lite passitivitet bara för att jag skulle se lite hur deras samarbete var för att nu kunna lägga upp en lite träningsplan inför nästa gång då vi kan och ska jobba lite mer.

"Energiknippet Chilla"
Foto: Karin Hagqvist Karlsson

Idag är det söndag och egentligen praktikdags igen på valpkursen. Denna ska idag vara utomhus och därför har jag tyvärr fått lämna återbud, då jag faktiskt sätter hälsan i första hand. Gårdagens alldeles för långa utevistelse räckte gott och väl! Ska jag kunna jobba ikväll är det bäst jag håller mig inne så mycket det bara går!

Mina egna hundar då?
Jo, i förrgår var tränade jag lite apportering och stadga med Meya. Stadgan börjar bli allt bättre och vi började också träna på lite dirrigering åt höger och vänster. Det var en mycket grundlig introduktion måste jag säga men det var roligt att se att hon gick på den dummie jag visade på. De två senaste dagarna har vi fokuserat på fotpositionen i fria följet och Rille har fått filma. Det är dock ingen film jag kommer lägga ut med tanke på att jag de senaste dagarna också surfat runt på diverse hundsidor på nätet med grymma ekipage! Snacka om inspiration! 

"Sötnöten Meya"

Nu ska jag ta på mig massor av kläder och gå ut i snön en liten stund med Isa och Meya. Burr, usch och fy! Ge mig sommar, sol och värme!

.

Hundsportens insamling till musikhjälpen!

"En flicka som får gå i skolan gifter sig senare, skaffar barn senare och kan därför ta bättre hand om både sig själv och sina barn. Samtidigt avtar spridningen av hiv och barnadödligheten minskar. För varje avslutat år i grundskolan ökar en kvinnas inkomst. När inkomsten ökar gynnas den ekonomiska utvecklingen, som i sin tur är bra för alla och hela samhället"

Just nu pågår Musikhjälpen som i år fokuserar på "Alla flickor har rätt att gå i skolan". Anna Pettersson http://apettersson.wordpress.com/ tog för ett par dagar ett grymt bra initiatiativ till att starta en insamling från oss hundsportare. Klicka på länken nedan och var med och hjälp till DU också!

Hundsportens insamling till musikhjälpen
http://www.ihelp.se/musikhjalpen/?open=1636



Fredag, ledig, underbart!

Åh vad jag känner mig utvilad! Härligt värre. Somnade dock inte så snabbt som jag trodde jag skulle igår utan låg och tänkte på hur vi skulle inreda i den nya lägenheten=) Det var ju bra tankar så det gör inte så mycket och trots det blev det 8 timmars sömn.

Vy från vardagsrummet

"Matplatsen"
Ser kanske inte så mycket ut för världen just nu men jag lovar att den är jättefin=)

Ska strax bege mig ut i kylan en sväng med Isa och Meya sedan har jag en del jag måste göra idag...eller i alla fall borde...
  • Gymma
  • Skriva en jobbansökan (lite hemligt vad det är)
  • Planera lite för imorgon förmiddag då jag ska träffa min projekthund Chilla med husse och matte för första gången
  • Läsa lite i boken "Skjut inte hunden"
Nä, nu ska jag sätta igång!

Två intensiva dagar till ända...

Ojojoj vad jag är trött! Vi är nu alla fyra hemma i Skövde igen efter den lilla resan söderut. Vi anlände igårkväll vid 18-tiden till Frillesås. Anledningen till att vi åkte ner var för att hälsa på Lina, då hon fyllt 17 år. Hon var väl hemma så där en kvart och tog emot sin present innan hon drog till träningen. Tack för den!

En bild hann jag i alla fall få av syrran=)

Vi fikade lite med mor och far i stället och kollade samtidigt på "Bonde söker fru - bröllopet". Romantiskt värre:-P. Rille och jag tog sedan hundarna med på en promenad runt kyrkan i mörkret innan vi gick till kojs i det inte så väl inredda gäst/förvaringsrummet. Jag kan ju säga som så att jag sammanlagt sov ungefär en timme natten till idag. Att sova på en luftmadrass på golvet är inte riktigt min grej. Lägg till en snarkande Rille, ljudet av en tvättmaskin som centrifugerar, två hundar som inte riktigt kan komma till ro och en väldigt obekväm kudde. Då är det kört!

Mamma och pappas hund Billy

Isa, Meya och Billy - en intensiv kombination

Idag har vi i alla fall varit i Kungsbacka och tittat på vår nya lägenhet. Den är superfin och vi längtar nu ännu mer till flytten! Det är snart bara en månad kvar=) Vi besökte Freeport innan vi stannade hos Elin och Klara på en fika.

Elin och Rille=)

Klara var väl måttligt road av Meya

Nu är vi som sagt hemma igen och är helt döda typ. Ska ut med hundarna och sedan ska i alla fall jag däcka till imorgon. Då är jag ledig!




Hallandsvisit

Efter mycket om och men är vi på G! Ska spendera en eller två dagar i söder! Inte så långt söderut att det är sol och värme men Frillesås är i alla fall ett par grader varmare än i Skövde. Skönt att slippa från jobbet ett tag måste ja erkänna, för gårdagskvällen var inte ett dugg roligare än i förrgår! Vi har precis haft ett litet pit stop i Alingsås där vi rastade hundarna och oss själva! Imorgon ska vi kolla in vår nya lya;-)


Kaos!

Gårdagskvällen på jobbet kan väl enkelt beskrivas som ett mindre bra organiserat kaos. Säger inte mer...känns väldigt trist bara att inte kunna ge patienterna den tid de behöver bara för att det bokstavligt talat öser in svårt sjuka patienter på avdelningen på en gång! Nä, skärpning! Jag läste inte heller till sjuksköterska för att för en minimal lön bränna ut mig innan 26 års ålder, det är inte värt det! Ungefär så det känner jag för mitt jobb just nu och har ingen större lust att gå dit idag. Därför gick jag upp extra tidigt denna mörka luciamorgon, för att få lite vaken tid utanför jobbet och samla energi och det ska jag göra nu. Ska börja med att skriva rent lite från min hundkurs. Det är kul det!

Passitivitet

"En apporterande fågelhunds uppgift är att på förarens kommando söka upp och apportera det skjutna viltet åt sin förare, både på land och i vatten. Detta ska den göra efter skott och därför är det viktigt att den kan hålla sig tyst och lugn för att inte störa jakten."

Med ovanstående citat i tanken tyckte jag det var ett ypperligt tillfälle att träna lite passitivitet på förmiddagens  promenad eftersom det rent av kryllade av änder i och runt omkring den lilla dammen på OK-rundan. Det gick jättebra! Meya var faktiskt så passiv jag kan räkna med att hon kan vara just nu! Isa brydde sig inte alls om dem utan var mer fokuserad på min ficka med torra levergodisar i:-P

Det verkar också som att Meyas temperament efter en vecka av hormonstinnhet och hopplöshet börjar bli kontrollerbart igen. Hon börjar återgå till sitt lite mildare sätt att gå i koppel, inte perfekt men hon sliter inte armen av mig i alla fall och den spontana kontakten bjuder hon också på nu igen. Pustar ut för ett tag i alla fall. Blodar som tusan gör hon dock fortfarande, men det gör ingenting alls. Bara hon håller sig lugn får hon bloda ner hur mycket hon vill! (Isa är ganska duktig på att torka upp henne ändå)

Igår innan jobbet var jag på valpkursen igen. Teori stod på schemat och jag håller nu på att skriva rent mina anteckningar. Har kommit ungefär halvvägs. Ska försöka hinna skriva lite till innan 13 då Farah har bjudit mig på fika. Får se om Rille hänger med (han sover nämligen fortfarande!?) Ikväll ska jag jobba.

Hej hoppla!

Klockrent!

Jag läser lite till och från en blogg skriven av en bekant från barndomen som är på äventyr i Nya Zeeland. Förutom den fantastiska reseberättelsen hittade jag nu på morgonen ett helt klockrent inlägg skrivet för ett par dagar sedan där hon beskriver sin (och även min) gamla engelskalärare från grundskolan precis så som jag kommer ihåg henne. Hemsk! Hon är nog den lärare jag hyser mest agg mot med tanke på att jag vid mina första utlandsbesök knappt vågade öppna munnen då hennes kommentarer om uttal och grammatik alltid fanns med i bakhuvudet och jag var livrädd att säga fel! Nu har jag vuxit upp (något så när i alla fall) och insett att jag faktiskt kan göra mig förstådd och att grammatik och uttal kanske inte är så noga så länge man bara ska kommunicera med "vanliga människor".
LÄS:
http://sjovild.outsideonline.se/2011/12/07/fuck-anita/

Bloggpaus

Helgen är fullspäckad och därför har jag bloggpaus...återkommer förhoppningsvis under morgondagen...

Så jäkla gött!

Så jäkla gött att köra skiten ur sig på gymmet en fredagkväll med "Du är vad du äter" i Iphonen. Så jäkla gött med hemlagad helstekt kyckling till middag. Så jäkla gött att Amanda vann "Idol". Så jäkla gött att det är läggdags nu.
God natt!

Som sagt...

...pissväder!

 


Pissväder!

Ja, det var ju väldigt roligt att vakna idag. Pissväder! Det blåser, regnar och är allmänt slaskigt. Nödvändigt att det överhuvudtaget kom snö från allra första början?! Äsch! Ska inte klaga för att jag är ju leeeedig! Ska plugga, gymma och promenera med hundarna. Med andra ord händer inget ovanligt:-P. Egentligen borde jag lägga lite tid på att träna bort Isas förbannade skällande vid dörren när det är någon som går i trappen utanför men jag har faktiskt varken ork, tid eller tålamod just nu...och då vet ju alla hundmänniskor som sysslar med träning att om man själv inte är på humör är det lika bra att låta bli. Någongång i framtiden önskar jag att jag verkligen kan lägga lite tid på detta eftersom det till och från gör mig galen. Som till exempel varje morgon klockan 5 när tidningen kommer och hon väcker hela huset!  

Igår kväll hade jag en sjukt bra och rolig kväll på jobbet. Det var längesedan jag skrattade så mycket och trots att vi bara hade 8 patienter och det var jättelungt gick tiden fort ändå. Tack ni goa i bemanningsteamet...och Lena! Smörgåstårtan var jättegod och det var RÄKOR på! Tack chefen=) 

Nu i helgen ska Rille och jag vara kattvakter åt Farahs katter Harry och Oliver. Katter är söta men inget djur jag själv skulle vilja ha. Möjligvis NÄR jag bor på gård, men då enbart för att de är bra råttfångare! Fick nog av de katter vi hade under min uppväxt. Jag minns när en av mina katter "Muffins" fick fem små kattungar. Jättesöta men...var och varannan natt envisades Muffins med att bära upp alla fem i min loftsäng. Kan kanske för en del låta jättemysigt men jag lovar: Att vakna med 5 kattungar i sängen är inte så mysigt som det låter! Att för det första få panik och tro att man kvävt någon till döds för att den råkat hamna under en är inte en så rolig start på dagen. Lägg sedan till en upptäckt av att de alla fem lagt varsin bajskorv på madrassen. Inte så mysigt! Nä katter har jag fått nog av.


Oliver


Harry


Vinterpromenad!


Kom precis in från en härlig vinterpromenad med hundarna. Tänkte det var bra att passa på innan det omtalade snöovädret kommer. Promenaden hade dock vart 100 gånger härligare om jag inte haft så förbannat ont i magen och om jag inte till och från känt mig helt svimfärdig. Hoppas hoppas hoppas det går över snart! Skippar gymmet och ska läsa en hundbok istället! 


Sovmorgon

Det är ganska gött att ha sovmorgon faktiskt och jag har bestämt ändrat min uppfattning om kvällsjobb. Förr hatade jag det. Nu älskar jag det! I synnerhet när det är så jävla mörkt och kallt ute. Jobbar jag kväll hinns saker med innan jobbet och energinivån är en helt annat i ljusets närvaro. Betapet på morgonen, gå ut med hundarna ordentligt, kanske gymma lite är så mycket lättare! Jobbar jag dag så är jag oftast för trött för att göra mer än att aktivera hundarna när jag kommer hem. Idag ska jag jobba kväll medan mina kollegor ska gotta sig med att äta julbord på Karstorp. Så är det när man ska sluta, då får man inte hänga med på någonting! Nej, ärligt talat så gör det mig inte så mycket och vi som jobbar har dessutom blivit lovade smörgåstårta=) Hoppas det är en med räkor på...och hoppas att det är en lagom nivå på patientklientelet.

Jag kunde flexa från jobbet vid 15-tiden igår, vilket gjorde att jag hann vara ute lite med hundarna innan mörkret smög sig på. Det är en sån härlig känsla att se Isa och Meya springa och ha kul i snön! Tyvärr blev det inga bilder eftersom det blir så kallt om fingrarna att knäppa av:-P Lite senare på kvällen var jag på gymmet en sväng. Det var skönt fram tills dess att det högg till ordentligt i magen. Trodde det var håll men nu vet jag inte för det huggen än...och man har väl inte håll 12 timmar efter ett avslutat pass...ett mespass dessutom!? Hoppas verkligen det går över snart för jag vill gå till gymmet typ NU! Får väl se hur det går med det. Igår kväll pratade jag lite med en blivande granne i Kungsbacka som hade varit och kikat på lägenheten under oss, som är precis likadan som vår. Hon var snäll och mejlade över lite bilder=) Tack Sara!

 
Inte bästa bilderna men man ser ju att det är en lägenhet i alla fall:-P

Löp!

Nu händer det grejer...

...Meya löper. Snön har kommit till Skövde och jag skiter i gymmet för att plugga. Det ni!

Meya har blivit en stor tjej nu. Min lilla plutt är snart ett år och upplever just nu sitt första löp. Det kan inte vara lätt. Hon verkar inte ha någon som helst aning om vad som pågår och Isa och hon har börjat gnabba en del. Det är förståerligt men jag hoppas för allas skull att det lugnar sig i takt med att hormonhalten i blodet sjunker! Hon är ganska off om man säger så och därför ska vi ligga lågt med träning tills hon är "okej" igen.

Efter jag jobbat färdigt idag gick vi alla fyra (Isa, Meya, Rille och jag) ut en liten stund i snön, (vilken jag helst önskade kunde hålla sig borta denna vintern, men icke!) Nu är det som det är och hundarna tycker det är jättekul och spännande att springa i den. Alldeles för kul! Meya lyckades nämligen i glädjens rus ramma ett träd i full fart. Med andan i halsen kände jag igenom henne och konstaterade snabbt att det inte var någon fara. Hon gör mig galen ibland och det är när sådana saker händer jag verkligen förstår hur mycket jag tycker om henne! Nu sover både hon och Isa gott. Dock så långt ifrån varandra det går att komma i lägenheten...Meya i soffan och Isa i sängen...

Trött tjej<3

Rille är nu på gymmet men jag stannade hemma för att skriva lite om valpkursen jag är praktikant på, vilket jag ska göra så fort detta inlägget är klart (host, host). Måste prioritera min tid nu! Skulle behöva en månads ledighet från jobbet men det är och kommer förbli en dröm, bara att inse fakta! Därför slutar jag här...

(Kom förresten på en bra sak med snö och kyla: min garageplats känns hundra gånger mer värd pengarna än tidigare. Det är guld värt att slippa skrapa bilrutor!)

Personlig utveckling kanske inte är så dumt ändå?

Det känns just nu som att jag fått ut så mycket bra av denna helgen trots min skeptism från igår. Jag har idag haft så kul med alla kursdeltagare och har nog också lärt mig mer om mig själv och min personlighet än jag trott, även om jag fortfarande är väldigt kluven...för någonstans tycker jag ändå att det är lite flummigt och lite "to much" med det här om att "hitta dig själv". Svårt! Svårt! Från och med nu ska jag i alla fall vara som jag är och inte som jag tror att alla andra vill att jag ska vara. Punkt slut! Jag har så mycket tankar nu att det är svårt att få ner det i en text. Istället har jag under en timmes tid terroriserat Richard med konstant babblade och han har tålmodigt bara suttit och lyssnat och det är han grymt bra på! En sak är också säker: jag är så glad att jag verkligen tog tag i detta och började läsa till instruktör för det är så intressant och så kul=)
Sötnöten "Nova" (var bara tvungen att ha med en bild på henne för hon är så sjukt söt)

Efter dagens lektion som var slut klockan 15:15 hade jag och Meya 40 minuter helt själva i träningshallen tills dess att valpkursen som jag under några veckors tid ska gå med som praktikant på började. Snacka om LYX! Meya var dock ganska trött vilket inte var så konstigt då hon under varje rast kelade och fjäskade med varenda kursdeltagare och på lunchen fick hon leka lite men pinschern "Zack". Synd att inte kameran var med för det hade med all säkerhet blivit helt underbara bilder. Typiskt! Vi fick ändå tränat på lite "backa" och lite "fotgående" innan vi gav upp och tog en liten kelstund istället.   

Klockan 16 började valpkursen och höll på till 18. Lååång dag. Meya fick sitta i sitt kompostgaller under hela tiden titta på och skötte sig skapligt. Lite gnäll ibland men vem fan hade inte gnällt efter en hel dag i ett kompstgaller? Med på valpkursen var 8 hundar mellan 4 och 8 månader och dess ägare. Olika typer av hundar och olika typer av människor. Kul! Ska sätta mig imorgon förmiddag och sammanfatta lite bättre om vad jag såg mm. Det blev ganska mycket prat och vi hann bara gå igenom grundkontaktövningarna rent praktiskt lite snabbt.

Nu är jag trött...Rille och jag har precis ätit Thaimat och småglor lite på "Beck". Helt okej söndagkväll.

 


Lite bättre planerat än igår...

Klockan är bara 9:20 och jag är klar. Helt otroligt! Igår vid den här tiden kom jag in från en lite för lång promenad med hundarna och hade typ hela min morgonprocess kvar att tills dess att jag skulle åka. Nu hinner jag ju till och med vattna lite innan jag och Meya åker till en heldag på Skövde Hundskola!

Hej hoppla!

Andra advent...

Söndag och andra advent. Klockan är tidigt och julstämmningen i lägenheten är lika med noll. Oj, vad dystert det lät:-P. Det slog mig precis att vi faktiskt inte har en enda julsak framme. Inga tomtar, inga stakar, inget glitter, inget pryttel. Det enda jullika vi har är min julstjärna som vuxit sig stor som en buske under de två år jag lyckats hålla den vid liv, samt en "Trisskalender". Räcker gott och väl enligt min mening.

Att jag redan är uppe beror på att utbildningen börjar klockan 10 och jag har lite att göra innan dess. Som att skriva rent ett par inlämningsuppgifter, promenera hundar mm så det är väl lika bra att sätta igång...

Min gigantiska julstjärna fyller snart två år!



Personlighetsstörd?

Ja, efter idag vill jag inte tro något annat. Det som stod på schemat hela dagen var nämligen personlig utveckling utifrån MBTI (Myers-Briggs Type Indicator). Nu undrar ni säkert varför vi hade en sånt här på schemat, då jag faktiskt läser till hundinstruktör. Jo, det ska tydligen vara användbart då man lär ut till andra. Mer än så orkar jag inte förklara eftersom jag själv tycker det är ganska flummigt. Jag är väldigt "anti" sådana här typer av utbildningar över lag, och ska jag vara helt ärlig har jag nog inte blivit så övertygad idag heller. Visst var det väldigt intressant men jag tror faktiskt att jag kommer lägga det material vi fick idag ganska så långt in i garderoben och inte självmant gräva vidare i det här. Fick ingen direkt klarhet i vilken typ jag är utan blev mer och mer förvirrad som tiden gick... Att jag är ganska tyst i diskussionssammanhang kom fram väldigt tydligt men det väl inte direkt någonting nytt liksom:-P...äh, nu struntar jag i det här och går vidare. Jag tror att jag med min förmåga som människokännare duger väl i de kurssammanhang jag kommer vara med om och lägger från och med nu det här med MBTI åt sidan...Punkt slut!
Imorgon är det nya tag som gäller och då hoppas jag innerligt att vi kommer fokusera på hund och hundträning:-P

Min finaste Meya<3


Isa har det allt bra;-)

Jag är på kurs och fick precis ett mms av Rille;-)


Dags för utbildningshelg igen=)

Oj vad sent det blev igår...ja, jag fastnade lite framför datorn som vanligt och tror att klockan blev typ ett innan jag kom i säng. Isa, Meya och jag var ju som sagt också och tränade lite i inomhushallen i går kväll. Väldigt ostrukturerat måste jag erkänna att det blev. Men man kan ju inte ligga på topp jämt:-P

Jag tror jag ska gå ut en liten stund nu eftersom vi troligtvis kommer hålla till inomhus hela dagen. Ska på instruktörsutbildning hela helgen nämligen.   


Meya=)


Ny design igen=)

Men den är långt ifrån klar!

?

Vad hände på jobbet ikväll Rille?:-P

 


God natt!

 

 


Väskan är packad!

Just nu är jag VÄLDIGT GLAD att jag ska träna inomhus med hundarna om en stund. Det blåser någon fruktansvärt ute, typ storm! Ska bara stoppa någonting i magen för att hålla humöret uppe hela kvällen! Har precis läst "Hund och delfin" av Karen Pryor och fått lite träningsinspiration=)
Hej hopp!

1 december

Vinst på första lotten i vår Trissjulkalender=) Hihi.
Nu ska jag ut med hundarna innan dagens gympass. Ikväll väntar träning med hundarna i inomhushallen!

RSS 2.0