Hemmafru...

Idag är jag ledig och jag har trots min fruktansvärda trötthet fått gjort en hel del. Förmodligen hade jag inte varit lika trött om jag fått min planerade sovmorgon, vilken jag gick miste om eftersom de började köra med röjsåg precis utanför fönstret klockan 7 i morse. Vilka typer! Jag gick upp, käkade lite frukost och tog med hundarna i bilen till Karstorp. Först gick jag och Isa ett varv och sedan jag och Meya. Egentligen hade jag tänkt att träna lite apportering men eftersom det började störtregna struntade jag faktiskt i det.

På väg hem stannade jag till vid Maxi, köpte lite mat åkte hem, la mig en timme innan jag gick upp och lagade lite lunch. Efter det cyklade jag till gymmet och det var tuuuungt! Men men nu känns det väldigt bra att ha varit där. Om lite drygt en timme ska jag åka med hundarna till Billinge BK eftersom Isa och jag har agilitykurs idag. Meya får hänga med och supporta. Faktum är att Isa blir dubbelt så snabb när hon vet att Meya är med!

Igår blev det +50 kronor i kassan=)

Hej hopp!

Håll fast=)


Lite "hålla fastträning" medan riset kokar:-P


Äntligen!

Äntligen har jag både tid och ork för en liten uppdatering! I helgen har det varit fullt upp kan man lugnt säga! I fredags efter jobbet hade Rille och jag fått brev på posten! Det var information och intresseanmälan till nya lägenheter som byggs i Kungsbacka just nu. Hyran är skyhög men fina är de allt! Vi satt länge på balkongen och studerade varje lägenhet i katalogen in i minsta detalj innan vi till slut la katalogen åt sidan över helgen...Fortsättning följer senare under veckan. (För er som inte redan räknat ut det tänker Rille och jag snart lämna Skövde för ett liv i Halland, därför kan jag också avslöja att FTH-kassan = Flytta Till Halland kassan) men som sagt...fortsättning följer...

Framtidens boende?

Senare under fredagseftermiddagen/kvällen cyklade vi ner till stan och kollade in Matfestivalen och självklart smakade vi också på massa god mat! Nachos, stekt strömming, kyckling i pitabröd, nybakat bröd, saffranskyckling mm. Vi stannade dock inte så länge eftersom Rille skulle jobba natten och jag på dagen på lördagen!

Japp, dagpass på lördag och när jag kom hem klirrade det till i kassan igen då vi sålde mitt gamla skrivbord! Gött mos! Rille, Isa och jag gick sedan en rask promenad runt Karstorp och sedan var jag helt slut! Lagade lite mat innan Rille stack till jobbet och jag blev kvar i soffan framför Fångarna på fortet där både Anna Anka och "Babsan" var med! Grymt:-P

Igår jobbade jag kväll på sjukan men innan dess var jag funktionär på ett Elitklassjaktprov i Hjo anordnat av SSRK Västra. Det var väldigt lärorikt måste jag säga, även om regnet till och från stod som spö i backen. Meya var med och satt tyst och snäll i bilen. Hon fick självklart komma ut emellanåt och springa lite i skogen en bit bort=)

Idag ska jag jobba kväll, har varit ute med Meya och Isa och man kan tro att det är höst ute! Kallt, regnigt och blåsigt!

Hej hopp!

Söndag morgon

Hej och god morgon!
Det är tidigt söndag morgon och jag jobbar kväll men ska snart åka hemifrån. Vad jag ska göra idag på dagen kan ni läsa om imorgon för jag hinner inte skriva mer nu:-)

Fredag...

...och jag ska gå till jobbet om en liten stund...Kul va?

En liten rättelse...

...det blev räksoppa á la Rille och Boel till kvällsmat och inte sparrissoppa.
Räksoppa á la Rille och Boel är jätteenkelt att "laga"! Bara att vispa ner en påse soppstoft i 5 dl vatten, koka upp, rör om. Kör i två fiskpinnar (tinade i micron ca 33 sekunder). Koka två ägg i 8 min medan fiskpinnarna tinar och suger till sig räkaromen. Skala äggen och pluppa ner dem i soppan. KLART!

Mums filibabba och god natt!

Torsdagsträning!

Idag fick jag trevligt lunchsällskap på jobbet=)

Återigen en bild av en ätande Rille:-P

Efter jobbet åkte vi alla fyra (Isa, Meya, Rille och jag) till Billinge BK på den öppna torsdagsträningen. Vi började med att träna lite apportering med Meya. Först gjorde vi en markering och det gick katastrofalt! Meya sprang runt som en liten vilde med apporten i munnen lääänge innan hon bestämde sig för att komma till mig. Jag tror hon blir lite förvirrad också eftersom Rille fick agera kastare. Efter markeringen gjorde vi ett linjetag med tre apporter och då verkade det som att Meya sprungit av sig allt bus för då kom hon så snällt in med en i taget=)

Yes!

Puss!

Isa och jag fortsatte med agilityträningen. Vi var så snabba att vi inte fastnade på en enda bild:-P Det gick väldigt bra med andra ord och Isa var grymt pepp! "Ut" träningen går bättre och bättre!

Nu ska jag göra sparrissoppa och titta på "En andra chans"=)

(+190 kronor i kassan idag)

Min Meya är så duktig<3

Ikväll har Meya och jag som sagt varit på kurs och det gick över min förväntan med tanke på hennes trots den sista tiden=) Meya är inne i en ganska brötig period i sitt liv och till och från blir jag tokig på henne (men det går över snabbt för hon är ju så go). Hon kunde slappna av ganska bra även om de hundarna var runt omkring och var riktigt med på de momenten vi gjorde. Vad gjorde vi då? Jo, lite hälsaövningar, lite kontaktövningar, sitt och stanna kvar, en inkallning och vi avslutade med fotgående framför de andra och också en liten liten platssittning när de andra hundarna satt brevid. Fiiina Meya=) Eftersom hon var så duktig fick hon springa lös på sin favoritäng! Nu har hon däckat på golvet nedanför mig=)

Isa och Rille har inte kommit hem än men de kommer nog snart. Jag kikar lite med ett öga på "True Talent" och det verkar helt okej, men inte som "En andra chans". Jag ser verkligen fram emot ett nytt avsnitt imorgonkväll! Men innan det ska jag jobba en dag. 7-16 imorgon och det blir första dagpasset efter semestern. Hur ska detta gå!? I mitt nästa liv ska jag jobba typ 10-14 måndag till fredag...det hade varit lagom:-P Jag har faktiskt inte så svårt att ta mig upp på morgonen men det är själva känslan av att ha sovmorgon som är så go=) 

Nu ska jag sova!

Just det ja, jag måste ju uppdatera hur det går med FTH-kassan! 250 kronor+ idag efter att ha sålt min skrivbordsstol=)...och Farah, så här ser skohyllan ut:

Vad sägs?

Hej hopp!


Ju fler ju bättre!

Meya är en tjej som gillar att bära saker i sin mun, och då gärna saker som har en lätt touch av fotsvett:-P Snart ska vi på lydnadskurs och Rille och Isa ska på grillkalas!


Brödbak!

Idag är jag ledig och har minsann varit minst lika effktiv som igår! Promenerat med båda hundarna, duschat, fixat iordning bilderna från Sälen och gjort det jag skulle gjort igår men inte hann, nämligen bakat bröd! Jag testade ett nytt jätteenkelt recept (se nedan). Bröden är fortfarande varma och jag ska snart väcka Rille så vi kan provsmaka=)

Blanda:
7 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1,5 dl kli
1 pkt torrjäst
1 tsk salt
2 msk socker

Tillsätt:
5 dl varmt vatten
lite smör

Blanda runt och arbeta degen (det ska vara ganska kladdigt)
Låt jäsa i bunken en halvtimma typ
"Klutta" ut små bullar på en plåt och sätt ugnen på 225 grader
Låt jäsa en liten stund till
Pensla med mjölk och strö på havregryn
In i ugn ca 10 min
KLART=)

Eftersom jag inte provsmakat än kan jag inte lova att det smakar bra men det luktar väldigt gott i alla fall:-P

Det blev en fortsatt bra dag=)

Ja, det kan man verkligen påstå och jag har gjort allt jag planerat förutom att baka bröd men det känns inte som det gör så mycket eftersom solen har hållit sig framme hela dagen! Bröd kan man baka när det regnar! Meya och jag tränade lite fotgåendeposition i morse. Hon vill gärna gå med baken lite ut från mig så därför tränade vi bakdelskontroll och vänstersvängar för att hon automatiskt skulle stega åt "rätt" håll med bakdelen. Jag fick då verkligen möjlighet att träna på belöningsplacering med:-P. Jag tror hon fattade grejen tillslut men det här kräver verkligen träning har jag märkt! Och hennes träningsvilja är det inget fel på, utan nästan tvärt om. Hon är het som en potatis och det är visserligen jättekul men också aningen tröttsamt ibland eftersom hon blir så väldans uppspelt! Men men, hon är ju fortfarande ung så det finns nog hopp;-P. Efter vår lille träningssession låg hon helt utslagen fram till klockan 17! Skönt för mig och kanske ännu skönare för Isa:-P

Jag tog med mig Isa på en promenad och det blev som planerat en sväng runt Karstorp. Det är bra vackert där när solen skiner=) På vägen tillbaka gick vi förbi Aspö där den stora suggan fått kultingar som sprang runt i hagen. Jag tyckte de var urgulliga men Isa var lite skeptisk (vad annat kunde jag väntat mig?)

Karstorpssjön=)

När vi kom tillbaka var det nästan lunchdags och jag väckte Rille eftersom han hade en MC-lektion inbokad idag som han glömt (igen!). Vad skulle han göra utan mig? Vi åt fiskbullar och makaroner på balkongen innan han stack iväg. I väntan på att makaronerna blev klara panikstädade vi Rilles soffbord eftersom en tjej ringde på vår annons och var intresserad av att KÖPA och nu ikväll är både soffan och soffbordet borta! Här ekar lite i vardagsrummet nu men vad gör det när kassan växer!?

Det var ju agilitykursstart idag med och Isa verkade lite loj från början men så fel jag hade. Hon sprang som en galning. Kanske har Meya smittat henne med energi! Inger hade varit snäll och redan ställt upp lite olika hinderkombinationer när vi kom som vi körde några gånger var. Isa hade ett hindersug jag inte sett på länge. Hon kanske känner på sig att det är tävling snart (eller så var hon väldigt hungrig:-P) Meya satt i bilen och fick komma ut och springa lite precis innan vi gick hem. Det är ju inte så att hon liksom springer runt och strosar lite. Nej, hon springer i full karriär tills dess att jag tar henne i koppel. Tokhund!

Isa och jag tar paus

Nu är de trötta båda två och jag är också lite seg. Blir väl snart till att hoppa i säng!

En bra start!

Solen skiner och det är varmt ute, jag vann morgonens omgång av Betapet och jag fick SEMESTER ikväll! Snacka om en bra tisdag (en bra start i alla fall). Jag skulle egentligen jobbat ikväll men fick som sagt en semesterdag och det betyder att Isa och jag kan vara med på agilitykursstarten! Det ska bli jättekul att träna med andra och vi behöver verkligen det med tanke på att vi ska tävla 2-dagars om två veckor! Hoppas Isa blir lite mer pepp än vad hon var senaste gången vi tränade!

Första dagen på jobbet igår gick bra, kändes till en början lite snurrigt men det går ganska fort att komma in i det igen. Jag har ju "bara" varit borta i 2 veckor!

Eftersom jag fick ledigt idag fick jag helt plötsligt också mer tid som jag ska utnyttja till max! Jag ska:
  • Gå ut med Meya en sväng och kanske också träna lite...just nu kämpar vi på med fotgående och ingångar. Det går lite svajigt men det kan inte vara lätt med de bakbenen:-P
  • Gå ut med Isa (kanske runt Karstorp)
  • Gymträna
  • Baka bröd
  • Sola (och ja, hudsyrra som jag är smörjer jag in mig ordentligt:-P)
  • Agilitykurs=)
Det var nog alles! Självklart har jag med både min och Rilles telefon (eftersom han sover idag) överallt eftersom vi har massa saker ute på Blocket! Vi är så peppade nu så det är inte klokt! FTH-kassan växer och kommer växa ännu mer!

Dags att sätta igång!
Kramis!


Slut...

13:40...om mindre än en timme är en två veckors underbar, fantasktisk, oförglömlig semester slut...




Hej Elin!

Här kommer brödreceptet=)

Blanda:
ca 8 dl vetemjöl (ev lite mer)
1 dl havregryn
1 dl polenta
1 dl kli
1/2-1 dl linfrön (eller några andra fröer)
1 pkt torrjäst
lite salt
1 msk socker
ev nötter, oliver eller ngt annat du vill ha i

Rör i:
lite matolja (eller annan olja)
ca 5 dl lite mer än fingervarm vätska
(jag brukar ta typ 4 dl vatten och 1 dl mjölk och lite smör i det)

Knåda ordentligt
Lägg en handduk över bunken och låt jäsa i ca 45 min
Knåda ner och gör små bullar (ca 13 st)
(Sätt på ugnen, 175 grader)
Täck över bullarna på plåten med en handduk och låt jäsa ca 40 min till
Pensla med kallt vatten och strö på det du vill toppa med, t ex polenta
In i ugnen ca 175 grader i ca 15-17 min
KLART!

Det är självklart inte bara Elin som får använda detta utan alla andra också=)

The end...

...på 2011 års semester. Idag klockan 14.30 börjar jag jobba igen. Men klockan är ju bara 08:17 nu så jag hinner ju faktiskt en del innan jag börjar men det känns ändå lite vemodigt. Igår blev det inget skrivet och det var för att det fanns så mycket annat att göra. Jag tog på förmiddagen med hundarna till Billinge BK där jag la ett litet spår till Meya som fick ligga till sig lite medan jag tränade agility med Isa. Vi tränade slalomingångar och hon var döseg. Det var ganska varmt så det var kanske inte så konstigt. Meya har verkligen fattat grejen med spår men det går alldeles för fort. Hon galopperar fram!

När jag kom hem hade Rille vaknat och då gick vi på promenad och köpte en pizza på vägen hem som vi tog med och åt på balkongen här hemma eftersom solen faktiskt häll sig framme hela dagen! Efter det slappade vi lite innan vi cyklade till gymmet och sedan förbi ICA Maxi hem. När vi kom hem påbörjade vi sedan projekt "sälja-saker-vi-inte-behöver". Intäkterna därifrån ska gå till vår "FTH-Kassa" och vad det innebär håller vi hemligt ett litet tag till:-P  Eller hemligt och hemligt...en del vet...en del inte...hihi!

När vi sedan inte orkade mer gick jag ut och lekte/tränade lite med Meya igen...hon är i ett väldigt busigt skede i sitt liv just nu ska jag tala om, men jag hoppas verkligen det går över!

Nu ska jag gå ut lite med hundarna (en i taget) och efter det ska jag speciellt till Elin Larsson lägga upp ett recept på ett bröd som jag bakar ibland! 


Hihi=)

 


Hejdå Frille, hej Skövde!

Idag tog Meya och jag farväl av kära Halland för att åka hem till Skövde och Isa igen (och Rille såklart=). Kom hem för en timme sedan och har precis öppnat en kall cider för att dämpa semesterslutångesten! Ja det är sant, två veckors semester har redan gått!!! Det är inte klokt egentligen men nu har jag annat att se fram emot. Som min hundinstruktörsutbildning som börjar snart och så jag och Rille lite andra planer som är mer än spännande och behöver planeras en hel del;-)

Innan vi (Meya och jag) lämnade södra delarna av Sverige åkte vi till Fjärås för att titta på Lina och Anna (och alla andra) när de spelade match. Tyvärr blev det förlust men det var ändå kul att se "lilla Lina" spela med damlaget (och Anna med såklart). Även om Lina inte är så liten längre kommer jag nog alltid se henne som liten eftersom hon faktiskt är åtta år yngre än mig! Efter matchen åkte vi förbi Arken Zoo i Kållered men köpte faktiskt ingenting innan jag stannade en sväng hos min andra syster Elin och kollade in hennes nya lya. Den var superfin och superfräsch! Hon bjöd på kaffe, bulle, nektarin och macka! Jag åt en bulle, Elin åt tre:-P

Elin gillar bullar...

...och mackor=)

Nu är vi som sagt i Skövde igen och jag sitter och funderar på om jag ska gå ut eller inte. Det lutar åt inte för jag är dötrött och känner mig supertråkig! Imorgon är min sista semesterdag och jag har inte planerat någonting speciellt. Om det blir fint väder ska jag försöka ta mig ut till klubben och träna lite med både Isa och Meya, och sedan också träna mig själv med med tanke på hur lite jag rört på mig de senaste dagarna! Isa och jag behöver träna agility och Meya behöver träna allmänt hyfs och koppelgång!

Nähej, jag tror jag hoppar utgången och går och lägger mig istället!

God natt!


Google

Jag "googlade" mig själv och hittade då min blogg jag skaffade när Isa var ett halvår. Jag var ingen direkt aktiv bloggare då men detta är ett av de första inlägget jag gjorde. 

8 april 2007 ur Isas perspektiv:
"hejsan svejsan!
Matte e tråååååkig=(.....vet inte va hon höll hus men hon ramla in genom dörren vid 04:00 i morse....sen siv hon till 12!!!!! va e d me henne???!!! just d ja...d e ju påsk!!! Jag har iallafall fått komma ut på en promenad idag....sen har matte mest legat på soffan...å ja me...kelat hela dan...kan d bli bättre egentligen??? detta får räcka me bloggandet för idag!!! matte e lite seg! men men d kan ju bara bli bättre=)....kramis"

Nu ska jag gå på morgonpromenad utan hund, hur konstigt känns inte det?!

Mormor och mosterbesök=)

Idag har återigen varit en social och bra dag då min syster Lina, Meya och jag besökt både mormor och moster. Vår mormor är världens bästa, men hon var lite trött idag och därför blev inte besöket där så långvarigt. Vi stannade längre hos Ia (som vår moster heter). Hon hade lagat jättegod mat och jättegod efterrätt och eftersom vi inte ses så ofta fanns det mycket att prata om=) Katter bland annat. Det är nämligen så att Ia har en liten uppfödning med Maine Coon katter och det är en stooor långhårig häftig ras och nu hade hon också 4 söta kattungar hemma=) Sötisar var det men jag skulle nog inte vilja ha katt själv. Nej, tacka vet jag hundar=) Meya var inte med inne hos Ia (på grund av alla katter) men vi åt maten ute på altanen och då fick hon vara med=)



4 av hennes 10 (!) katter

Vår moster har inte bara katter utan också massa roliga prylar=)

Som de här snygga brillorna=)

Nu är jag trött och ska strax lägga mig!
God natt och sov gott alla...
...och till Ia: Tack så mycket för maten, det var supergott!

En härlig torsdag!

Igår var en sån dag bra dag som jag önskar oftare! Sol och i goda vänners sällskap hela dagen, fika och god mat, vad men kan man önska?

Meya gjorde visserligen världens prejning av Isa på morgonpromenaden och jag fick smått panik eftersom hon blev halt på högen bakben. Var gång någonting sånt händer ser ser jag bara svart och hela vår framtid försvinna. Min fina lilla Meyatjej! Rille sprang i alla fall hem de 800 meterna i gått och hämtade bilen då vi tänkte att det är bäst för henne att ta det lungt resten av dagen (eller försöka i alla fall:-P). Väl hemma blev hon bättre och bättre och idag går hon som vanligt igen. Phu!

Tillbaka till det roliga då. När vi kom hem fån promenaden gjorde jag och Rille smarriga mackor och åt innan vi åkte till GMBK (Göteborg-Mölndals Brukshundklubb) och mötte upp Elin för hundträning och fika! Först gjorde vi en ofrivillig sightseeing i Sisjön då vi som vanligt körde lite fel (trots GPS!). Efter en halvtimma hamnade vi rätt och började med en liten promenad kring klubben för att sedan fika på svart kaffe (Elin glömde mjölken) och Ballerina. När detta var avklarat körde Isa och jag genom LK2 och Elin var snäll och agera tävlingsledare. Isa var väl mest som hon brukar vara. Ena stunden jättefokuserad, för att sedan övergå till att bli jätteofokuserad. Hehe, det är min Isa det:-P. En mycket positiv sak var att hon hämtade en jätteapport utan att tramsa, vilket händer ungefär en gång per årtionde! När lydnadsträningen var avklarad gick vi alla bort till agilityplanen och körde banan som stod framme och det gick väl ganska bra. Isa är ju inte den snabbaste direkt men Klara var riktigt pepp! Kul att se! Eftersom Meya skadat sig på morgonen fick hon bara sitta och titta på (tillsammans med Rille) och hon skötte faktiskt det jättebra! 

Isa verkade glad att träffa Elin igen=)

Meya skötte sig jättebra (speciellt vid fikat, host host:-P)
Elin och Klara


När vi kände oss klara med träningen åkte vi till Sisjön (igen!) och promenerade runt sjön i ilfart eftersom jag skulle till Anna och redan var lite sen! Sagt och gjort. Jag tog farväl av både Elin, Rille och Isa och körde söderut igen. (Isa fick hänga med Rille till Skövde eftersom Meya ska ta det lungt och ska jag vara ärlig är det ganska skönt att bara ha en hund ibland också. Det blir ett helt annat lungt liksom.)

Självklart fastnade jag i bilköerna på vägen ner men kom fram tillslut och då hade Anna gjort en mumsig paj som hon bjöd på! Det var jättegott och jag var jättehungrig! Annas son Romeo som precis fyllt ett år(!) har växt mycket sedan jag såg honom sist och blivit ännu sötare! Anna och jag tjötade en stund om allt och ingenting innan vi packade in barn och hund i Annas bil och åkte till Anneberg och tittade på fotboll. Anneberg mot Löftadalen. Min syster Lina var med och Löftadalen vann med 0-3. Lina gjode två mål och en assist, gött mos!!! Det är ju inte så att jag blir sugen på att spela...neeheeej inte alls...(det där var ironi). Meya skötte sig bra även här och hon var jättesnäll mot Romeo också. Till skillnad från Isa så tycker Meya om barn=) När matchen var slut åkte vi tillbaka till Anna (Lina åkte med) och vi tog därifrån min bil hem till Stuv igen.
Puss=)

Jag var jättetrött när vi kom hem men var ändå tvungen att se på "En andra chans" på SVT Play eftersom det i nuläget lätt är det bästa TV-programmet som går! Bra avslutning på en bra dag=)

Idag har vi också fullt upp. På schemat står mormorsbesök och mosterbesök!

Trötta tjejer!

Jag och Meya är supertrötta båda två efter en minst sagt fullspäckad men jättebra dag! Därför ska vi nu lägga oss och titta på "en andra chans" på SVT Play men håll ut...i morgon ska jag berätta allt (nästan) om alla roligheter (och en ickerolighet) vi sysslat med! 

(För er som undrar har Rille och Isa åkt till Skövde!)

God natt!


Liseberg!

Eftersom vi har semester och denna månaden också vann 1150 kronor på Postkodlotteriet var vi som sagt på Liseberg igår. Elin slöt upp när hon slutat jobbet och lite senare kom också Anton och Anna. Det var jättekul! Richard som tidigare (enligt mycket säkra källor) inte åkt mer än Farfars bilarna åkte faktiskt allt! (det du Therese:-P) Allt utom Atmoswear då som tyvärr typiskt nog var stängd på grund av tekniskt fel! Jag som var så laddad! Men men, det kommer väl förhoppningsvis fler tillfällen. Förutom att springa runt och åka massa var vi även på 3D biografen och såg den jättegulliga filmen "Sammys äventyr". Det var nästan tvunget att sitta ner en stund efter att ha ätit två kulor av den så omtalade och övermäktiga Ben and Jerrys glassen...urk! Så här i efterhand är den enligt mig väldigt överskattad! Den gick väl visserligan att äta men mjukglass är bra mycket godare! 

Lite uppvärmning med Berg-och dalbanan

Anton och Rille i Uppskjutet

Anna, Anton och Elin i 3D-brillor

Rille i 3D-brillor

Min syster Lina var snäll och passade Isa och Meya, och hon hade självklart uppdaterat sin facebookstatus om detta: 

                            "Passar två livliga hundar. Speciellt Meya som rör sig som en älg:)"

Hihi, det är inte bara jag om tycker Meya en liten älg i miniformat! Tusen tack Lina i alla fall! Du är den bästa<3

Idag har vi mycket på schemat, eller jag har ialla fall och därför ska jag nu stänga ner datorn en stund och göra mig iordning!


Dagens (eller gårdagens) down...

Atmoswear var avstängd...
Klockan är mycket och jag ska sova. En bättre uppdatering kommer imorgon (eller senare idag), beror på hur men ser det!
God natt alla=)

En liten bild innan vi åker...


=)

Semestern fortsätter...

Igår efter att jag hade varit ute och tränat lite dirrigering med Meya (vilket för övrigt gick ganska bra) fick Rille och jag skog/fjällabstinens och bestämde oss för att ta med Isa upp till Billingen och gå den lila milen. Under tiden vi gick försökte vi inse att allt det som finns i fjällen faktiskt finns på Billingen...nästan i alla fall. (Skog, vandringsleder, cykelleder, små vindskydd, bär och mycket mer!) Ja, Billingen är fint det med (men inte som fjällen, det är något med luften som inte är densamma!) Isa sprang minst en matathon, kanske två! Hon var skogstokig (hihi)! På vägen hem åkte vi förbi ICA Havstena och handlade lite mat...eller mat...jag köpte en pirog och Rille köpte två Pan Pizzor:-P Denna superba lunch avnjöt vi sedan på vår superba soliga balkong. Ja solen var faktiskt framme igår, tro det eller ej! 
Klockan 16 var vi iväg och samlade vuxenpoäng. Vi var på en lägenhetsvisning...men vi ska inte ha den. Uteplatsen var aldeles för liten för två hundar!  

1 km kvar! (Rille har inte varit busig och plockat ner skylten utan den låg faktiskt redan på marken)

På kvällen packade i återigen våra väskor (som vi nyss packat upp) och åkte söderut i Sverige. Nämligen till värdsmetropolen Frillesås, där jag ska stanna några dagar. Rille ska åka hem ikväll efter vi har varit på Liseberg! Innan vi anlände till mina föräldrar igår stannade vi på Mona Lisa och köpte en pizza och tog med till stranden och åt med solnedgången i bakgrunden=)

Det här kallar jag en riktig Quattro!

Mina finaste och jag <3

Vackert värre! (Lite synd att bilden blev så mörk bara)
 
Idag ska vi som sagt på Liseberg och hundarna ska vara här hemma. Rille, jag och Isa var ute och gick en liten runda i förmiddags. Till en början såg det ut att hålla upp ett tag till men efter halva vägen började det regna. Inte så lite heller...nä, det var som att gå i ett mindre vattenfall. Vi var ganska blöta alla tre när vi kom hem vill jag lova. Nu är vi torra och ska ut med Meya en liten stund innan lunch och sedan bär det av till Liseberg=) Rille har lovat att vi ska åka Atmoswear:-P Eller hur Rille?

Hej hopp!

Back!

Ja nu är jag (Boel) tillbaka efter Rilles gästinlägg igår och jag tror banne mig att jag ska låta honom gästblogga lite mer med tanke på att det var närmare 60 stycken som läste bloggen igår=) Kul!

Första natten i lägenheten efter semestern är avklarad och det är hemskt egentligen hur snabbt man kommer in i de vanliga rutinerna igen. (Det värsta är att återigen behöva bära Meya upp och ner för trapporna.) Känns knappt som vi varit iväg! Tur att jag ikväll eller imorgon förmiddag ska åka till Frillesås och hälsa på Anna och lilla Romeo, mormor, moster, Elin Larsson m fl. Ska bli kuligt värre=)
Idag ska jag se till att fixa lite här hemma (typ packa upp och så) så jag kan koppla av till 100% sista semesterveckan. Först ska jag ut med Meyatjejen en liten sväng och träna lite lydnad ute på planen här utanför=)
Hej hopp!


Rille gästbloggar

Hej alla glada bloggläsare, Rille här. Har fått äran att gästablogga lite här efter en härlig semester i den svenska fjällvärlden.

Nu är vi åter hemma igen efter en fantastiskt bra vecka eller mer exakt 9 dagar semestrande i Sälen. Det har varit 9 fartfyllda dagar med 3 toppentöser :) Vad som hade kunnat bli "veckans" down blev istället veckans up. Inför resan va ja väl lite skeptisk emot ridningen, skulle kunnat sluta med en väldigt kort semester eller en väldigt lång sjukhusvistelse (hästar är ju farliga varelser, som dessutom är STORA) men i alla fall blev det en av semesterns höjdpunkter. Det ja ju sketkul att rida, varför har ja aldrig testat det innan? O hästen som ja satt på va snäll o lättstyrd, men måste nog erkänna att det va nära nån gång att ja drösa i backen, kändes som man lätta en meter över sadeln ibland och nog va de så att det hoppa en del det fick ju rumpen känna av dagen efter (o nästan hela veckan :P).

Vad som kanske va mindre lyckat va väl fisket, hade väl lite innan resan tänk mig dra upp i alla fall en monsteröring och ett par harrar i någon att fjällens alla forsande vattendrag men ack så fel det blev. Efter att noggrant studerat kartor och pratat med Sälens fiskexperter beslutade vi en eftermiddag att åka till Tandån för att få lite strömfiske. I efterhand visade sig att platsen vi hamnade på inte var någon å med strömmande vatten utan en damm (Myrflodammen) med väldigt mycket mygg o knott. O fisket va väl inget att hänga i grannen direkt. Ca 4 h fiske sluta med en liten, sketen öring på under halvkilot efter sisådär 3h o 50 min fiske. Boel fick också en efter typ 3 sek, hade ju kunnat fortsätta i den stilen tycker ja. Va i alla fall första firren som landades med det relativt nya spöt från Gekås :) (båda firrarna fick återgå för att växa till sig lite) Maten som serverades va i alla fall toppen, fiskbullar o nudlar, lagade på stormköket *mums*

Vi skulle även testa att cykla downhill en dag men vi bestämde oss att cykla en ”vanlig” cross country led istället och det var nog klokt nu i efterhand med tanke på hur mörbultad jag va när vi lämna tillbaka cyklarna. Tog en flygtur första varvet på leden. Andra varvet gick betydligt bättre då hade man blivit lite varm i kläderna så att säga, kanske lite för varm…

När vi hade cyklat 2 varv och det var lite tid kvar innan vi skulle återlämna cyklarna, testa vi cykelparken. Det såg ju lätt som en plätt ut, småbarn som hoppa o flög. Det skulle man ju klara galant, trodde ja…

Istället blev det ytterligare en rejäl flygtur och jämfört med ungarna som satt kvar på cykeln när dom flög gjorde ja en störtdykning rakt ner i backen, utan cykel. Va rätt pinsamt måste ja säga med tanke på att det stod massa folk ca 2 m från mitt magplask. Men det får ja väl bju på, inte var dag dom ser en flygandes guling göra ett magplask rakt ner i grusbacken :P

Måste också säga att våra dagsutflykter på Sälens fjäll varit toppen. Blev några mil sammanlagt och det kändes i hela kroppen sista turen på berget måste ja allt erkänna. Men mysigt va det, fin natur, trevligt sällskap och god mat som lagades på vårt lilla spritkök (har nog satt personligt rekord i att äta upp snabbt denna resa:P )

Ett stort tack till Boel, Isa & Meya som gjorde denna resa till en toppensemester!

Nu återgår att till vanlig ordning men det är fortfarande en veckas semester kvar :)

//Rille


På väg hem=(

Nu är vi på väg hem från semesterresan och befinner oss nu i bilen någonstans mellan Malung och Filipstad, det enda jag ser är massa skog och några enstaka hus här och där. Fantastiskt med moderniteter som trådlöst internet vilket går att använda i princip överallt! Jag kör inte som ni säkert förstår men hade mer än gärna gjort det då jag enligt mig själv är en hundra gånger bättre bilförare än Rille. Nu undrar ni säkert varför jag inte kör själv om jag nu är så jäkla bra? Det är som så att jag igår kväll precis innan läggdags lyckades ådra mig en lättare hjärnskakning genom att slå huvudet i en väldigt låg dörrkarm i stugan och känner mig fortfarande lite yr och konstig. Men det går väl förhoppningsvis över snart. Förutom den lilla dörrkarmsincidenten igår har det varit en toppenresa och vi har verkligen haft det jättebra! Känns jättetråkigt att det nu är över! Tur att vi båda har en veckans semester kvar!

Vi har gjort ett par stopp på vägen redan. Ett i en skog där Isa och Meya fick komma ut och röra lite på benen, ett på en OK-mack där Rille köpte korv och mos, jag nöjde mig med en chokladbit eftersom jag packat ner korv och bröd i en matsäck. Det senaste stoppet gjorde vi på en annan OK-mack då jag blev akut kaffesugen.

Det var egentligen tänkt att vi på vägen hem skulle hälsa på en vän till mig men efter att noga följt det rådande väderläget på TV4 och SMHI har vi beslutat att köra hem så snart som möjligt. Det regnar ganska mycket ute kan man väl lungt säga, och det verkar som det kommer mer. I Kungsbacka och Göteborg var det tydligen kaos igår och samma oväder är på väg mot oss. Typiskt värre! Jag tror vi ska stanna lite snart igen så hundarna kan få komma ut och röra lite på benen igen!

Ikväll ska jag låta Rille gästblogga lite för det kan ju bli spännande att läsa lite vad han tycker om resan också!

Sälen dag 9 (sista dagen)

Jahopp då börjar den sista dagen på vår lilla semester närma sig slutet och vi har precis avnjutit en trerätters middag här i stugan efter ytterliggare en underbar dag!

Stugan=)

Vi började dagen med att för första gången på hur länge som helst äta någonting annat än musli och yoghurt; nämligen korvbröd med Bregott. Det var så att all yoghurt var slut i affären och jag fick för mig att Långfil var lite samma sak som Fjällfil (och Fjällfil är ju jättegott!), men ack så fel jag hade. Långfil var någonting av det värsta jag någonsin smakat i konsistensväg (och det tyckte Rille med)...så fruktansvärt slemmigt att det inte gick att äta. Därav korvbrödsfrukosten. Ikväll fick vi tag på vanlig yoghurt så imorgon kan vi återgå till våra vanliga rutiner igen.
Efter den superba frukosten gick jag ut och tränade lite apportering med Meya (igen!) innan vi tre "vuxna" i sällskapet gick ut på en liten vandring på ca 1,1 mil. Sista fjällvandringen för denna gång och vi hade återigen tur med vädret. Regnet höll sig borta och vi kunde till och med njuta av solen som tittade fram emellanåt. Efter halva vägen tog vi paus, satte upp spritköket och tillagade västkustsoppa med nudlar=) Mums!  
När vi kom hem igen blev Meya jätteglad och vi hade en liten mysstund på altanen. Rille och jag hade sedan lite svårt att bestämma vad vi skulle göra av sista kvällen men efter lite om och men bestämde vi oss för att åka till ICA och handla lite extra god mat! Det resulterade i lite tapas till förrätt och oxfilé till huvudrätt! Ska det va så ska det va! 

Utsikt över Sälen

Mys på altanen!

Middag tillagad av superkkockarna:-P

Nu är hundarna ordentligt rastade och det är snart läggdags. Imorgon väntar en lång resa hem!

Sälen dag 8 (igår)

Två gånger har jag nu försökt att uppdatera lite från gårdagen och bloggen har hängt sig så detta blir förhoppningsvis tredje gången gillt och därmed också en lite kortare version än vad som var tänkt från början.  

Vi började dagen igår med att efter frukost städa ur stugan vi bott i en vecka då det var dags att checka ut. Eftersom städutrustingen var från 1800-talet tog det ganska lång tid men slutligen blev stugan renare än förväntat och det gick inte att ana att vi bott där med två håriga hundar. Jag lovar: Inte ett hundhår fanns kvar! Vi lämnade klockan halv elva och var framme vid den nya stugan fem över halv elva. Den ligger med andra ord väldigt nära, men är bra mycket mysigare och hundarna trivs jättebra här eftersom den ligger mer avskilt och har en stor skogstomt här bakom. Vi satte oss på altanen och solade, drack kaffe och åt choklad fram till halv två då vi båda blev akut hungriga och åkte till Gustavs Bar och Grill och åt varsin supergod, superdyr hamburgare. Kaffe och kaka på det och lunchen var fulländad. Mätta och belåtna åkte vi sedan vidare till Hundfjället och hälsade på trollen i trollskogen. Både Isa och Meya var väldigt nyfikna på de olika ljuden och varelserna som fanns där. (Perfekt träning för kommande MH-test).

Isa och Meya i skogen bakom stugan

I trollskogen

"En körv å bröd, tack!"

Det var gårdagen det! Snart kommer lite från idag som tyvärr är sista dagen här!


Sälen dag 7 (igår eftermiddag)

Jag har för tillfället lite magknip efter att ha stoppat i mig en ask Läkerol på typ 3 minuter och därför kommer här bara lite bilder från gårdagskvällens lilla promenad runt Myrflodammen! Får se om jag kanske kommer med en uppdatering från idag lite senare!

Vackert=)


Fika efter halva vägen!

Vackert åter igen!

Som sagt, jag hoppas att kunna komma med en lite bättre uppdatering senare!

Sälen dag 7 (förmiddag)

På förmiddagen idag åkte vi alla fyra ner till Lindvallen för att kolla läget. Först fyndade vi lite på rean vid Sälentorget och åkte sedan ner till Gustavstorget och parkerade bilen. Det var fullt med folk eftersom cykelvasan går av stapeln snart! Vi var egentligen inte så intresserade av eventområdet men fördelen med sådana jippon är att det oftast bjuds på godis och annat gött och att hundarna får lite social träning.
Vi gick sedan till Fäboden för att köpa lite kaffe men fick först lämna hundarna i bilen eftersom hundar inte var välkomna! Precis som det såg ut vid där skulle jag vilja bo! I ett gammalt hus mitt i skogen men massa djur som går lösa=) Självklart skulle hundar vara välkomna! Myyyys! När vi satt där och drack kaffe fick vi båda lite ångest över att det faktiskt var sista dagen här i Sälen bestämde vi oss lite spontant att försöka få tag på boende ett par dagar till. Sagt och gjort, vi gick ut på blocket.se på min Iphone, hittade en stuga, ringde och hörde om den var ledig vilket den var! Vi stannar här till måndag! Woohoo=)

En liten bild innan hundarna fick sätta sig i bilen!

Våffla och kaffe!

=)

Favvodjuret efter hund=)

Rille med hans nya favoritdjur=)

Tillbaka i stugan igen gjorde vi lunch och åt på den soliga altanen. Nu väntar jag på att Rille ska hitta en bra led att vandra ikväll!

Korv, ägg och bröd på altanen!

Sälen dag 6 (igårkväll)

Det här blir ett mycket kort inägg med lite bilder från gårdagens fiske eftersom solen skiner ute och det ska utnyttjas till max. Vi åkte som sagt i går eftermiddag/kväll och fiskade i en sjö eller å eller vad det nu är, som heter Tandån. Jag kastade i ett mete och fick napp efter typ tre sekunder! En liten fjuttig öring som fick simma iväg igen efter att jag fått bildbevis på min fångst! Efter det var det dött och jag fick ingen mer på hela kvällen! Rille lyckades få en liten fjuttig öring han med precis innan vi åkte hem som också fick simma iväg igen med livet i behåll. Vid halv sju blev jag sådär döhungrig som jag kan bli ibland och lagade därför lite mat på vårt fina stormkök. Nudlar och fiskbullar i dillsås! Smaksensation återigen! Isa och Meya var självklart också med och jag passade på att gå upp i skogen och träna lite apportering med de båda! Det blir kanske lite mycket träning för Meya denna veckan men hur ofta har man semester liksom?! När vi inte var i skogen fick de snällt sitta och bara glo. Jag trodde tillslut jag skulle tjöta hål i öronen på Meya eftersom hon inte riktigt ville ligga still utan hellre apportera fiskekrokar! Nästa gång tror jag hon får stanna hemma för allas skull!

Min fångst

Storfiskaren (not :-P)

MAT!!!

Vårt lilla läger!

Finfint!

Nu ska vi ut och njuta av solen!

Sälen dag 6 (förmiddag)

Idag började hundarna och jag dagen med en liten promenad i skogen häromkring. Meya sprang som vanligt runt som en liten tok medan Isa strosade omkring och luktade på blommorna (det låter bra att skriva så). I själva verket sprang hon omkring och sökte maniskt efter ätbara ting såsom lämmelbajs, gamla matrester som folk "tappat" och annat dylikt man kan hitta i skogen. Har gett upp tanken på att någonsin få henne att sluta med sånt snusk! Det var hur som helst helt omöjligt att fånga de båda på en någorlunda bra bild, därför fick jag arrangera en vilket de verkade måttligt roade av:-P

Måttligt roade hundar

Efter den lilla promenaden tog Rille och jag bilen till Lindvallen där vi hyrde två cyklar i tre timmar (låter kanske kort med tre timmar men det räckte gott och väl!). Vi cyklade på den skyltade Cross-X banan två varv och det var superkul och superjobbigt (10 gånger värre än ett spinningpass!). Rille började med att göra världens praktvurpa och avslutade med samma sak men däremellan gick det helt okej! På vissa ställen var det mer jobbigt än andra, som den sista uppförsbacken. Första varvet var det inga problem men andra var desto värre. Då var mjölksyran i benen påtaglig och hungern hade börjat göra sig påmind. Rille cyklade först och jag efter och han förvandlades långsamt till en pizzaslice med ben i mina ögon sett, vilket gjorde att jag trampade på extra snabbt! Tur att det sedan var nedför hela vägen tillbaka efter det! Vi hade lite tid kvar på vår hyrtid och testade därför också den lilla banan i bikeparken innan vi insåg att det inte var någonting för oss (det var tvååringar där som klarade det bättre än oss!) och lämnade tillbaka cyklarna och åkte hem och kastade i oss mat, kaffe och varsin bulle! 

Påfyllningspaus

Upp...

och ner...

MAAAAT!!!

För er som undrar mår Rille bra. Han har lite skapsår på ena knät och är lite halt men är inte sämre än att vi om en stund ska vi åka iväg och fiska!


Sälen dag 5

Idag var det tänkt att vi skulle iväg och fiska men det blev ändrade planer eftersom det har blåste storm ute i morse (och har även gjort nästan hela dagen). Vad gjorde vi istället då? Jo, vi bestämde oss efter mycket om och men att vi skulle ut och vandra lite på fjället och också att vi skulle använda vårt nya fina stormkök. Så efter att noga studerat kartan med vandringsleder och även velat fram och tillbaka huruvida Meya skulle få följa med eller inte bestämde vi oss för en runda som var lite drygt 1,5 mil. Det vill säga att Meya fick stanna i stugan. Rille packade allt som behövdes medan jag gick ut en stund och tränade apportering med Meya och det har nog aldrig gått så bra! En markering och sedan ett linjetag med tre dummies!

Sedan gav Rille, Isa och  oss av i ganska rask takt! Hej och hå! Vi gick och gick och gick tills vi kom fram till Storfjällsgraven där vi tog paus och lagade lite mat i ett vindskydd. Vi hade packat med nudlar och sparrissoppepulver, vilket vi kokade ihop i samma kastrull och det smakade så fantastiskt bra! Går inte att beskriva med ord! Vi hade ett par deciliter vatten mindre i soppan än vad man skulle ha och därför blev det extra krämigt och extra smarrigt! När vi glufsat i oss fick Isa slicka det sista i kastrullen innan vi packade ihop och gick vidare. Det var en minst sagt blandad terräng på leden vi gick. Spångbrädor, sten, sunkmark...ja den innehöll det mesta av vad naturen kan erbjuda i gångbart underlag. Efter 4 timmar var vi tillbaka vid stugan igen och var så där lite lagom mosiga i kroppen. Vi hade stannat till vid ICA toppen och köpt kanelgifflar på vägen hem som vi mumsade i oss tillsammans med lite kaffe. Återigen fick munnen uppleva en smärre smaksensation!


Storfjällsgraven

Smakar bra mycket bätte än det ser ut vill jag lova!

Mums!

Slurp!

Spång

Sten

Vi blev inte långvariga hemma för efter kaffet tog vi bilen till Stadium Outlet för att fynda! Och det gjorde vi (eller jag) med besked! Ett par jättefina termobyxor för 100 kronor! Det var visserligen inte det jag egentligen skulle ha men vad sjuttan! Ett fynd är ett fynd!

Fynd!

Efter fyndrundan åkte vi upp i skogen och gick en liten liten runda med Meya innan vi åkte till pizzerian vid Sälentorget och köpte varsin pizza. Pizzan var jättegod men ett STORT minus var att man fick köpa pizzasallad till om man ville ha det! Det har jag aldrig varit med om, men pizzasallad är ju ett måste så det var bara att slänga upp en guldpeng och se glad ut! Det är ju semester!

Sälen dag 4 (igårkväll)

Igår kväll var vi som sagt ute och gick en runda på knappt en mil (Meya fick stanna hemma i stugan). Vi gick runt Östfjället och den leden startar där Södra Kungsleden startar och följer den några kilometer innan man viker av åt vänster och fortsätter neråt igen. Vi hade återigen tur med vädret och lyckades undkomma de lokala skurarna som kunde skymtas bara några kilometer bort. Naturen runt omkring är fantastiskt vacker, men den hade säkerligen varit minst dubbelt så vacker om solen varit framme:-P. En annan som verkade njuta lite extra var Isa och jag vet inte om det var frånvaron av Meya hängandes i öronen eller den friska fjällluften hon tyckte bäst om. Hon var mycket pigg och glad i alla fall och hade lätt kunnat gå ett eller två varv till utan problem. Det orkade inte vi!

Väl hemma igen gick jag ut en liten stund med Meya i skogen här nedanför hon trivs (precis som Isa) som fisken i vattnet här i fjällvärden! När jag kom in igen hade Rille fixat käk. Någonting så lyxigt som grillkorv och stekt ägg med bröd (och Ketchup) stod på menyn! En Corona med en lime i till det och middagen kunde inte på något sätt blivit bättre! (möjligen om vi hade haft senap till korven:-P)

Starten

En bit kvar att gå

Inget regn!

Fin natur=)

Finaste Isa<3

En gröngöling:-P

Isa och jag

Meya

Idag ska vi försöka komma iväg och fiska lite! Men först: frukost och Betapet!



Sälen dag 4 (kväll)

Som väntat är både Rille och jag rätt trötta efter kvällens enmilavandrig. Därför kommer en uppdatering med lite fina bilder imorgon bitti istället för nu!
Sovdags!

Sälen dag 4 (för- och eftermiddag)

Känns lite i baken efter gårdagens ritt men annars är det rätt OK. I morse var jag och hundarna och jag ute och tränade apporering. Först hade jag tänkt att lägga ett spår åt Isa men det var så sunkigt där jag tänkt göra det så hon fick också hänga med och apportera lite hon med. Meya var som vanligt fullkomligt galen men det gick bra ändå OCH hon sprang inte omkring och fjantade med apporterna utan kom och lämnade av dem så snällt! Duktig hund! Det funkar oftast bättre när Isa är med! Det är bra att Meya får träna på att vara lite passiv när Isa får jobba också, och hon var väl ganska så tyst idag.
Det jag gjorde var att först lägga ut tre apporter på en kulle och lät sedan Isa hämta en först och sedan fick Meya hämta de två sista (som ett linjetag typ). Sedan gjorde jag det lite svårare och la apporterna lite utspritt bakom kullen istället och skickade först Isa på två stycken och Meya fick hämta den sista!

I väntan på arbete (lugna och tysta)

Efter det lilla träningspasset åkte Rille och jag till Lindvallen och gick in på äventyrsbadet där. Vi blev som barn på nytt bland rutchbanorna och vågmaskinerna. Det var himla kul faktiskt! Nu är vi återigen bra möra i kroppen men ska om en liten stund ut på lite promenad. 9 kilometer är det tänkt!

Upplevelsebadet

Tanken var att jag skulle fånga Rille på bild i tunnelmynningen när satt i badringen men kameran hängde inte riktigt med så den här bilden får allt duga!

Dags att ladda för promenad!


Sälen dag 3 (eftermiddag)

Då var vi hemma igen efter en jättetrevlig tre och en halv timme lång tur på häst i skog/fjäll i Lima. Vi red över älven och sedan upp på fjället och en fantastisk utsikt. Det kom ett par korta regnskurar precis i början men sedan sprack det upp och blev riktigt fint. Snacka om att vi kommer ha träningsvärk imorgon men det kommer det vara värt! Tro mig! Att uppleva vacker natur från en hästrygg är underbart! Därtill bjöds det på fika efter lite mer än halva vägen och det var en fika utöver det vanliga. Frun i huset hade under tiden vi red kört upp i skogen med bilen och dukat fram med det godaste nybakta bröd jag någongång ätit i mitt liv (och smör,korv, ost och kaffe med) i ett litet vindskydd! Semesternjutning på hög nivå! Brödet var liksom fortfarande varmt! Lätt värt 450 kronor bara brödet! (Ja, 450 kronor var vad turen kostade per person).

Rille på hästryggen

Fikapaus!

Jag:-P

Utsikt över älven

Snart hemma!

Nu är vi ganska trötta båda två då det blir en film och lite kvällsmat om en stund!

Sälen dag 3 (förmiddag)

Här kommer lite bilder från förmiddagens utevistelse. Vi bestämde oss efter lite velande för att vandra upp på toppen av skidbacken "Mats". Det blåste inte lite men friska vindar har väl ingen dött av?! Väl på toppen drack vi lite kaffe innan vi såsmåningom tog oss tillbaka till vår stuga igen! Isa och Meya ligger nu helt utslagna på golvet och Rille och jag ska strax äta lite makaroner och köttbullar till lunch. Efter det ska vi iväg och rida islandhäst! Ska bli så mysigt=) Hundarna får stanna i stugan och jag tror de är ganska så nöjda med det!   

Gruppbild=)

Utsikt från toppen!

Fångad av en stormvind!

Kaffe!

Puss!

Sälen dag 3 (morgon)

Jag somnade inte förrän vid halv ett i natt och vaknade pigg som en mört och döhungrig klockan halv sju nu på morgonen! Tror bestämt min kropp inte behöver så mycket mer sömn än så. En som däremot är trött är min finaste lilla Meya. Hon låg kvar i sängen när jag gick upp idag och det händer inte så värst ofta (typ aldrig närmare bestämt). Fjällvärlden är en tuff värld för en ung golden som inte har mer vett än att raca runt som en fullkomlig idiot när vi är ute. Får se hur det går nu när vi ska ut... 

Vädret är lite sisådär men det regnar inte och därför ska vi som sagt snart bege oss ut på en liten vandring innan det är dags för islandshästridning=)

Ingen sol idag inte!

Vart ska vi gå?

Dags att brygga kaffe för termosen!
Hej hopp!

Sälen dag 2 (eftermiddag)

Efter lunch idag började regnet ösa ner! Inte så kul men vad gör man? Jag och Rille lämnade hundarna i stugan och körde ner en sväng till Sälen centrum, för att bland annat leta reda på en karta samt köpa kaffefilter. När vi väl kom ner skymtade jag ett hundtält en bit från vägen och vad var det om inte Tollarspecialen! Vi åkte in och kikade lite och jag fick köpt en ny visselpipa i ett av alla tält=) Rille köpte för ovanlighetens skull en korv med bröd:-P
För övrigt var det ganska dött nere i centrum. En karta fick vi tag på på macken och kaffefilter (och lite annat gött) köpte vi på ICA. Väl hemma i stugan igen fanns inte så mycket mer att göta än att ta en grogg och sätta på en film, "Bad Teacher" som var riktigt bra! Nu blir det snart att hoppa i säng för imorgon väntar äventyr från hästryggen=) Rille och jag ska på Islandshästtur!

Tappra hundägare trotsar regnet!

En kulturell bro=)

Korvfiskaren

God natt!

Sälen dag 2 (förmiddag)

Rille sov ganska länge men efter han käkat frukost gav vi oss ut på upptäcksfärd. Den blev inte så lång dock men hundarna blev rejält trötta och vi med för den delen!

Lost in Sälen:-P

Vart ska vi?

"Sälen" i Sälen

Meyas drömvärld=)

Isa var också med på vår lilla tripp men lyckades undkomma kameralinsen på varenda kort! När vi kom tillbaka till stugan igen gjorde vi lite lunch. Fiskbullar och nudlar=)
Snart kommer en uppdatering av eftermiddagen!

Sälen dag 1 (igår alltså)

Efter första natten här i stugan i Sälenfjällen är jag betydligt piggare än vad jag var igår kväll! Jag har sovit väldigt gott och det måste bero på en kombination av grym trötthet, rödvin och en mjuk och skön säng. Denna veckan ska Isa, Meya, Rille och jag spendera just här uppe i Sälen och jag ska försöka lägga upp bilder och skriva lite om våra äventyr varje dag. Rille sover fortfarande men jag och hundarna har varit vakna en bra stund. Vi har varit ute en sväng och det känns helt underbart att slippa behöva bära Meya ner tre våningar för att hon ska få gå ut och kissa. Här är det bara att öppna dörren=) Jag har spelat ett par omgångar Betapet och ätit lite frukost, och i bakgrunden står TV:n på med nyhetsmorgon på TV4. Vi må ha semester med Betapet är någonting jag inte klarar mig utan! Vi handlade mat för nästan hela veckan i den lokala ICA-affären igår innan vi anlände till stugan och fick köpt allt (vad jag vet än så länge) utom kaffefilter. Därför fick jag brygga kaffe med hushållspapper som filter (ett tips jag en gång fått av min gamla härliga mormor och det fungerar alldeles utmärkt!)

Igårkväll var vi som sagt ganska slitna alla fyra efter en lång dag i bilen. Rille hade natten till igår jobbat och låg sov medan jag gick upp tidigt och packade in allt i bilen, var ute med hundarna, städade undan lite i lägenheten och var hos Farah en sväng och sagt hejdå! Klockan prick tolv gav vi oss iväg.

Första stoppet gjorde vi på en väldigt omodern mack i den enligt oss mycket omoderna staden/byn Gullspång, där vi tankade och Rille köpte en korv med bröd och en GT. Den korven hade säkert rullat  på grillen i minst tre dagar med tanke på att kundfllödet där inte verkade vara särskilt stort:-P Med tanke på min beslutsångest hade jag varit förutseende och gjort en sallad och tagit med en pirog som jag åt till lunch (vilket i nuläget är min absoluta favoritmat) för att bespara både min och Rilles själ. Enda kruxet var att det inte fanns tillgång till någon micro men det gick bra att värma den lite framför bilfläkten=)

Lunch

Andra stoppet gjorde vi i Filipstad där vi gick en liten runda med Isa och Meya och vi var också på toa. Jag köpte en chokladbit och en kopp kaffe och vi fortsatte sedan vår färd norrut.

Paus i Filipstad

Redo att åka vidare

Tredje stoppet gjorde vi i en skog någonstans i ingenstans. Isa och Meya fick återigen springa av sig lite innan vi körde en bit till. En bit för långt. Ännu en gång lyckades vi med konststycket att köra fel trots GPS. Eller fel och fel. Vi hade kommit till Malung den vägen också men vi hade fått köra 5 mil på grusväg. Nej tack! Vi vände och kom på rätt köl igen. Humöret mitt sjönk långsamt och vid OKQ8 i Malung var vi tvugna att stanna för att köpa korv och mos! Sista stoppet vi gjorde innan ankomsten till stugan var som sagt på ICA där vi köpte mat=) 
Vi var framme ganska sent så vi gjorde inte så mycket mer än att packa upp äta lite kyckling och potatissallad, drack lite vin och slocknade som klubbade sälar!

Stuga

Fjäll=)

Idag ska vi utforska området så får vi se vad som händer!

På semester!!!

Uppdatering med bilder kommer imorgon för nu är jag alldeles för trött efter en lång dag i bilen och att jag precis druckit ett glas rödvin gör inte saken bättre:-P
God natt!

SEMESTER!

Det som en gång kändes så långt bort är äntligen här! SEMESTER! Det var dock men lite blandade känslor jag stämplade ut idag (en timme tidigare) eftersom regnet bara hällde ner ute. Men vad annat kunde jag räknat med? Skulle det vara sol när jag är ledig? Nähäe då det är väl sånt som bara händer i fantasin:-P Nej, slut på bitterheten nu! Jag är ledig och det ska bli jätteskönt!



1/2

Självklart vaknade Meya extra tidigt idag bara för att jag börjar jobba en halvtimma senare än vanligt men det kändes faktiskt inte så tungt att gå upp eftersom jag när jag stämplar ut i eftermiddag, stämplar ut för två veckors SEMESTER!

2

Jaha, då var det bara två arbetspass kvar till SEMESTER!!! Att ett av passen är ett kortpass gör inte saken sämre! Det känns konstigt att jag ska ha semester sommartid eftersom jag faktiskt aldrig haft det när jag tänker efter. Vuxenpoäng så det skriker om det:-P

När jag kom hem från jobbet idag var jag hur trött som helst! Det är verkligen inte min grej att jobba kväll och sedan dag efter det. Men men, efter en liten powernap var jag aningen mindre trött än innan och gick därför ut på den lilla fotbollsplanen här utanför och tränade med hundarna. Idag tränade vi passitivitet och stanna kvar. Jag testade också att sätta Isa och Meya brevid varandra och kalla in en i taget vid namn och det gick förvånansvärt bra! Finaste hundarna har jag=)

Nu blir det allsång på skansen!


3

Tre arbetsdagar kvar...

Ny vecka, nya tag!

Jobba måndag kväll, tisdag dag, torsdag dag och fredag dag sedan SEMESTER! Visseligen har jag bara två veckor men ändå. Längtar som en tok och det känns som denna veckan kommer gå så långsamt! Känns extra tungt att behöva gå till jobbet idag eftersom det är strålade vackert väder ute. Säkert en av de varmaste dagarna i år.

Igår när jag jobbat klart var Rille, jag och hundarna kulturella (igen!) och besökte Ymsingsborg, som också ligger på Billingen. Jättevacker natur!



Meya var som vanligt nöjd att få springa lös i skogen=)

Nu ska jag steka mig en hamburgare och avnjuta den på balkongen innan jag cyklar iväg!

RSS 2.0